donderdag 22 oktober 2020

Als je maar graag genoeg iets wilt....

Tienerdochter doet aan 'manifesten' . Daar zijn hele accounts van te vinden op Instagram. Ze leest er ook boeken over. 'The Secret' heeft geen geheimen meer voor haar :) Het komt erop neer dat als je maar graag genoeg iets wilt, het op je pad komt.

Dus toen we hoorden dat Ceesje niet doorging (zie mijn laatste blogpost) zei ze: ik voel dat hij toch nog bij ons komt. Ik ga er de komende tijd heel sterk aan denken. Ze plakte zijn foto op haar prikbord en sprak erover alsof hij echt ging komen. Woensdagavond nog. "Laat het nou toch los" probeerde ik. "Het gaat echt niet meer gebeuren, hij heeft al een gezin." 

Dat was woensdag. Donderdagochtend zag ik een appje op mijn telefoon van de stichting: mag ik u even bellen over Ceesje? Verbaasd tikte ik het nummer in en kreeg even later te horen dat de adoptanten zich hadden teruggetrokken. Of we Ceesje alsnog wilden....? Want zijn koffertje was al gepakt en hij komt zaterdag aan.

Morgen!

Zo spannend, gaat het dus toch allemaal nog door.... 

.....

Even later piept mijn telefoon weer. Maar dat is de app van school. Het geschiedenispunt staat erop: een 5.3.
"Als dat manifesten toch zo goed werkt" vraag ik. " Manifest dan ook eens wat hogere cijfers!"

Ze kon er gelukkig om lachen. Want tenslotte komt morgen Ceesje! Wie doet haar nog wat?

Liefs,
Carolien

18 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Wat geweldig fijn voor jullie én voor Ceesje!
  Ik wens jullie allemaal een hele mooi lange gelukkige tijd samen!
  Héérlijk dat je dochter zo geloofd in wat ze doet👍🏻

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat geweldig leuk dat hij komt! En dat hij zich de rest van zijn leven bij jullie gezin mag voegen. Niks zo fijn als zo welkom te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk en wat spannend. Van manifesten heb ik nog nooit gehoord hoor, ik ga maar eens even googelen. Maar als het werkt, werkt het.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ooh wat hartstikke fijn, gauw foto's graag, ben erg benieuwd

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat Ceesje een warm nestje bij jullie mag vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig nieuws! Ik ben allergisch voor 'manifesten', maar kan me voorstellen dat jongeren zo hoopvol zijn en in de totale maakbaarheid geloven. Dat is ook hoopvol ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh wat leuk en ook spannend! Heel veel plezier met Ceesje. En dat manifesten kende ik nog niet zo maar als het dit soort resultaten kan opleveren moet ik mij er toch maar eens in verdiepen.
  Fijn weekend (met Ceesje)
  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toen ik je vorige bericht las, dacht ik: oh, dat komt wel goed, Ceesje komt uiteindelijk wel bij jullie terecht. Nog nooit van "manifesten" gehoord, zoiets voel je gewoon. Wij hebben dat zelf ook meegemaakt met onze eerste adoptiehond (nu bijna 14 jaar geleden) en nu ik er over nadenk, ook met ons huis (in 1992), toen de makelaar ons na een paar maanden belde. Mijn man wilde op zoek naar een ander huis, ik niet, want we zouden dit bepaalde huis immers uiteindelijk gaan kopen, haha.
  Een heel fijn weekend gewenst, maar dat gaat samen met Ceesje vast lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat leuk zeg !!....ben heel benieuwd hoor...liefs Ria 🍀🐾🍀🐾🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie hond en wat heeft hij geluk dat zijn mandje bij jullie mag staan !
  Mijn buurvrouw heeft er twee , mara en zorko ,ook van Roemenië en ze zijn super lief , maar ze zijn wel vlug bang . Ze hebben een bruine pels met zwart ertussendoor .
  Veel plezier nog met ceesje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goeie reactie van jou. Helaas vinden pubers cijfers minder belangrijk dan waar hun intresse ligt. Ik snap jou dochter ook wel een klein beetje, maar wij mogen. Ik mag ook graag dingen uit zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!