dinsdag 11 september 2012

Adventswap!

Nee, begrijp me niet verkeerd! Ik ben nog niet met kerst bezig hoor, want ik geniet nog volop na van de zomer en kijk uit naar de herfst! Maar diegene die mij al langer volgen, weten dat ik vorig jaar de adventswap introduceerde. Het idee om met elkaar 24 cadeautjes te swappen zodat we van 1 december t/m de 24e elke dag iets kleins mogen uitpakken. En zoiets vergt natuurlijk voorbereiding, vandaar dat ik er nu al mee kom, zodat we al op tijd kunnen hamsteren en verzamelen.


Het concept is hetzelfde als vorig jaar. Je koopt of maakt 24 cadeautjes voor je swapmaatje. Het gaat om kleien dingetjes die je zelf ook leuk zou vinden om te krijgen, iets van jezelf, iets uit de winkel of iets zelf gemaakts. Je kunt ook vooraf met je swapmaatje een bedrag afspreken om teleurstellingen te voorkomen.


Als je mee wilt doen kun je voor 30 september a.s. een berichtje achterlaten. Je mag ook aangeven als je specifieke wensen hebt (bijvoorbeeld alléén zelfgemaakte dingetjes, een kaarten-swap of wat dan ook... ) Op die manier kan ik het beste de juiste koppels samenstellen. Die koppels stel ik dus na de 30e samen. Natuurlijk mag je ook zelf je swapmaatje kiezen, dat hoeft niet via mij te gaan! Want misschien wil je wel hetzelfde swapmaatje als vorig jaar of wil je met meerdere blogsters een swap doen (denk dan wel aan de hogere verzendkosten!).
Op mijn Blog  van vorig jaar lees je er meer over.

Dit was mijn mand van vorig jaar voor Petra! En ik heb zo veels moois teruggekregen. Spulletjes die ik het hele jaar door wel weer ergens tegenkom of gebruik. Dus wat mij betreft is een adventswap voor herhaling vatbaar.


Wie doet nog meer mee?

Liefs,
Carolien

35 opmerkingen:

 1. Dat klinkt echt super leuk. Ik ga even nadenken of ik hieraan mee ga doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt me echt een super leuke swap en ik ben echt helemaal gek op de kerst. Ik heb alleen zoveel nare swap ervaringen en laatst weer eentje.. Was de hele dag bezig geweest met leuke fimo bedels en dan krijg ik een paar goedkope dingetjes van de action opgestuurd, waar ik eigenlijk allemaal niet echt iets mee kan of bij eerdere swaps al heb gekregen.. Ik zit dus nog te twijfelen of ik hieraan mee zal doen. Want het is natuurlijk wel leuk als je echt iets orgineels en zelf gemaakts krijgt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Ik ben wel van het swappen! Vorig jaar ben ik tijdens het uitpakken van de adventsswap je volger geworden. Toen heb ik zo van je uitpaksels genoten, mar te laat om mee te doen, dus. Ik doe graag mee! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, heb me net vandaag aangemeld voor de Autumn Swap bij Dreamstuff en nu zie ik dit... Wat een goed idee! Ai, even denken... Ik heb nog de tijd tot 30 september, toch? Dan ga ik er even over nadenken! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ja; de kogel is -spreekwoordelijk- door de kerk! Ik doe mee. Gelukkig voldoende inspiratie, tijd enzo, dus komt goed! Succes met de voorbereidingen... :-)

   Verwijderen
 5. Ik vind t ook leuk om mee te doen! Luv it. Ik ben ook wel eens teleurgesteld met swappen. Maar misschien kunnen de swappartners elkaar mailen met korte beschrijving van interesses?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind t ook leuk om mee te doen! Luv it. Ik ben ook wel eens teleurgesteld met swappen. Maar misschien kunnen de swappartners elkaar mailen met korte beschrijving van interesses?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik schrok al hihi...ben nog echt niet met advent bezig hoor! Maar het idee is erg leuk, ik wens jullie een succesvolle swap!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Och lijkt mij helemaal fantastisch maar ik moet nog aan alle 5 mijn PIFs beginnen ;-s mmm ik laat het nog even beraad want advent is zo'n zalige periode ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik doe mee :)
  Leuk idee toch ook van jou, Lien.

  Behalve een postswap heb ik dit nog nooit gedaan.
  Bij mijn swapmaatje vind ik het belangrijk dat die geen hoge crea bea verwachtingen van mij heeft. ;)
  Om teleurstellingen te voorkomen.
  Van mij geen zelfgenaaide tasjes ofzo. Iets met kleinigheidjes en papierfreubeltjes en kaartjes lijkt mij leuk.
  Maar eerst lekker herfst vieren. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook ik heb wel interesse om hieraan deel te nemen maar laat het je nog weten,nog even denken hierover...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik doe weer mee! Heb zo genoten van al die leuke cadeautjes van lia! Zoek je weer een leuke Swapper,(klinkt eigenlijk een beetje dubieus....) partner voor me? Ik hoor het wel groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Lien
  Corine en ik doen met elkaar de adventswap.Lekker uitgebreid;-) we zijn nu al bezig.
  Maar misschien is het leuk er aan nog 1 mee te doen.
  Maar ik heb wel mijn voorkeuren.Ik zag al een naam staan ...ik mail je nog even

