zaterdag 4 augustus 2012

Luierdelui....


Dit is zo'n beetje mijn uitzicht de laatste dagen.... heerlijk dobberend in het privébadje dat ik zogenaamd voor dochterlief heb gekocht :-)

Af en toe verstoort iemand even de rust, maar dat mag de pret niet drukken :)


Een grotere rust-verstoorder is mijn schuldgevoel. Want normaal is de vakantieperiode bij uitstek de tijd dat ik creatief aan de slag ga. Dat mijn rechterhersenhelft overuren maakt van alle plannen.

Zo ontdekte ik vorig jaar het haken. In no time had ik een complete knuffel-familie gehaakt, misschien weten jullie het nog wel?


Hoe goed was ik bezig! (Of was het dat ik als net startende blogster nog indruk wilde maken :-)?
Ik wil het best wel weer oppakken, maar écht... ik weet het verschil niet meer tussen losse steken, stokjes en halve stokjes. En om me daar weer in te verdiepen... pfoehhh....

Oké, naaien dan maar? Mijn collega, die me enkele maanden geleden een spoedcursus gaf, vroeg daarna steeds: "En heb je nog wat gemaakt?" Waarop ik steevast antwoordde: "In de zomervakantie, dan heb ik veel tijd en ga ik ermee verder!"
Gisteren een moedige poging gewaagd. De machine klaar gezet, leuke stofjes verzameld, maar toen bleek de onderspoel op. Hoe moest je die ook alweer opvullen? Ik weet het echt niet meer! En nu kan ik het wel vragen aan mister Google, maar met mijn technisch talent kost het me zeker een halve avond om het uit te zoeken. Dus installeer ik me liever met een blad op de bank.


Wat is er mis? Waarom ben ik zo lui? Waarom komt er deze zomer niets uit mijn handen?

Het is me zelfs nog niet gelukt een boek uit te lezen. Ik vind ze allemaal te dik, te tijdrovend. Dus ga ik voor de losse tijdschriften en verzamelde columns. Het hap- snapwerk zeg maar.....

Deze kocht ik in Zeeland en ik heb hem bijna uit, jawel!


Misschien leuk voor een ruil-actie? Laat maar weten!

En intussen zal ik eens bedenken of ik volgende week nog iets creatiefs uit handen krijg! Maar voor nu ga ik nog even verder dobberen in mijn opblaasbaar bootje, uh...privé jet....

Liefs Carolien
36 opmerkingen:

 1. Dobber nog maar wat rond hoor kan geen kwaad, wanneer het weer omslaagt zal de creatieve kant wel weer terug komen.
  Liefs Zohra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hihi ik denk dat dat writersblock voor creatievelingen is
  als ik je naaimachine zag moest ik efkes lachen: mijn vriendin vertelde gisteren dat ze een nieuw gekocht had: ne peugeot!
  (moest ne toyota zijn natuurlijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is nou echt een vakantie gevoel, lekker niets doen heerlijk toch, geniet er lekker van, lieve groetjes Esther. P.s je foto vanuit het bad is Prachtig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed hoor lekker dobberen heerlijk toch ... echt vakantie heb je dan en dat creatieve komt vanzelf wel weer een keer ....

  Fijn weekend ... groetssss Gerd@

  ps hier regent het momenteel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach wat maakt het uit, zo'n periode kennen we allemaal weleens denk ik, ik tenminste wel!
  Misschien is het wel een kwestie van opladen en daar is de zomerperiode uitermate geschikt voor toch? En dat schuldgevoel ik nergens voor nodig hoor, geniet van deze "luie" periode!

  Liefs,
  Thea.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geniet nou lekker van het niets doen! Die naaimachine blijft wel staan en met haken kan ik je ook niet helpen :)
  Lekker hoor in zo'n privezwembadje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wat een leuke blog! En je pipowagen is zo leuk! Heerlijk! Ik kwam bij je terecht via de blog 'Een en al vrolijkheid'. Ik ben fan! :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 8. hallo Caroline, ik zit hier zowat in hetzelfde schuitje als jij! 2/3de van mijn vakantie zit er op en eigenlijk heb ik nog niets noemenswaardigs geknutseld ;-) Ach, doe maar even lekker waar je zin in hebt. Soms heb ik het gevoel dat ik me toch wat laat opjutten door al die schitterende blogberichten die hier de revue passeren, maar dat is toch nergens voor nodig. Even eigen ritme volgen is ook af en toe nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh zalig toch lekker niks doen, geniet er maar van en geef dat schuldgevoel maar op haar klote.
  Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat die van mij ook vaak de ruimte krijgt, grr.

