dinsdag 31 juli 2012

Row your boat....

Ik zit nog volop in de vakantie modus.... niks hoeft, lekker genieten! Vandaag zijn we gaan kanovaren in de Belgische Ardennen. Ik had me laten overhalen door mijn vriendin, maar zag er stiekem een beetje tegenop, ben namelijk niet zo heel avontuurlijk ingesteld.

Het begon allemaal heel idyllisch..Rustig voortkabbelend over de rivier Lesse...

Af en toe ergens aanmeren om een broodje te eten of wat te drinken.


...of een kasteeltje van dichterbij te bekijken.


Ik viel van de ene verbazing in de andere, zo mooi was het er!


                                 Zien jullie het mini watervalletje op de achtergrond? Die bleek best mee te vallen, maar toen had ik de tweede nog niet gezien. 
Een volle laag water golfde over ons heen!


Maar we deden net of er niks gebeurd was en kabbelden gewoon weer verder...Na 12 kilometer varen kon ik eindelijk mijn droge kloffie in de auto gaan halen. Ik krijg het nu nog koud als ik eraan terugdenk. 

Dus Noofs, jouw mooie sjaal komt toch nog stiekem eerder van pas :-) Een heerlijk opwarmertje!


En morgen blijven we lekker veilig thuis :-)!

Liefs Carolien
31 opmerkingen:

 1. Toch stoer hoor en een mooie ervaring rijker!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. natte voeten, ni zo leuk want zo warm was het vandaag niet he

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat stoer, ik hoop dat je snel weer lekker warm word, aande sjaal zal het niet liggen die is Prachtig. Lieve groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar je hebt het wél gedaan! Best leuk toch?! En geweldig mooie natuur en omgeving scheelt natuurlijk ook wel wat... hoewel, als je het koud hebt kan dat waarschijnlijk ook gestolen worden :)

  Ben je gewoon te water gegaan? Ik ben een keer van zo'n speciale helling gegaan....FLATS, meteen de boot vol water hahahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, ik ken het wij hebben ook ooit gedaan in Frankrijk,ik vond het instappen al doodeng maar het is wel een hele ervaring,toch???

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik stapte daar ooit ook in zo'n kano maar was niet zo'n held bij die watervalletjes, kwam wel droog aan, dat dan weer wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha zo leuk dat kanoen. Beetje water ach als je maar gelachen hebt en volgens mij komt helemaal goed. Dikke beso carina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo dames een heel avontuur,maar wel mooi daar zeg en dat jullie nat zijn geworden door die golf water?!?!?daar kun je in de toekomst nog vaak om lachen denk ik zo!;-)

  groetjes
  Angeline
  www.mijnplekkie.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Is geleden van mijn kindertijd dat ik de Lesse nog afvaarde... Maar de beelden komen mij nog altijd bekend voor. Zijn van die dingen die je nooit vergeet...En die iedereen een keer zou moeten doen...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh jee, wij gaan vandaag de ourthe afvaren met de Kayak, maar ik word er niet enthousiaster van bij het zien van deze foto's... droge kleren meenemen zeker? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. doen wij in de ardennen NOOIT meer, we vertrokken met nen hele grote groep, mijn zusje (12 jaar toen) met 2 vriendinnekes zaten direct vast in de planten aan de waterkant, ze hebben een halve dag ruzie gemaakt wie er zou uitstappen (in het water) om hen los te trekken, totdat de papa's doorkregen dat ze er niet waren, en die hebben te voet heel de oever afgestapt om hen te vinden....

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ai, tja, kano varen is misschien toch leuker als het warmer is. Dan is het een stuk prettiger om drijfnat in de kano te zitten ;P
  Maar door de Ardennen varen...helemaal zo slecht nog niet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk kanoën.Mooi die sfeerfoto's! Ach het kan nog erger, jullie hadden om kunnen slaan. Ha, ha dat gebeurde mij bij mijn allereerste keer kanoën. Dat was ook in de Ardennen.

