vrijdag 1 januari 2021

Nieuw jaar, nieuwe voornemens?

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Wat zijn we blij om dat rare jaar 2020 achter ons te laten, of niet? Maar tegelijk is er nog zoveel onzekerheid, dat vooruit kijken ook nog lastig is. Diegene die mij langer volgen, weten dat ik elk jaar een lijstje maak met voornemens en leuke dingen die ik wil doen. Maar het ontbreekt me aan inspiratie.....


Dat is wel een dingetje van die crisis. Dat je stilstaat bij het feit dat heel veel dingen niet te plannen zijn. Dat zijn we immers wel gewend. Je wilt een reis en je boekt hem. Je wilt je verjaardag vieren en je nodigt mensen uit. Je wilt iets kopen en je gaat de stad in. Vorig jaar was niets meer vanzelfsprekend.  

Vanaf 2013 houd ik lijstjes met voornemens bij. Aan het einde van het jaar vink ik af wat gelukt is en schuif eventueel door wat nog niet gedaan is.

Zo had ik voor 2020 een reisje naar Londen op het programma, maar dat zat er, net als andere uitstapjes, niet in. Daar kwamen dan wel heel veel andere dingen voor in de plaats: soms kleinere, maar zeker niet minder leuk. Het was gewoon anders. En anders is soms ook goed.

Ik wilde eigenlijk dit jaar geen lijstje maken. Maar toch ook wel weer jammer om die traditie te verbreken en het hoeft immers niet groots of meeslepend te zijn. Help jij me mee het samen te stellen? Wat zou ik volgens jou echt in het nieuwe jaar eens moeten doen? Yoga tussen de koeien? Een bepaald boek lezen? Oliebollen eten in de zomer?  Slapen in de openlucht? 

De leukste suggesties neem ik mee in mijn overzichtje en dan kijk ik over 365 dagen samen met jullie terug, deal?

Ik wens iedereen een mooi en gezond nieuw jaar!  

Liefs,
Carolien 

22 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Daar heb ik vroeger wel uit gelezen, met name tijdens mijn communiejaar (Katholieke school) :)

   Verwijderen
 2. Misschien een stuk van het Pieterpad ( of een ander) lange afstandspad? Ik las, dat mensen zoiets wel in stukken doen. Dan kun je ook in de openlucht een dutje doen..šŸ¤“

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja leuk het Pieterpad, om dat eens een stukje te belopen. Goed idee!

   Verwijderen
 3. Slapen in de open lucht lijkt mij echt wel wat. Het kon bij het Duin en Kruidberghotel in Santpoort maar precies toen ik het wilde gaan doen, deden zij het niet meer :(. Meer koken volgens de seizoenen is iets wat ik graag wat meer zou willen doen. Misschien is dat iets? En je schijnt op de Noordpunt van Texel op het strand aan de ene kant de zon onder te kunnen zien gaan en op dat zelfde punt de zon aan de andere kant op zien komen. Dat zal vast alleen op een bepaald moment in het jaar kunnen maar dat lijkt mij ook nog wel tof. Susan Smit schrijft hierover in haar boek Heks.
  Succes met je lijstje.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat koken volgens de seizoenen probeer ik wel al zoveel mogelijk, maar ik zou eens wat andere groenten, minder bekende, moeten proberen! Leuke tip van Texel, wist ik niet!

   Verwijderen
 4. op de 21 maart juni september en december het ene seizoen uitzwaaien en het andere verwelkomen....ergens in de natuur #aanrader

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben zelf totaal niet geĆÆnspireerd, dus ik kijk graag mee naar de tips die jij hier krijgt. Wat ik tot nu toe leest is al leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De beste wensen, voor het nieuwe jaar Carolien. Jij bent zo ondernemend, jij hebt onze tips denk ik niet nodig. Je hebt veel nieuwe dingen ondernomen ,las ik in je blog van 31 december. Ik helemaal niets, het enige nieuwe is dat ik mijn eigen haar heb geknipt, en dat van mijn man. En dat het ook nog goed zit[dat is wel belangrijk natuurlijk ha,ha]Ik wil je nog laten weten ,dat ik altijd geniet van je blogs. Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou dat is al heel wat, ik denk niet dat ik het haar van mijn man ooit mag knippen, haha! Fijn nieuw jaar!

   Verwijderen
 7. Altijd een lijstje maken. Al gaat t om de voorpret en over het nadenken. Je kan toch ook iets voor de 2e keer doen? Zelf verheug ik mij al maanden op een weekje zuid-Limburg in juni. Verzon deze week om aan nog 3 dames te vragen om met elkaar een dansfeest te organiseren. Normandiƫ staat op de lijst en nog wat dingen. Gaat het om wat voor reden niet door ? Dan heb ik wel voorpret gehad hoor. Heb al prachtig huisje boven op een berg in Vijlen gereserveerd. Keek van de week wat het kostte om voor 1 week een scooter te huren enz. Heb al 1 dame gevraagd om mee te organiseren wat het dansfeest betreft en heb in gedachten al een soort gastenlijst gemaakt en zoek naar leuke locaties. Veel plezier en geluk toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat heb ik dus ook die voorpret! heerlijk om erover na te denken. En wat leuk jouw dansfeest, doen!

   Verwijderen
 8. Lijstjes heb ik nog nooit gemaakt ik zie wel hoe het gaat in 2021
  nu vooral de focus op mijn gezondheid ,wat wandelen mijn hobby's terug oppakken en voort revalideren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Slapen in de open lucht (in onze eigen tuin) lijkt me wel wat :-)
  Dit jaar voor het eerst in onze eigen kamer gekampeerd.....
  Jongste zoon heeft zodoende een mooie herinnering aan z'n verjaardag tijdens de 2e Lockdown; matrassen op de grond, veel popcorn en films kijken....... Hij en z'n zus vonden het prachtig en ik stiekem ook :-) Verder kocht ik voor het komende jaar een boek met 111 niet te missen, bijzondere plekjes in Noord-Frankrijk. De bedoeling is om hier een aantal van te bezoeken dit jaar. Ook dicht bij huis valt er veel te ontdekken :-) Ook dit jaar zou ik graag een aantal musea hier in de buurt willen bezoeken. O ja, slapen in een boomhut staat hier ook op de planning ......... Ik denk dat ik zelf om maar een lijst op papier ga zetten. Lijkt me ook erg leuk om terug te lezen volgend jaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dan zijn een hoop leuke plannen, bedankt voor je inspiratie! Die boomhut lijkt me ook geweldig!!

   Verwijderen
 10. Tijdens de lockdown op 21 december 2020 heb ik met mijn 24-jarige zoon twee loopband fietsen gehuurd. En wij hebben een geweldige dag gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O ja...Carolien :-) op je profiel staat dat je 40 jaar en nog wat bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb je al ooit zelf een zuurdesem brood gebakken? En zelf daarvoor een starter gemaakt? Dat kriebelt op dit moment bij mijšŸ˜‰

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee nog nooit gedaan! We hebben een broodbakmachine :)

   Verwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!