donderdag 3 september 2020

Een schat in huis

Tijdens onze staycation hebben we flink geklust en het trappenhuis opgeknapt. Ik hoopte dat onder de groezelige vloerbedekking een prachtig houten trap tevoorschijn zou komen, die we alleen nog maar even hoefden op te schuren, maar helaas....


Wat wél tevoorschijn kwam was een oud luik met een behoorlijke opbergruimte. Ik woon mijn hele leven al in dit huis, maar dat luik kende ik niet. Ik besloot navraag te doen bij mijn moeder.  " Daar werden vroeger het tin en koper in verstopt ten tijde van de oorlog" vertelde ze, alsof het de normaalste zaak was. Helaas was er niets meer te vinden, dus besloot ik zelf een schat te creëren om de toekomstige bewoners deze teleurstelling ooit te laten voorkomen. 


Ik had nog een oud doosje van de rommelmarkt en stopte dat vol met allemaal prullaria en een brief over het corona-jaar 2020. Ik deed er ook nog een krant bij en de laatste uitgave van Flow.  


En inmiddels is de schat 'begraven' onder een donzig tapijtje. En terwijl de tapijtlegger daar bezig was, besloot onze hond op het gedeelte dat hij al had gedaan haar maag te legen. " Dit heb ik in al die jaren nog nooit meegemaakt "zei de tapijtman toen hij het tafereel bekeek. Nou wij ook niet. Het was een anekdote geweest die mee kon in het kistje, ware het niet dat we niet meer bij die schat konden....

Dus dat verhaal stoppen we maar in de doofpot.

Liefs Carolien   


17 opmerkingen:

 1. Wat een mooi verhaal weer, en wat een betoverend idee om een tijdcapsule voor de toekomst te bewaren. Echt Lien waardig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldig verhaal. Wat leuk dat je dat bedacht en gedaan hebt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je die schat "verstopt" hebt.
  Iets minder leuk van de hond...ik hoop dat je het nog goed schoon kon maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk, een geheime bergplaats. Leuk idee om er een schat in op bergen. En huisdieren.... weet er alles van. Mijn kat slaapt op de strijkplank, die ik iedere keer van haren moet ontdoen. Maar vorige week was zijn maag ook van streek en redde hij het kennelijk niet naar de kattebak! Heb strijkplank hoes weggegooid en nieuwe gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super tof! Wij hebben ook boodschappen achter gelaten achter valse wanden tijdens onze verbouwing!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha geweldig, op het moment zelf wat minder waarschijnlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een ontzettend leuk idee. Wat moet dat bijzonder zijn om zoiets ooit ergens te vinden :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat er niets in zat, maar des te leuker om het zelf te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat bijzonder die ruimte en wat leuk dat je dat gedaan hebt....en achhhh wat naar zeg van het ongelukje ...pfffff....fijne week liefs Ria 💕🍀💕

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Inderdaad wat bijzonder een geheim luik in de trap. En wat een goed idee om daar iets in achter te laten wat mensen jaren later een beeld geeft over de tijd waarin wij nu leven. En de trap is wel meteen ingewijd door jullie hond :)
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wij hebben ook zo'n trap met versleten vloerbedekking en hebben ook plannen om daar iets heel moois van te maken. De hoop dat er iets moois tevoorschijn komt hebben wij niet, wij verwachten een enorme klus. Eerst zien dat we de vloerbedekking er af krijgen, daarna dat we de trap glad krijgen die we vervolgens willen schilderen en ik heb nog een leuk idee voor de stootborden. En dat luit, dat treffen we niet aan.
  Wat een leuk idee om daar iets voor een toekomstige bewoner in te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een lief idee om iemand uit de toekomst te verrassen. Mijn fantasie slaat meteen op hol. Dat diegene die de schat vindt dan op zoek gaat naar informatie over jou en misschien uiteindelijk wel bij dit blog uitkomt ... en er dan zelf iets over deelt in het medium van dan ...

  Twintig jaar geleden lieten wij vloerbedekking leggen in ons verder nog helemaal kale nieuwbouwhuis. Toen dat erin lag, boden we de tapijtlegger koffie aan. Dat liet hij zich geen twee keer zeggen en hij stak er meteen een sigaret bij op (wij rookten toen zelf ook nog). Vervolgens schrok hij zich helemaal lam toen de as van zijn sigaret een gat brandde in de gloednieuwe vloerbedekking.
  Wij reageerden laconiek en vertelden hem dat het geen probleem was, omdat het tapijt alleen maar voor tijdelijk was, totdat de bestelde kurkvloer zou komen. Het heeft toch wel drie koppen koffie geduurd voordat de arme man hersteld was van de schrik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jeetje wat een verhaal haha, ik zie het zo voor me!
   En wie weet inderdaad komen mensen ooit, over jaren, nog op mijn blog uit haha.

   Verwijderen
 13. Je Travis heerlijk zacht aan de voeten geworden denk ik.
  Hopelijk is jullie dochter de nieuwe bewoner van jullie huis maar je weet nooit natuurlijk. Heel speciaal de verstopte schat maar nog specialer dat je dit nooit geweten hebt en nu ontdekt hebt.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!