donderdag 7 november 2019

Winters boekje

Aanstaande zondag is het Dag van de Mantelzorgers. "Wat zou een leuk cadeautje zijn om aan mantelzorgers te geven" brainstormden we al ergens in juni met het Steunpunt voor Mantelzorg. We kwamen op een boekje vol tips, recepten, ontspanningsoefeningen: oftewel een winters boekje waar je warm van wordt. En ik mocht dat helemaal samenstellen.Ik hoef waarschijnlijk niet uit te leggen dat dit een van de leukste opdrachten van het jaar was!


Ik haalde oude blogposten tevoorschijn, ging op zoek naar recepten en gedichten en struinde het internet af voor handige apps en fijne ontspanningsoefeningen.
Ik kon er van alles in kwijt, van mijn liefde voor post tot leuke knutseltips.Deze vergelijking met hoe het ooit was komt uit het boek 'winters van toen'.
Verder sprak ik met mantelzorgconsulenten die de volgende tips nog meegaven:


Dit is slechts een kleine greep uit het geheel, maar hopelijk haal jij er als lezer toch iets waardevols uit. Eerder dit jaar deed ik overigens een oproep onder jullie volgers voor tips voor dit boekje. Ik kreeg enkele foto's en een prachtig gedicht. De foto's waren helaas niet goed genoeg van kwaliteit voor drukwerk (mijn eigen foto's overigens ook niet) en het gedicht is in de laatste redactieronde gesneuveld vanwege plaatsgebrek. Ik had veel teveel tekst aangeleverd, dus wie weet komt er volgend jaar een deel 2 :-)?
Maar iedereen die heeft meegedacht bedankt! En voor alle mantelzorgers: keep up the good work en vergeet jezelf ook niet!

Fijne dag Mantelzorgdag! 

22 opmerkingen:

 1. Dat ziet er geweldig mooi uit. Wat zal je er hard aan gewerkt hebben zeg. En wat heerlijk als het dan zo mooi uitpakt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt als een heel mooi en waardevol boekje! Alleen dat 'Jij bent onmisbaar' zou mij benauwen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt! Weet je dat mijn oog daar nu pas op viel nu het gedrukt staat? De drukker heeft het ontwerp van het doosje gemaakt en toen viel het me niet op, maar nu wel. Maar helaas is het vaak wel de realiteit...

   Verwijderen
 3. Wat een leuk boekje, prachtig samengesteld. Dat wordt een succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is een schitterend boekje geworden Carolien! Daar zullen heel veel mantelzorgers verrast mee zijn en er lekker van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat heb je mooi gemaakt! daar zullen de ontvangers blij mee zijn. XX esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop het! De eerste reacties zijn al heel positief.

   Verwijderen
 6. wauw wat een superleuke opdracht. Heb je er bij de tip "neem een voetenbad" het recept van de bruisbrallen bij gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee haha, toen was het al in druk. Die bewaar ik tot volgens jaar dan maar!

   Verwijderen
 7. Wat een leuke opdracht! En zo te zien een heel fijn boekje om met een kop thee op de bank door te lezen. Ik ben parttime mantelzorger en vind dat al best pittig. Petje af voor al die mensen die dagelijks in touw moeten zijn voor naasten.
  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat bijzonder...wat een leuk boekje....liefs Ria 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een eervolle opdracht, echt iets voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat mooi, qua inhoud en ook qua ontwerp en foto's. Daar zal je terecht zeer trots op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo, seizoensgroeten aan al mijn kijkers, ben hier om weinig te vertellen over hoe ik mijn man terug heb gekregen met de hulp van een geweldige man genaamd Dr.Amiso. Ben Anna Daniel, na tien jaar met hem in relatie te zijn geweest, mijn man het uitgemaakt, ik heb al het mogelijke gedaan om hem terug te brengen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem terug vanwege de liefde die ik voor hem heb, smeekte ik hem met alles, ik heb beloften gedaan maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem online uit aan mijn vriend en zij stelde voor dat ik liever contact op zou nemen met Dr.Amiso, de geweldige spreukgieter die me kon helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuk geloofde, ik had geen keus dan om het te proberen, heb ik Dr.Amiso gemaild, en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles goed is voor 48 uur, dat mijn ex voor 48 uur bij me terugkomt, hij betoverde en verrassend op de tweede dag, het was rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en alles wat hij zei was dat hij zo medelijden had met alles wat er gebeurde, dat hij wilde dat ik naar hem terugkeerde, dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, iedereen de hulp van Dr.Amiso de spell caster nodig kan hebben, zijn e-mail is (herbalisthome01@gmail.com) je kunt hem e-mailen als je zijn hulp nodig hebt in uw relatie of kanker, wilt trouwen met de geliefde van uw keuze of echtscheidingszaken, gezondheidsproblemen of echtelijke problemen, geef het niet op, neem contact op met herbalisthome01@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het beste spreekwoord in 2019 is Dr. Adeleke, de grote tovenaar van de Afrikaan, ik wil dit medium gebruiken om hem te bedanken voor het terugbrengen van mijn man, die me alleen vertelde dat ik de items moest leveren die nodig waren voor de betovering en wie ik deed en hij vertelde me nadat hij de items binnen 24 uur kreeg, je het resultaat ziet en hij is een man van zijn woorden, zal vandaag contact met hem opnemen en je probleem oplossen
  (1) als je altijd slechte dromen hebt.
  (2) Als u wilt dat uw vrouw / man naar u terug rent.
  (3) Als u een kind wilt.
  (4) Je wilt je man voor altijd binden om de jouwe te zijn.
  (5) Kanker of enige vorm van ziekte
  E-mail: aoba5019@gmail.com
  Dr. Adeleke ... Whatasapp: +27740386124

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!