zaterdag 12 januari 2013

Bij de haard...

Ik ben weer helemaal om! Ik heb de winter volledig omarmd en geniet van wandelingen door het veld, de kou op je wangen.... en dan thuis extra hard genieten bij de haard.


Als mensen voor het eerst onze woonkamer zien, beginnen ze altijd over de open haard. Hoe gezellig dat wel niet is. Helaas kunnen we 'm niet gebruiken zoals het zou moeten. De rook komt dan linea recta terug de kamer in. Vorige winter al belden we een bedrijf dat het probleem zou komen oplossen. Maar op de dag van afspraak kwam niemand opdagen. En intussen gingen weer andere dingen in huis kapot (tja, een oud huis...) en is het er niet meer van gekomen. Nu moet ik toch echt weer eens bellen.
Maar tot die tijd, genieten we van een mini gelhaard, waardoor het net een beetje echt lijkt.


Ik ga weer lekker chillen hoor!
Eindelijk ook tijd om mijn nieuwe blogboek te bekijken.


Ik maakte al eerder eentje, toen mijn blog 1 jaar in de lucht was. Maar het leek me leuker vanaf nu steeds aan het einde van het jaar een boek te maken. Editie nummer 2 dus....

Fijn weekend!
Liefs,
Carolien

34 opmerkingen:

 1. dat blogboek il ik wel eens zien... leuk idee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat de open haard het niet doet. Vroeger hadden wij er 1 thuis, later werd het een houtkachel, ook gezellig. Hopelijk komt het nog goed.

  Hoe maak je zo'n blogboek? Ben wel benieuwd, je hebt dan leuk alles bij elkaar.
  Groetjes Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker he om buiten te loepen in de vrieskou, voelt toch wel goed...Leuk je blogboek, om na te lezen en lekker te genieten.
  Ik zit hier met een plaidje dicht bij de verwarming, daar komt geen rook uit:)

  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee hoop dat je er wat van laat zien gr marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo'n open haard lijkt mij ook wel wat, vooral met dit winterse weer. Dus snel laten maken, dan kun je er de komende weken nog lekker van genieten!

  Een fijne zondag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet zo veranderlijk als het weer. En je gevoel hierover... je hebt me nog niet warm kunnen krijgen voor de lente, ik heb toch nog behoefte aan een beetje winter (op vrije dagen, dat ik de auto niet hoef te gebruiken) bedankt voor je lieve brief. Antwoord volgt... Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hihi leuk zo'n haardje. Wij hebben ook lange tijd een houtkachel voor de sier gehad, maar na de laatste verbouwing veruild voor vloerverwarming, niet mooier, wel comfortabeler! Fijne avond (zal nu ook even met de lucifer in de rondte)!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toch winterkriebels gekregen dus en er komen nog meer van zulke dagen. Na lekker buiten te zijn geweest is het bij de mini open haard ook gezellig vertoeven hoor.
  Leuk je tweede blokboek.
  Fijne zondag, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lekker fris weertje zonnetje er bij ik hou er ook van....dan zou het heerlijk zijn als de haard het doet...knapperend houtvuur is zo gezellie...wie weet de winter is nog niet om..
  Veel plezier met je blogboek lijkt me leuk!!!

  lieve groetjes Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heerlijk he dit weer!!! Heel wat beter dan de donkere dagen van de afgelopen tijd. Geniet ervan, fijn weekend verder!


  Groetjes Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk hoor je blogboek...ik moet er ook nog steeds een laten maken.....kom er niet aan toe.....gezellig weekend...liefs Ria...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik ben geen wintermens, maar vandaag vond ik het ook leuk om te wandelen in de zon. Ik kocht exact hetzelfde bosje tulpen, het staat prachtig daar bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heb je de klep van het rookkanaal wel open staan voor je gaat stoken.....hi,hi......(grapje☺)

  Gezellig is het zeker 'n paar houtblokken in de openhaard en in de vlammen staren,warm ook wanneer je er dicht bij zit....maar mijn ervaring hier in huis is dat de rest van het huis dan koud wordt omdat de kamerthermostaat niet meer naar behoren werkt of ik moet er een nat doekje overheen hangen,wij hebben nog zo'n ouderwets draaiding en geen moderne die een openhaardstand heeft, zodat ie gewoon door blijft stoken.

  Maar jullie oplossing geeft ook wel de nodige gezellige sfeer.

  En dat fotoblogboek,leuk,leuk!!!
  Kwam het al vaker tegen in blogland en ging op onderzoek uit,moet nog veel leren wil ik ook nog eens zo'n boek zelf kunnen maken.

