woensdag 18 april 2012

Naaien voor dummies

Maandenlang stond 'ie stof te vangen in een hoekje. Ik liep er elke keer met een grote boog omheen, heb nu eenmaal last van vreemde-apparaten-angst. 


Waarom ik 'm dan gekocht had? Tja, via het werk kunnen we punten verdienen als we een jaar niet ziek zijn en met die punten kun je in een webshop wat kopen. Dus vlak voor kerst besloot ik voor deze naaimachine te gaan, eigenlijk omdat ik geen zin had in broodroosters, parfum of pannen....

Toen ik een collega vertelde over mijn angst om te beginnen, bood ze me aan een middagje bij haar op les te komen. En dat heb ik gedaan: naailes voor dummies. En ik moet zeggen, het viel me 100% mee. Na een uurtje had ik dit kussentje al klaar. 


Inclusief knoopsgaten (weliswaar scheef, maar ach..)


Het heeft zijn bestemming inmiddels al gevonden:


We gingen nog even vrolijk verder en ik maakte deze tas:


En eenmaal thuis kreeg ik al gelijk mijn eerste opdracht: een jurk voor Pleun.

Ha, peanuts!


Ik heb de smaak helemaal te pakken! :)

Onderstaand stippenprojectje maakte ik trouwens niet zelf:Het lijkt op een theemuts, maar dat is het niet.....

iemand een idee?
.......

????


De moderne variant van een cavia-schuilplaats, hoe gezellig is dat?

Te koop bij www.slaaplekkerzacht.nlGroetjes Carolien

43 opmerkingen:

 1. Onbekend maakt onbemind maar nu je weet hoe de machine werkt, tover jij de mooiste kussens tevoorschijn! Hier staat ook zo'n apparaat in de kast, heb jaren terug zelf jasjes en kinderkleding gemaakt (wel onder leiding van hoor) maar ik doe er nu nog maar weinig mee. Jammer eigenlijk want een zelfgemaakt kussen zou hier helemaal niet verkeerd staan :)!

  Een fijne dag Carolien!! Lieve groet, Ingrid

  P.S. De cavia-schuilplaats, hoe komen ze er op! Wel handig dat het te wassen is :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super vrolijk kussen zeg! helemaal goed! ennuh als je eenmaal begint met zo'n machientje dan ben je verloren hé!
  en je schuilhol wat een schatje!
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooo wat een enige naaimachine, zo vrolijk en je loopt er om heen?? Haha nu niet meer, je bent helemaal los en je hebt de smaak erg goed te pakken, leuk wat je allemaal gemaakt hebt..ga door! Suc6 Nicole*

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je een super mooi kussen gemaakt helemaal goed die kleuren rood wit echt een plaatje en weet je die scheve kant doe je toch gewoon aan de achterkant ik vind hem TOPPIE. Ik heb jaren mijn eigen kleding gemaakt (ben zelfs coupeuse, en heb de opleiding costumiére gedaan maar naai nu zelden nog iets misschien eens een naadje los of een nieuwe rits maar verder kom ik niet. Misschien heb je me geprikkeld met je mooie kussen. Ik heb kussens gebreid, maar nooit afgemaakt wie weet zie je ze eerdaags voorbij komen. Nou Lien ik hoop voor jou dat je je ding gevonden heb helemaal leuk.
  Gezellige dag, groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je bent lekker bezig ... het kussen is prachtig geworden ... en dat scheve ach het is handwerk zeggen wij dan ... succes met je verdere naaisels ... groetsss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nou dat gaat je goed af, ik doe alles met de hand, omdat ik vroeger bij het kijken naar een naaimachine al de naalden brak haha.
  dus nu weet ik bij wie ik moet zijn.....gnagnagna
  xx deb

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het zit je gewoon in de vingers! En zo'n leuke machine, daar kom je gewoon helemaal happy van! Succes verder,ik kijk er naar uit wat het volgende zal zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk vrolijk je super goed geslaagde kussen, tas..... En alles wat je nu gaat maken! Succes en groet carina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hihi, hoe herkenbaar is die koudwatervrees voor naaimachines....ik moet daar toch ook eens mee aan de slag, zeker als ik zie wat voor leuke dingen je dan allemaal kunt maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed bezig :-D PRACHTIG spulletjes heb je gemaakt die voor de Cavia vind in prachtig leuk idee ga die zeker eens proberen, mijn nichtje heeft ook z'n beestje, fijne woensdag Lieve Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha wat leuk zeg, je bent echt goed bezig geweest. Wat een goed gevoel geeft dat hè. Geniet ervan.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. o wat mooi allemaal!!!
  knap gemaakt hoor lien en het kussen ben ik helemaal weg van zo fris en gezellig dat het er uit ziet!!!!!