  Hè das balen dat je dat niet meer weet van het haken, dacht hey die Carolien woont in de buurt en kan het me misschien eens leren ;). Ennuh ik weet wel hoe je een nieuwe spoel inzet, uhm volmaakt, neem tenminste aan dat het bij ieder naaimachine hetzelfde is toch??
  Tsja naaien dat is voor mij ook nog een...tsja hoe zeg je dat...nou ja ik ben ook nog op zoek naar een hele verzameling moed. Verstellen of zo is geen probleem, duurt ook wel soms eeuwen voordat ik me er toe zet.
  Maar komt ook wel dat ik geen vaste plek heb waar ik kan naaien. Ohhh engeltjes vanavond wil ik miljoenen winnen (als het voor mijn hoogste goed is) dan kunnen we ons droomhuis gaan kopen en mijn eigen creatieve ruimte inrichten :).

  Geniet ze van het lekker niks doen! Warme groetjes en knuffels ennuh je doet dit blog voor jezelf dus doe maar lekker gewoon waar jij zin in hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lekker blijven luieren gewoon niets bijzonders doen daarna kan je altijd nog gaan flammen en ik hoop met je op zalig zonnig weer zodat je in je pool kan dobberen! Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hier hetzelfde hoor, hang helemaal nog in mijn even lekker niks doen modus en kan me niet voorstellen dat het maandag gewoon weer voorbij was. Begon er net aan te wennen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou het nog even zo laten hoor! Straks, als de vakantie voorbij is en de temperatuur gaat dalen heb je nog tijd genoeg voor je hobby's...dan staat er geen bad meer in de tuin! Dus lekker blijven liggen daar :)!

  Lieve groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Lekker blijven dobberen, Carolien. Dan heb je het kennelijk nog nodig.
  En moeten om het moeten levert alleen maar gestress op. En je kunt nu nog van dingen genieten die zometeen niet meer kunnen.
  Blijf genieten!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Geen reden hoor om je schuldig te voelen,iedereen roept altijd in je vakantie moet je niks, maar mag alles.
  Dus......jij mag heerlijk poedelen in het badje en weet je dat ik je helemaal niet geloof....jij en lui zijn...helemaal niks doen....tuurlijk doe je wel iets,alleen niet handwerken...nou lijkt me dat met deze zomerse dagen ook helemaal geen pretje om met zweethandjes dat haaknaaldje en garen door je vingers te laten gaan,de naaimachine staat meestal binnen en met het mooie weer zit je liever buiten.

  Fijne dagen nog en lieve groeten,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je vorige avontuur even bij gelezen ..... Super zeg. Heerlijk zulke avontuurlijke herinneringen en blijf verder vooral doen waar je nu echt zin aan hebt. Dat is toch vakantie, de rest komt wel weer ..... ;-)

  Fijn weekend!

  Lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 16. nou eh niets forceren hoor met dat creatief moeten toch! Dat komt vast vanzelf wel weer. Misschien ligt het ook wel aan het weer ofzo. Die seizoenen die allemaal niet meer zo goed weten wat nu de bedoeling is. Zonnestralen (en badjes!) pakken die je maar pakken kunt! Je weet maar nooit of het de volgende dag gaat regenen.
  Ik moest van de week ook nog aan jou denken omdat wij een weekje in Belgie verbleven, vlakbij Vaals. Jij woont daar toch ook die kant op? Wat een super mooie omgeving is het daar toch!! Fijne plek om te wonen hoor. ik wist zo niet uit m'n hoofd meer waar jij nou woonde en zat een beetje te bedenken dat we misschien wel langs je huis waren gereden!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Vakantie is om te doen waar je zin in hebt! Dus, geen schuldgevoel, gewoon lekker wat aanrotzooien. En als de inspiratie komt ga je er weer lekker tegenaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hihi! Geweldig, dat mannetje in de kano :P

