vrijdag 23 juni 2023

Land van kalk (& een haasje)

Het gebied rondom Kunrade in Zuid-Limburg wordt ook wel eens Land van Kalk genoemd vanwege de Kunradersteen die je overal terug ziet. Het lijkt op mergelsteen, maar is veel harder en bevat geen klei. We liepen er onze elfde Camino.


Het startpunt was bij de groeve: de enige plek waar deze steensoort nog gewonnen wordt. Onder een soort Romeinse boog door vertrokken we.

De grond lijkt overal zo onvruchtbaar, maar er groeiden de mooiste bloemen.


Bijna elk huisje in de kleine dorpskern is van deze steensoort.

Ook de kapel, waar we zelf onze stempel mochten zetten. 

We moesten toen wel nog een flink stuk lopen, maar dat hebben we ondanks de hitte gedaan.

Langs mooie weilanden en wijngaarden..


Het was een route met veel wilde dieren, waaronder een das, een grote haas en helaas ook een klein babyhaasje uitgeput in de zon. We legden hem in de schaduw en besloten door te lopen in de hoop dat moederhaas hem zou ophalen. Maar na 2,5 uur lag hij er nog en namen we hem toch maar mee.


Thuis kwam de dierenambulance hem ophalen en inmiddels weet ik dat hij het heel goed maakt en over drie weken weer terug de natuur ik kan. Wat fijn! 

Een wandeling met een happy end... 


Liefs,
Carolien

5 opmerkingen:

 1. Hallo Carolien . Wat mooi die bloemen, met die droge grond. Het lijkt wel Mexico. Wat fijn dat jullie dat babyhaasje hebben kunnen helpen. Je ziet het van de foto's af, dat het warm was. Knap om dan zo'n lange wandeling te maken. Fijn weekend. groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een mooie tocht en fijn dat je de kleine haas geholpen hebt. Een das, wat mooi dat je die in ‘het wild’ gezien hebt. Leuk dat jullie nog steeds camino’s lopen. Groetjes Juffrouw Ooievaar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de echte dierenvriend pakt alles aan! Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, en dit is dus gewoon in Nederland?! Geweldig. Ik zou daar graag ook die wandeling gaan doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Exploring the picturesque Land van Kalk in South Limburg sounds captivating, with the prominent Kunradersteen adding a unique touch to the landscape. Congratulations on completing your eleventh Camino journey; the allure of nature and adventure is truly remarkable!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!