  lieve gr. marja

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Carolien, je overtreft je zelf helemaal ! En je bent een natuurtalent, dat je ineens al zoveel leuke dingen maakt.
  Veel plezier met je naaimachine, het is een mooie uitgave.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 14. nou nou dat heb je toch maar even mooi gedaan zeg en had je niets gezegd van die knoopsgat hadden we het niet geweten hoor ziet er heel leuk uittttt ....en weet als geen ander als je eenmaal de smaak te pakken heb dan is geen stof meer veilig hahahah veel plezier en een fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ha Carolien, wat goed van je... zie je, gewoon beginnen en het lukt!! je hebt een gave voor handig zijn. En wat is jepipowagen leuk geworden, maar je slaat een beetje door hoor... haha (grapje) ik vind hte te gek. fijne dag nog. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ergens in de vorige eeuw (haha die klinkt leuk) had ik zelfs een naai- en een lockmachine en had puberdame altijd crea's van mij aan, maar inmiddels staat hij al een paar jaar in een verhuisdoos en daar ook niet meer uit geweest.

  Als ik dan die leuke dingen bij jou zie (vooral die cavia tas) dan kriebelt het wel hoor, maar kan niet alles tegelijk :-) Groetjes Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 17. O wat goed van je....ik vind het scheve effect wel heel erg leuk!!!!!
  Supergoed van je al die projecten!!!!
  Ik vind de cavia muts/kooi erg grappig!!!!

  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh wat schattig zo voor de cavia!! Zou dat voor Tukker ook leuk zijn ; )) Ik geloof maar dat ik ook de machine weer eens tevoorschijn haal!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind dat je snel leert hoor, wat mooi allemaal. Schitterend zo'n zacht schuilhol voor de Cavia.

  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 20. wat ben je in korte tijd al handig geworden zeg met de naaimachine. Nu zal je de smaak wel te pakken hebben en zullen er nog veel mooie dingen tevoorschijn komen. Succes met je naaikunsten, groetjes anja

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben trots op je, je hebt je angst overwonnen en kijk het was niet nodig om angstig te zijn, je naait de sterren van de hemel. Ga zo door !!! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Kijk nu heb je de smaak te pakken, heerlijk toch, knap gemaakt hoor!!


  Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het resultaat wat je hier laat zien belooft wel wat hoor !!!!Prachtig vind ik je kussen en wat staat het leuk zeg....diepe buiging hoor !!!!Bij mij staan een aantal naaimachines op zolder.....van familie die allemaal naaisters zijn van het eerst uur en ik doe eigenlijk alles met de hand en ja dan krijg je vanzelf wel naaimachines van je zusjes...met de opdracht gewoon proberen...enfin wie weet haal ik ze ook nog wel een keer onder het stof vandaan......Heel veel succes ermee Carolien...
  lieve groet....ELLY.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. nou dat doe je goed met je vreemde-apparaten-angst! Wauw en dat allemaal met een uurtje les!? Wat een gezellig plekkie voor de cavia!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Oh...ik heb deze angst ook.....
  Kan ze ook bij me langskomen?
  Heb hier ook nog één onder het stof staan en heb wel een handleiding maar ik heb ook angst......

  Nu jij hebt zo te zien je angst overwonnen, top!
  Als je eenmaal maar weet hoe het moet hè.

  Oh trouwens ook nog zonder suiker.
  Dat is toch bijna onmogelijk of niet?
  Volgens mij zit in alles suiker.

  Heb ik nog tips....hmmm even denken......
  Wij kopen nu veel in de natuurwinkel want zelfs in boter op brood en bakboter zit het goedje.
  Verder veel van een bio kweker dus ha we zijn tegenwoordig snel klaar in de supermarkt.

  fijne avond

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 26. je naaimachine gaat vast nog veel gebruikt worden, want je hebt het echt in je vingers, zo leuk dat kussen!! en dan ook nog even een tas erachteraan, knap hoor!

