woensdag 20 januari 2016

Yogamat

Een hele maand niets voor jezelf kopen voelt bijna als een detox-kuur. Even ‘ontgiften’ van de consumptiemaatschappij en ontdekken dat je niet persé gelukkiger wordt van spullen. Op de dagen dat ik normaal even de stad in ga, wandel ik nu een extra rondje met de hond, ik lees een boek en ruim veel op in huis.
Niets kopen. Het ging me ontzettend goed af. Tot gisteren. Toen ging ik overstag. Voor het luttele bedrag van €2,99 nog wel….

Tienerdochter wilde even naar Action om oorwarmers te kopen van haar zakgeld. Ik ging mee en besloot recht op ons doel af te gaan, zonder te gluren in wat er in de winkelschappen zou liggen. Dan zou ik immers ook niet in de verleiding komen. Maar al meteen bij binnenkomst viel mijn oog op een paarse yogamat. Sinds ik bezig ben met mijn 30 Dagen Yoga Challenge, zie, droom en denk ik in yogatermen. Ik ben er zo enthousiast over dat ik er graag mee door wil gaan, ook na deze dertig dagen.
Ik weet niet of het de felle kleur was, of de belachelijke prijs, maar ik griste de mat gelijk uit het vak. Om hem vervolgens weer terug te leggen. Maar hij liet me niet los. Dus vroeg ik aan tienerdochter, op weg naar de kassa, of ze niet nog een matje nodig had om te gymmen. Als cadeautje van mij aan haar (en dan zou ik de mat thuis gewoon van haar 'lenen'). Best slim bedacht vond ik zelf. “Mag ik voor dat bedrag ook iets anders uitzoeken” vroeg ze gehaaid. Nou nee, die mat of niks. De mat ging mee.

 
En nu ligt hij hier in de kamer en ik voel me schuldig als ik ernaar kijk. Wat slap dat ik dit nog geen maand kon volhouden! Ik had toch zo lang een deken kunnen pakken of kussentjes om de oefeningen op te doen? Maar nee, ik moest en zou die paarse mat hebben.
Ik denk dat ik zo You Tube maar eens opstart om een extra lesje te doen.
Al is het om wat frustraties weg te puffen op mijn boetekleedje…

 

 

27 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Hihi...je dochter had de mijne kunnen zijn ;-). Tja....misschien je doel even bijstellen van helemaal niets tot zo min mogelijk. Als het dan bij deze mat blijft, heb je het nog steeds uitstekend gedaan!

Liefs, Ingrid

Mirjam zei

Gewoon extra lekker van genieten, van je matje en van je oefeningen! Zen.... Je had er ook een van internet kunnen bestellen, van ruim 20 euro. En verzendkosten! En dan had de postbode moeten komen, met z'n bestelautootje, helemaal niet goed voor het milieu... Dus? :)

Dinah zei

Hahahaha, wat ben jij een boefje... Als ik naar de action ga dan kom ik met veel meer thuis hoor.. en je hebt nu wel een mooie mat voor weinig en op een kleedje of deken kan je gevaarlijk uitglijden.. Smoesjes genoeg voor je schuldgevoel??? Anders roep je maar kan verzin ik er nog wel een paar... Hihihihi.. vind dit z'n grappig verhaal..

Lieve groet,dinah

lien zei

Haha dat is ook helemaal waar. Eigenlijk ben ik dus gewoon goed bezig :)

Stins zei

Nou ja, al met al is het toch niet zo'n hele grote zonde toch ;-)? Anders gebruik je 'm pas volgende maand, hahaha!
Succes met de yoga, met of zonder matje,
(boetekleedje), liefs van Mirjam.

Anita Willems zei

Nou, er zijn grotere zondes, zou ik zeggen. Mijn lievelingskleur is paars, dus ik zou 'm ook moeilijk kunnen laten liggen ;-)
Maar ik snap wel wat je bedoelt, dat je - ondanks je stellige voornemen - toch overstag bent gegaan. Dat je er op dat moment heilig van overtuigd was dat je 'm ECHT moest hebben en dan later denkt 'moest dat perse?' Ik herken het hoor, en dat zijn voor mij precies de lessen waardoor ik ervaar dat ik helemaal niet zoveel hoef als ik dacht.
Mooie les zou ik zeggen en dat voor maar 2,99 ! :-))

debora zei

ja action is verleidelijk voor heel wat meer dan je nodig hebt.onze matjes(van die grijze metaalachtige dingen om tussen je venster van de auto te steken als het vriest)waren gescheurd,ik dacht action!!neen niet doen dacht ik rap en ging een "mannen-doe-het -zelf binnen!!want daar had ik al rap geen zin om rond te kijken en snel weer buiten met 2matjes!kunnen,ee!!