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kwam je beschrijving van de vorige swap zojuist tegen op de blog van Merle en dacht: 'es ff kijken of ze het dit jaar weer gaat doen' :)
  En jaaaaaaa, je organiseert er dit jaar ook weer 1!! Lijkt me echt superleuk! Maar zoals LovelyTough Cookie hierboven al zegt: verwacht geen té hoge creaspulletjes van mij... Ik ben erg crea, vooral met papier en kraaltjes, maar mooie sieraden en genaaide tasjes krijg ik gewoon niet voor elkaar!
  Maar meedoen? Ja, dat wil ik wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. amaj is er alweer een jaar voorbij! Vorig jaar had ik al aangegeven dat ik dit jaar wel mee zou doen! Dus nou tadaaaa ik meld mij aan. Koppel mij maar aan een leuk iemand ;) Ik denk dat je m'n smaak wel een beetje kent zo onderhand! Succes met de organisatie mevrouw!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. He Lien,

  Ik zou ook graag mee willen doen... Hoe en wat verder? Of regel jij dat allemaal...

  Groetjes Romana
  sowcute.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi, ik wil wel meedoen maar het is mijn eerste keer hoor. Ik vind crea bea erg leuk maar niet alles zal op die manier lukken. De tip om interesses en een bedrag af te spreken met je maatje lijkt mij wel goed. Ik wacht in spanning af.

  groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk idee weer Carolien!!
  Heel veel succes met de advent swap!!
  Lieve groetjes JAcqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hoi Lien,

  Leuk idee dat swappen.
  ik moet er nog even over nadenken, want 24 cadeautjes vanuit Frankrijk is best wat en andersom moet iemand het ook willen...
  Je hoort het nog wel.

  Lieve groet, Mirjam

  Succes met uitzoeken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Sorry, ik heb het vorig jaar echt heel leuk gevonden maar dit jaar heb ik er echt geen tijd voor. Volgend jaar weer. Maar de rest veel succes.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik heb het vorig jaar als stille lezer wel gezien en vond het heel leuk, Maar ik denk dat ik het niet voor elkaar krijg.
  Daarom wens ik jullie heel veel plezier met de voorbereiding, de uitvoering en het ontvangen.
  Mooie avond, Carolien!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 21. vorig jaar was het erg leuk, om te doen en te krijgen, maar dit jaar geen tijd, jammer genoeg! volgend jaar weer!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 22. wauw, het ziet er wel heel tof uit.
  maar aangezien ik mijn "pay it forwards" nog moet maken, ga ik heel jammer niet mee doen. :(
  ik wil ook niet in blogland bekend staan als diegene die het altijd laat afweten ;)
  maar zeer tof dat je dit wilt organiseren! ik organiseer binnenkort ook wat! hoop dat je mee doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Oh wat ontzettend leuk! Heb me net ook al aangemeld voor de Secret Handmade Autumn Swap maar dit lijkt me ook super! (en het sluit precies op elkaar aan haha) Ik zou graag meedoen! Een beetje interesses uitwisselen en een bedrag afspreken lijkt me wel een heel goed idee dus ik wacht het verder rustig af oke?

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Super!
  Ik zou graag mee willen doen!
  Lijkt me heel leuk om verast te worden met kaartjes of zelfgemaakte dingen van een ander.
  Vooral omdat we vanaf nu de tijd hebben, dus moet vast wel lukken toch :-)

  Liefs Priscilla

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat leuk! Ik wil wel mee doen, mijn eerste swap gaat het dan worden.... Kan ik maar beter meteen goed doen toch? Het lijkt me wel een uitdaging om zoveel mogelijk zelf te maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Vind het idee enig maar moet nog kijken of ik dit doe laat het je nog weten als ik mee ga doen Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 27. ik doe mee!!!!
  en ik wil graag dingetjes die bij mij passen!!
  helemaal leuk...
  liefs deborah

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Jaa, dit jaar doe ik mee. Haha vorig jaar was het zo een gedoe geworden. Ik ben er nu op tijd bij en doe graag mee. Wat ik leuk vind zijn zelfmaak dingetjes en hebbendingetjes/futseltjes ;) (duidelijk of niet? :p )

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oh klinkt wel leuk, zeker voor iemand die graag geeft, maar het ook wel leuk vind om cadeautjes uit te pakken hihi ;-)
  Is het dan de bedoeling dat je wel alles in 1 keer opstuurt en dat de ontvanger dan iedere dag een pakje open doet? Anders zou het wel heel kostelijk worden aan verzendingskosten denk ik hé ;-)
  Ik zal het hier even proberen mee in't oog te houden (spijtig dat je geen melding krijgt als er terug iemand gereageerd heeft op je berichtje op een andere blog) of als je me wat meer informatie kunt geven op mijn blog of via mail?
  Groetjes Frullemieke (www.frullemieke.blogspot.be)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Brrrrrrrrrrrr ... ik doe mee, spannend!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook belangrijk goede afspraken te maken, een bedrag en interesses af te spreken, dan kan het alleen maar leuk worden hé!

   Verwijderen
 31. Het lijkt mij ook erg leuk om mee te doen, dus bij deze....
  Ben gek op het maken van swaps en natuurlijk het ontvangen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Oooo, ben ik nu te laat? Ik had je hele bericht gemist!! en zie dat je al koppels hebt gemaakt. Nou ja, las er zich vandaag of morgen nog iemand meldt, dan ben ik van de partij hoor, want ik vond het erg leuk vorig jaar
  (en zo niet, dan volgend jaar maar weer :))
  Fijn weekend!
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!