zondag 17 januari 2016

7 dingen die mijn Zondag Zalig maken...

Hebben jullie dat ook, vaste tradities in het weekend? Terwijl je op zaterdag vaak nog van alles moet, van tanken tot boodschappen doen, is de zondag echt genieten. 1.       Ontbijten in de pyjama (liefst met vers geraapt eitje)
 
2.       Erop uit, de natuur in.
        Naar het bos, of een wandeling op de heide, dat hoort bij de zondagochtend. Hond mee, en   iedereen die zin heeft…  Vanochtend zelfs in de sneeuw gewandeld :)

3.       Verse broodjes bij de lunch, of nog beter: eigen gebakken brood!
 


4.      Uitgebreid koken
       Hoe vervelend ik het soms door de week vind, zo kan ik er in het weekend juist van genieten. Op zondag maak ik vaak een stoofpotje, dat dan vanaf ’s middags al op het vuur staat te pruttelen. Die geur hoort bij mijn zondagsgevoel.

5.     Post versturen
       Er gaat bijna geen weekend voorbij dat ik geen post verstuur via Postcrossing, even een gezellig kaartje op de bus doen.

6.       Lezen.
        Van de krant tot blogjes bijlezen. En van een boek tot de nieuwe  Flow of Ariadne Wonen.

7.      Even buurten bij mijn moeder.
       Dat pannetje terugbrengen dat ik had geleend, of zelfgemaakte gehaktballen ophalen J        Mijn moeder is altijd wel met een legpuzzel bezig. Dus als ik binnenkom, ga ik er ook mee aan de slag, onder het genot van een kopje thee. Hier staat de tijd altijd even stil. 

 

Wat maakt jouw zondag tot een zalige zondag?
Liefs,
Carolien

24 opmerkingen:

 1. Hier is de zondag meestal een luie dag, hoewel ik wel alle was tussen het luieren door wegwerk en de week kan beginnen met lege wasmanden. Een gekookt eitje, broodjes uit de oven...ja heerlijk! Leuk dat je vaak bij je moeder aanschuift bij de legpuzzel!

  Fijne zondag! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke zondagse plannen!
  Ik ga meestal 's ochtends naar de kerk of slaap wat langer uit. Daarna lekker ontbijten en wat aanrommelen in huis. Misschien op visite of lekker naar buiten. Heerlijk zo'n vrije dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat langer blijven liggen, koffie op bed, boek erbij... Miss Anne natuurlijk. Lekker lang in de pj blijven lopen, rustig aan. Zalig! Fijne zondag, geniet ervan! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt allemaal erg gezellig ...zit nog lekker in mijn pyama ..wasje draait...hemmes heeft Trevor uitgelaten n de sneeuw...heerlijk zondag...wij genieten hoor !...x ❤️ Fijne dag liefs Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooh wat heerlijk! Echt genieten ja een zondag zoals hij hoort te zijn!!
  Ik geniet met je mee!
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je zondag klinkt heerlijk. Hij komt aardig in de buurt van de mijne. Fijne dag nog.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ongeveer zoals bij jou! Nog een potje scrabble toe...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wil meestal te veel klusjes doen op zondag. Het lokt mij wel aan om een soort zondag als jij in te stellen, met vaste tradities zoals bijvoorbeeld spelletjes doen en handwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wanneer ik jou hele lijstje bekijk zou ik toch echt keuze's moeten maken, want alles op een zondag ga ik echt niet redden.
  Het is hier of,of,of........zowel op zondag als door de week.
  De afbak broodjes bij het ontbijt smaakte goed.
  Even later toen ik berg uien gesneden had bakte ik die met het hacheevlees bruin op de gaspit en ging de pan voor uren de oven in op 150 graden.
  Daar ik maar een oven heb staat de rodekool met appel en cranberrie langzaam te stoven in gietijzerenpan met sudderplaatje er onder.
  Wandelen is er dan niet bij omdat ik nooit mijn huis achterlaat wanneer gas en of oven aan is.
  Dadelijk nog wat piepers schillen en het is al etenstijd.
  Vraag me als ervaren huisvrouw wel eens af wat ik fout doe,dat de ander zoveel meer kan doen op een zondag dan ik.
  Maar een ding weet ik zeker.........het ruikt hier al lekker.

