vrijdag 25 juni 2021

Camini 6: de route van het Anders zijn

De zesde maand van het jaar, dus we hebben de zesde Camini gelopen. Deze keer naar het smalste stukje van Nederland.


Grappig hoe ze hier qua PR op inspelen. Het plaatsje Echt-Susteren is zo smal dat je binnen een uurtje van België naar Duitsland kunt wandelen. 

Ik was er al eens eerder geweest voor een werkafspraak, maar nooit om te wandelen. Wat gelijk opvalt is het pittoreske dorpje met zijn oude gevels en uithangborden. Alsof je terug gaat in de tijd...
We parkeerden bij de kerk en werden begroet door dit vrouwtje :)


Met 5,4 kilometer zou dit een van de kortere routes zijn, ware het niet dat we flink verdwaalden en uiteindelijk bijna het dubbele op de teller hadden staan!

Tot nu toe hadden we steeds paaltjes-routes, dan volg je simpel de paaltjes met een bepaalde kleur (heel fijn voor twee dames zonder navigeer-talent). maar deze knooppuntenroute vonden we een stuk ingewikkelder. Je zou toch bij elk knooppunt nieuwe info verwachten of niet?


Maar we genoten even goed hoor. Binnen no time passeerden we al een stukje Duitsland. 


Om vervolgens door groene velden en langs beekjes terug te lopen naar Nederland.


Een deel van de route komt samen met het Pieterpad dat van Maastricht tot Groningen loopt.
Bij elke route krijg je een vraagstuk mee om over na te denken. Deze route was het thema 'Anders zijn'. 


Natuurlijk ontbreekt het in het katholieke Zuiden nooit aan kapelletjes. Dat geeft deze Camini's wel iets extra's vind ik. We branden dan ook altijd een kaarsje.
In een dicht bebost stuk ontdekten we ineens dit graf. Op deze plek zijn in 1740 (!) twee vrouwen vermoord met een bijl. Akelig idee, niet? Deze plek wordt ook wel de moordkuil genoemd. In ons hoofd vormde zich gelijk een verhaal van twee vrouwen die kruiden plukten in het bos en daardoor als heksen werden gezien. maar of dat het motief voor deze brute moord was... ?


En terwijl wij onze pas versnelden, kropen deze joekels in alle rust over de paden. Ik heb ze nooit eerder zo groot gezien.


Tja en dan is zo'n stempel in je boekje toch altijd weer een mooie afsluiter :)Was jij al eens in het smalste stukje van Nederland?

Liefs,
Carolien

12 opmerkingen:

 1. Ja, ik kwam er ook al Pieterpad wandelend, maar ik was er al eerder. Het is namelijk mijn geboortedorp. Ik schijn er twee jaar gewoond te hebben, maar daar is niets meer van blijven hangen in mijn geheugen, ha ha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk dat je er geboren bent! Woon je nog wel in Limburg?

   Verwijderen
 2. Dat was weer een mooie korte 😂 tocht aan de foto’s te zien.
  Prachtig die natuur, het vingerhoedskruid, de klaprozen, de joekel van een slak en de typische kapelletjes.
  Echt ken ik wel daar waren we nog bij een kringloop vorig jaar maar Echt Susteren is weer wat anders denk ik dan, nooit geweten dat er een smalste plaats bestond.
  Fijn weekend!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Carolien. Nee ik ken het smalste stukje niet .Dat is een leuk weetje. Op een vakantie in de Ardennen wel eens heel veel van die grote slakken gezien .Echt joekels. Mooie foto's heb je weer gemaakt. Wat is dat genieten he, die bloemenpracht overal. Groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die slakken zijn echt groot he! Ik had ze nooit zo gezien.

   Verwijderen
 4. Jazeker ken ik het, het is de plek waar ik al jaren vrijwillig werk. Hopelijk binnenkort weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Carolien wat was ik blij met mijn pakje. Alleen de shampoo was opeens verdwenen, toen mijn man naar appeltjes rook wist ik genoeg. Dank je wel. ik ga het mooi inpak papier ook hergebruiken, te mooi om er niets mee te doen. fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha goed om te horen en leuk dat je man er ook blij mee was :) Veel plezier nog ermee!

   Verwijderen
 6. Oh dit kende ik niet maar ziet er erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een bijzonder en superleuk dorpje is dat! Ik had er nota bene nog nog nooit van gehoord. Ik heb helemaal zin nu om daar te gaan wandelen.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!