vrijdag 7 januari 2022

22 dingen die ik in 2022 wil doen

En daar op dat hutje op de hei (letterlijk) kwam ik tot het inzicht: ik ga ontspullen. En dit keer grondig, zodat ik hopelijk ook wat meer rust in mijn hoofd krijg. Ik deelde de challenge op Instagram als een soort stok achter de deur en wist niet dat het me zoveel likes en extra volgers opleverde. Schijnbaar is het iets wat meer mensen willen!


Voornemen 1: Ontspullen
Elke dag 1 item wegdoen, liefst naar een goed doel of de kringloop zodat iemand anders er nog plezier van heeft. Ik ben al volop bezig. Volg me op Instagram (Lien_la_la) als je wilt weten wat ik zoal wegdoe. 

Voornemen 2: Blijven wandelen
Vorig jaar liep ik de 11 Camini's en heb ik de liefde voor het wandelen ontdekt. Ook dit jaar wil ik blijven wandelen en dan niet alleen de rondjes met de hondjes. Voor kerst maakte ik voor mijn vriendin een lijstje met 8 Carmoni's (dat is een samentrekking van onze namen: Carolien en Monique). Op maat samengestelde Camini's dus, compleet met stempelkaart. Wordt vervolgd!

Voornemen 3: meer muziek luisteren
Ik kocht air pods (ja ik begrijp het, strookt niet helemaal met voornemen 1, maar ik deed mijn oude MP3 speler daarvoor weg, dus dat heft elkaar op, toch?)

Voornemen 4: een luisterboek luisteren   
Nog nooit gedaan. Denk dat het niets voor mij is, maar dat weet je pas als je het probeert. En dan zijn die air pods ook wel weer handig :)

Voornemen 5: Meer in dit soort schattige huisjes vertoeven
Vakantie hoeft niet altijd groots of ver weg. Een paar dagen in zo'n lief huisje als hier in de Veluwe is al super fijn. En het goede nieuws is: we hebben al geboekt voor dit jaar oud en nieuw. In België dit keer. 


Voornemen 6: de hele maand januari dagelijks mijn 10.000 stappen behalen
Meestal lukt het me wel, maar op thuiswerkdagen eindig ik vaak op 8.000 of 9.000 en dat kan beter. En dat hoop ik deze maand te kunnen bewijzen.

Voornemen 7: elke werkdag beginnen met yoga.
Dat doe ik al, dus dat wil ik graag dit jaar voortzetten.

Voornemen 8: minder fouten maken
Ik maak best veel slordigheidsfoutjes op het werk door alle drukte. Dat in combinatie met een micromanager is niet altijd fijn. Dus mijn nieuwe motto wordt: check, check, dubbel check.

Voornemen 9: Picknick op wielen
Ik zag dit op Facebook voorbij komen en dat lijkt me zo leuk, dus die staat op mijn lijst.

Voornemen 10: alle minibiebs in mijn woonplaats bezoeken
Ik heb er al veel bezocht, maar nog niet alle 70 (!)

Voornemen 11: 25 nieuwe recepten uitproberen
Net als vorig jaar. Moet lukken!

Voornemen 12: 1 pin uitvoeren die ik op mijn Pinterest borden bewaar
Ik pin en pin heel veel, maar voer er vervolgens niets van uit. 

Voornemen 13: € 5.000,- voor het goed doel halen
De teller met Pakje Boek (Instagram) staat nu op € 3400,- dus ik hoop dit jaar € 1600,- te kunnen aanvullen.  

Voornemen 14: mijn creatieve grenzen opzoeken
Ik kreeg voor kerst het boek The Artist Way en hoop daarmee tot nieuwe, creatieve inzichten te komen, die ik dan hier met jullie kan delen.

Voornemen 15: elke ochtend starten met een glas water
Ik drink te weinig! En nu schijnt drinken op een nuchtere maag (water dan, haha) erg gezond te zijn. Dus dat lijkt me wel te doen. 

Voornemen 16: nee zeggen
Story of my life. Maar ik ga het weer proberen: vaker nee zeggen. Of liever: niet altijd roepen, "oh kom maar dat doe ik wel!"

Voornemen 17: niet blijven hangen in onzekerheid
Wat bedoelde mijn baas nu met die opmerking? Vindt mijn collega/vriendin/kennis me wel nog leuk na die opmerking? Skippen in mijn hoofd en doorgaan.

