donderdag 3 september 2020

Een schat in huis

Tijdens onze staycation hebben we flink geklust en het trappenhuis opgeknapt. Ik hoopte dat onder de groezelige vloerbedekking een prachtig houten trap tevoorschijn zou komen, die we alleen nog maar even hoefden op te schuren, maar helaas....


Wat wél tevoorschijn kwam was een oud luik met een behoorlijke opbergruimte. Ik woon mijn hele leven al in dit huis, maar dat luik kende ik niet. Ik besloot navraag te doen bij mijn moeder.  " Daar werden vroeger het tin en koper in verstopt ten tijde van de oorlog" vertelde ze, alsof het de normaalste zaak was. Helaas was er niets meer te vinden, dus besloot ik zelf een schat te creëren om de toekomstige bewoners deze teleurstelling ooit te laten voorkomen. 


Ik had nog een oud doosje van de rommelmarkt en stopte dat vol met allemaal prullaria en een brief over het corona-jaar 2020. Ik deed er ook nog een krant bij en de laatste uitgave van Flow.  


En inmiddels is de schat 'begraven' onder een donzig tapijtje. En terwijl de tapijtlegger daar bezig was, besloot onze hond op het gedeelte dat hij al had gedaan haar maag te legen. " Dit heb ik in al die jaren nog nooit meegemaakt "zei de tapijtman toen hij het tafereel bekeek. Nou wij ook niet. Het was een anekdote geweest die mee kon in het kistje, ware het niet dat we niet meer bij die schat konden....

Dus dat verhaal stoppen we maar in de doofpot.

Liefs Carolien   


11 opmerkingen:

 1. Wat een mooi verhaal weer, en wat een betoverend idee om een tijdcapsule voor de toekomst te bewaren. Echt Lien waardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig verhaal. Wat leuk dat je dat bedacht en gedaan hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je die schat "verstopt" hebt.
  Iets minder leuk van de hond...ik hoop dat je het nog goed schoon kon maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, een geheime bergplaats. Leuk idee om er een schat in op bergen. En huisdieren.... weet er alles van. Mijn kat slaapt op de strijkplank, die ik iedere keer van haren moet ontdoen. Maar vorige week was zijn maag ook van streek en redde hij het kennelijk niet naar de kattebak! Heb strijkplank hoes weggegooid en nieuwe gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super tof! Wij hebben ook boodschappen achter gelaten achter valse wanden tijdens onze verbouwing!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha geweldig, op het moment zelf wat minder waarschijnlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een ontzettend leuk idee. Wat moet dat bijzonder zijn om zoiets ooit ergens te vinden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat er niets in zat, maar des te leuker om het zelf te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat bijzonder die ruimte en wat leuk dat je dat gedaan hebt....en achhhh wat naar zeg van het ongelukje ...pfffff....fijne week liefs Ria 💕🍀💕

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Inderdaad wat bijzonder een geheim luik in de trap. En wat een goed idee om daar iets in achter te laten wat mensen jaren later een beeld geeft over de tijd waarin wij nu leven. En de trap is wel meteen ingewijd door jullie hond :)
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!