vrijdag 28 juni 2019

10 jaar Postcrossing

Ik kreeg deze week een felicitatie van Postcrossing omdat ik 10 jaar lid ben. Maar liefst 648 kaartjes heb ik in die tien jaar geschreven. En even zoveel terug ontvangen. Dat waren vaak bijzondere kaarten van plekken waar ik nooit eerder was en misschien ook nooit ga komen, Soms gekke kaarten met grappige stickers of de mooiste postzegels. Prachtige handschriften of onleesbare, nietszeggende regels. Zoveel mensen, zoveel kaarten...


Nog steeds stuur ik gemiddeld 1 kaartje per week. Misschien vind ik het sturen nog wel leuker dan het zelf krijgen. In het begin bewaarde ik elke kaart, maar sinds ik aan het ontspullen ben is dat niet meer geoorloofd :-)
Nu heb ik een bescheiden doosje waar ik de mooiste of meest bijzondere kaarten in bewaar. En dat zijn er nog best veel!

Wat is postcrossing?
Nog even kort voor diegene die het niet kent. Als je lid wordt van postcrossing.com (kost niets) dan maak je een profiel aan met wat informatie over jezelf. Je kunt daarin ook aangeven wat voor soort kaarten je wilt ontvangen? Van de omgeving (komt het meest voor) of liever van bloemen, dieren of iets anders. Als je dan naar 'send a card' gaat, krijg je een profiel van iemand anders te zien met zijn/haar adres en een code. Diegene stuur je een kaart en daarop vermeld je ook de code. Zodra de persoon jouw kaart heeft ontvangen, registreert hij/zij de code en dan kom jij in beeld bij iemand anders die een kaart wil sturen. Als het goed gaat krijg je dus zoveel kaarten als dat je verstuurt.

Ik heb in mijn profiel ingevuld dat ik het ook leuk vind iets kleins te ontvangen zoals een metroticket of zakje thee. Ik heb inmiddels trein- en buskaarten van over de hele wereld, (boom)blaadjes, munten, theezakjes en noem maar op.

Heb jij ervaring met Postcrossing? Wat vind je ervan?

Liefs,
Carolien20 opmerkingen:

 1. Ik ken het niet, maar heb er wrleems iets over gehoord. Ik het eens opzoeken, misschien meld ik mij wel aan ook. Bedankt voor het delen van je ervaring. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb het ook wel gedaan jaaaaaaaren geleden maar het feit dat veel van mijn post niet aankwam (en ik dus ook niets "terug"kreeg) en mensen aan wie ik iets stuurde steeds veeleisender werden welke post ze wensten te krijgen maakte het dat ik het niet leuk meer vond en er mee ben gestopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb heel, heel vroeger wel eens zoiets gedaan. Was geen postcrossing. Je kreeg een kaart toegestuurd van een kennis/vriend met 10 adressen erop en stuurde een kaart naar het eerste adres. Daar voegde je dan de rest van de personen weer op in met als laatste jezelf. Zo zou je dan ik weet niet hoeveel kaarten krijgen. Wel gestuurd, nooit een kaart ontvangen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n kettingbrief ja, herinner ik me ook nog. Hoorde je nooit meer iets van haha!

   Verwijderen
 4. Ik doe het nog steeds en met veel plezier

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk! En bijzonder, die tickets!
  Ik heb me ooit aangemeld bij een soort postcrossing organisatie, maar dan was het de bedoeling dat je eens in de zoveel tijd iets opstuurde naar mensen die het nodig hadden (denk aan eenzaamheid, gezondheid enz.) Van de organisatie zou je adressen krijgen en een korte omschrijving. Maar het was niet de bedoeling om iets terug te krijgen. Ik heb 1 keer een adres gekregen en dus iets opgestuurd, maar daarna bleef het stil. Ik ben bang dat de organisatie al snel ter ziele is gegaan. Ik ben daar eerlijk gezegd nooit achteraan gegaan. Na het lezen van jouw stukje besef ik ineens hoe raar dat gegaan is... contactgegevens van die organisatie heb ik niet (meer). Ik heb me ooit spontaan opgegeven op een gezellige streekmarkt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ah jammer, want het klinkt wel als een goed initiatief!

   Verwijderen
 6. Leuk leuk!....fijne zondag liefs Ria 🍀💚

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb een Postcrossings account. Heb alleen al een tijdje niets meer verstuurd.
  Ik probeer ook elke week 1 kaart te sturen. Misschien deze week weer oppakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon doen :-) Soms heb je weer even een zetje nodig!

   Verwijderen
 8. Nooit geweten dat het zo werkte. En 10 jaar dat is niet niks. Ik heb vroeger penvriendinnen gehad maar nu schrijf ik nog maar af en toe een kaartje. Maar het blijft leuk om post te ontvangen.
  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog 1 penvriendin uit de tijd dat ik 15 was!

   Verwijderen
 9. Ach ja Postcrossing! Ik ben er ook lid van, maar heb er al een hele tijd niets meer meegedaan. Terwijl ik het wel leuk vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, ook ik heb al jaren een account. Met wisselende activiteit. Voornamelijk omdat ik de landen waar ik naar stuurde en waarvan ik ontving me iets te eenzijdig waren. Ik verstuur nu veel post via andere kanalen. Maar bijna altijd binnenlands.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt, in mijn geval is het wel heel vaak Rusland! Dat vind ik inderdaad jammer, zou wat meer variatie mogen!

   Verwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!