vrijdag 18 december 2020

Vijftig

De laatste dagen spookt er steeds een versje door mijn hoofd. Een vriendinnetje schreef het ooit in mijn poezie en ik weet nog dat het me enorm fascineerde. Zo erg zelfs dat ik het nu nog uit mijn hoofd ken.

10 dat zijn de kinderjaren
20 ga je aan het sparen
30 ben je getrouwd
40 ben je daarvoor te oud

Morgen word ik 50.... vijftig!

50 ga je aan het zakken....

Dat is waar het gedichtje een ommekeer maakt. Het wordt er niet meer beter op. Ik vind het ineens geen leuk gedichtje meer.

Maar wat is leeftijd? Ik ben blij dat ik deze mijlpaal heb bereikt. Dan denk ik toch weer even aan Tamara en al die mensen die dat graag hadden bereikt. 

Dus ik ga er gewoon een knalfuif van maken. Samen met mijn twee gasten :-) haha!

We zakken gewoon lekker door, misschien is dat ook wel het soort 'zakken' dat bedoeld wordt in het versje? 

Dochterlief zei vanochtend: mam, je moet gewoon zeggen: ik ben 18 met 32 jaar levenservaring. Dat vind ik eigenlijk wel een goeie.

En stiekem voel ik me nog steeds dat kleine meisje met dat hondje. Eigenlijk is er helemaal niet zoveel veranderd...

Liefs,
Carolien


 


20 opmerkingen:

 1. Alvast van harte gefeliciteerd Carolien! En denk eraan "ook een vrouw is zo jong als ze zich voelt"
  Ja dat gedichtje weet ik me ook nog goed te herinneren. Het is me nooit opgevallen dat het positieve bij 50 begint om te slaan. Maar gelukkig hoeft dat in het echte leven niet zo te zijn. Ik wens je daarom nog heel veel mooie, gezonde en gelukkige jaren toe. Dat gaat je vast lukken, want je staat nog heerlijk vrolijk en actief in het leven, ga zo door!
  En dat meisje met dat hondje; dat is bijna niets veranderd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ervaringsdeskundige kan je geruststellen, er verandert( behalve dan die 2 getalletjes) niks!
  Doorgaan met ademhalen en genieten van wat er nog op je levenspad komt!
  Van❤πŸ§‘πŸ’›πŸ’šπŸ’™πŸ’œ

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent zo oud als je je voelt en die uitleg van je dochter is wel een goeie! Van harte alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is maar een getal want je bent morgen maar een dag ouder dan de dag ervoor. Susan Smit schreef een boek over wijze vrouwen, vrouwen boven de 50. Inderdaad met veel levenservaring. Fijne dag morgen en alvast gefeliciteerd.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Alvast van harte gefeliciteerd, en geniet ervan! Ik ben 5 jaar ouder, maar voel me vaak nog geen 30. En dan bedenk ik me weer dat dat niet kan, want mijn dochter is al 25. Hm, je bent gewoon zo oud als je je voelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 50, alvast proficiat! Je was een jarige job van 15 op de dag wij trouwden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Alvast van harte gefeliciteerd! Als ik 1 boodschap met de brief/kaart kalender heb willen geven dan is dat: ouder worden is leuk! Echt degenen die dat niet lukt hebben zoveel pech. Wat heerlijk dat je je niet meer om elk wissewasje druk maakt, dat jeugdpuistjes grotendeels achter de rug zijn en anders toch een beetje charmant (goh ik heb nog een jeugdpuistje...als je bijna 60 bent πŸ€—) en zo kan ik nog wel 26 briefjes doorgaan...Geniet ervan! Het leven is heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Alvast gefeliciteerd, en geniet er gewoon van.
  Het is toch een bijzondere leeftijd.♥
  ☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★☆★

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Van harte ,gefeliciteerd Carolien. Voor je nieuwe levensjaar, wens ik je gezondheid en blijdschap toe. Maak er ,een mooie dag van. Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd! Heerlijk toch 50. Wat maakt het uit. Je bent zo jong als je je voelt en dat is bij jou volgens mij geen 50.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Van harte gefeliciteerd!!!.....bij 50 begint het pas...Hihihihi....liefs Ria πŸ€πŸŒŸπŸŽ„πŸ’•πŸ€

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd, en zo is het maar net. Ik ken helaas ook meerder mensen die het graag hadden willen halen. Geniet ervan, ouder en wijzer. En het is net als bij kaas en wijn niet oud maar rijper. En ook beter ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. I checked on the web to find out more about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Typically, carpet needs to be replaced every 10 years or so. Harder surfaces such as wood, tile, and vinyl usually last at least 20 – 25 years. This all depends on your exact circumstances, though. To ensure that your new flooring lasts as long as you intend it to, make sure to purchase from a high-quality manufacturer and go through all the proper steps for maintenance.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. In life, our overall wellbeing is dependent on two things: what we feed our body and what we feed our mind and soul. Things like stress, negative thought patterns, bad habits, and toxic people have a way of keeping us from being our authentic selves and living the most vibrant lives imaginable. Tackling all this head-on all on your own could seem difficult, but in times like these, what you really need is a trustworthy ally whom you can learn from, and that wants nothing more than to see you thrive. fitness with dina

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ramma foundation repair crew of experienced workers hand-dig all foundation and weeping tile projects to ensure maximum reliability of the repairs without the need for expensive machinery that runs the risk of property damage.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. A pitch black snap tab leather jacket is a Luxury, durable outfit with a zippered front and fitted or elastic waist and cuffs. Available at your doorstep, order now from topcelebsjackets.com.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!