vrijdag 28 augustus 2020

Marktplaats: in je buurt

‘Wat vind je van mijn nieuwe haag?’ Mijn vriendin loopt trots door haar tuin en wijst naar twee nieuwe hagen die het pad idyllisch scheiden. ‘Gratis via Marktplaats’, vertelt ze. “Ik moest hem wel zelf uitgraven en het is natuurlijk afwachten of hij het zo mooi blijft doen. ”
Verbaasd vraag ik hoe ze erbij komt dit via Markplaats te zoeken.  “Ik was er niet naar op zoek hoor. Maar hij kwam voorbij. Ik kijk elke avond even naar Markplaats In je Buurt en dan komen soms de leukste dingen voorbij.”


Diezelfde avond probeer ik het ook. Marktplaats in je Buurt. Normaal gebruik ik de site alleen met een gerichte zoekopdracht, maar nu laat ik me overladen met een keur aan artikelen. Al gauw valt mijn oog op een advertentie die me aanspreekt. Velletje postzegels, slechts 1 ervan gebruikt: 5 euro. Koopje, want tegenwoordig betaal je al gauw een tientje voor een vel. En het is maar een paar straten verderop. In mijn gedachten bedenk ik er gelijk een verhaal bij. Deze meneer had 1 postzegel nodig en kon niet anders dan een heel velletje kopen. Vervolgens lagen die stof te vangen in zijn la, want wie schrijft er tegenwoordig nog een brief? Nou ik dus…. En dus ging ik dat velletje halen.

De volgende dagen deed ik hetzelfde. Even vijf minuutjes kijken wat er in de buurt te koop is. Mijn oog viel op 3 leuke koloniale kistjes. Ze werden voor 12,50 samen aangeboden. 'Voor een tientje haal ik ze op', blufte ik en dat was goed. Ik had helemaal geen kistjes nodig. Zou er ook niet op hebben gezocht, maar nu kwamen ze op een soort van presenteerblaadje voorbij. En ze komen altijd wel eens van pas, dat weet ik zeker!

 

De volgende dagen kwam er niets nuttigs voorbij, maar ik vermaakte me prima door te kijken wat mensen zoal te koop aanbieden.

Cadeaubon V&D voor 10 euro, waarde op de kaart: 15 euro.

Zou deze goede man hebben gemist dat V&D ter ziele is gegaan? Of zou hij denken: ik probeer het toch gewoon.

Of die ene mevrouw die lage enkelsokjes verkoopt en ze heel elegant (niet)  in slippers op de foto heeft gezet.

Niet gedragen!!!! Alleen voor de foto te maken even aan gedaan, stond erbij.

Soms is het dan ineens weer eens raak. Mijn meest recente aankoop is een caviakussen voor de verjaardag van dochterlief. Toen ik het ophaalde gaf de mevrouw me te kennen dat de opbrengst voor haar caviaopvang was. Die had ze aan huis. Of ik even wilde kijken? Het volgende moment stond ik oog in oog met bijna 100 cavia’s. Ze vertelde hoeveel werk de opvang was en dat het een beetje uit de hand was gelopen en voordat ik het wist bood ik aan een dagje te komen helpen. Inmiddels heb ik samen met tienerdochter al heel wat kooien schoon gemaakt. En dat allemaal via Markplaats in je buurt.
Ik zou er niet aan beginnen als je aan het ontspullen bent. Maar anders is het best de moeite waard. Je leert je buurt en de mensen die er wonen beter kennen en het levert soms ook nog verrassende ontmoetingen op!   

Liefs,
Carolien


17 opmerkingen:

 1. Die kistjes, wat een geweldige bof had je daarmee! Ik kijk er ook wel eens, maar zeker niet dagelijks.
  De cavia-opvang is wel bijzonder, wat zal die mevrouw blij zijn met jullie hulp!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe leuk! Prachtige kistjes, die zou ik ook meteen kopen. En zo leuk die cavia opvang. Ook dat zou ik hier in de buurt wel willen. Ik vraag me af of die marktplaats in de buurt ook in België bestaat. Toch maar eens even kijken op internet. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moet je dan een speciaal iets invoeren of zo? Als ik het probeer krijg ik advertenties uit t hele land.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ik kan het ook niet vinden niet op de laptiop en niet in de app

   Verwijderen
  2. Als ik via de app naar de homepagina ga zie ik drie opties: Voor jou - in je buurt - trending.
   Bij de instellingen op Marktplaats moet je wel je locatie aangeven volgens mijn dochter! Misschien zit 't hem daarin?

   Verwijderen
  3. Dank je! Ga nog n poging wagen

   Verwijderen
  4. Ik heb in de linker kolom "kijk in je wijk" staan. Bovenin je postcode, en dan kun je dus zien wat er in jouw buurt wordt aangeboden.

   Verwijderen
  5. Zo ziet het er op de site bij mij ook uit, maar via de app staan er bovenin drie kolommen en de middelste heet: in je buurt.

   Verwijderen
 4. Hallo Carolien. Wat leuk zeg. Ik ga straks gelijk, even kijken.Mooie kistjes heb je gekocht,een koopje. V.en D bestaat trouwens nog wel online hoor,dus de cadeaukaart kan nog gebruikt worden. Fijn weekend,groetjes van Brigit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat grappig, ik zie het nu. Dat wist ik helemaal niet! Die man was dus toch zo gek nog niet :-)

   Verwijderen
 5. Ik ga ook eens kijken....wat leuk allemaal fijne zondag Liefs Ria 🍀💕🍀

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alleen de ontmoetingen al .... ontzettend leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van het een komt het ander, geweldig leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik krijg nou helemaal zin om ook op die manier naar marktplaats te kijken! Wat leuk zeg. En die heg vind ik echt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk, zo ontmoet je nog eens iemand. Fijn voor de cavias dat je daar langs bent geweest!!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!