  Groetjes,
  Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk! Dobberen in de nattigheid! jammer dat je iet zo een zonovergoten dag ervoor hebt gekozen, om lekker af te koelen! Hier is het nieuwe werk-seizoen inmiddels begonnen... Maar ik geniet tussendoor nog met volle teugen! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuke, avontuurlijke dag uit!
  En wat is het daar mooi!
  Zolang het niet gevaarlijk is, is een beetje water nog niet eens zo erg, als je maar hebt genoten!
  En vandaag is het ook mooi!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 16. hihi maar heeeel stiekem toch wel leuk ,toch?
  liefs deborah

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heb ik ook ooit eens gedaan, een keer en nooit meer ;)
  Nog lekker veel genieten, liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
 18. wauw dat ziet er gezellig uit,geweldig zo,n dagje op het water

  BeantwoordenVerwijderen
 19. De lesse is mij ook een keer slecht bevallen, het tweede watervalletje gleden we over een ander, kopje onder en ijskoud. Nu doen we de Semois, lekker rustig en minder kans om onder te gaan. Maar waar je ook zit op het water in de Ardennen, het blijft mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wel erg avondtuurlijk hoor ik heb heb ook een keer gedaan in Frankrijk nou echt ook nooit meer hahahahahaha maar je kan tenminste wel zeggen dat je het een keer gedaan heb!!!!
  Je fotos zijn geweldig hoor en hoop dat je het nu een stuk warmer heb.
  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dapper hoor...een heel wildwateravontuur...maar gelukkig kon je vandaag opwarmen...o, o ik moet er niet aan denken, hou best van avontuur, maar water en ik...gaan niet goed samen:)

  Blijf nog lekker even in vakantiemodus hoor..

  Lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Prachtige foto's heb je gemaakt tijdens jullie kano-tochtje! Zou zo mee in willen stappen. Okay, alleen die watergolf dan even overslaan. Ik krijg het er zelfs koud van als ik naar die foto kijk met de natte voetjes ;-)
  Geniet nog lekker van jullie vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Leuk!!! Mijn jongste (13) wil dat ook nog zo graag een keer. Het ziet er echt geweldig uit, nou ja, behalve dat water ín de boot dan ;-)
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Gisteren genoten van je avontuurtje (nu even de tijd maken om te reageren) ieks niks voor mij, ik ben niet zo sportief maar je hebt prachtige dingen gezien nou ja dingen, gebouwen, kastelen, limburgs schoon maar dan Belgisch ;). Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Geweldig! Wij gaan eigenlijk nooit meer op vakantie maar ik heb wel dierbare herinneringen aan kajaken in France. En ja die 70ct haha. Ik dacht hoe moet ik dit nu hebben, want terugstorten wordt wat ingewikkeld met de boekhouding, dus maar zo, verassing! Ik ben druk bezig grotere eenheden in mijn winkeltje te plaatsen zodat je binnenkort meer voor minder kunt krijgen, even een commerciele tip :P Fijne vakantie nog he!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ja, Lien..... dit hoort ook bij vakantie vieren....beetje avonturen is juist leuk.....dan vergeet je het ook niet zo snel en blijven die vakantie herinneringen lekker lang hangen.
  Je kleren zullen inmiddels wel droog zijn want de zon is er weer.

  Heb hier elke dag beetje vakantie....ik moet niks meer....maar alles mag...
  maar dan moeten de dagelijkse bezigheden van huishoudelijke aard toch wel weer eens gebeuren hé.....al zet ik nog zoveel bordjes pap aan de deur....de kabouters komen het echt niet doen.

  Geniet nog maar lekker van de vakantie dagen!!!

  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 27. super leuke foto's zeg en ja op het water ziet de wereld er heel anders uit he hahahah en wat is het heerlijk om daarna als je nat ben weer heerlijk je droge kleding aan te trekken ...heerlijke dag toch wens je nog een heeerlijke vakantie dagen ...lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Leuk hoor, gillen, ik ben al nat voordat ik in het bootje stap... hihi. in een sloep en aan kant stappen is al moeilijk en lig ik er letterlijk tussen. Je hebt wel weer een verhaal.hihi. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 29. wat een mooie omgeving....maar ik heb echt een kanp trauma van 2 jaar geleden, in Frankrijk! Het is net goed gegaan maat ik ril nog als ik er aan denk, vooral die watervalletjes....maar je hebt vast een leuke dag gehad! geniet lekker na...thuis! Groet, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Och lieve help! Je beleefde een echt Avontuur :-))) Jeetje... pfft. Blij dat ik niet in die kano zat. En die sjaal? Grinnik.... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!