woensdag 25 januari 2012

Zoete wraak
Met enige regelmaat dienen zich bij ons thuis bedrijven aan die ondefinieerbare werkzaamheden komen uitvoeren. Ze meten van alles op, brengen een offerte uit en komen terug om de klus te klaren. De facturen die ze dan achter laten liegen er niet om. Schuldig aan dit alles is mijn manlief die in de woningbranche werkt en contacten heeft met de meest uiteenlopende werkmensen. Zo kwam laatst een bedrijf dat een vermaler in ons toilet heeft ingebouwd. Er moest flink worden gegraven in de riolering en de kosten hiervoor, zo'n slordige 2000 euro, zitten dus echt letterlijk in de grond. Niemand die het ziet. Niemand die zegt: 'goh, heb je een nieuwe vermaler?' Kort daarna kregen we een of andere stalen constructie op ons huis geplaatst. Schijnt erg verstandig te zijn als je een plat dak hebt en bij overmatige regen te beschermen tegen lekkages. Ook weer een fikse rekening en niemand die het ziet, zo hoog. Gisteren ging de bel en stond een elektricien voor de deur. "U had nog enkele stoffen leidingen die vervangen moeten worden?" De jongeman wist meer dan ik. Zelfverzekerd stapte hij ons huis binnen om vervolgens de helft van al onze stopcontacten uit elkaar te halen, daarna maakte hij aantekeningen en beloofde plechtig volgende week terug te komen om alles te vervangen. En vandaag zie ik ineens een overeenkomst op de printer liggen voor een bomenfonds, afgesloten bij de gemeente. Voor 75 euro per jaar per boom verzorgt de gemeente het snoeionderhoud. In gedachten zie ik onze spaarrekening slinken...

En daar zit ik met al mijn woonwensen, die variëren van een mooie hoekbank tot een nieuw behangetje. En van gordijnen tot een eigen werkplekje....


(Foto's Pinterest)

Maar vandaag besloot ik zoete wraak te nemen! Heel impulsief heb ik een stuk behang van de muur getrokken. Opzichtig, in het midden van de kamer. Het ging nog niet zo gemakkelijk, maar met een plamuurmes kom je een heel eind. Straks als manlief thuis is zal ik hem mededelen dat de kamer een nieuw laagje moet krijgen. En daarna komt ook wel die bank, die tafel... heel gefaseerd. Precies zoals hij dat ook altijd doet....Wish me luck!

Liefs Carolien

Tip voor de vrijgezellen onder ons: zoek een man die bij Ikea werkt, of bij Laura Ashley, of hoofdredacteur is van Ariadne Wonen... Iets gezelligs. Niet iets praktisch. :-)

40 opmerkingen:

 1. Van die rekeningen wordt je inderdaad niet blij, vooral niet als je er uiteindelijk in huis amper iets van terug ziet. Maar dat je man van alles regelt is op zich wel een plus vind ik. De mijne volgt meestal mijn ideeën maar roept er meteen achter aan dat ik het ook allemaal mag regelen :-)! Ben benieuwd hoe je man straks reageert...

  Lieve groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha, zoete wraak idd! go girl, go!
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat je groot gelijk hebt :-) en als het een beetje een lieverd is, zallie het vast goedvinden. Bij ons is het budget niet ruim genoeg om het te laten doen, dus doet mijn vent alles zelf.
  Wel handig dan heb je die discussie ook niet :-)
  Succes in ieder geval en ik ben benieuwd naar het vervolg van je verhaal. Haha die vermaler, ja daar heb ik wel even om moeten lachen. Dan zou mijn voorkeur ook uitgaan naar een knusse bank. Zet 'm op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo ' n verhaal kan alleen maar door jou verzonnen, uitgevoerd en prachtig opgescreven zijn!
  Ben ook benieuwd naar het vervolg haha!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga heel hard voor je duimen en wens je succes............. ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.
  hahaha.
  Lieve Gr Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn dochtertje vroeg mij net waarom is zo aan het grinniken was. Succes met je wraak.
  Groetjes Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat dacht je? Mijn wraak zal zoet zijn?
  Moest er wel oj (glim)lachen hoor maar....geeft je wel gelijk!!!
  Succes en fijne avond, Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O,wat spannend, ik wil hier natuurlijk wel het vervolg van lezen maar ik wens je ook veel succes met je snode plannen, girlpower!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. haha

  laat het ons maar weten hoe het is afgelopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Succes! Leuke post is het geworden. Spannend, je stuk behang eraf valt in ieder geval op!
  Ik ben benieuwd naar de afloop!

