donderdag 14 juni 2012

Bloggen en dichten

Zoals jullie weten ben ik alweer bijna 1 jaar aan het bloggen!


Wat begon als een 'moetje' om mee te doen aan het Round Robin project eindigde als een  nieuwe hobby! Nooit geweten dat ik er zoveel plezier aan zou beleven.


Een jaar lang heb ik geschreven over alles wat me bezighield en foto's gemaakt van mini en maxi projectjes in en om het huis. Nu lijkt het me leuk om dat in boekvorm te bewaren. Via de site van Tanja kwam ik op www.blog2print.com
Hiermee maak je in een handomdraai (écht, het is simpeler dan een Kruidvat Fotoboek maken!) een mooi document. 
Dat lijkt me leuk voor dochterlief later... maar ook leuk om het mijn moeder eens te laten lezen. Want zij is niet zo thuis in de digitale wereld en heeft ook geen computer. Ik vertel wel regelmatig over mijn blogjes, maar binnenkort kan ze het allemaal eens nalezen in boekvorm!En nu mijn moeder toch vermeld wordt, lijkt het me leuk om ook iets van háar werk te laten zien. Het creatief zijn heb ik namelijk van mijn moeder meegekregen. Toen ik klein was gingen we steevast op woensdagmiddag knutselen. Sommige van die knutselwerkjes heb ik nog bewaard, zoals deze:Ook de liefde voor het schrijven heb ik van haar. 
De laatste tijd schrijft mijn moeder vooral limericks, kleine gedichtjes, met een vast patroon van lettergrepen. 
Ik krijg die dan op een handgeschreven papiertje mee naar huis om over te typen. Dus aangezien ik ze toch digitaal heb, wil ik deze post eindigen met een paar van haar limericks! 
(De plaatjes komen van Pinterest). 


Have fun!
Groetjes Carolien


Koffie

In een koffiebar in Almelo
Bestelde ik een cappuccino
Die smaakte zo flauw
Was niet heet, maar lauw
Dus vroeg ik:
zet je 'm expresso?

~

Mini rokken

Een oudere 'snoeper' uit Knokke
ziet graag vrouwen in mini rokken
Wordt dus telkens blij
als omstreeks half mei
De Ijsheiligen zijn vertrokken!

~

Aantrekken

Een kledingverkoopster in Milaan
Kwam met haar baan op de tocht te staan
De baas wil haar kwijt
zegt toch wel met spijt:
Trek het je niet persoonlijk aan!

39 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd met je blogplezier,Carolien, geniet jij nog maar verder want dan kunnen wij lekker meegenieten en de limericks vind ik superleuk vooral die van de espresso ;-)

  bedankt voor de vermelding van mijn blog maar ik zet hier nog even een linkje naar mijn Tips & Trucs blog waar het onderwerp te vinden is http://homemade-tipsentrucs.blogspot.nl/search/label/Blog2print

  Ik wens je een mooi weekend
  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meid, wat een geweldig idee, zo'n boek en wat maakt je moeder een leuke limericks ontzettend knap van haar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. super he,ik heb er ook veel plezier aan om te bloggen,en wat is je moeder creatief,super.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om zo'n boek te maken, ik denk dat je moeder het ook met heel veel plezier zal maken! En haar limericks zijn humoristisch, leuk hoor! Het lijkt zo eenvoudig maar dat is het niet...om een origineel en pakkend exemplaar te maken!

  Fijn weekend Carolien! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo leuk om straks een echt blogboek te hebben en inderdaad ook heel leuk voor je moeder!!
  wat zijn de limericks leuk, knap gedaan hoor!

  fijn weekend,
  lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De minirokken limerick is zooo leuk!. Dat boek van je, is een fantastisch idee

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk een boek maken van je blog, heb ik ook aan zitten denken. En je moeder wat schrijft ze leuk zeg, mijn complimenten hoor.

  Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het ook nog steeds zo leuk dat bloggen ... en alles wat erbij komt kijken van give aways tot acties voor het goeie doel echt heel leuk ... en natuurlijk het RR project ... fijne dag ... groetsss
  Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 9. En dat je nog maar lang blijft bloggen. Want het is en blijft gezellig. En blog jij echt op een typmachine? ;) Hahaha.
  Leuke limericks van je moeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik schrijf af en toe ook limericks. heel leuk om te doen! ik ga even kijken om mijn blog ook vast te leggen. thanks voor de tip en een fijn weekend! groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk een "eigen boek" . Ik ga eens kijken op die link.
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een geweldige Limericks! Vooral de eerste! Helemaal leuk. En wat een goed idee, je blog in boekvorm. Echt super. Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig Carolien om je moeder in het zonnetje te zetten. Prachtige limmericks!
  Het lijkt mij ook heel mooi om het blog in het een boek te zetten.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat ontzettend waardevol allemaal! Goed bewaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow, wat leuk!!! Echt een ontzettend leuk idee! En dat van je moeder.. wat moet je trots op haar zijn en jij op haar.. ik hoop dat het later zo met mij en mijn dochter een beetje is.. liefs, Nancy
  oh ja, ik heb iets voor je op mijn blog. Zou het haast vergeten door je mooie blogstuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk allemaal zeg, en je hand werkstuk van vroeger is prachtig, net als de limericks van je moeder echt heel leuk,
  En wat ik zo geweldig vind is de keet die ziet er super uit heb je deze echt zelf zo??? groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk dat je er een herinneringsboek van maakt. Ik heb gelachen om de limerick over de koffie. Prachtig, andere zijn ook heel leuk bedacht hoor. En op naar nog heel veel jaar blog plezier carina

