zaterdag 31 december 2011

Terugblikken en vooruitkijken!

Alweer een jaar voorbij.... wat gaat de tijd snel, zeker als je terugbladert in oude fotoalbums, zoals ik gisteren bij mijn moeder deed. Daarna thuis las ik in het Flow Mindfulnessboek over een fotografe die mensen van vroeger weer opnieuw op de foto zet, in dezelfde kleren en op dezelfde plek. Het was een geweldige reportage. Leek me ook leuk, ik woon immers nog steeds in hetzelfde huis, waar dezelfde wasbak nog hangt (alleen het retrobehangetje is vervangen :-) en laat dochterlief nou ook een streepjespyjama hebben...

Maar het protest was groot. "Ik wil het pyjamajasje niet in de broek, dat is stom!!!" Vijf minuten hield ze het vol toen kreeg ze de slappe lach en nam ze de benen. Dus helaas... foto's zijn niet geweldig, ik had 'm vanuit een andere hoek moeten nemen, maar dat is gelijk een leuk projectje voor 2012!

Maar goed, onderstaand ben ik dus in 1977 en dochterlief anno nu... in hetzelfde kamertje bij dezelfde wasbak. Ik vond het een leuke foto om het jaar mee af te sluiten...


Het is niet alleen een periode van terugblikken, maar ook vooruit kijken. Hebben jullie al goede voornemens?
Ik ben dol op lijstjes, maar nooit zo heel creatief in het verzinnen van goede voornemens of nieuwe projecten, maar gelukkig is daar ook al een programmaatje voor!
Je drukt op de knop en er rollen heel veel voornemens uit van kleine projecten als 'watch Oprah Winfrey' en 'visit a museum' (die stonden vorig jaar op mijn lijstje) tot 'run a marathon' or take a piercing' (die slaan we toch maar over). Ik heb mezelf weer voorgenomen er een paar uit te kiezen en aanvullen tot tien. Hier is mijn lijstje:


Met name nummer 9 'go to school' zie ik wel zitten. Ik wil graag een cursus ontwerpen volgen (Indesign), maar ook wel op naailes.
En nummer 8 'write a book' moet er ook echt eens van komen. Toen ik vorig jaar de Margriet verhalenwedstrijd won, werd mijn verhaal in een bundel opgenomen. De uitgeefster vroeg of ik geen interesse had een compleet boek te schrijven. Hoe leuk is dat als je zoiets wordt gevraagd? Ik ben er al mee bezig, maar in de praktijk blijkt het een hele klus te zijn!

Jullie zien, genoeg te doen volgend jaar! Zal ik voornemen 2 maar schrappen...???

En verder wil ik consequeter opvoeden, meer sporten, gezonder eten, de kamer opknappen en.... blijven bloggen!

Nogmaals dank voor al jullie leuke reacties het afgelopen jaar. Ik wens jullie een supermooi uiteinde en een gezond en creatief 2012!

Liefs Carolien

34 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijk leuk blogje om te lezen!! Je foto van jou en je dochter vind ik echt ge-wel-dig! Jullie lijken op elkaar!! Super leuk idee! Verder je 'goede voornemenslijst'... ik ga me er toch ook eens over buigen :-)
  Heeele fijne avond en ALLE goeds voor 2012!!

  Liefs, Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super foto van jou en je dochter, van vroeger en nu echt heel leuk,en wat een voornemens heb jij zeg, ik hoop voor je dat het lukt.

  fijne jaarwisseling
  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, wat een ontzettend gaaf lijstje heb je gemaakt :-) en als de helft ervan lukt vind ik het al een hele prestatie. Stoer trouwens, dat je vorig jaar de verhalen wedstrijd hebt gewonnen, leuk. Bij mij is het eerste voornemen, hoe clichè het ook mag zijn, mijn er in december aangegeten kilo's eraf krijgen :-))) zucht.

  Hele fijne jaarwisseling voor jou en die je lief zijn gewenst.

