vrijdag 26 oktober 2018

Weggelopen hond

Dinsdag moest ik met mijn dochter naar de orthodontist. Ze kreeg na bijna twee jaar de beugel eruit. Ik zou nog eerst even snel met de hond naar het veldje lopen.


Eenmaal daar besloot ik haar niet los te laten. Want met haar zwerversverleden heeft ze nogal de neiging om te gaan., uh.. zwerven dus. Netjes in de uitlaat-bak en gauw weer terug naar huis. Dacht ik! Maar mevrouwtje zag een kat. In het nabijgelegen bos. Ik weet niet hoe, maar ze wist feilloos aan de uitlaat-bak te ontsnappen, op jacht naar die kat.

Al eerder deze maand klom ze in een van haar kat-achtervolgingen een boom in!


In ieder geval... binnen no time was er geen spoor meer van haar. Ook geen geritsel in de bosjes. Ik liep drie keer rond, als een marktvrouw aan het schreeuwen. Geen reactie.
En ja, die beugel moest eruit.

Dus met de riem in mijn handen, zonder hond, liep ik terug.

Hoe vaak zie ik niet op Facebook berichten van weggelopen katten en honden? In gedachten zag ik mezelf al postertjes aan de lantaarnpalen plakken.

Op de terugweg kwam ik mijn overbuurman tegen en vertelde hem het verhaal. "Geen paniek" zei hij en ga een kneepje in mijn arm. "Ik ga haar voor je vinden. Doe jij maar je ding."

En zo gingen we naar de ortho en de buurman kwam uiteindelijk zijn belofte helemaal na.

Eind goed al goed.

En mijn dochter? Gelukkig kon die er nog om lachen!


Zonder ijzerwerk nog wel...

Liefs,
Carolien


26 opmerkingen:

 1. Eind goed al goed, wat een mooie meid!!
  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. pff wat een timing heeft die hond van jullie! En beugel eruit vond ik een van de hoogtepunten van de pubertijd. Hihaaaa! Ook weer gehad. Fijn weekend. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een superbuurman! Ik kan het me helemaal voorstellen dat je al liep te fantaseren over de postertjes. Zou ik ook gedaan hebben. Gelukkig niet nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja mijn buurman kan niet meer stuk dat snap je :-) Heb hem beloond met een groot stuk chocola!

   Verwijderen
 4. Nou wat een spanning zou je hebben gevoeld toen je toch besloot met je dochter mee te gaan !...en wat een aardige buurman ...eind goed al goed...mooi zonder beugel wat een leuke meid !....liefs Ria x 💕

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het compliment, ik zal het doorgeven :-)

   Verwijderen
 5. Zo, je dochter weer een keurig gebit en een geweldige buurman die je hond wel even terugvindt, beter kan de dag niet eindigen toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk dat de beugel er uit mocht; ze heeft een prachtig gebit!
  En wat jullie lieve zwerver betreft: een goede buur is beter dan een verre vriend (in dit geval zeker.😉)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ken het gevoel! Ik had een hond, die ik los liet in Oud Sparta. Op een gegeven plek ging hij altijd weer aan de lijn. Heel af en toe had hij daar geen zin in en rende hard terug. Eerste keer ben ik erachter aan gegaan, maar ik moest echt weg. Gelukkig kwam hij altijd na een uur of zo zelf terug naar huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat die van ons uiteindelijk ook zelf de weg terug had gevonden, maar ben blij dat ze terug is gebracht. Het is wat met die Griekjes!

   Verwijderen
 8. Wat is een uitlaat-bak??!! Een omheind stukje waar de honden hun behoefte kunnen doen? Wij hebben 1 van onze honden (ook oud-zwerfster) nooit losgelaten, zo'n lange oprolbare uitlooplijn gaf haar het gevoel van vrijheid en ons het gevoel van rust. Ze was de 2e dag dat ze bij ons was ontsnapt en het kostte ons zo'n 20 uur voordat ze weer terug was (ze liep in het weiland achter ons huis dus we zagen haar wel, maar ze liet zich niet lokken). En een paar jaar later trok ze de lijn uit mijn handen, ging er met dat ding achter zich aan vandoor, tot ze niet verder kon. Ze was naar een hoek van een weiland gehold en durfde de sloten niet over te springen. Ik ben rustig naar haar toegelopen, heb de lijn opgepakt, en daarna heeft ze nooit meer aan de lijn getrokken, blijkbaar zat de schrik er goed in.
  Wat heeft je dochter een prachtig gebit gekregen, mooie meid hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja een omheind stukje, haha, ik noem het altijd de uitlaat-bak! Aan de riem is inderdaad veel veiliger, maar ik kan er ook echt van genieten als ze los is en dan ook echt los gaat, heuvel op, heuvel af... dan pas wordt ze echt moe.
   Dankjewel voor je compliment!

   Verwijderen
 9. Zulke dingen komen altijd ongelegen. Mooie dochter heb je.

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Elke dag kent een verhaal en dit is een hele mooie met een goede afloop! Fijn dat de beugel eruit is, alleen onze jongste moet er nog aan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hele trajecten die beugels he? Succes met de laatste!

   Verwijderen
 11. Knappe dochter!
  Oww man, dat zijn vele bange minuten geweest... de boef!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jullie maken het wel mee met jullie Griekse hè, maar goed dat je zo'n super vuurman hebt!
  Wat ziet je dochter er prachtig uit!
  Ze was natuurlijk al knap dus nu is ze lekker bevrijd van haar beugel en nog knapper!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!