  Groeten Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ohhhh...jij hebt lef !! high five !! go for it girl !!....hem wel op je aller allerliefst aankijken he.......xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jip that's the way you do that! Go for it. I wish you luck
  Weet je wat ook helpt zeggen hoe goed hij dat toch altijd aanpakt.........de bedrading plafonds etc etc..... En dan ehhhh misschien hier ook even wat aan gaan doen. We volgen je groetjes carian

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lien je bent een vrouw naar mijn hart!! Doorzetten meid...ik duim voor jou.

  liefs
  marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een geweldig verhaal! Ik begrijp je frustraties, het kost handen met geld, maar helaas geen zichtbare resultaten... Ik ga voor je duimen!

  Liefs, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hahahaha! Good luck! Het begin is er!Gelukkig herken ik hier niets in. Alhoewel, ik heb wel eens vast het behang er af gehaald, zodat er geen weg meer terug is. Bij ons gaat het meer in allerlei machines zitten, die je dan wel ziet maar waar ik dus niets aan heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik zit hier met ene big smile te lezen...o wat ben jij doortrapt...maar gelijk heb je...bij ons gaat het niet helemaal zo, maar als er mannendingen aan de beurt zijn, gebeurt het meestal direct, ik heb dus pas in de gang gewoon een hele hoek grijs geverfd, manlief vroeg waarom??? Ik heb gezegd dat ik wilde kijken of die kleur stond...toen moesten we wel verven, ha, ha...vrouwen en klusjes...
  Ik hoop dat de klus al geklaard is....

  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh gaaf je muur zo.....helemaal hot denk ik zo....niets meer aan doen.....
  Dit is toch helemaal in de stijl van JDL, hoe ouder hoe mooier....
  Bespaart ook nog geld ;)

  Kun je gelijk ovegaan naar je volgende woonwens.....

  Fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Schitterend verhaal, Ik ben nieuwsgierig naar je nieuwe behang, want dat gaat er nu wel van komen.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ohhhhh ik lig in een deuk !!!!
  Hoe je het weer van je af schrijft Lien....maar meid ik vind het zo dapper van je om zomaar een stuk van je behang te schrapen alleen hoop ik wel dat manlief er gauw mee aan de slag gaat.....I wish you luck!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. zo de strijd is begonnen! Ik denk dat je op dit moment nog wel met 3-1 achterstaat maar ik heb er alle vertrouwen in dat je de wedstrijd wel gaat winnen *gna gna*

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Een spannend verhaal, maar op het laatst moest ik toch wel lachen.
  Veel succes met je wraak!

  Lieeve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Nu moet je man maar over de brug komen voor jou wensen vind ik! wel een leuk verhaal hoor!! hihi

  Succes!!!!
  Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 23. You go! Een tante van mij heeft ooit eens een hap uit de bank geknipt om haar man ervan te overtuigen dat het nu echt wel tijd werd voor een nieuwe 'de gaten vallen erin', haha.
  Overigens... mail je me adres even: kijk maar...
  http://happyinred.blogspot.com/2012/01/cute-clutch.html
  Groetjes, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Haha,wat een goed idee,ik heb z'n man dat als ik een leuke kast of zo zie en zeg ooo prachtig die zou ik ook ooit eens wel willen, dan zegt hij, die kan ik voor de helft van het geld zelf ook maken( hij heeft ook nog gelijk,ik heb een dure smaak :-D en hij is echt heel handig)maar nu komt het, hij heeft een baan waar je veel en lang voor op de weg zit, dus je begrijpt dat dit kasten er nooit komen.

  su66 met je plannetjes, je pakje gaat maandag op de post,lieve Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. LOL! Ik hoop dat het werkt! Laat ons weten hoe het afloopt... Ben erg benieuwd naar je nieuwe inrichting...van de toekomst :) Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 26. je wraak is inderdaad zoet hihi.. ik zie het gezicht van je man al voor me!!
  ik hoop zo dat het werkt en je straks nog nagenietend van je slimme actie lekker op je nieuwe bank naar je mooie behangetje aan het kijken bent:))

  lieve groet van Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 27. wat erg is dit he lien!
  je hoekje is zo knus gedaan zeg wat zal het daar heerlijk zitten zijn.
  succes met het behang hoor lien!

