zondag 9 december 2012

Kerstperikelen (en een retrovondstje)

Vanmorgen nog flink door de sneeuw gestapt, nu is alles nat van de regen!


Bye bye meneer Sneeuwpop! Het was kort maar krachtig...


Binnen is het gezellig, bij de boom!


Ik doe nooit mee aan de laatste trends en heb elk jaar dezelfde dingetjes in de boom, allemaal in het rood. Want dat vind ik toch het mooiste!*Even iets anders *

Vanmorgen op de rommelmarkt een leuke retro vondst gescoord! Dit spaarpotje had ik vroeger toen ik een jaar of 8 was. Geen idee waar het gebleven is, ik had er nooit meer zo aan gedacht tot vanochtend...Toen ik het zag kwamen er allemaal herinneringen naar boven!

Ik wist ook nog precies hoe het werkte: je trekt aan het knopje en het tongetje komt naar buiten...


Centje erop, knopje weer indrukken en hij slikt het in!


Herkent iemand dit van vroeger?

De goede man van de marktkraam wilde er 15 euro voor hebben! Volgens hem was het echt blikken speelgoed en een mooi staaltje van Deutsche Grundlichkeit. Ik liep toch maar snel door. Maar vervolgens kon ik het niet meer uit mijn hoofd zetten.... Op het laatst weer terug naar de kraam, mijn liefste glimlach opgezet (ahum) en verteld dat ik zelf vroeger ook zo'n spaarpotje had... uiteindelijk mocht ik het voor 7,50 meenemen. Ik ding nooit af, durf ik eigenlijk helemaal niet, maar op de een of andere manier ging het vanzelf...*  schaamteloos *!

En nu ga ik verder met mijn kaartjes. Ik maak mijn kerstkaarten nooit zelf. December is al zo druk en er zijn zoveel leuke exemplaren te koop. Die had ik dus in huis gehaald, maar al schrijvende was ik ineens door mijn voorraad heen. En dat terwijl ik net goed op dreef was!
Dus, mede geinspireerd door andere blogsters én het hertjes-perforatortje van dochterlief, ben ik aan de knutsel gegaan. Een selectie:


Mocht je een kaartje van me krijgen, kan ik niet beloven dat het een zelfgemaakte is. Want een deel was al op de post....
Het is dus niets persoonlijks!

En volgend jaar maak ik ze allemaal zelf, beloofd!

Spannend he al die decemberpost!


Liefs Carolien58 opmerkingen:

 1. Gezellig dat de boom al staat, wij hebben hem vanmiddag ook opgetuigd. En je retro vondst is natuurlijk geweldig!

  Een fijne week! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie boom, supermooie sneeuwpop, jammer dat het alweer dooit...
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijke post met een stukje nostalgie..mooi je spaarpotverhaal..wist jij vroeger dat men er nu zoveel voor zou durven vragen:)
  Je boom is super, zo leuk met rood en je kaarten...dat komt helemaal goed.

  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook zo'n spaarpotje maar met een andere afbeelding

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig is de meeste sneeuw hier nu ook weg ge regent. En dat soort spaarpotjes kan ik me nog wel herinneren. En mijn kerstboom is nooit trendy, maar wel gezellig hahah.

  groejes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ja hier ook alle sneeuw weg,ik ben blij dat we gisteren nog in het bos hebben gelopen want dat was toch wel heel mooi toen,leuk zo,n spaarpotje maar hij vroeg er inderdaad wel heel veel voor,gelukkig heb je het voor de helft mee mogen nemen,leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je boom is mooi, ik ga volgend jaar ook maar voor rood denk ik!!Groetjes linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zonde van de sneeuw maar was gewoon een voorproefje. Rood vind ik ook mooi voor de boom. Ik heb hem zilver, wit en alle rode ballen blijven dit jaar in de doos:) zie uit naar je kaartje groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die retrovondst is leuk zeg! Had ik nog nooit gezien. Wat grappig, met zo'n mundtje in zijn mond. Goed dat je hebt kunnen afdingen want 15 euro is veuls te veel.
  Gezellig, je kerstboom.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij hadden vroeger zo'n hele degelijke spaarpot van de bank. Dit is toch een prachtige. Mooi dat je er weer een in je bezit hebt.
  Je kerstboom is gezellig en met al die gezellige hangers erin zou ik ook zeker niet met trends meedoen. maar ik ben ook niet zo'n kerstmens. Ik ben blij met kaarsen en lichtjes, dus de trend is aan mij ook niet besteedt.
  Je kaartjes zijn mooi!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk die sneeuw hier in ligt niet zoveel en wat is het gezellig bij jullie thuis, Fijne zondagavond Lieve Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ach, die zielige sneeuw-meneer...niks meer van over :(
  Maar binnen is het in ieder geval nog wel gezellig :))

