vrijdag 31 augustus 2018

Hoe te gedragen als je naast je man in de auto zit. Vijf tips!

Dit zou zomaar de titel van een blogpost kunnen zijn. Tenminste, als bloggen in de jaren zeventig al bestond. Niemand die daar raar van zou opkijken!


Afgelopen week bladerde ik op een rommelmarkt door een stapel oude Margrieten. De mevrouw achter de kraam zag me denken. 
“Ze komen uit 1970” zei ze opgewekt.
Mijn geboortejaar.
Verkocht.
Ik heb me een middag lang geamuseerd met lezen. Eén van die artikelen ging dus over hoe je je als vrouw dient te gedragen als bijrijder in de auto van je man.

Echt, ik verzin dit niet!
 • Zorg ervoor dat u hem niet in zijn bewegingen hindert, bijvoorbeeld door uw tas bij zijn voeten te zetten.
 • Zorg ervoor dat u de kinderen op de achterbank rustig houdt zodat hij niet uit zijn slof hoeft te schieten.
 • Zorg ervoor dat u hem niet afleidt met kreten als 'kijk eens wat een schattig huisje'
 • Zorg ervoor dat u tijdig de weg aangeeft.
 • Zorg ervoor dat u zich niet met zijn rijden bemoeit met opmerkingen als : schiet op, het licht is al oranje.
Lieve Margriet-redactie van toen. Wisten jullie veel! Tegenwoordig nemen wij vrouwen zelf dat stuur in handen hoor. En als kinderen jengelen, mogen we dan lekker zelf uit onze slof schieten?  Schattig huisjes langs de weg? Dat is niet alleen een kreetje waard, maar ook een tussenstop. Leuk voor Instagram immers! En de weg wijzen late we over aan onze TomTom...

Kortom, er is heel wat veranderd!


Grappig ook om te zien hoe sigaretten worden gepromoot. En paginagrote advertenties met de boodschap: eerst hartig op je brood, daarna pas zoet. Intiemspray noemde men 'deodorant voor uw derde oksel' en boven een reclame voor maandverband stond: mijn man vind het niet leuk als ik ongesteld ben.

En terwijl de anti-suiker campagnes je om de oren vliegen, werd suiker hier nog volop gepromoot.


WIN!

Wil je ook even terug in de tijd en zien hoeveel er is veranderd? Ik geef een brievenbusdoosje weg met daarin een paar Margrieten, een slank-worden-special uit die tijd (dat blijkt dus een thema van alle tijden!) en wat kleine dingetjes, zoals een envelop en labels van oude uitgaven.


Volgende week vrijdag maak ik de winnaar bekend!

Liefs,
Carolien28 opmerkingen:

 1. Geweldig....wat leuk he?...zo even terug in de tijd...onze Karmann ghia komt uit 1970....heerlijk om in te rijden 😍 fijn weekend liefs Ria❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hilarisch als we dat nu tegen onze kinderen zouden vertellen, geloven ze hun oren niet moet je rekenen. Mijn moeder had een abonnement op de Margriet, jaren lang. Leuk ff een blik terug in de tijd, genieten en sommige dingen heeeelllll herkenbaar.
  Gezellig weekend Lien, groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja voor de kids klinkt het nog vreemder in de oren,gelukkig zijn de tijden veranderd!

   Verwijderen
 3. Ik met mijn seventies verzamelingen ding graag mee! Bij de 1-10 swap had ik ook retro kaarten. Heerlijk die oude dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig!!! Hahaha...mijn man vindt het niet leuk als ik ongesteld ben... Ik ben van 1964 en hoorde als jong meiske: een man heeft z'n rechten en de vrouw haar plichten. Wat fijn dat wij nu in deze tijd leven hé!! ;)
  Ik doe graag mee! Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig ook ik ben van 1970 dus doe graag mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lig in een deuk! Maar mij moet je niet meerekenen als kandidaat. Ik won immers al eens een oude Libelle bij jou, weet je nog? Dus nu de kans aan een ander. Misschien kan ik wel een extra kansje voor Es hierboven afdwingen? ;-) Zij is ook van 1970! Snotneuzen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha snotneuzen, dat zie ik dan maar als een compliment :-)

   Verwijderen
 7. Geweldig, wat een leuke vondst! Ik werd zes in 1970 en ga graag nog eens terug in de tijd!
  Ik probeer mij maar niet voor te stellen hoe er over 50 jaar gedacht wordt over onze leefregels ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat vroeg ik mezelf ook al af, dan zijn onze blogposten waarschijnlijk vreselijk verouderd!

   Verwijderen
 8. hahaha, echt heel veel veranderd (gelukkig). Mij mag je overslaan met de give away. Ik gun 'm graag aan iemand anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig! Je kunt het je haast niet voorstellen dat we er toen zo over dachten. Ik vind het wel leuk hoor om een middagje te duiken in het leven van 35 jaar geleden en doe graag mee met je verloting.

  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja wat een veranderingen hè.
  Ik weet ook nog dat ik op een verjaardag een mooi kopje met sigaretten en een doos sigaren klaar moest zetten op de kleine bijzet tafeltjes.
  Ik heb nog oude kranten en oude margrieten uit het oude huis van de oma van mijn man dus ik gun de anderen ook jouw give away.
  Het was weer gezellig bijlezen.
  Fijne week
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn leraar op de basisschool rookte gewoon in de klas!

   Verwijderen
 11. Wat een leuke vondst zeg! Ik vind de foto's en stijl enorm mooi. Lekker vintage. En kostelijk om die adviezen te lezen zeg.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Really a beautiful blog.It is very astonishing and marvelous design.

  ดูหนังออนไลน์

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha ik zit hier met een grote glimlach te lezen. Ge-wel-dig! Enne laat 1970 nu ook mijn geboortejaar zijn. Dus ik doe graag mee! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Tenenkrommend in deze tijd hè?
  Gelukkig echt van voor mijn tijd ;)
  (Ik ben 1971!)

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!