vrijdag 25 januari 2013

29 weggeefdagen


Het begon allemaal met dit boek.

Ik had er niet om gevraagd, maar kreeg het toegestuurd via Trudy. Des te leuker. 
Binnen een week had ik het al uit. 

In het kort gezegd gaat het om een jonge vrouw met MS. Sinds ze die diagnose heeft gekregen, is ze alleen nog met haar ziekte bezig. Ze haalt geen vreugde meer uit de dag. Tot ze een medicijnvrouw ontmoet die haar de opdracht geeft 29 dagen achter elkaar iets weg te geven. Dat doet ze en haar leven verandert. Ze wordt blij van het geven, krijgt dingen terug, doet nieuwe contacten op en haar ziekte komt op de achtergrond te staan.


29 dagen iets weggeven. Een simpel telefoontje naar iemand die het nodig heeft, een brief, een helpende hand... alles is goed, zo lang je het maar met je hart doet en 29 dagen achter elkaar.
Ik wilde dat ook wel eens proberen.

Het begon met een handgeschreven brief aan mijn oom die 86 is en kampt met gezondheidsklachten. De dag erna al belde hij mijn moeder om te zeggen dat hij de post zo leuk had gevonden en de brief al drie keer had gelezen. Ik kreeg de smaak te pakken.


Ik zette spulletjes op Marktplaats en stortte de opbrengst naar Kika, ik ruimde mijn kledingkasten grondig op en bracht vijf zakken met kleding naar de stichting Samen Delen, voor mensen in Roemenië en Polen. We verzamelden plastic doppen voor KNGF.Ik stuurde een brief en wat kleine hebbedingetjes aan een ernstig ziek meisje in Engeland dat net geopereerd was. Voor de postverstuurders onder ons, een super mooi initiatief!

Ik veegde de sneeuw van de stoepen, niet alleen bij onszelf, maar nu ook eens bij de buren. Op een dag had ik even geen inspiratie en kwam dochterlief met het idee om vetbollen in het bos te hangen, waar het voor vogels niet zo gemakkelijk is voedsel te vinden.Tijdens de ergste sneeuwdag hing ik een zakje aan de deur met bonbons, bestemd voor de postbode. Hij schreef me zelfs een briefje terug :-)


Sommige dagen stonden in het teken van kleine, alledaagse geschenkjes. Zo plande ik een dagje in met mijn dochter waarbij ik eens niet tussendoor allemaal andere dingen zat te doen, zoals mijn telefoon checken, mailen, bloggen... niets van dat alles.

En ik gaf mezelf een cadeau bij de kapper: een extra vitaminemaskertje waar mijn haar van ging dansen :)

Nou ja... you get the point...

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik blij ben dat het er bijna op zit.
Maar ik vond het een heel fijne manier om het nieuwe jaar mee te starten, misschien volgend jaar weer? Even een beetje bezinning na die commerciële decembermaand.

Het boek is inmiddels op weg naar de volgende. Ben benieuwd wat anderen gaan weggeven!

En zoals Churchill zou zeggen:

We make a living by what we get
but we make a life by what we give!

Fijn weekend!
Carolien50 opmerkingen:

 1. Wat fantastisch dit zo te lezen Carolien! En originele cadeautjes had je zeg... Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed joh, Carolien! Een heel mooi gebaar om dat zo lang achter elkaar te doen. En het is je gelukt!
  Je hebt er een mooie post over gemaakt.
  Fijn weekend, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, en je lieve cadeautje en kaart aan mij was ik heel blij mee. Dankjewel!!
  Churchill had gelijk hè.
  Het zijn de kleine attenties die het doen, die een ander én jezelf vrolijker maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dit is echt geweldig! Het is ook gewoon heel erg leuk om veel te geven :) En wat betreft de kringloopwinkel: ik zeg: gewoon GAAN! ;) Haha fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een positieve manier om het jaar mee te beginnen.
  Groetjes Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat klinkt dit gaaf..je hebt echt erg je best gedaan!
  Ik probeer het ook toch wel wekelijks te doen..even een hartelijk woord, een kaartje..het zijn kleine dingen..maar voor een ander kunnen ze heel groot zijn!
  Mooi..ik ga eens op zoek naar het boekje..misschien in de kringloop :)
  Lieve groetjes en een fijn weekend,
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi verhaal en wat een super initiatief van jou om er op jou manier iets mee te doen. :-) geven is zo leuk....krijgen natuurlijk ook maar iemand gelukkig maken maakt mij vaak ook gelukkig. :-) En dat kan soms met hele kleine dingen zijn. We zouden het allemaal vaker moeten doen. Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is een super leuk initiatief! en wat een idee een bonbon voor de postbode heerlijkheden in het bos! Leuk leuk leuk!!
  fijn weekend
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een superleuk initiatief en wat knap dat je het volgehouden hebt, komt vast door de energie die je hier weer door krijgt, zo leuk!
  je hebt weer heel wat mensen én dieren blij gemaakt, ook dankzij je dochter, wat leuk!

