woensdag 6 januari 2016

Art before breakfast

Het zit al langer  in mijn hoofd dat ik meer wil gaan tekenen. Ik heb dat altijd graag gedaan als kind, volgde cursussen van striptekenen tot modetekenen en maakte een eigen magazine. Maar op de een of andere manier stel je te hoge eisen als je volwassen bent (en omringd wordt door de mooiste illustraties in bladen als Flow) dat je er maar liever helemaal mee stopt. Maar die zelfde Flow heeft me over de streep gehaald toch weer te beginnen. Of liever: Danny Gregory.


Ik las een interview met hem in de laatste Flow. Hij schreef het boek Art before breakfast - A zillion ways to be more creative no matter how busy you are.
Met zo'n ondertitel had ik beslist geen excuus meer.

Elke dag zet deze kunstenaar zijn wekker een half uur eerder om een tekening te maken. "Het enige wat je nodig hebt zijn tien minuutjes per dag. En het maakt helemaal niet uit wat je tekent, al is het je ontbijtbordje",  zo stelt hij. "Je hoeft het ook aan niemand te laten zien."

Nog een drempel weggehaald.

Dus op de valreep heb ik mijn lijstje met voornemens aangevuld met: 1 tekening per dag. Dat maakt het een 366 dagen project.

De eerste twee tekeningen bestonden uit een lang voortraject van naar een wit vel kijken en veel gummen. Maar bij dag 3 heb ik besloten de potlood weg te leggen en direct met de fineliner aan de slag te gaan. Want fouten maken mag!

 
Ik gebruik een klein Flow schriftje zodat ik het ook ergens mee naartoe kan nemen. De cijfers geven de dag aan en met een klein zinnetje zeg ik kort waar de illustratie voor staat. Zo wordt het ook een terugkijkboek aan het einde van het jaar.
 
Ik ben eigenlijk wel benieuwd. Tekenen jullie nog wel eens? Of heb je net als ik geen tijd/geen inspiratie/geen talent?  Dan kun je het dus gewoon weer oppakken. Het enige vereiste is dat je het leuk vindt om te doen. En dat is het, probeer maar eens uit!
 
Liefs
Carolien
 
 
 

29 opmerkingen:

 1. Goed dat je je talent weer naar boven haalt, want dat je het kunt is wel duidelijk. Nee, ik denk niet dat ik tekenen leuk vind, maar dat komt ook omdat daar mijn kwaliteiten niet liggen. En ook al ziet niemand anders het, ik wil er zelf ook niet naar kijken hihi.

  Succes! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Really nice scribbles indeed. Warm greetings!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nee ik kan niet tekenen,maar wat kun jij goed tekenen joh,ik ben benieuwd of je het een jaar vol houd,succes.

  liefs yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je zin in tekenen hebt, hoef je je nergens voor te schamen, Carolien! Het is gewoon lekker van jou!
  Zelf mag ik graag kleuren. Doe ik in tussenpozen al jaren. Totdat ik dacht dat ik alle mandala's die ik in de bibliotheek of online kon vinden gekleurd had. Toen wilde ik ook wel eens wat anders. Dus ging ik naar boekhandels om te vragen of er ook kleurboeken voor volwassenen bestonden? Ik werd zeer bevreemd aangekeken.
  Sinds een jaar of twee kan ik mijn hart weer ophalen. Kinderachtig? Interesseert mij niet. Het is zo heerlijk ontspannend.
  Geniet ervan!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Elke dag, in een elke dag tekenen schriftje (ook ooit gezien in Flow). Geniet er van, je hebt talent!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat een super idee. Nou en of ik veel heb getekend. Ik heb zelfs op de kunstacademie gezeten omdat ik zo redelijk kon tekenen. hihihi. En nee ik teken eigenlijk niet meer. Heeft een andere oorzaak hoor. Ik schilder ook niet zo veel meer als ik zou willen doen... zucht. Misschien dan toch maar eens een fineliner uit de stoffige doos halen???

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker onder het stof vandaan halen!! zonde als je die vaardigheid niet meer benut!!

