woensdag 13 januari 2016

Keuzes, keuzes....

Zo'n blanco jaar dat nog helemaal voor je ligt geeft altijd zin om iets nieuws op te pakken.


Op Facebook kwam er een cursus Kalligrafie voorbij. Zou het niet gaaf zijn als ik heel mooi kon schrijven? Een cursus in de buurt, gegeven door een docent van de kunstacademie. Het enige wat me nog deed twijfelen was het tijdstip. Elke donderdag van zes tot acht. Dat zou betekenen dat ik direct na mijn werk door moest, wel een hele lange dag...

's Avonds bij het wandelen met de hond kwam ik mijn altijd enthousiaste buurvrouw tegen. Ze had zich ingeschreven voor een fotografie-opleiding in België. Of het me niet leuk leek mee te gaan? Een behoorlijke tijdsinvestering, maar zou het niet gaaf zijn als ik heel goed kon fotograferen...?

Toen ik de dag erna op kantoor een artikel moest schrijven over sporten met korting, ontdekte ik dat ik vijftig procent korting krijg op een sportschool naar keuze. Ook die bij mij in de buurt. Zou het niet goed zijn als ik wat meer ging bewegen...


Tegelijk had ik ook nog een cursus behendigheid op staan met de Griek. Hoe zag ik dat eigenlijk allemaal voor me? (En dan heb ik het niet eens over elke dag een tekening maken....)
 
En zou ik me juist niet minder gaan haasten in 2016...?
 
En dus blies ik het allemaal af. Geen cursus kalligrafie of fotografie, geen sportlessen en ook geen
hondencursus meer.

En ik moet zeggen: het voelt goed! Zo'n lege agenda geeft me een heerlijk leeg hoofd.

Op de valreep dat ik dit blogje plaats, valt mijn oog toch nog op een 30 dagen-yoga- challenge op You Tube. En daar heb ik dan toch maar 'ja' tegen gezegd. Omdat het zo heerlijk van thuis uit kan. En omdat helemaal stilzitten ook weer niets voor mij is...

Hoe vol of hoe leeg is jouw agenda?

Liefs,
Carolien


22 opmerkingen:

 1. Ja... Alles is leuk. Zo lastig! Maar ja, als het energie gaat kosten.. Gelukkig gaat het op de bank zitten met een boek me altjd heel goed af! Wat lief trouwens van het Griekje dat ze cum laude gezakt is, heeft ze toch mooi voor je geregeld! XX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn agenda heeft heel veel lege blz. en daar hou ik van. Heerlijk om in het weekend uitgebreid te ontbijten met Lief en dan te bedenken wat we willen gaan doen. Mensen om ons heen weten dat van die lege agenda en dan krijgen we vaak uitnodigingen zo een 24 uur van te voren voor etentje, wandeling of iets anders leuks en onverwachts.
  Ik neem me ook dingen voor voor het nieuwe jaar, schrijf ze achter in mijn agenda op en geef mezelf het hele jaar de tijd om het te doen.
  Dus 4 kilo afvallen mag ook in april of oktober. Zo ook met cursus of iets nieuws leren.
  Beter fotograferen; je hebt ook leuke korte cursussen van 3 lessen in september. Sporten, getver, ik zorg dat ik gewoon veel meer loop. Ook op mijn lijstje met voornemens; heerlijk naar theater te gaan zonder te zeuren over geld, dus in mijn agenda alvast een paar leuke dingen zoals the bodyguard.
  fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kalligrafie was wel leuk geweest voor bij je 'ontbijttekening'. Persoonlijk snap ik het gevoel van het willen hebben van lege bladzijden. Genieten van het gewone. De dagen met gezin en werk zijn al vol genoeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Poeh, ik werd al moe toen ik het allemaal bij je las! Maar je hebt slim gekozen, rust! Ik vind het s'avonds fijn om thuis te zijn. Ik heb en hele intensieve baan. maar zo afentoe doe ik ook wel eens een cursus hier of daar hoor! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik volg sinds september Kalligrafie... Heerlijk rustgevend! Echt! Ik kan helemaal niet tekenen en dit kan nog net... Haha de Griek is niet geslaagd. Ik zie het al zo voor me... ooit ging ik met onze honden elke dag naar de hondenschool. Gehoorzaamheid, agility en doggydance...gekkenwerk. Ik had er zo mijn buik van vol dat ik momenteel niks meer doe...alleen nog lange wandelingen en ik moet zeggen daar genieten we alle drie van! Gewoon wanneer ik er zin in heb en geen "gemoet". Ik volg nog wel naaiatelier en soms ga ik op donderdag naar het breicafé ...lekker bijbabbelen met de blogmadammen! Zelf plannen en niet vastzitten aan vaste tijdstippen is echt wel heel ontspannen. Ik kreeg op den duur stress van mijn hobby's! :-( Doe jij maar fijn voort met je tekening per dag (die zijn prachtig) en laat de griek maar griek wezen! Dollen zoals hij het zelf wil! :-) Ik weet het zeker : jij gaat genieten dit jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed gedaan , nee niet te veel .
  Ik doe bijna alleen de dingen waar ik zin en plezier aan beleef en zeker niet te veel ,thuis zijn is ook heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh ik moet er niet aan denken al die verplichtingen nee ik vind het heerlijk thuis. Kan me goed vermaken, soms denk ik wel eens zullen ze me niet verschrikkelijk zaai vinden. Maar ik voel me er heerlijk bij, vrienden en vriendinnen goed onderhouden en af en toe iets leuks afspreken helemaal goed gezellig. Maar al die verplichtingen van cursus zus of cursus zo mijn niet gezien. Ik denk dat je heel goed gekozen heb. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Cum laude gezakt zelfs, arme Griek... Maar ja het geeft wel weer lucht. En keuze stress heb ik ook hoor. Ik moet sowieso altijd al keuzes maken en als ik dan nog iets erbij wil gaan doen.... eigenlijk kan ik dat niet.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoewel ik het heerlijk vind om de agenda te vullen, vind ik het ook heerlijk om met regelmaat niets te hoeven. Niet dat ik dan niets doe, maar ik bepaal dan graag op het moment zelf wat ik wil gaan doen. Sowieso gaan er elke dag wel een paar uurtjes internet in zitten, maar alleen op momenten dat het mij uitkomt. Dus als het voor jou niet goed voelt om dit allemaal te gaan doen, dan heb je denk ik de juiste keus gemaakt.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. haha herkenbaar. Mijn (enige) voornemen van elk jaar is ook mij niet meer zo haasten en daar heb ik het heel druk mee. Maar ach een workshopje van het een of ander moet toch kunnen tussendoor? Ik leer het nooit. Succes met de yoga. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O ja, er zijn zo'n hoop leuke dingen te doen...en zo weinig tijd. Als het kan doe ik een cursus overdag, want 's avonds leer ik minder soepel meer...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh zo herkenbaar! Werd van de week gebeld ga je mee op cursus zachtlopen, net wat anders hardlopen riep al bijna jaaaa cool! Tot ik het tijdstip hoorde niet handig!Zelfde als de lessen voor Oscar al spelend leren reuze tof maar niet laat op de avond.En ook ik vind het heerlijk gewoon lekker in en om huis van alles doen en volgen wanneer het mij uit komt,
  Fijn blogje
  Thnxx Es