  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldige foto! Jij ook fijne jaarwisseling! liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat jij nog steeds in je ouderlijk huis woont en daardoor zo'n leuke foto met je dochter kon maken, heel grappig en dan denk je toch ook...waar blijft die tijd? Ik kan me nog zo herinneren dat ik me als kind afvroeg hoe mijn leven zou zijn als ik 40 zou zijn, en ik kon me er helemaal niks bij voorstellen. Nu sta ik ruim aan de andere kant en heb ik zoveel gekregen en dat is heel bijzonder. Jammer genoeg kan ik geen foto's maken van mijn vorige huis, want toen woonden wij in Amsterdam...dus heb ik alleen mijn herinneringen.
  En wat goed dat lijstje van je! Ik hoop dat er een hoop van uitkomt en die tomaat...dat is een peulenschil en zo geregeld...heb je in ieder geval al 1 punt om van je lijstje te strepen! Ik hoop vooral dat ik wat minder ziek ben waardoor ik weer meer kan knutselen en bloggen, want dat is toch wel het leukste wat er is. Zo een heel verhaal zo op de valreep van 2011. Wens ik jouw en je gezin een heerlijke laatste dag in 't oude jaar om daarna ontzettend te gaan genieten van het nieuwe jaar! Groetjes, Joyce

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij ook een fijne jaarwisseling en veel succes met je goede voornemens.
  Groetjes Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een lieve leuke foto's. wens jullie ook een gezond gelukkig en creatief 2012. Vond het super leuk dat je dit jaar de advent-swap georganiseerd hebt. Lieve Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi Carolien, terugkijken, foto's, zo leuk om te zien...het oude jaar van ons afschudden terwijl er genoeg mooie dingen mee gaan als sweet memories, ik schreef er gisteren ook over..
  Ik wens jou een heel mooi, creatief en inspirerend nieuw jaar, ik kom hier graag terug in 2012.

  Een lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Op naar het nieuwe jaar veel plezier vanavond en groet carina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een heel goed en vooral gezond 2012 !!!.......

  Bedankt voor je liefde en steun van het afgelopen jaar......

  Het voelde als een warme deken......

  Liefs van mij....xxx.....  ★ ┊  ★ ┊┊  ★ ┊ ★ ┊  
  ┊  ┊ ☆  ☆┊ ┊   ★┊ 
   ★ ┊  ★ ┊ ★ ┊ ★ ┊
  ┊  ┊ ☆  ☆┊  ★┊ ☆ ☆ 
  ☆┊  ☆  ★ ┊  ★ ┊┊ ☆  
  ┊  ┊ ☆  ☆┊  ★┊★┊ ★
  ☆┊ ☆  ★ ┊  ★ ┊ ☆  A very good and healthy 2012 !!!......

  Thank you for love and support of the past year........

  It felt like a warm blanket..........

  Love from me....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig leuk, dat je de foto namaakte! Goed lijstje ook voor 2012! Ik zal er straks nog eens over denken wat ik wil in 2012. Ik wens je een heel fijne jaarwisseling en een geweldig en creatief 2012! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een superfoto! Echt top. En tjsa, goede voornemens. Hm... misschien creatieve journalistiek weer eens oppakken (bij de grote tijdschriften), ik mis het enorm. En verder... niet te veel (moet realistisch blijven, haha). Een heel fijn 2012!
  Groetjes, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik wens je ook een creatief 2012 toe en dat ik nog lang je blog mag lezen
  Liefs Zohra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die foto's van jou en je dochter zijn echt heel erg leuk...wat een geweldig idee!!

  Ik wens je voor het nieuwe jaar toe dat al je wensen uitkomen, dat dromen waarheid worden en dat je gezond blijft...dat laatste is voor mij één van de meeste bepalende factoren van geluk!

  Een hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2012, Carolien!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 15. leuk die foto's! Al had je dochter wel gelijk hoor, een jasje in een broek kan echt niet meer hihi

  Fijn 2012

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Die foto van jou en je dochter die is echt super leuk!!!
  En goede voornemens maar vooral nmr 2 laten staan hoor!!!
  Ik zal maar geen lijstje maken want die van mij wordt echt veels te vol hahaha.
  Fijne jaarwisseling en een super creatief 2012!!!
  Liefs Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jaaaa de foto's zijn super! Ik vind dat je je dochter nog maar een keer moet strikken of omkopen met iets zodat ze nog een keer op de foto wil. Erg leuk.
  En tja goede voornemens.... Ik heb besloten daar niet aan te doen, maar meer terug te kijken naar afgelopen jaar naar wat er allemaal voor moois gebeurd is en wat ik voor elkaar gekregen heb. (maar trouwens een tomaat zo opeten... :)
  Ik wens jou nogmaals alle goeds voor 2012 en dat al je dromen maar mogen uitkomen!!!!!
  (en lekker blijven bloggen, dat rustig aan doen kan later ook nog wel)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat heb je er een prachtige laatste 2011-post van gemaakt met een superleuke foto! Succes met al je voornemens, je hoeft je voorlopig niet te vervelen ;)

  Ik wens je een fijne jaarwisseling en een gelukkig, gezond en creatief 2012.

