vrijdag 9 november 2018

Fair Fashion - het vervolg

Toen ik onlangs de Goeie Gids las, schrok ik enorm van alle ellende én milieuvervuiling die met de mode-industrie gepaard gaat. Ik nam me voor dit hele jaar geen Fast Fashion meer te kopen. Een opdracht die me tot nu toe goed af gaat.Duurzame merken

Als je je er een beetje in verdiept vind je best veel merken die duurzaam zijn. Mijn favoriete daarin zijn Armedangels en the Alchemist: beide merken te koop bij Wehkamp. Dit zwarte truitje met fluwelen mouwen is van The Alchemist. het zijn geen goedkope merken, maar ik heb gewacht tot de wannehave days bij Wehkamp en dan krijg je 20% korting.

Het mooiste van deze merken vind ik dat ze gemaakt zijn van biologisch katoen én dat ze op een waardige manier worden gemaakt, zonder kinderarbeid of slechte lonen! Vaak krijg je ook informatie mee wie jouw kleding heeft gemaakt. Bijvoorbeeld dames en heren in een naaiatelier in Polen.

Vintage / tweedehands

Verder blijf ik ook veel tweedehands kopen. Op websites als United wardrobe en Marktplaats kom je al een heel eind. Ik tik altijd bij mijn zoekopdracht '(zo goed als) nieuw' in en vaak krijg je dan kleding waar zelfs het kaartje nog aan zit!


Deze laarsjes zijn van het merk Bjorn Borg. De originele prijs (159,95) zat op een sticker nog onder de schoen. Nauwelijks op gelopen. Voor € 15,- waren ze voor mij!En deze leuke blousjes vond ik ook nog.
Voor respectievelijk € 7,50 en € 1,50.Dus duurzaam is niet altijd duur! Maar wel veel beter voor mens en milieu. Ik blijf er dan ook af en toe voor pleiten als jullie het niet erg vinden!

Koop jij ook wel eens duurzaam?

Liefs,
Carolien


11 opmerkingen:

 1. leuke aankopen! Ik koop alleen duurzaam als zijnde 2e hands (kringloop). Verder verdiep ik mij er niet in en (hoe slechts ook) dat wil ik eerlijk gezegd ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb toevallig ook weer paar juweeltjes bij de kringloop vandaan.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn is dat he? Vooral als het ook nog helemaal je smaak is!

   Verwijderen
 3. Niet wat kleding betreft...heb wel eens gedaan hoor maar koop meestal nieuw....maar niet vaak hoor ..heb al veel te veel kleding...liefs fijn weekend Ria x 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben 3 tweedehands winkels in Sparta, waar ik vaak zoek naar leuke vintage stofjes voor mijn patchwork. Ik koop ook vaker kleren daar. Bloesjes voor 2 euro een hele leuke winterjas waar ik als 3 jaar mee loop voor 15 euro!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zijn nog eens leuke prijzen! Zeker vintage stofjes zijn daar goed te vinden lijkt me!

   Verwijderen
 5. Voor de kinderen is alle kleding tweedehands. Ik koop voor de oudste wel twee paar nieuwe schoenen per jaar. De jongste kan niet lopen, dus zij heeft geen nieuwe nodig. Ook sinterklaas cadeaus zijn zelfgemaakt of tweedehands .de Sint recycle beurs is een geweldig initiatief .En krijg de kleertjes ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze groeien er ook zo snel uit he! Dus dit is een goede zet!

   Verwijderen
 6. Eigenlijk koop ik niet echt heel veel nieuwe kleding.
  Via internet koopt onze dochter vrijwel alles maar ik doe dat ook vrijwel nooit.
  Ik zou meer moeten kijken naar duurzaam maar daar hangt inderdaad vaak een prijskaartje aan.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!