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk idee zo'n boek en die limericks van je moeder; daar mag je je blog wel vaker mee vullen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. wat een prachtige knutselwerk en die gedichten superrrr en ben benieuwd hoe je boek gaat worden nog veel plezier met bloggen geniet altijd weer van je leuke posten ...lieve groet en een fijn weekend ...rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wauw,je moeder kan hele goeie limericks schrijven zeg!
  Hoe komt ze erop....echt knap hoor!!
  Dat meen ik echt.
  Leuk dat je het blog gebeuren in boekvorm gaat doen en dan ook weer met wat limericks van je mams!!
  Ben benieuwd hoe het er straks uit komt te zien.

  Fijn weekend!
  Petra,

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dat zijn leuke limericks! Zo heeft ieder zijn / haar talent! Leuk zeg!
  Een jaar aan het bloggen, leuk idee dat boek! Een mooie herinering want wat vergeet je toch gauw de alledaagse dingen! Zo blijft het mooi bewaard! Succes ermee en ik ga het onthouden! Fijn weekend!
  Groet, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuk idee zo'n eigen blogboek.

  Ik hou van limericks, knap gedaan!!

  Liefs
  marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 23. haha wat leuk dat je moeder dat doet! (en wat schattig dat je dat dan op een papiertje mee krijgt om over te typen. Je bewaard de briefje toch ook wel he! Handgeschreven briefjes zijn mooi en ook leuk voor later).
  Ik heb van de week bij die site m'n fotoalbum besteld! Ik ben zo benieuwd! Er was van de week een aanbieding met 15% korting en hebt het toen maar meteen gedaan. (67 dollar.... maar okee).
  En. niet te vergeten natuurlijk. Super bedankt voor je lieve post!!!! Wat een leuke verrassing was dat met al die leuke spulletjes erbij. Ik ga je natuurlijk ook iets terug sturen hoor. Dus ga alvast maar bij de brievenbus zitten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat eenig die poppetjes van je moeder! wauw creativiteit genoeg. Ik vind het wel knap om alles op te schrijven..ben benieuwd hoor, fijn weekend, Nicole*

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuk, leuk, leuk! Limericks! Stuk vrolijker dan mijn blog vandaag inderdaad ;-) Bedankt voor je reactie & fijn weekend!

  Groetjes Rianne

  P.S.: Vind Barbie haar nieuwe tapijtje nog steeds mooi?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wow wat knap van je moeder en erg creatief ook dat wandkleed met die poppetjes!
  Jij moet een heerlijke kindertijd gehad hebben en dat geef je ook weer aan je eigen kinderen door met je vrolijke keetje!
  Wat gaaf je blog in boekvorm en wat een leuke tip, ga eens snel kijken.
  Fijn weekend
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuk je limericks!!!
  Erg leuk idee om een mooi boek te maken van je blog!!!!
  Fijn weekend -X- Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Amai, je eigen boek :) Proficiat! Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oh ja dat wou ik je laatst nog vragen! Ik wil het namelijk ook graag op papier hebben maar nu nog niet, alvast wat tips over hoe het zou moeten is fijn, ben benieuwd naar het resultaat! En grappig die limmericks!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik ben duidelijk een beetje traag van begrip, dit is speciaal gemaakt voor een blog, wat ben ik superblij met deze tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Fijn dat je zoveel plezier aan het bloggen beleeft en wat een geweldig idee om er een boek van te maken! Het is inderdaad wel duidelijk van wie jij creativiteit hebt.

  Fijn weekend. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hai Lien!
  Dat is een hartstikke leuk idee van je! En wat een leuke limmericks van je moeder geef haar maar de complimenten! Wat leuk dat je nog van die oude knutselwerkjes hebt bewaard, ziet er prachtig uit met die kleine popjes. Fijn weekend!
  Groetjes, Hélène

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Kijk nu een win win situatie...jij
  geniet van het bloggen ik geniet van je posten.....:0
  Op nog vele jaren.
  Oh een blogboek, had het eens ergens gezien, maar dacht vast veel werk.....maar dit valt dus mee...?
  Ga eens op je link kijken, thankx.
  Enne....je hebt het dus zeker niet van een vreemde....:)
  Fijne dag

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een leuk idee ga ook eens kijken op de site, dank je voor de tip, fijne nieuwe week, lieve groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Heb er wel eens van gehoord ja, dat je je blog in boekvorm kunt laten drukken! Laat even weten hoe het er afgedrukt en wel uit ziet, ben zo benieuwd en wie weet gaan wij het dan ook wel doen ;-). Ik vind de limericks geweldig! Leuk om deze talenten met je moeder te delen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Oh, wat een leuke limmericks. Top! En complimenten voor je mams :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Oh, wat een leuke limmericks. Top! En complimenten voor je mams :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Hoi hoi,

  Was ik weer eens ;)

  Zo leuk die knutselcreaties van vroeger...Ik ben zelf ook zo blij dat ik "van het bewaren" ben...knutseltjes, briefjes, gedichtjes van vroeger...te leuk!!

  Groetjes, Corine

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!