  slaap lekker en morgen een fijne dag!

  lieve gr. marja

  BeantwoordenVerwijderen
 28. woehahahaha, gelukkig doe ik het allemaal zelf en geloof me... een praktische man is toch wel handiger. succes met je wraak! you go girl! fijn weekend. groetjes Paula ps, nee denken dat je eindelijk wat geld opzij kan zetten voor een 2e handse auto (de mijne moet echt vervangen worden) en je krijgt te horen dat er een brug in je mond geplaatst moet worden. weg 1750 euro!! en dat zie je ook niet. snik..

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hoi Carolien,

  Haha wat een verhaal.
  Goed van je dat je je man zo terugpakt.
  Kun je niet vragen of hij een behanger langs kan sturen, want die kent hij vast genoeg.
  Ik snap helemaal wat je bedoelt, een hoop geld spenderen aan dingen die totaal overbodig zijn en die je notabene niet eens terugziet.
  Ik mag toch wel zeggen dat jou woonwensen toch wel eventjes belangrijker zijn.
  En ja, een man die by Laura Asley werkt die zou ik ook wel willen.
  Ben benieuwd naar zijn reactie
  van het behangetje.

  Succes.

  Groetjes Carolien.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Lees mijn vorige post.....de uitslag !!....liefs van mij...xxx.,,,

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Heey Lien,

  Ja daar wordt je toch helemaal gek van...die rekeningen, en dan ook nog eens niet zien waar je je geld aan hebt besteed...gatsie!

  Maar Lien, ik wens je heel veel sterkte met behangen...het gaat je vast lukken!

  Dag meisie,
  Liefs,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hoii Lien,
  Wat een heerlijke post toch weer!! Heb me met een grote grijns door je verhaaltje heen gelezen en ik zou hem bijna aan mijn man laten lezen... ware het niet dat hij ook zo'n "handige harry" uit de woningbrache is, oftewel een aannemer met eigen bouwbedrijf... Dus ik herken een hoop! Maar de keerzijde is het tijdgebrek maar het juist NIET uit handen willen geven van de werkzaamheden die nodig zijn, omdat hij dat zelf ook kan...arrgghh...
  Daar twijfel ik geen moment aan en ik weet ook dat hij het kan, maar zolang die winkel waar je "extra tijd in een dag" kunt kopen er niet is, gaan die dingen niet uitgevoerd worden...
  Toch gaan we dit jaar eindelijk nieuwe dakpannen krijgen en de badkamer vernieuwen, Joepie! En inderdaad dit keer zaken die je wel aan iemand kunt laten zien! Want die badkamer is me al jaren een doorn in het oog en geen blik waardig!!
  Maar ik ben heel benieuwd hoe snel jij een nieuw behangetje op je muurtje zult hebben zitten, hihihii. Ga maar vast een behangetje uitzoeken, want dan ligt die vast klaar! Fijne zondag, Groetjes Joyce.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hahaha, geweldig!!
  Ben zo benieuwd naar het vervolg.....
  Hoe was nu zijn reactie?

  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hoi Carolien, ik heb je notitieblokje vandaag op de post gedaan, laat je me even weten of hij goed over gekomen is. Fijne week Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. bedankt voor je lieve berichtje! Ik bloos er een beetje van......

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat leuk om een oud blogje te lezen. Die tip van Kelly werkt goed, want dit oude blogje is voor mij 'nieuw', in 2012 was ik nog niet zover in blogland :-)
  Leuk dat stukje over de vermaler en het geld dat in de grond zit en niemand die er iets van zegt. Wij hebben dat gehad met een septictank 8000 euro!!!! enniets meer van te zien....zonde maar nodig, net als jullie vermaler. Tenminste, ik hóóp dat ie nodig was :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat leuk om een oud blogje te lezen. Die tip van Kelly werkt goed, want dit oude blogje is voor mij 'nieuw', in 2012 was ik nog niet zover in blogland :-)
  Leuk dat stukje over de vermaler en het geld dat in de grond zit en niemand die er iets van zegt. Wij hebben dat gehad met een septictank 8000 euro!!!! enniets meer van te zien....zonde maar nodig, net als jullie vermaler. Tenminste, ik hóóp dat ie nodig was :-)
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!