vrijdag 26 februari 2021

De tweede camini

Een van de dingen op mijn lijstje voor dit jaar is de 11 camini's lopen. Mijn vriendin en ik bedachten dat het leuk zou zijn ze over een jaar te verdelen, elke maand eentje, en zo meelopen met de seizoenen. Deze maand liepen we de route van de Zuivering.


Het was een prachtige dag. De warmste lentedag ooit in februari. En we waanden ons een beetje in Frankrijk met huisjes en auto's als deze. In het dorpje Oud-Holset leek de tijd echt stil te hebben gestaan. Het was een zondagochtend; de kerkklokken luidden en het plaatje was compleet...

De route startte bij een traditionele herberg waar je allerlei lekkers to go kon halen en waar je na afloop je stempel kreeg. Het is een veel bezochte locatie voor Pelgrims die onderweg zijn naar Santiago. Als kind kwam ik hier vaker omdat mijn vader de stinkkaas zo lekker vond. En die blijkt nog steeds op de kaart te staan!


De herberg ligt in Oud-Lemiers, net tegen de grens van Duitsland aan. Tijdens de route zie je ook de Duitse Schneeberg, die zijn naam dankt aan de kalkgrond die de berg in de zomer een witte kleur geeft. 
En laat wit nou net de kleur van de zuivering zijn, zo lezen we in de gids. 

In die gids staan trouwens ook opdrachten, veelal levensvragen, die je jezelf tijdens de route kunt stellen. Van welke acties of gedachten dien je te zuiveren? En welke mensen passen je niet meer?  

We liepen door velden en weilanden. Door kleine dorpskernen en over bruggetjes. Langs wijngaarden,  huisjes van mergel, kerken en kappelletjes. 
De Catherinakapel dankt zijn naam aan het Griekse woord 'katharos' wat staat voor 'rein' en ' zuiver'. 

En genoeg verrassingen onderweg. Zoals deze geocache (dit doe ik al jaren niet meer, maar des te leuk om, onverwacht, eentje te spotten)


En leuke 'winkeltjes' onderweg...


We eindigden onze tocht bij de Sint Lambertuskerk waar stelletjes uit heel Nederland naartoe komen om te trouwen. 
En natuurlijk als laatste nog de felbegeerde stempel :)


Mocht je je afvragen waarom we de routes niet gewoon chronologisch volgen: dat heeft ermee te maken dat nog niet alle stempellocaties (veelal horecagelegenheden) open zijn door corona. 

Liefs,
Carolien 

16 opmerkingen:

 1. Wat krijg ik weer zin om daar te wandelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ontzettend mooie reportage!
  Leuk om te zien wat wij nog tegen gaan komen.
  En ja, erg onhandig met de corona voor de stempels, maar de meeste liggen ergens waar je het zelf kunt doen, dus de stempels komen vast goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk weer....fijn weekend liefs van mij 🍀💕🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Carolien. Wederom een prachtige wandeling. Wat een bof , met dit weer. Ik heb even gegoogeld wat geocache is, dat weet ik dan ook weer. Goed weekend. Groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het geluk dat we maandag een paar dagen naar Bocholtz gaan en met ezeltjes gaan wandelen. Ga ik echt niet doen zei mijn man maar gelukkig was ik gisteren jarig en vroeg ik het voor mijn verjaardag dus hij moet wel. haha. Zo dol op Limburg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alsof ik me even in het buitenland waan door jouw foto's ... mooi!
  Deze wandelingen ga ik onthouden. Wij willen van 't zomer graag naar Limburg.
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke tocht. Het landschap bij jullie is zo anders dan bij ons. Hier is het vooral plat en open. Soms ben ik wel eens een beetje jaloers op al die afwisseling.
  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk zo'n dag, voelt toch echt als vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo leuk om met je mee te lopen, is als meegaan op vakantie om je tas te dragen ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!