vrijdag 5 november 2021

Ceesje's eerste verjaardag

Een jaar geleden kwam hij vanuit Roemenië in ons leven. Met zijn 10 jaar oud en gedeeltelijk tandloos bekje had niemand zich nog voor hem gemeld. Maar wij vielen voor hem. Als een blok.


En dus was er op die eerste verjaardag, de dag waarop zijn tweede leven bij ons begon, taart. Hondentaart wel te verstaan. 

Het afgelopen jaar heeft hij veel geleerd. En het was beslist niet altijd makkelijk. Bezoek vindt hij nog steeds erg spannend, zeker bij mensen die hij niet eerder heeft gezien en dan gaat hij soms flink tekeer. En als het heel hard regent wil hij alleen nog maar naar buiten en graaft hij voor zichzelf ergens onder een struik een kuil. Dan merk je toch dat hij zijn leven lang op straat heeft geleefd, dat is zo anders dan wanneer je een hond van een jaar adopteert.

De grootste uitdaging nu is het vuurwerk dat al regelmatig wordt afgestoken, met name in het weekend. Dan loopt hij zwaar hyperventilerend door het huis te trippelen en is er niets dat we kunnen doen om hem gerust te stellen (tips voor een vuurwerkvrije vakantieplek zijn heel erg welkom!) 

Manlief sprak laatst de woorden: als we dit alles vooraf hadden geweten, waren we er misschien niet aan begonnen. Maar daarmee zijn dochterlief en ik het niet eens. Soms is het beter dat je dingen vooraf niet weet. En liefde overwint alles. 

Liefs,
Carolien

25 opmerkingen:

 1. Inderdaad liefde overwint alles!
  Natuurlijk zijn er momenten dat de liefde iets minder duidelijk voelt, maar ach, die wegen niet op tegen al die heerlijke momenten! Wat is het toch een lieve hond; in een jaar tijd heeft hij geleerd net zo gek te doen als de rest van de familie. Prachtig zoals hij poseert bij zijn eerste verjaardagstaart. Die foto is trouwens een ansichtkaart waard!
  Gefeliciteerd, allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schatje. Onze verderop buren hebben een paar Roemenen en de bangste van de 2 heeft zich deze week totaal aan mij overgegeven. Hij lag op zijn rug, ogen dicht in totale ontspanning en ik maar aaien. Ook voor mij heel ontspannend. Zijn baasjes hadden dit nog nooit gezien. Ik trots, dat snap je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De schat! Wat is hij een geluksvogel eh hond

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, daar val je voor, wat n lieffie.
  en vuurwerkvrije vakantie adresjes zijn er genoeg volgens mij als je daarop googlet. groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er zijn er inderdaad best veel maar allemaal volgeboekt!

   Verwijderen
 5. Hallo Carolien. Ceesje is een bofkont ,dat hij bij jullie terecht is gekomen. Hij heeft een heel lief koppie. Dat vuurwerk is een ramp met huisdieren. Wij gaven onze hond vroeger een rustgever ,van de dierenarts. Groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We hebben nu inderdaad een kalmerende zalf voor in de wang en dat helpt best aardig.

   Verwijderen
 6. Nou dat is waar….als ik van te voren had geweten waar ik nu in ben beland …had ik mij hierop voor kunnen bereiden….het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt…pluk de dag en geniet van jullie lieverd 🍀🐾🍀🐾🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, hier is het ook al steeds raak met vuurwerk.
  Ik vraag me af wat zo'n verbod voor zin heeft!! Je schrikt je werkelijk het apezuur!! Ceesje is echt een lieverd en al zal het niet altijd makkelijk zijn, je zou ook niet meer zonder hem kunnen, dat ervaar ik tenminste zo met onze Sjors, ook niet de makkelijkste teckel dit we ooit gehad hebben ;) Vakantieadresjes weet ik niet, maar wel een goed idee van Roelien.
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ceesje heeft ook iets van een teckel en die zijn inderdaad eigenwijs he!

   Verwijderen
 8. Wij hebben in ons leven 3 rashonden als pup in huis gekregen, en 4 honden die vanuit (buitenlandse) asiels bij ons kwamen, ook waren we opvanggezin voor honden uit Spanje. Wij zouden nooit meer een pup of jonge hond willen, de liefde en dankbaarheid die je dagelijks krijgt van de oudere honden die je redde van hun zwerversleven is alle eventuele extra moeite voor ons waard. Gefeliciteerd Ceesje, met je verjaardag en je fijne leven nu.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat bijzonder om te horen. Zo zie je maar dat het met een rashond niet altijd perse gemakkelijker gaat!

   Verwijderen
 9. Wat geweldig van jullie om hem in huis te nemen. Nog van harte.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dikke proficiat aan jullie allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat fijn dat het zo goed gaat en dat jullie er allemaal zo van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Onze tip voor de bange hondjes is een babyrompertje. Wij gebruiken ze al een paar jaar. Gaatje knippen voor het staartje en klaar. Doordat ze aangesloten zitten voelen ze zich op hun gemak. Afgekeken van de dure Thundershirt die je kan kopen voor honden. Ons oppashondje draagt een hondentruitje en ook dat werkt. Je schijnt ook een sjaal op een speciale manier om te kunnen binden voor hetzelfde effect. Google maar eens. Wij zijn helemaal blij met de oplossing van een simpel rompertje. Veel succes met jullie schattige hondje.
  Groet Merel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Merel, wat een goede tip, zeker het proberen waard!!

   Verwijderen
 13. Ja containers, daar is ceesje ook bang voor. Het klinkt ook vaak hetzelfde als een vuurwerkknal! Zielig he?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh die Ceesje, je kunt echt zien dat jullie er al jullie liefde insteken…alleen deze mooie foto’s al zeggen genoeg.
  Volgens mij zijn er maar weinig honden die blij zijn met vuurwerk. Saartje de Lassie hond van onze “ schoonzoon” is er ook als de dood voor.
  Ze leiden hem meestal af met muziek.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!