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Je bent een natuurtalent! Hier staat al een hele poos een oud exemplaar van mijn schoonmoeder op zolder, maar ik heb een beetje hetzelfde probleem als jij hebt... Wat een gezellige cavia-schuilplaats ;)

  Fijne avond. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Jij bent gewoon van alle markten thuis. Je hebt super mooie spulletjes gemaakt. Knap hoor! Dat kussen is ook helemaal geweldig. En wat leuk zo'n knus hutje voor de cavia. Ik had zoiets nooit eerder gezien.
  Liefs, Liane

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Jij bent goed op dreef. Leuk al die stofjes zo bij elkaar,
  Groetjes Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 30. respect! Dat ziet er toch wel heel professioneel en netjes uit! En Pleun is ook weer helemaal HET grietje! Mooi! Leuk om te doen, nietwaar? Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Nou, je hebt het al goed onder de knie!! Mooie dingen heb je al gemaakt hoor!

  Groetjes Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Goh wat een systeem met die punten alsof je het altijd zelf in de hand hebt dat je wel of niet ziek wordt. Wel leuk voor jou een naaimachine, dacht dat jij dat al lang kon, zo'n creatief persoontje.
  Die van mij staat nu echt in de kast te verstoffen nadat hij kilometers gemaakt heeft voor de kinderkleding toen ze klein waren. Toch maar eens uit de kast halen als ik dit vrolijke postje zie, heel mooi je eerste werkstukken!
  Fijne week nog.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Jij bent een snelle leerling zeg. Toppie!!

  groetjessss

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een schattig keetje, pipowagen heb je. En dat caviahokje is helemaal leuk!Heb je mijn pipowagen wel eens gezien?

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hey Lien!
  Net begonnen en dan zulke creaties maken??? Kom je mij even aailes voor dummies geven? Hierheb je een echte dummie!
  Wat gaaf allemaal zeg, en wat ziet het er heerlijk vrolijk uit, als die kussen bij elkaar!
  Lieve groet, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 36. En dat krijg jij allemaal klaar in één les, die vrouw wil ik ook wel eens lenen, wil ook zo'n les voor dummy's.
  Prachtig kussen.
  Liefs Zohra

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Tsjongejongejonge....wat een fouten in mijn berichtje hierboven, foifoi echt erg!!
  Maar eh, ik wil niet opscheppen ofzo, maar aailes heb ik niet nodig, ik ben heel goed in aaien...
  ;-))
  Naailes daarentegen....?!!
  Hihi...
  Lieve groet, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Nu geen spijt dat je hem zo lang hebt laten staan ;-) Maar je pikt het ook supergoed op zeg! Leuke dingen heb je gemaakt!!! liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Als je ze op de machine doet (ik probeer ook zoveel mogelijk op de machine te doen i.p.v. met de hand ;-) moet je ze inderdaad heel langzaam doen! Valt niet mee, althans als je net zo ongeduldig bent als ik haha! Ik heb een knop op mijn machine, die ik kan instellen. Van schildpad naar haas, echt! Maar ik denk dat jij je pedaal gewoon wat langzamer moet indrukken ;-) Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Haha nee ik had geen idee! Maar wat leuk dat je zo aan die naaimachine kwam! Al vind ik het wel wat een dubieuze regeling maar ok. Benieuwd wat je nog meer gaat maken nu je de slag te pakken hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Pas maar op...als je het naaivirus eenmaal te pakken hebt....! Zo leuk he als je zelf iets in elkaar kan stikken, daar mag je trots op zijn hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Super zeg dat je, als je nog nooit achter een naaimachine gezeten hebt, zo'n kussentje er onder uit kan toveren!

  Je pipowagen vind ik trouwens echt super! Ik ga je volgen.

  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 43. WOOOOOOOWWWW, je hebt het gedaan!!! Wat cool. Leuke dingen heb je al gemaakt. Vooral de caviaknuf vind ik leuk!! Ik heb ook een Toyotaatje, prima dingetje toch. (Ik heb ook vreemde apparaten angst... misschien toch eens in therapie??)
  Groetjes, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!