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Soms is het nodig keuze's te maken maar voor dat je het weet....
  Maar zo ben je en ik ook stilzitten houden we niet van maar in januarie doen we dat allemaal denk ik maar als je op de blog van karin-joan ze geeft online curcus enz
  groetjes Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuk blogje!
  Heb ook altijd veel te veel plannen...
  Maar misschien kun je binnenkort wel een cursus oppakken. Maar dan wel een voor een hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Soms kun je ook gewoon teveel van het goede willen doen, omdat het allemaal zo leuk is.
  Nu heb ik zelf niet alle keuzes, maar ik moet bewegen, dus ik zit 2 x per week op fysiosport en ik loop geregeld een eind(je). Dit vind ik ook fijn om te doen. En naast de verplichte dingen is het ook gewoon lekker om in eigen huis rond te rommelen.
  Ik heb wel een beetje medelijden met de Griek, cum laude gezakt.... geef hem een knuffel van mij en zeg dat ik van hem hou!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 16. lieve Carolien,doe wat je graag zou doen,ook al is dat thuiszitten of toch nog een cursusje,we leven maar 1keer en daar hoort ook wel wat genieten bij,ook al is dit met je gezinnetje of ander cursisten!geniet!groetjes debora

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel herkenbaar. Alles is altijd zo leuk maar het is heerlijk als je gewoon even niks hoeft.
  Liefs Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Goede keus denk ik, er komen vanzelf weer dingen op je pad.
  groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat kun jij altijd toch leuke onderwerpen voor je blokjes bedenken!
  Ik heb even alle reacties door gelezen en het valt me op dat de meeste mensen rust willen en ook nemen.
  Heel wat anders als dat ik van mijn jonge collega's hoor...na een zware werkdag nog sporten, uitgaan, " gezellige dingen doen" etc. etc. Een weekend is ook niet leuk als je niet " iets gezelligs gaat doen lijkt wel.
  Wat zullen ze ontdaan saaie pieren vinden want meestal staan onze agenda's niet vol en zitten we 's avonds en ook in het weekend het liefst allemaal thuis.
  Hebben we een hekel aan verplichte verjaardagen en als we weg moeten 's avonds...echt saaie mensen zijn wij maar we genieten van het heerlijk samen zijn. Knutselen, in de schuur werken, aantuttelen in en om huis.
  Sporten doen we niet, ik wandel veel en mijn dochter heeft een grote hoepel aangeschaft...heel gezond overal voor mam haha.
  Tot zo groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Haha zoveel foutjes...sorry saaie pieren haha ik bedoel saaie pieten natuurlijk maar mijn i pad vult ineens woorden vanzelf aan help!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!