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh zo'n spaarpot heb ik ook (gehad)...tsja ik weet eigenlijk niet of ik die nog heb...ik heb een donkerbruin vermoeden van wel, maar het kan zo maar zijn dat ik hem verkocht heb in de tijd dat ik uit huis ging en ging samenwonen. Wie weet kom ik hem ooit nog eens op zolder of in mijn moeders garage tegen ;).

  Oh jij bent vroeg met de kerstkaarten. Ennuh ik doe ook nooit mee aan wat mode is met de kerstballen, ik hang gewoon allesssss erin wat we hebben en geloof me dat is veel. Disney en engelen, goud, wit, zilver, rood, roze, blauw...ramvol ;). En dit jaar wordt ie nog voller, er komen Mini Coopers in en nog meer engelen :p. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hi,hi....grappig je spaarpot,zeker ken ik dit modelletje nog van vroeger,vooral in de Sinterklaastijd was het een geliefd speeltje,uuuuuren konden we er ons mee amuseren.

  Je betaalde er in ieder geval niet te veel voor, tja en wat is teveel denk ik dan....het is maar net welk bedrag je er voor over hebt,en zeker wanneer het zo'n leuke herinnering oproept uit je kinderjaren.

  Weet je dat ze nog steeds te koop zijn...?
  http://www.pinkolive.nl/blikken-speelgoed-1/blikken-spaarpot.html
  http://www.deoudespeelkamer.nl/

  Gezellig je kerstboom in rood!!!

  Fijne zondag avond en lieve groeten!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk om zo een spaarpotje op de kop te tikken en helemaal als je nog zoveel van de prijs afkrijgt.
  Zelf hou ik niet van een rode kerstboom. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Die van jouw ziet er gezellig uit met al die leuke hangers hangers.

  Fijne week!

  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Super koopje die spaarpot ,weer zoo leuk geschreven en heb ook al zolang ik niet meer in het ouderlijk huis woon en dat is lang onze eigen ballen in de tijd van de kinders wat kinder spul erbij ,en zelf gemaakte dingen ,heb alles nog ,
  Zet inmiddels mijn eigengemaakte houten boom ,komt nog,
  Die van jouw is echt gezellig met die poppetjes ,ik hou daar van lieve Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een gezellig kerstsfeertje, super passend deze boom met decoratie.
  En je retrovondst is geweldig!

  Fijne nieuwe week!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ja hoor heel herkenbaar dit spaarhondje.
  Ik weet zeker dat ik er ook zo
  een had maar waar die is gebleven???
  Leuke herinnering.
  Fijne avond, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een leuk spaarpotje! En goed van je dat nog wat van de prijs hebt afgekregen! Ik vond afdingen ook nooit wat, maar ik begin er steeds meer plezier in te krijgen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk zeg, die spaarpot! En hier zijn de kaartjes dit jaar van 't zolder af gekomen. Vorig jaar, met mijn project een kastje per dag, kwam ik zoveel kaarten tegen dat ik daar waarschijnlijk meer dan genoeg aan heb dit jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. gezellig, je kerstboom! hier staat íe inmiddels ook :) Leuke kaartjes heb je ook gemaakt, zeg. Aan dit soort dingen kun je soms maar het beste spontaan beginnen ipv er van te voren al over te stressen, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Nou ja.....als het dit keer geen zelfgemaakte is vind ik dit voor een keer niet erg hoor ;)
  Ben dol op kaartjes ;)

  Vind het spaarpotje super lief, wat een grappig ding....ken 'm niet....
  Maarre....weet ook niet of ik van jouw jaartal ben ;)

  Mooie boom by the way.

