vrijdag 12 maart 2021

10 minuten winkelen - Five on Friday

 "Mama, ik heb tickets voor ons". Dochterlief komt de trap afgerend alsof ze na uren proberen twee VIP-kaarten heeft weten te bemachtigen voor een of ander concert. "We kunnen zaterdag 10 minuten winkelen bij de Action, om kwart over 11 zijn we aan de beurt." Ik moest lachen. Vooral omdat ik daar eerder deze week met een collega nog een mening over had. Iets van: dat ga ik echt niet doen. Maar nu het me zo in de schoot wordt geworpen...

Het was een bizarre ervaring. Een lege Action en wij, hunkerend voor het gesloten poortje aan het wachten tot het open ging en we los konden. "Uw winkelbezoek kan nu beginnen" klonk het door de speakers toen het poortje openging.

Ready, set ... Action!

Het klinkt leuk zo'n lege winkel voor jou alleen ter beschikking, ware het niet dat je nergens tijd hebt om even te kijken. Want in de tweede gang al riep de winkelstem: "U heeft nog vijf minuten" en een oogwenk daarna: "U heeft nog twee minuten om zich naar de kassa te begeven." Die tien minuutjes winkelen is dus inclusief het afrekenen!

Voor herhaling vatbaar? Nee. 
Leuk om eens me te maken? Ach, ja.

En wat ik eraan over hield? 

 • Anti-schrokbakken voor de hondjes. 

Want als zij hun avondeten krijgen, is het binnen 5 minuten al op. Het lijkt het standaard een wedstrijd wie het snelste is. Met deze bakken doen ze er langer over.


 • Een set mini moestuintjes om het voorjaar in te luiden.
 • Een nieuwe yogamat.
 • Inpakpapier voor Pakje Boek
 • En natuurlijk wat lekkers!
Nog een keertje omkijken..... wat een rust! Dit is toch uniek of niet? Des te groot was ook de tegenstelling toen we hierna naar het Kruidvat gingen: volle gangen en een lange rij bij de kassa. Sommige regels zijn nu eenmaal een beetje krom. 

Maar wij waren weer eens lekker ouderwets op pad :)

Liefs,
Carolien

10 opmerkingen:

 1. Haha, ik krijg er al stress van als ik het lees. Ik ben nog niet in winkels geweest, misschien dat ik binnenkort bij de kringloop een afspraak maak. Ik laat het nu nog even voor de mensen die het het hardst nodig hebben, financieel. Voor mij is het toch meer plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 10 minuten is kort, maar je hebt toch aardig wat kunnen kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik was al bang dat het zo zou gaan 😏. Natuurlijk is het leuk om in de winkel rond te lopen, maar ik zou niks kunnen vinden (de Action is hier net verhuisd dus ik ken de indeling nog niet) en dan zo'n opjagende mevrouw in de lucht.....
  Maandag mag ik er naartoe voor mijn Click en Collectspulletjes. Dat was een stuk rustiger winkelen, al is het wel jammer dat niet alles in het mandje mag....
  Nou ja, we hebben weer gesprekstof voor 'later'.
  Ik ben benieuwd wat de honden van de bakjes vinden.πŸ˜‰

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, leuk om via jou zo'n uitje mee te maken.
  Ik had er niet bij stilgestaan dat de tijd inclusief afrekenen zou zijn. Pakken wat je pakken kunt dus.
  In de krant las ik over iemand die had een 1,5 liter fles ketchup bij de Action gekocht. Dat was het enige wat ie had gekocht. Want dat had ie al die tijd niet kunnen kopen.
  Och arme....:-D
  Dan vind ik dat jij het er beter afgebracht hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha nou ik ben bij de hobby-spullen alleen al vaak 10 minuten kwijt. Ik zou er helemaal zenuwachtig van worden. Zoiets als met 1 minuut gratis winkelen. Dat leek mij ook vreselijk om te winnen. Ik wacht nog even denk ik. ;-)
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt vreselijk.....ik kom er echt nooit....moet er niet aan denken....10 min.....πŸ™ˆπŸ˜³πŸ™ˆ maar ieder zijn ding toch?...liefs fijn weekend πŸ€πŸ’•πŸ€

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Surrealistisch!!
  Ik ben niet zo’n Action fan (milieu enzo...), maar dit is wel heel bijzonder en je kocht leuke dingen!
  Het zijn rare tijden...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. toch goed geslaagd in zo weinig tijd. Je mag nu 20 minuten dus ik denk erover binnenkort een afspraak te maken. Zag dat het niet echt storm loopt. Keuze genoeg uit de tijden. Lijkt me wel lekker een hele winkel voor jezelf.

  Dat bij het Kruidvat had ik dus ook. Ik wist niet hoe snel ik weer naar huis moest. Dat vond ik echt niet prettig zo druk. En ook heel gek eigenlijk.

  Ik ben ook heel benieuwd hoe het bij het stemmen gaat woensdag...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oeps, 10 minuten is wel heel weinig. Ik denk dat ik dan toch zou passen. Zo jammer dat Action niet echt een webshop heeft. Gemiste kans hoor. Las wel net in de krant dat jullie nu 20 minuten krijgen. Er is beterschap op komst dus. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!