zaterdag 5 mei 2012

BevrijdingsdagEen tijdje geleden stond er een oproepje in een plaatselijk weekblad waarin mensen werden gevraagd een graf te adopteren uit de Tweede Wereldoorlog. Dat sprak me aan en ik heb me opgegeven.Als adoptant zorg je dat het graf er netjes bij ligt en dat er op dagen als bevrijdingsdag, Poppy Day en met Kerstmis in ieder geval een vers bloemetje staat.


'Onze' Britse soldaat Frederick Foster, is gestorven op 28-jarige leeftijd.Gegevens van zijn familie zijn niet bekend. Ik probeer er zelf achter te komen, maar dat valt niet mee.Al deze soldaten streden voor onze vrijheid... Dat vieren we vandaag!
En nog elke dag natuurlijk....


Liefs Carolien

26 opmerkingen:

 1. Wat mooi om te doen. Ook goed voor je dochter om er op deze manier bij betrokken te worden en bewust te zijn van wat de vrijheid voor ons betekend en dat het niet vanzelfsprekend is. Liefs miM

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi hoor, dat je dit zo doet. Ik hoop voor je dat je de familie nog eens kan achterhalen. Succes daarmee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi! Inderdaad ook om je dochter er zo bij te betrekken. Ik lees in deze tijd altijd aandachtig alle oorlogsverhalen in de krant, het is bijna niet voor te stellen en toch nog niet zo lang geleden, bizar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed initiatief zeg, gister avond Anne Frank gekeken en wat een zegen dan, vrijheid.

  Liefs, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi initiatief,zeg en wat lief dat je dat doet, vrijheid is inderdaad een groot goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi en succes met het achterhalen van zijn familie. Misschien via het leger? Maar dat zal je alwel geprobeerd hebben...

  Mijn vader legt elk jaar tijdens de Nijmeegse Vierdaagse bij dezelfde gesneuvelde soldaat een bloemetje. Hij heeft hem dan wel niet officieel geadopteerd, maar staat er wel elk jaar even bij stil.

  Groetjes, Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi dat je je daarvoor hebt opgegeven.
  Van de week is een aantal keren op de radio aandacht geweest voor een journalist die verschillende Russische familieleden heeft weten te achterhalen van een vergeten begraafplaats in Leusden van Russische soldaten. Het blijft steeds heel indrukwekkend.
  Zelf lees ik ook nog steeds weer nieuw uitgekomen autobiografische boeken over de oorlog. Ze komen nog steeds weer uit. Soms van oude mensen die in een keer beseffen dat ze het nu nog kunnen doorgeven.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi initiatief en wat lief dat je dit doet...op die manier kun je nog iets terugdoen voor wat zij ooit gedaan hebben voor onze voorouders.
  Een dag om nooit te vergeten..

  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat lief dat je dat doet !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel lief van je, inderdaad! Ook heel fijn dat dit initiatief bestaat!!! Wij proberen al een tijdje een graf te 'adopteren' bij ons op het kerkhof. Het is al 50 jaar oud en staat wat te verkommeren. Als het niet wordt opgeknapt wordt het verwijderd. Daarom proberen wij het dus te adopteren maar hier in België vinden ze dat blijkbaar heel raar. Het wil dus totaal niet vlotten, jammer he!?
  Ik hoop nog op een goede afloop, het zou zo zonde zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtig gebaar, bijzonder om de familie op te speuren, su66 daar mee. Lieve Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat een ontzettend goed initiatief en wat mooi dat jullie hier aan meedoen, zo lief!!

  lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 13. inderdaad wat een super mooi initiatief! Ik zou dat eigenlijk ook wel heel graag doen..... (ga ik misschien wel eens informeren of er hier iets in de buurt is). De ene overleden soldaat staat dan symbool voor zoveel leed. Fijn dat je daar dan 'iets' voor kunt doen. Erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een ontzettend mooi en lief initiatief van je.
  Ik hoop dat je ooit nog familie of kennissen van deze soldaat mag vinden, wat erg zo jong nog..

  liefs Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat goed dat je dit doet...mooie post hoor...liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een nobel gebaar en heel lief en zo belangrijk! zodat we het nooooooit vergeten. fijn weekend. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jij bent toch ook een schat om dit op je te nemen!
  Inderdaad zo jong gestorven zoiets mogen we nooit vergeten!
  Wat een prachtige rozen heb je daar neer gezet!
  Mooi eerbetoon!
  Fijne zondag
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hai,
  Via Readkapke bij jouw blog terecht gekomen. Wat ziet het er gezellig uit, ik ga je volgen!
  groet,
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat mooi zeg! Ik kan me voorstellen dat je zo veel mogelijk te weten zou willen komen over deze soldaat. Zo jong gestorven voor onze vrijheid.

  Leve groet, When-D

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ehm, nou het is vooral een kwestie van oefenen. In dit geval was het niet zo moelijk omdat ik ze niet omgekeerd heb maar als je dat wel doet dan moet je gewoon rustig aan doen, in de 'bochten' eerst misschien zelfs met de hand draaien, paar steken vooruit, naald in de stof, bij draaien, paar steken etc. En ik doe tegenwoordig op het stukje in het midden, waar de rondingen samen komen, een paar steken rechtdoor zodat er niet allemaal rimpels komen nadat je het hart omkeerd. En oh ja, als je een lintje bovenaan wilt maken, spelt ik die vast aan de onderste stof, met de punt van de spelt omhoog, zodra je daar overheen hebt genaaid kan de spelt eruit. Geen idee of je hier iets van snapt, dit is trouwens ook maar wijsheid die ik zelf op heb gedaan. Oefen ze, komt vast goed, je had twee weken vakantie toch?!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een prachtig gebaar is dit en een geweldig initiatief. Zo blijft alles mooi onderhouden. Prachtig. Groetjes Rarda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Een bijzonder initiatief en wat lief dat je hier gehoor aan hebt gegeven!

  Fijne dag. Liefs, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoi Carolien,
  Dat gebeurt bij ons door de scholen in de omgeving. In september herdenken wij in Oosterbeek de operatie Market garden. De grote dropping boven oa de ginkelseheide. Ook wel bekend als de slag om Arnhem. Tijdens de herdenking waarbij nog levende veteranen en familie komen leggen de kinderen een bloem op een graf, heel indrukwekkend is dat. Mooi dat er in heel nederland nog mensen om dit soort zaken geven.

  groetjes petra

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een bijzonder iniatief. Mooi dat dit kan, mijn opa is altijd bang geweest dat het 'vergeten' zou worden als alle overlevenden van de oorlog er niet meer zouden zijn. Zo houden we het mooi levend. Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!