Voornemen 18: auto vaker laten staan
Even naar de bakker of supermarkt kan ook prima te voet. Dat is dan gelijk handig bij voornemen nummer 6 :)

Voornemen 19:  ergens gezellig lunchen met mijn moeder. 
Door corona schiet dat er te vaak bij in. 

Voornemen 20: Donderdag = soepdag.
 Donderdag is de dag dat dochterlief thuis online onderwijs heeft en nu ik thuiswerk dus de dag dat we samen lunchen. Ik ben er afgelopen jaar mee gestart om elke donderdag verse soep te maken bij de lunch en die gewoonte wil ik erin houden. 

Voornemen 21: Op stap met de trein.
Al jaren niet meer gedaan!

Voornemen 22:
Een nieuwe stad bezoeken in Nederland.

Welk pad ga jij dit jaar bewandelen?

Liefs, Carolien


P.S. het was heerlijk op de Veluwe alleen werd er wat veel carbid geschoten waardoor hond Ceesje toch in de stress schoot en lange wandelingen er voor hem niet in zaten. Maar we hebben genoten van de mooie natuur en het was een goed begin van het nieuwe jaar.
12 opmerkingen:

 1. Hallo Carolien. Wauw wat een indrukwekkende lijst. Zoveel mogelijk lopen en de fiets pakken doe ik al wel. Elk jaar een nieuwe stad, doe ik ook. Iedere keer weer verrast over hoe mooi Nederland toch is. Dit jaar wil ik [als de theaters weer open zijn]meer naar het theater. En als er niemand mee gaat, gewoon alleen gaan. Fijn weekend groetjes Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een lijst ,als je dat allemaal lukt?petje af dan ik heb geen lijst gemaakt ik neem het zoals het komt en ga genieten van kleine dingen .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 22, dat zijn er best veel! Ik heb al meer lijstjes voorbij zien komen, werkt toch wel aanstekelijk :) wie weet maak ik een klein lijstje, ik zal zo af en toe al wat gaan noteren. Ik wil bijvoorbeeld meer rust nemen, meer gaan fietsen,lezen oeps wie weet haal ik de 10 met gemak ;) Groetjes Anita
  P.S. veel succes met jouw lijstje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie voornemens!
  Ik wil zo veel mogelijk bij mijzelf blijven. Sluit wel een beetje aan bij jouw voornemen 17.
  Veel plezier en succes met je voornemens.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heerlijke lijst. En weet je, dat van waterdrinken probeer ik nu al een week te doen. In de morgen. Maar wat valt dat tegen.

  Wat een leuk huisje heb je op de foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke en inspirerende lijst! Over mijn punten ga ik nog even nadenken. Veel zal neerkomen op dingen die ik wil blíjven doen/volhouden.
  Ik heb net een blogpost over luisterboeken geschreven, misschien dat dat jouw twijfels wegneemt?
  Succes met (vooral) het ontspullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie lijst Carolien!
  Veel komt overeen met mijn lijstje voor dit jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Thanks for sharing the blog so well and I hope you have something new for me to study.

  Hilo online

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een inspirerend lijstje met voornemens! Ik denk nog na over de mijne, maar dat worden er in ieder geval MINDER! Want zoveel, dat is - voor mij - gedoemd te mislukken....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha het zijn er ook wel erg veel, maar het jaar is pas begonnen :)

   Verwijderen
 10. zo dat is een hele waslijst. Dat met pinterest heb ik ook: heel veel pinnen (dat komt overigens in buien) en er niets mee doen. Door mijn nieuwe baan reis ik nu iedere dag met de trein terwijl ik dat dus eerder maar 1x per jaar deed. Het valt me absoluut niet tegen (ik hoef ook niet ver). Ik ben heel erg benieuwd naar je picknick op wielen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel inspirerend je lijstje!
  Dat drinken doe in ook te weinig maar sinds vorig jaar drink ik elke ochtend voor het ontbijt een kop thee van Hooij goed voor de ademhaling staat er op.
  De trein is ook al lang geleden voor ons.
  70 mini biebs in Brunssum wow dat is veel!
  Ontspullen vind ik super knap van je!
  Mooie lijst!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!