  Fijne avond

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooie kaarten. Heel leuk met die hertjes. Mijn spaarpotje van vroeger herinner ik me niet mee, maar misschien krijg ik ook nog eens zo'n aha momentje.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mooi boompje ben ook gek op rood, en die spaarpot geweldig zeg echt leuk. Heerlijk he die sneeuw hier ook een dik pak maar nu alles weer groen. Maar koningwinter heeft vast nog meer voor ons in petto. Fijne week, groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat geweldig die spaarpot! Ik heb er geen sentimentele ideeen bij en vind hem toch erg mooi! Hier was de sneeuw vanmorgen vroeg al weg trouwens, alleen maar regen, bluggh!
  Mijn kerstgevoel komt altijd wat laat op gang dus nog geen boom en kaarten maar komt in orde!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat ziet jullie boom er gezellig uit! Een prachtige vondst; daar word je toch helemaal blij van?

  Fijne avond. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Die spaarpot !!..ja leuk !!!....wie had hem niet vroeger??....ben toch wel blij dat de sneeuw weer weg is hoor.....pffff....niks aan....ja als je in huis zit.....mooie boom !!..liefs van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Gezellige boom en mooie kaartjes! Ik ken het spaarpotje niet, maar vind het wel heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. hihi die laatste foto is ook grappig, zo'n brievenbus met al die sneeuw erop! Gezellige boom heb je al staan en goed bezig met de kaarten hoor....
  Het spaarpotje herken ik ook wel van vroeger! Ik weet niet zeker of ik er ook eentje had eigenlijk. En blijkbaar heeft je allerliefste glimlach geholpen, de helft eraf! Whoehoe dat doe je goed hoor!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. leuk, jij hebt al de boom! Gezellig hoor! Ik ken de spaarpot niet....maar je kaartjes zjn gezellig!mooi met die brievenbus...nu regetn het alleen maar..ik hoop op meer sneeuw! fijne week ! Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Oh, jullie hebben een sneeuwpop kunnen maken. Tof! Hier lag daar spijtig genoeg niet genoeg sneeuw voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Geweldig spaarpotje, nooit eerder gezien :)
  Mooie kaarten!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. wat een prachtige kerstboom heerlijk sfeertje hoor ...jammer genoeg maar kort genoten van de sneeuw maar wie weet ..... super leuk die spaarpot en nog een leuk prijsje ook ....wens je een fijne week lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Die geweldige retro vondst past echt helemaal bij jou! Boompje staat hier inmiddels ook, maar die kerstkaarten die liggen hier nog op het to-do-stapeltje (al vanaf vorig jaar december ... oeps)

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ach, wat een leuk spaarpotjesverhaal en.... goed gedaan!!! Ben er ook altijd zo'n hals op dat gebied! Verder ben je akelig vroeg met je kerstpost, krijg spontaan 't idee dat ik moet gaan opschieten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat ziet het er gezellig uit daar bij jou thuis! warmpjes en knus!
  Is toch goed geweest dat je door je voorraad kaartjes heen was, want zo te zien zijn dit hele mooie kaartjes geworden! Mocht je heel toevallig nog eentje over hebben.... hahaha maar dat zal wel niet als je er zelfs bij moest maken en ik wil je deze maand niet nog drukker maken natuurlijk. Nee, de kerstman zegt niet voor niks HO HO HO! (flauwe zin hè! die heb ik van iemand gestolen hoor;))

  Liefs,
  Thea.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oja, dat wou ik ook nog even zeggen: Dat spaarpotje is geweldig en door die daling van de prijs is hij nog geweldiger geworden lijkt mij;)

   Verwijderen
 37. jaaaaaa leuk leuk leuk die spaarpot ik had er 1 en mijn zusje ook :-))
  en je kaartjes zijn prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ziet er gezellig uit bij je in huis carolien en wat een mooie kaarten heb je gemaakt!
  Groetjes Roos x