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Zo herkenbaar dat je soms vol plannen zit en er op het moment zelf helemaal geen puf voor hebt. Dus geniet nog maar goed van je vakantie, de inspiratie en zin komt vanzelf wel weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heerlijk hoor meis geniet maar lekker van het dobberen, even alles in de laagste versnelling heeft een mens op zijn tijd nodig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Weetje wat er aan de hand is... je bent gewoon heerlijk van de zomer & vakantie aan het genieten. Ik zou er niks aan veranderen en lekker blijven genieten. De rest komt later wel weer.
  Enneh, zo'n zwembad 'voor de kinderen' *ahum) komt in de toekomst ook zeker bij mij in de tuin ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 22. gek joh ,ik heb precies hetzelfde, gewoon geen......uitgevoerd, alleen maar hangen hangen en nog eens hangen, maar misschien ben ik toch meer een herfst /winter knutselaar...
  oja als je het boek wilt ruilen, laat me even weten voor wat of voor een ander boek, je weet me te vinden!
  xxx deborah

  BeantwoordenVerwijderen
 23. haha. doe maar lekker niks, het kot straks wel weer. alhoewel naaien wel een snel resultaat geeft. genieten! groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Lekker blijven niets doen hoor, schijnt héél goed voor je hersenen en dus ook voor de inspiratie te zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hihihi, dat luie zal vast ergens goed voor zijn. Misschien om alles nu even te ontspannen om vervolgens daarna weer lekker crea bea aande slag te gaan. Wie weet.
  En soms is het gewoon héél erg lekker om eens even helemaal niks te doen.
  Geniet!
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ohhh meid geniet van je lui zijn de creative uitspattingen komen vanzelf weer hoor!!!
  Je heb je rust nodig moet je maar denken niets hoeft alles mag...

  Nog een fijne week hoor..
  liefs Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik zeg; huppakee terug in t badje en doorgaaan met genieten. je bent goed op weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Soms is het toch heerlijk om even weinig tot niets te doen? Je bent het hele jaar al creatief bezig geweest en de boog kan niet altijd gespannen staan! Let maar op, als de vakantie straks weer voorbij is en je weer helemaal opgeladen bent komt je creativiteit (en je zin om creatief bezig te zijn) heus wel weer terug. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Soms is het gewoon heerlijk om eens lekker niks te doen.
  Hier ook last van haha!
  Alhoewel er een paar kaartjes uit mijn handen gekomen zijn.

  Verder zou ik het boek/blad dolgraag met je willen ruilen....laat maar weten als je interesse hebt, en dan kunnen we kijken waartegen :-)

  Liefs Priscilla

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Eens lekker niets doen, dat moet kunnen. Vooral als het eens een dagje zonnig is...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Je gevoel herken ik, niet het bad..ha ha, maar er komt ook weinig uit mijn handen, we genieten, we doen leuke dingen en als ik bedenk dat er al weer 4 weken voorbij zijn dan schrik ik hoor..maar ach daar is het vakantie voor, blij jij maar heerlijk dobberen:)

  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hier komtie (ik heb ook een toyota, dus zal hetzelfde zijn). Zet de lege spoel op het lege pinnetje aan de rechterkant bovenop je machine. Wikkel er een stukje draad omheen. Verzet de stand op de 'grote knop' aan de rechterzijkant van je machine van 'naaien' naar 'spoelen' en geef gas. Easy as it comes. Maar eh, ook niks mis met luiwammesen. Het is vakantie!!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Geniet er van, hoezo voel je je schuldig?!?!
  Komt tijd, komt de inspiratie en zin vanzelf wel weer:)

  Liefs, Sab

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Je uitzicht is super zeg!!!Wil ik ook best wel.
  En ja iedereen heeft dat wel eens een tijd dat je even niks geen energie heb maar ook geen inspiratie om maar iets te doen of te bedenken komt vanzelf wel weer lekker rustig aan.
  Lieve groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 35. hahahhaha vakantie is er toch om te doen wat je wil nou dat doe je ...lekker niets doen gewoon niets hangen lekker lui zijn ....mooi beetje hangen ,lezen , bloggen ,denken wat je zou kunnen doen ,maar toch maar niet doet omdat je eigenlijk geen zien heb om het te doen hahahahahaha je vermaakt je wel je vakantie komt heus wel om ....veel plezier en geniet maar van je lui zijn vakantie daar is hij voor lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!