vrijdag 21 december 2012

KerstgevoelWat ligt daar nou in de tuin? Oh ja, het zijn de restanten van de sneeuwpop! Het staat een beetje symbool voor mijn kerstgevoel op dit moment: in elkaar geflanst als een pudding... Sinds de sneeuw weg is, is mijn kerstgevoel even ver te zoeken.

En écht ik doe mijn best! Ik luister de hele dag kerstmuziek (Chris Rea komt intussen mijn neus uit :-)), ik wandel 's avonds met de hond langs alle mooi versierde huizen en gluur naar binnen en ik richt mijn blik meerdere malen op de kalender om me ervan te verzekeren dat het écht al bijna 24 december is...

Maar dat echte gevoel.. je weet wel, dit:... is net als de sneeuw vertrokken! 

Dus ik heb het maar laten sneeuwen op mijn blog (als je goed kijkt).

En ik knutsel nog maar wat kerstdingetjes in elkaar. Dit ideetje zag ik op het blog van Ik heb een Bep, de namen op onze kerstkaarten zijn voorzien van heuse vingerafdrukken:


Dit staat nog op mijn to-do-lijstje (idee van Pinterest)


En kerstgevoel of niet, ik geniet nog steeds onwijs van mijn adventswap. Wat ik nou zo leuk vind aan de cadeautjes van Naomi is dat ze ze zo leuk weet te verpakken. Bij elk geschenkje zit wel een briefje of een collage.


Tijd voor in bad! 
Ik denk dat ik vanavond dit cadeau al in gebruik ga nemen, op de eerste dag van mijn kerstvakantie (2 weken vrij!)

Sommige cadeautjes behoeven geen uitleg:


En aan de kerstkaartjes ligt het ook niet hoor... wat een berg post kreeg ik al van jullie! 
Iedereen bedankt voor alle mooie kaartjes (en een handgeschreven brief) die ik mocht ontvangen.


En toch mis ik nog dat beetje sneeuw. 
Een paar vlokjes zou al mooi zijn. 
Wat denken jullie, komt het er nog van?


Liefs Carolien

38 opmerkingen:

 1. ik heb ook nog niet echt het kerstgevoel maar of daar sneeuw bij moet weet ik niet en of het komt ?ik denk het niet we zullen zien,fijne dagen.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eerlijk gezegd Carolien zou ik liever kerst in een lekker warm land vieren......heerlijk lijkt mij dat!
  Ik vind sneeuw wel leuk om te zien, met nadruk op ZIEN, niet om te voelen en doorheen te sloffen....nee niet aan mij besteed.
  Ik kan dan ook niet wachten tot het voorjaar zich weer aankondigd haha.
  Leuke spulletjes heb je in je adventkalender hoor, wel spannend ieder dag een nieuw kadootje.
  Ik hoop dat mijn presentje voor je verjaardag ook nog bij je bezorgd word, is al 6 dagen onderweg???
  Ik wens je een fijn weekend, en voor jou hoop ik dat het gaat sneeuwen hoor meid, dat gun ik je, en ik, ik bekijk het dan gewoon vanuit mijn raam , daaaag tot de volgende keer, groetjes Roos x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat je maar beter een sneeuwkanon in kunt gaan huren ;), want ik vermoed dat het vanzelf niet zal gaan vallen.

  Ik hoop dat het kerstgevoel toch nog terugkomt en ook al mocht dat niet het geval zijn, dan is het toch al lekker om met je gezin te genieten van de vrije dagen die je samen hebt!

  Ik wens je fijne (kerst)dagen toe! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Enne ook een fijne vakantie gewenst natuurlijk !
  Ik ben met kerst vrij en werk oud en nieuw en de dagen ertussenin werk ik ook gewoon.
  Deze zaterdag en zondag heb ik late dienst tot 23.00 uur...Hmmm verschil moet er zijn hè , hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben bang dat je het zonder sneeuw moet doen ... evengoed hele fijne dagen toegewenst ...