Petra zei

Mooi matje hoor, en dan ga je nu toch gewoon weer verder met niks kopen. En ik heb me laten vertellen dat af en toe eens ff lekker shoppen goedkoper is als een psychiater dus met die gedachten af en toe eens ff uit de band springen geen probleem toch en voor dit bedrag hoeft je mijn inziens helemaal niet in zak en as te zitten. Gewoon lekker van genieten niks mis mee.
Goed streven hoor niets kopen in januari maar over deze aankoop zou ik me echt niet schuldig voelen als ik jou was. Groetjes Petra.

kreamade zei

In zo'n maand is de Action ook niet echt een handige winkel! Toch knap van je en gewoon doorgaan met je maandje niets kopen! gr. Hennie

baukje zei

Ach je hebt toch alleen maar dat matje gekocht....en dat had je gewoon nodig, zoals Dinah zegt. Uitglijden is gevaarlijk hoor op een dekentje. En die kleur is geweldig,lekker knal! Geniet er maar fijn van.

Mirjam zei

In feite gaat het om bewustwording, goed gelukt, toch? :)

blauwruitje zei

Haha, toch gezwicht. Ik vind wel dat je het creatief hebt aangepakt. En inderdaad je zou toch eens uitglijden op zo'n deken. Succes met de extra les op je nieuwe matje. groetjes Sandra

lien zei

Haha een boetekleedje, ja zo voelt het wel!

Pippa's Hus zei

Hihi ik moet er stiekem wel om lachen, dat je hem je dochter een soort van aan wou smeren om hem zelf niet te kopen! Briljant! Ik hoop dat je heel erg geniet van je mat tijdens het yoga uurtje. En je niet meer schuldig voelt. XX Esther

It's me zei

Achhh wat is nou 1 dingetje ......hihihihihi.....gewoon nu weer doorgaan...liefs Ria x

Crea-roosje zei

ha ha lachen1
je denkt er soms niet eens goed bij na!
groetjes en sukses ermee!

Onny zei

Hihi lekker ding die dochter van je. Wel slim je kunt het toch proberen haha.

Ik moet zeggen ik werd vandaag ook in de verleiding gebracht doorn vriendin. Zullen we even naar de action gaan. Neeeeeehh. Ik heb niets nodig :-D anders was ik vast en zeker iets thuis gekomen of meerdere dingen.

En je yogamat vind ik nog een goede koop ook nog. Die heb je toch nodig voor je sport. Het is geen onding wat je gekocht hebt omdat hij zo leuk er uit zag en eigenlijk al binnen een maand in de kast ligt dat je denkt ja wat doe ik er eigenlijk mee. Nee je gebruikt hem echt dus. Dat voor 2,99 vind ik zelfs een goede koop. ;-) niet schuldig voelen hoor er zijn genoeg andere dingen waar je je veel schuldiger over kunt/mag voelen dat dit x

Onliemie zei

Ik vind jou heel flink hoor... het zou mij in nog geen honderd jaar lukken een hele maand niks kopen... een weekje misschien...Of geen nutteloze dingen...dat zou misschien ook nog wel lukken... En de yogamat heeft een heel goed doel... dat mag volgens mij dan wel... :-)

Ada Kopitopoulou zei

Ik zou het ook gedaan hebben en me ook schuldig gevoeld hebben!

Marloeskreatief zei

Ha ha , maar toch heel bescheiden vind ik

Janneke zei

Je hebt een slimme dochter. Nu maar wat extra yoga oefeningen doen..., haha.

La Blomst-Living zei

Ik zou daar nou even niet over inzitten, ga gewoon lekker oefeningen doen op die mat; is ie fijn en dik genoeg?

La Blomst-Living zei

Ik zou daar nou even niet over inzitten, ga gewoon lekker oefeningen doen op die mat; is ie fijn en dik genoeg?

lien zei

Hij is helemaal goed! Kan het ook niet geloven voor dat geld!

Angeline zei

Je moet maar zo denken dat het een aankoop voor 'een goed doel'was toch?!?Ha,ha...Bevalt je Yoga goed?

lieve groetjes
Angeline

Unknown zei

Haha als je hem na die maand toch had gekocht maakt het ook niet veel uit he?! Als vind je dit soort dingen ook regelmatig in de kringloop...

Maia zei

Haha zo clever van je om je dochter dat matje aan te smeren!
Ze is al even slim als haar moeder...toch nog even proberen wat anders te kunnen kopen hihi.
Ach je hebt het toch rond de 20dagen vol gehouden ook al knap en het was nog geen 3 euro!
Ben wel benieuwd wat voor joga lessen dat zijn online?
Succes met je gave matje gewoon van genieten!
Groetjes Maia

Een reactie posten

Lief dat je een berichtje achterlaat!