  fijn weekend!
  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig leuk! Ik geef ook graag weg en die van de postbode ga ik zeker onthouden,,,heb wel de pakketbezorger op 5 december een speculaastaartje meegegeven voor thuis....de beste jongen wist van verbazing niks meer te zeggen....X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig wat een leuk initiatief en het is gewoon zo van geven wordt je blij!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. vergat ik nog te zeggen dat je mij in deze 29 dagen ook verrast hebt met een leuke verjaarsdagskaart én en heel mooi theezakje wat hier in de keuken aan een mooi theepotje hangt:)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een erg.euk initiatief en zo maak je mensen onverwacht blij. Toen we de krant nog hadden, heb ik wel een paar jaar met Sinterklaas een tas vol lekkers met een gedicht opgehangen. Omdat de krant altijd heel vroeg werd bezorgd, wisten we niet wie het was...later bleek het een bekende te zijn :)!

  Fijn weekend Carolien! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Sorry...te snel verzonden. Het moet uiteraard 'erg leuk' zijn :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh wat mooi. Ik heb het 'initiatief' eens bekeken en ik ga ook een kaartje sturen naar een ziek kindje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Helemaal goed. Eigenlijk is het ook een stukje van mijn levens motto ,het werkt bijzonder goed lieve gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat gaaf zeg, je liet het boek een poosje terug al voorbij komen toch? Ik had er toen al van gehoord, en heb het toen zelf aangeschaft, ik ben er nu volop in bezig. Ik ben van nature al een gever, maar wil als ik het boek helemaal uit heb het ook zo gaan doen dus 29 dagen aan een gesloten. Leuk om te lezen dat jij dit al heb gedaan, en zo leuk om te doen. Echt een heel leuk boek en vooral het idee er achter. Het is jou goed gelukt zo te lezen, gaaf hoor.
  Een heel gezellig weekend, groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooi gebaar....heerlijke geniet post...liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie gebaren, ik ben er door geraakt, wauw!
  Fijn weekend en veel plezier nog met de laatste dagen en weggeefmomenten.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik krijg er gewoon een heel warm gevoel van, dank je wel voor de inspiratie. Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat mooi Carolien dat je dat de hele maand hebt gedaan.
  Zelf heb ik al in gedachten om degene die 's morgens zo vroeg de krant komt brengen in deze zeer koude nachten een extraatje te geven.
  Je hebt vast al veel mensen blij gemaakt!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik vind het een onwijs leuk idee ... het boek gaat rond begrijp ik .. kan ik inschrijven ?

  Groetssss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat beschrijf je dit toch mooi,iedere keer trouwens PRACHTIG Fijn weekend alvast liefs Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Errug lief en leuk initiatief! Helemaal top! Liefs carina

  BeantwoordenVerwijderen
 25. o wat een goed ding joh!!!! Ik kan me wel voorstellen dat het tegen het einde aan misschien een beetje 'een moetje' begint te worden en dat is dan weer niet helemaal de bedoeling. Maar super leuk! De attentie voor de postbode vind ik ook erg leuk. (ben alleen benieuwd of het hier bij ons niet gepikt zou worden door de buurtbewoners... ahum)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. wat ben je toch een bijzonder lief mens