  Fijn winters weekeind met rode wangen en 'n koud neusje!!
  Liefs,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Terwijl ik dit type, is het buiten koud! en schijnt het zonnetje. Kortom perfect winterweer. Beetje sneeuw zou mogen maar niet te gek hoor. Maar helaas duurt dit heerlijke weer altijd veel te kort en moeten we weer verder met kou regen en wind en daar heb ik geen zin (meer) in dus, wat mij betreft, hup naar de lente, openhaard of niet (die van ons gaat op een stekkertje). Leuk zo'n blogboek, ik heb mezelf er ook een toebedacht als ik een jaar blog. Dat is rond moederdag dus meteen leuk cadeautje. Fijn weekend. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Tralala... Zie ik daar een Lien Down Under? Leuk! :) Dat wil ik ook nog steeds een blogboek, goed idee. Hoe heb je dat gedaan? Ik heb al eens bij Blubb (of zoiets) gekeken, maar vond dat niet zo geschikt. Enne... ben ook goed bezig met de swap, ga vandaag eens inventariseren wat ik nu allemaal heb. :) Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja dit is top weer zonnetje en koud. Leuk dat fotoboek! Goed idee fijne zondag groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heerlijk genieten van je blogboek bij de open haard! Een heel fijne zondag nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat ziet dat er gezellig en knus en heerlijk warm uit. En nu wil ik ook zo'n gelhaard. Op 'e struun dus maar.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Echt iets voor jou om direct weer terug te schakelen naar de winterstand. Ik hoop dat je de haard kan laten nakijken want er gaat natuurlijk niets boven echt knapperend haarvuur, zo gezellig. Geniet van het winterweer. XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heerlijk zo voor de open haard en leuk dat je weer een nieuw blog boek hebt gemaakt, toch eens kijken doe dat moet, Fijne zondagmid en avond. Liefs Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. gezellig hoor,en ooo wat leuk weer een blogboek,geniet ervan.

  gr yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een ontzettend leuk idee zeg dat logboek, ik wil graag weten hoe je dat doet....groet van juff

  BeantwoordenVerwijderen
 23. editie nummer 2 al! wowie. Hoe dan ook je open haardje is heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Mmm.. Lekker je blogboek kijken voor je gelhaard! :-))
  Fijne zondagavond Lien!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ziet er net zo gezellig uit als een echte aangestoken haardvuur!!!!
  Super leuk je boekje mooie kaft.
  Lieve groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Een gelhaard is altijd nog beter dan geen haard ;-). En wat suuuperleuk je blogboek! Ben tot nu toe alleen van 't foto's verzamelen in een fotoboek, maar de berichten erbij is natuurlijk ook wel super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ohja zo'n haard is wel super gezellig natuurlijk. Wij hopen dat onze houtkachel het straks ook gaat doen in het nieuwe huis. Even nog het rookkanaal laten checken.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Een leuke manier om te genieten van al je mooie posten! Toch wel gezellig een kachel, de onze brand met dit koude weer regelmatig.

  Fijne avond. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 29. hoi hoi, tuurlijk mag je je flop vandaag sturen! ik heb 'm al gewogen, heb alleen geen postzegels meegenomen.. :( die van mij stuur ik dus morgen. is wel leuk om op dezelfde dag open te maken.. ik ga proberen geduld op te brengen. zucht... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Haha ik zit net nog je lentepost te lezen, top borduursel trouwens maar nu je winterpost met haard en tulpjes ook gezellig!
  Altijd heerlijk en haard, die van ons werkt op gas maar is ook sfeervol en warm.
  Vandaag scheen de zon hier helaas niet maar zelfs maar 15 km. verder wel de hele dag....niets zo veranderlijk en plaatselijk als het weer hier in Nederland he.....wel fijn ieder seizoen heeft iets aparts!
  Fijne wandelingen nog door de sneeuw, het is hier alweer -9 dus die sneeuw blijft nog wel eventjes liggen.
  Nu...op naar de pan erwtensoep!
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 31. djuu toch en het ziet er zooo cosy uit!!! Kan je dat gewoon bestellen vanaf je blog, zo'n blogboek??? Heb ergens gehoord van wel maar ik twijfel ?!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ik wil ook nog en blogboek, maar het is wel prijzig en ik heb daar geen creditcard voor.... heb jij een nederlandse manier gevonden waar ik anders an betalen. Ook een gelhaard kan branden hoor... De mijn vloog met kerst in de fik... kattenkorrels hebben ons gered. Ik hoop dat ik in het maagzine sta. Ik ben benieuwd naar je stukje... fijn weekend nog. liefs Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 33. bedankt voor je reactie ! :)

  jammer van je haard zeg !:(
  maar wel een goede oplossing!

  fijn weekend!!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!