  Groetssssss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihihi ja dat sneeuwkanon huren zal dé oplossing moeten zijn...kerstsfeer was met sinterklaas ;). Wie weet kom je in de kringloop nog in de juiste stemming :p, ik was gisteren bij de Rd4 in Kerkrade, die ligt een beetje meer op fietsafstand, naar Sjakies kringloop ;) whahaha zal ik toch snel drie kwartier voor moeten fietsen denk ik. Knuffies!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. vorig jaar was ik zelf een paar weken opgenomen, daardoor met kerst sint en oud en nieuw niet thuis

  dit jaar zou ik leuk vinden als er sneeuw zou liggen, maar ikke is zo blij gewoon bij mijn eigen fam. te zijn

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit jaar geen sneeuw waarschijnlijk. Jouw kerstgevoel komt wel... Met heel de familie rond de kerstboom...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik hou niet zo van sneeuw alleen met kerst zou wel erg leuk zijn, je kaartje met vinderafdruk vind ik PRACHTIG ga het zeker voor volgend jaar onthouden. Fijne dagen en geniet van je vrije dagen. Lieve groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Toch krijg ik wel een kerstgevoel als ik je blog lees, hoor. Gezellig met die sneeuwvlokjes en mooie foto's. Misschien komt het nog...
  Fijne dagen, Carolien!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Pssst, hier ligt een heel dun laagje sneeuw! (alleen op het gras blijft het liggen...) Maar ik heb ook moeite om erin te komen :D Nou ja, we mogen blij zijn dat we er nog zijn he op deze dag! Geniet van je vakantie, met of zonder sneeuw...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik denk ook dat we het dit jaar maar weer met de plaatjes moeten doen. Zondag zou het hier 12 graden kunnen worden. Verschrikkelijk. Ik wil hier ook kou, sneeuw, ijs. De openhaard aan en dan nog een plaid op de bank. Maar ik blijf stug hopen op een witte kerst. Je moet toch wat ; )
  Fijne feestdagen Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijke sfeerfoto's!

  Fijne dagen gewenst, geniet!!

  Liefs,
  Yet

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Om eerlijk te zijn ben ik wel blij dat er geen sneeuw ligt. Maar dat is eigenlijk puur praktisch. Paarden + sneeuw/glad = gestreste Tante Jannie omdat ze bang is dat ze al hun benen breken. Maar je hebt wel gelijk, alleen met echt een goed pak sneeuw kun je een echt kerstgevoel krijgen. Ik hoorde op de radio dat het in het Noorden-des-lands gesneeuwd heeft / gaat sneeuwen... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Misschien komt het kerstgevoel wel op de dag van. En volgens mij wordt het weer waarbij je een lekkere wandeling kunt maken.
  Je hebt wel sfeervolle foto''s geplaatst. Dat voelt aan als een sprookje!
  Veel plezier, Carolien!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hai Lien! Ja, een witte kerst zou wel weer erg leuk zijn. Maar ik denk dat het niet gaat worden dit jaar. We moeten het er maar mee doen hoe het komt. Maak er wat moois en gezelligs van, dat gaat vast lukken!
  Fijne dagen,
  Helene

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben blij dat we geen sneeuw hebben nu...maar op kerstavond mag het beginnen hoor.....hihihi...liefs van mij...xxx


  —-//———-██████
  \\–\/–//—–██████
  -\\-▌-//–██████████
  –\\▌//—-(▓)———–(▓)
  —\▌/—-(▓).–◒-►-◒–(▓)
  —-▌——(▓)—- = —-(▓)
  —-▌———-(▓)—-(▓)
  —-▌—–(▓)—– ✺ —–(▓)
  —-▌–(▓)——– ✺ ——–(▓)
  —-▌-(▓)——— ✺ ———(▓)
  —-▌-(▓)——— ✺ ———(▓)
  —-▌–(▓)——– ✺ ——–(▓)
  ————(▓)(▓)(▓)(▓)(▓)


  Speciaal voor jouw !!..xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lieve Lien,
  Misschien een keer kerst vieren in Lapland dan? :)
  Daar heb je pas écht kerst sneeuw.
  Ik snap wat je mist, maar zelf heb ik het niet zo. Met het gevaar cliché te klinken wil ik toch zeggen dat kerst een gevoel in je hart is ;)
  Met de kerstsfeer in je huis zit het in ieder geval goed. Nog een paar dagen adventsswap, we tellen langzaam af... ;(

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Tja sneeuw nou als het dan plaatselijk bij de liefhebber valt hi hi fijne dagen evengoed