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel leuk die foto!! Ik heb zo'n foto van m'n oudste dochter. Zij ligt in de wieg waar haar vader ook in heeft gelegen, met eenzelfde geruite bekleding.
  Hele gezellige jaarwisseling toegewenst en alle goeds voor 2012!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat leuk die foto's van toen en nu! Gezellige jaarwisseling en op naar een nieuw blogjaar. Groetjes Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Die foto is prachtig.
  En je hebt mooie voornemens, ik hoop dat daar een aantal van uitkomen. En dan heb je af en toe die slow down ook wel nodig, hoor.
  Gezellige jaarwisseling en alle goeds toegewenst!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik weet niet waar ik op zal reageren dus wauw! En een cursus ontwerpen met Indesign, dat lijkt mij ook wel wat! Waar doen ze dat?! En geweldig die foto! Ik zag laatst zoiets op Pinterest maar dan iets anders, namelijk zelfde soort foto maar dat je dan zelf wel groot bent, leek me leuk om op de trouwdag van mijn ouders zo'n soort reportage te maken! Nou ja, ik kan dit beter op mijn eigen blog zetten haha.

  Fijne jaarwisseling!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. wat een leuke plannen, veel succes met het volhouden van uitvoeren, ik ben benieuwd naar je boek!
  En jij natuurlijk bedankt voor je leuke blogjes.
  mijn wens voor jullie staat op mijn blog..
  fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoi!

  Ja we gaan proberen het huis te verkopen en dat heeft alles te maken met o.a. de pipowagens! Onze hobbys beginnen wat veel ruimte in te nemen! En ik heb wel drie zussen én twee broers over te halen haha. Dit is wat ik ongeveer voor ogen heb: http://www.readkapke.nl/PippiPander/69805862943852232_0TR4kED3_b.jpg/. Toen ze 25 jaar getrouwd waren hebben we een foto met alle kinderen gemaakt, ook leuk om deze precies na te maken maar dan allemaal 10 jaar ouder. Nou ja ik moet er eerst dus nog een paar overtuigen... Dus ook hier: wordt vervolgt! Ben benieuwd naar de jouwe!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dat boek moet er toch echt komen hoor...jij schrijft zo gezellig!
  Prachtig die foto, jullie ondeugende oogjes zijn precies hetzelfde grappig!
  Ik wens jou en je familie ook een fantastisch gezond en gezellig creatief 2012 toe!
  lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ja dat had ik ook toen ik hem probeerde, nu goed:

  http://www.readkapke.nl/PippiPander/69805862943852232_0TR4kED3_b.jpg


  Kopieren + plakken moet lukken, ik heb ook explorer!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ja echt he! Het lijkt me ten eerste erg leuk om te maken! Ik lach me nu al dood als ik door mijn albums blader om te kijken welke ik na zou willen doen of laten doen haha! En ik bedacht me dat mijn ouders bijna geen kinderfoto's meer van ons hebben omdat wij allemaal ons eigen albums mee hebben genomen. Het is vast geweldig om terug te zien + wat er veranderd is in al die jaren. En het worden vast hilarische kiekjes! Ok, je hebt mij overtuigd dat ik hun echt moet overtuigen haha! Wordt absoluut vervolgt (trouwdag is in april dus hebben nog tijd)! Fijne avond!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Geweldige foto van jou en je dochter! succes met alle voornemens!

  Gelukkig nieuwjaar!
  Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oh ja, hi hi, had helemaal vergeten te melden dat ik m'n voornemens eigenlijk via die website had die in dit blogje staat vermeld :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een leuek foto...nog de beste wensen een heel veel suc6 met je voornemens!! Nicole*

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Lieve Lien,

  Meis wat een grappige post is dit...
  Die foto van jou en je dochter, en dat je dochter ook een gestreepte pyama heeft hahaha...

  Ja en dan je lijstje...mhh...ja deze zou ik ook moeten maken, en ik denk vele met mij.

  Meis wens voor jou en je familie een gezond en spetterend 2012!

  Liefs en toedelsssssssss,
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Happy new year!
  Zoveel succes met al je voornemens, leuk!!

  Lieve groet van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 33. jij ook een gelukkig gezond en creatief 2012 toegewenst!

  Groetjes Franca.
  www.craftingcrochet.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 34. wat een look a like is je dochter van jou toen dertijd zo mooie fotos en het idee ook daar waar jij stond nu ook eens een foto van je dochter ,mooi !
  mogen al je dromen en voornemens slagen ! groetjes ; )

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!