  BeantwoordenVerwijderen
 39. wat een gezelligheid allemaal, mooie boom heb je :)! Leuk verhaal over je spaarpot, haha ik durf ook nooit af te dingen, maar dat heb je toch maar even mooi gedaan :)! Leukleuk je kaarten!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. oh, mooie boom én kaartjes!
  Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Hallo, je blog is mooi, ik krijg je volgeling
  Ik ben uit Argentinië, en ik heb veertien.
  U in mijn blog: http://elrincon-camila.blogspot.com.ar/
  U kunt gebruik maken van de Google vertaler, die aan de kant van mijn blog

  BeantwoordenVerwijderen
 42. superleuke spaarpot! kun je je besparing meteen in doen. ;) goed gedaan trouwens... heb je mijn mailtje nog gekregen? stuur je je adres ook nog even? groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. wat een gezelligheid met de rode accenten! tja de kerstkaarten.. ik geloof dat ik er morgen ook maar eens voor ga zitten:)

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Heel goed dat je gewoon lekker in je kerstboom hangt wat je zelf het mooist vind! Ik houd ook wel van rood maar dit jaar is mijn boompje toch roze met turqoise. (voorheen was het bruin met groen maar dat vind ik nu te saai haha)

  Die spaarpot ken ik niet maar ik vind hem wel erg leuk! En wat goed dat je gewoon maar de helft hebt hoeven betalen van de vraagprijs! :) Chapeau! Ik durf ook nooit af te dingen haha ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Leuk verhaal het spaarpotje! Geniet ervan.

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 46. He Carolien,
  Bedankt voor je niet zelf gemaakte kaartje!! Ik zag je brief in de bus liggen maar kan er niet bij ! Man lief heeft nl de sleutel aan zijn bos hangen en meestal vind ik de post niet zo interessant! Maar ik zag je stempel op de envelop staan en kon me niet bedwingen. Dus heb ik een paar hele rare dingen gedaan om hem uit de bus te krijgen!! Hoezo nieuwsgierig!!
  Ik vind het super om een kaart van je te krijgen zelf gemaakt of niet. Dus thanks.
  lieve groeten Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 47. vandaag m'n aller eerste kerstkaart ontvangen, is die gewoon van jou! Je bent er vroeg bij dit jaar. Thanx voor de super leuke kaart, het vosje past helemaal bij mn armband, lief.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. hey, de armband zit heel lekker hoor, maar het is maar in 1 maat volgens mij... Shoppie gaat wel goed! Ik heb al de kopers gehad (natuurlijk bekende blogdames!)

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Je boom staat er mooi bij daar hou ik wel van!!!Rood mooi hoor en wat een mooie leuke spulletjes heb je erin hangen :-)
  En dan dat spaarpotje jaaaahhhhh die herken ik wel hoor super gaaf.
  Mooie kaartjes ben je aan het maken.
  Lieve groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 50. lucky me......ik ontving je mooie zelfgemaakte kaart !!!!!
  reactie volgt nog. XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Wat ziet het er leuk uit en jullie hebben een fijne haard. Super winters!!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Ik ken ze ook.. heb er zelf niet een gehad en zo zie je maar weer. voor 7,50! te gek! fijn weekend en je huis ziet er gezellig uit, groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Wat leuk, die spaarpot! en je boom is schitterend! De notenkraker is echt de top!! Geweldig!! Fijne dagen vast!!
  liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Nog nooit gezien zo'n spaarpotje maar wel een juweeltje hoor, super!
  De onderste foto van de brievenbus vind ik ook leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Lieve Carolien!

  Dankjewel;) Zo ontzettend leuk gedaan! Volgende week komt er eentje jouw kant op hoor! Gezellig vind ik dit soort dingen!

  Fijn weekend!

  Liefs,
  Thea.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Ziet er helemaal gezellig uit bij jou ;-) en ooo dat spaarpotje, lief als je net hetzelfde had toen ! Mijn kerstkaartjes vertrekken heel hopelijk morgen (3 weken later dan gewoonlijk, schandlaig!) maar zijn wel zelfgemaakt door Bo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!