   Verwijderen
 7. En je kunt het ook! Wat teken je leuk zeg! Ik ben benieuwd naar de volgende 360 dagen! Xx Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan helemaal niet tekenen maar vind dit soort tekenen heel leuk zie het vaak bij rafels en rozen en soms waag ik me er even aan ,
  De jouwe zijn enig

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind dat ik eigenlijk ook niet kan tekenen maar ik doe het wel eens. In mijn vakantiedagboek bijvoorbeeld en dan teken ik na. Dan kun je soms wel zien wat ik bedoel. Eigenlijk zou ik willen elke dag een tekeningetje maar om daar nu nog vroeger voor op te staan gaat me wat te ver (dan wordt het voor 6-en). Mmm... misschien toch een goed voornemen voor 2016? Succes met jouw project enne inderdaad direct met de fineliner, het is geen streven naar perfectie.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Superleuk Lien! Je weet het he, wat jij misschien maar geklungel vindt, vindt een ander helemaal geweldig... Ga je je tekeningen vaker delen? Zou tof zijn! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat ben je goed en leuk bezig!
  (Zet je je wekker trouwens eerder nu?). Leuk idee om het in een boekje te doen en de tekeningen te nummeren. Het is een soort 'dagboekje' zo: als het jaar om is, kan je er een echt boek van laten maken!
  Ooit heb ik ook geprobeerd te tekenen, maar dat kan ik écht niet... jouw uitdaging laat ik dus maar aan mij voorbijgaan, maar ik hoop wel dat we regelmatig mogen genieten van jouw vorderingen/kunsten?
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee ik zet mijn wekker er niet eerder voor. Ik doe het 's avonds en kijk dan terug op de dag. Werkt beter voor mij :)

   Verwijderen
 12. Wat ontzettend leuk zeg. Ik zou er grasg een krul bij willen zetten en de woorden:"Ga zo door."

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit moet je écht volhouden ! Ik weet nú al dat je aan het eind van het jaar een prachtig boekwerk zult hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Whohow hoe schoon kan jij tekenen zeg! Mooiiiiiiii....laat je ons af en toe nog meer mee genieten?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. jij kan volgens mij ook alles, gaaf!!!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh, tof!!! goed bezig!!!
  Ik ben ook dol op tekenen, maar doe het te weinig... tja, die grote mensen stem hè.... maar goed idee om er in 2016 weer mee te beginnen! Bedankt voor de inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gaaf! Wat een leuke stijl. Ben blij dat je het nog ruim 300 keer gaat doen, tekenen. En ons laten zien hé.
  Wat ben je toch een originele vrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oooooh keigaaf! Ben blij dat je dit weer oppakt en met ons deelt! Te gek zeg.
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik teken elke dag maar doe het 's avonds met als gevolg dat ik te laat ga slapen. Er een half uur vroeger voor opstaan is er voor mij wat over, maar idd op een paar minuutjes heb je een tekening…en nu nog een heel jaar volhouden. Succes
  Staat geocachen ook op je nieuwjaarslijstje?

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ha leuk! Ik had het ook gelezen. Maar voor het ontbijt lukt echt niet hoor! Wel probeer ik regelmatig iets te tekenen en probeer een getekend receptenblog bij te houden. (oef meer tijd nodig dus)
  http://ikookgewoon.blogspot.nl/
  Jij hebt een mooie, klare lijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Jeej wat leuk! Ik teken graag maar doe het weinig eigenlijk. Wie weet moet een tekeningetje per dag lukken?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat leuk zeg...knap hoor je tekent goed...liefs van mij...x ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 23. wat een ontzettend leuk idee. Een teken dagboek. Ik heb ook getekend, maar nu geen tijd dus !!!! Je bladzijde zier er erg leuk uit. Congratulations!!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een superleuke tekeningetjes! En erg leuk zo samen in een boekje met de hoogtepunten van de (vorige) dag.
  Teken zelf helaas niet zoveel meer, ja voor school maar dat is het...
  Moet het misschien maar weer eens gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Oh wat knap! Ik teken maar niet dagelijks en lang niet zo mooi als jij. Misschien moet ik eens beginnen met in mijn notaboek af en toe een tekening zetten bij mijn knipsels.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Jeetje ik zie nu pas dat ik weer mijlenver achter ben op je blog!
  Toch vind ik het altijd heerlijk om al jouw verhalen te lezen maar dan wil ik er natuurlijk ook op reageren nou daaromtrent ie dan voor het komende half uur haha..
  Super gaaf jouw Voorne,en en ik weet zeker dat ze bij Flow jaloers zijn op jouw tekeningetjes ze zijn zo leuk!
  Ik kan totaal niet tekenen!
  Ze denken altijd dat juffen dat kunnen maar nee hoor...die hebben zo hun trucjes als het dan toch nodig moet.
  Ik kan wel jaloers zijn op mijn dochter hoor, die heeft het tekentalent van haar vader.
  Tja je kunt niet altijd alles goed kunnen..ieder zijn talent.
  Ik ga weer even verder.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!