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mooi Carolien, vooral voor de postbode vind ik het enig... wat kan iemand dan genieten en dan dat een brief 3x wordt gelezen. Je hebt zeker je best gedaan... fijn weekend. groetjes Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Oh geweldig!!!! Heel inspirerend! ik probeer regelmatig ook zo iets te doen maar zo op echte geplande schaal is GEWELDIG!!!! Jij bent een voorbeeld, fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Met dit verhaal heb je je hart op de goede plek zitten! Wat super leuk, lief en attent :-) Vind de gedachte er achter heel goed, misschien ga ik het ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wouw Carolien, echt te gek! Super inspirerend en die bonbons voor de postbode vind ik zo lief :-) Oh ja, die brief aan je oom ook...!!
  Ik probeer het, tussendoor, maar zo bewust iedere dag even, dat maakt je er wel extra bewust van! Goed idee! En nu aftellen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Inspirerend!! En bonbons voor de postbode, die dan een briefje schrijft!!...kan toch zo een scène uit een feel good film zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Prachtig Carolien, zo lief en ook zo mooi om te lezen...je hebt heel wat mensen en vogels blij gemaakt...weggeven is en blijft leuk,ik doe het ook graag, maar 29 dagen achter elkaar....petje af voor je mooie initiatief...

  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wauw wat leuk, en wat een ideeën!! Je bent wel creatief geweest....en dat 29 dagen lang super hoor!! Heb je ook bij gehouden wat je steeds gedaan hebt en voor/aan wie, lijkt me leuk om later nog eens terug te lezen...

  Lieve gr. Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een leuk idee!! Echt leuk dat je dat doet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Dit vind ik niet alleen leuk...ik vind dit Super...ik denk dat ik ook maar eens zoiets ga doen ...

  Prachtig !

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat een leuk en lief initiatief! Je hebt heel wat mensen én dieren blij gemaakt en wat leuk dat ook je dochter de nodige inspiratie heeft geleverd.

  Fijn weekend. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Is waarschijnlijk leuk om doen. Maar waar blijf je de inspiratie halen. 29 dagen is wel veel...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Oh wow je bent goed bezig geweest en zo te lezen jij niet alleen, je dochter denkt en doet mee. Prachtig initiatief! Chapeau! En ik weet niet of mijn lieve ATC kaartje ook daaronder viel, volgens mij wel, ik ben er heel blij mee. Ik zag het gisteren weer liggen tussen mijn engetjes en binnenkort verhuisd ze naar de slaapkamer, naar het mega magneetbord :). Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ruilen en geven zijn volgens mij het nieuwe kopen. Ik zie het regelmatig langskomen op allerlei blogs. Mooie initiatieven en ik word er zo blij van. Hartverwarmend in deze koude dagen :-))) knuffel voor jou en je dochter en een heel fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Mooi zo aan het begin van 2013! Ik geloof sterk in dit soort dingen!
  groetjes
  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ik wacht geduldig op het boek. Mooi dat jij het hebt gedaan, je hebt jezelf en anderen blij gemaakt. XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Volgens mij een heel bijzonder boek om te lezen! En wat een mooie dingen gaf je weg, ook erg origineel zijn die vetbollen in het bos, vind ik echt een super idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hallo! Ik kom hier voor het eerst, aangetrokken door je naam (mijn moeder heet Lien, van Carolien uiteraard). Wat een ontzettend gezellig blog heb je! Ik ben je gelijk gaan volgen. Iedereen kan iedere dag wel een portie vrolijkheid gebruiken en dat gebeurt alleen al door naar de foto van de pipowagen te kijken. Leuk!
  groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. HELEMAAL GEWELDIG!!!!!!
  zo wordt de wereld toch een stuk mooier........zucht

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Geweldig! Maar vooral ook door wat je allemaal hebt 'uitgekozen'! Fijne zondag! liefs, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Wat een geweldig creatieve ideetjes heb jij ook altijd!
  Die oude oom en de postbode zoooo lief ook!
  Mooie foto van je dochter die zo lief is voor de vogeltjes....gelukkig voor hen is de sneeuw hier bijna weg geregend vandaag.
  Door naar de volgende....

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Wow. Dit ga ik binnenkort maar eens op mijn werk introduceren! Daar kunnen we wel wat positiviteit gebruiken.
  Echt een super goed idee!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!