  Fijne zondag en laat het stoofpotje je smaken!!!
  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja, die zalige zondagen....waarop ik vaak een blogje schrijf.
  Onze dag begint niet vroeg maar ook niet laat. 8.00 uur met Snarf wandelen, 9.00 u. uitgebreid ontbijt met m'n man (komt door de weeks nooit voor) en de radio op 'Vroege Vogels', dan een beetje rommelen en lezen, even in de kas, 's middags samen wandelen met Snarf, uitgebreid koken voor 's avonds wanneer kinderen met kleinkinderen komen.
  Kortom, een heerlijk dag waarop niets moet maar alles mag.
  Wens je een fijne nieuwe week!
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In het weekeinde dan werken Oscar en ik in de woonkeuken en dar hebben we gekookte eitjes, wandelingen, knuffels en veel gezelligheid dus werken??? hobby!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk blog je en klinkt als echte zondag. Fijne avond. Liefs Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha die roze slofjes! Heerlijke zondag...precies zoals een zondag hoort te zijn. Gewoon niks dat "moet"! En nu alvast een even fijne week.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heerlijk, en dat er dan nog allemaal lijstjes bijkomen. Wat voor een ieder de zondag maakt...
  Het is fijn als het voelt als een zondag, soms is dat door heel veel te doen soms door niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Leuke post Lien...ik heb weinig met de Zondag...doe meestal dingen die ik door de weeks laat liggen...als je niet meer werkt krijg je een ander ritme in je leven...met het gevolg dat je het een en ander soms laat liggen en uitstellen tot morgen of overmorgen...als de kinderen het huis uit zijn heb je de tijd voor jezelf...wel fijn hoor...maar jouw Zondag ziet er heel aantrekkelijk uit..

  Fijne week..liefs Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Grappig, er zitten best wat overeenkomsten in... ontbijten in pyjama, lezen, de natuur in, zelf brood bakken, en soms even gezellig bij familie aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. En oh ja, uitgebreid koken, maar dat doe ik ook doordeweeks graag, als het even kan. Nu liggen het vlees en de groenten voor de erwtensoep morgen al te ontdooien, mmmm...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Onze zondag start met naar de kerk gaan. Onze diensten beginnen om 10 uur dus we hoeven niet heel vroeg op. Voor de rest lijkt jou zondag op de mijne. Een heerlijke dag! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ooh dat klinkt heerlijk....!
  Bij ons is het meestal ook lekker rustig en ben ik aan het spinnen of haken ofzo. Even samen de benen strekken is ook fijn! Liefs, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. haha veel mensen zullen zich hierin wel herkennen denk ik. Niet echt een vast ritueel hier eigenlijk. Beetje aanrommelen enzo. Zondag ochtend willen we nog wel eens tv in pyjama, maar dat is niet standaard. x

  BeantwoordenVerwijderen
 21. wij gaan s,morgens eerst naar de kerk en daarna ook een luie zondag,wandelen,of een spelletje,of gewoon niks doen,lekker lui doen dus

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Het is al wel even geleden maar meestal is zondag ook echt een luierdag! Vind het ook wel belangrijk om een dagje in de week niet zo heel veel te doen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. De fijnste zondagen vind ik ook die waarin ik lekker lang in mijn pyama kan coconen zo in de ochtend...lekker gezamelijk ontbijtje en dan heerlijk n dagje voor onszelf...beetje lezen...libelle's,etc....tv programma terug kijken die ik heb gemist misschien(heb je met 2 1/2 avond werken door de weeks)en heerlijk haken...maakt mij zooo blij...wat blogs bij lezen,beetje op insta kijken...gewoon ME time...heerlijk na zo'n volle drukke week en vaak ook al volgeboekte weekendenmet sociale verplichtingen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. En wederom heb ik even weer alle reacties gelezen leuk!
  Cozy slofjes en heerlijk jullie zondagen!
  Ik zie je al helemaal zitten bij je moeder aan de puzzel...mijn ouders deden dat tot middernacht toen ik kind was, erg gezellig en verslavend! Leuk dat je moder dat nog doet!
  Hier ook uitslapen en lunchen samen met afbakbroodjes. Vaak moet dochter nog werken maar niet erg verdiend dubbel op zondag mam!
  Weekend en avondstroom dus ik was ook op zondag tussendoor en als ik geluk heb gaat er iemand mee een wandelingetje maken al is het maar heen en weer naar de super zwaaien naar dochterlief.
  Freubelen, blogje maken of lezen en zondag is hier pizzadag!
  Ga weer even door.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!