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het idee dat ik zo goed als alles in huis heb voor gezellige brunches en buffetjes, cadeautjes dit weekend gezellig onder de boom gaan en het vooruitzicht lekker een aantal dagen vrij te zijn, geeft me toch al een kerstgevoel hoor, die sneeuw zou de kers op de taart zijn, maar daar zet ik wel een kerst-chocolaatje op :-)

  Hele gezellige kerstdagen al is het dan niet in een wit winter wonderland.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. ja ...ik zit er ook nog niet echt in hoor...in het kerstgevoel...maar goed...ik heb ook geen last van kerststress.. en dat is weer een voordeel!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik moet zeggen dat ik er ok wel last van heb hoor maar zo naarmate de kerst toch wel dichterbij gaat komen krijg er steeds meer gevoel bij morgen kerst inkopen doen en dan hopelijk komt het!!!!!
  Wat een leuk idee die rendiertjes die ga ik even onthouden :-)
  Jullie hele fijne dagen en een prachtig uiteinde.
  Lieve groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 24. O..sneeuw....reis even naar Groningen daar lag vanmiddag sneeuw..ik vond het heerlijk.....en bij thuiskomst, midden Nederland...regen en mist...
  Je bent weer lekker verwend...geniet in bad..

  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik vind het een grandioze oplossing; gewoon laten sneeuwen op je blog ;-)

  Succes met 'opwekken' van je kerstgevoel, gewoon blijven freubelen is iig een goed idee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Die Rudolfjes heb ik dus ook gemaakt. Geen idee waar ik dat gezien of opgepikt heb, maar bijster origineel ben ik dus blijkbaar niet :-)
  Voor mij hoeft sneeuw niet zo nodig, geef mij maar zon zee en strand ....

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Het wordt zelfs 12 graden, dus geen sneeuw in aantocht vrees ik :-( Maar ik ben toch best in kerststemming :-)
  Mooie kadootjes kreeg je weer en fijn vele kaartjes :-)
  Leuke vingerafdrukjes, echt grappig! En leuk idee die kerstmanstokjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Nou ik mis die sneeuw ook hoor, het leek zo veelbelovend net na sinterklaas en toch wordt het zacht!Zo jammer! maar ach, kerst maak je ook zelf dus thuis maar lekker genieten! Fijne dagen en nog gefeliciteerd met je verjaardag hoor! Fijne vakantie! Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Tja Kerst en sneeuw is natuurlijk erg mooi, maar tis in Ned wel een stuk kouder dan bij ons. En dat is ook gek hoor, met "warm" weer toe leven naar kerst...een collega van mij zei eens : weer is weer! Dus daar probeer dan maar van te genieten zoals het komt....Fijne dagen ieder geval, ennne geniet van de vakantie! ! Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik blijf altijd net iets te lang in het man-het-is-net-sinterklaas-geweest-gevoel en dan overvalt kerst mij altijd, ook dit jaar. Pas gister de kerstkaarten verstuurd :P! Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Laat het maar sneeuwen! Ik ben bang dat het er niet in zit, maar ze hebben het steeds over Christmas-miracles, dus wie weet... Lieve Kerstgroet van MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ogen dicht gordijnen dicht en denken dat je ingesneeuwd bent! Lekker genieten van je vrije dagen. Besos Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 33. ik kijk nu naar buiten en het regent.... niet echt kersterig idd. Maar ja we doen het er maar mee he ;)
  Jammer dat de adventswap bijna afgelopen is, ineens waren er ook niet zoveel pakjes meer lijkt wel.
  De kabouter-takken (of hoe noem je dat?) vind ik ook heeeel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik hoop dat, nu kerst er bijna is, je toch steeds meer het kerst gevoel krijgt!
  En wat een SUPER GAVE kerstkaart heb je gemaakt. WAUW!

  FIJNE DAGEN!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Sneeuw geeft inderdaad net dat beetje extra kertgevoel... Maar het zal er niet in zitten zoals de vooruitzichten nu zijn. Nu ik vakantie heb en tot rust kom, komt bij mij het kerstgevoel toch al wel naar boven :) helemaal als ik gezellig in de woonkamer zit met de lichtjes en kaarsen aan.

  Fijne feestdagen gewenst!

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Geeft altijd net even dat extra sfeertje... toch ben ik bang dat het er dit jaar niet in zit! Ondanks de sneeuw die ontbreekt wens ik je toch fijne feestdagen toe.

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!