vrijdag 6 september 2013

Buiten de lijntjes

Toen ik mijn blog pas had gestart, gaf dat een enorme boost aan mijn creativiteit. Ik zag van alles en wilde dat ook! Haken, breien, met papier aan de slag... het maakte me niet eens zoveel uit als ik maar met mijn handen bezig kon zijn.
De laatste tijd is die creativiteit ver te zoeken.


Ik kom niet veel verder dan wat afbeeldingen uit Flow naschilderen, (waarbij ik de goedkope Action kwasten de schuld geef als het niet lukt...:)

Ik probeer het wel hoor. Elke zondag zelfs. Zodra het ontbijt is afgeruimd, wordt de 'knutseldoos' op tafel gezet. Een doos gevuld met papier, verf, kralen, vilt en heel veel meer. Dochterlief gaat dan heel voortvarend aan de slag om binnen no-time de leukste creaties te maken. Ze hoeft daar niet over na te denken. 
Terwijl ik het eerste kwartier altijd in het luchtledige zit te staren.
-Heb je geen zin, mama?
-Jawel, maar ik moet eerst nadenken wat ik ga maken, zeg ik dan. 
Vervolgens sta ik op om een stapel Flows erbij te halen ter inspiratie. Tegen de tijd dat ik een aantal nummers heb doorgebladerd en een beetje weet wat ik wil maken, is dochterlief al lang en breed klaar.

Gezellig, dat samen knutselen.

Keri Smit zegt dat je het gewoon moet doen.
Net als kinderen dus.
Helemaal los gaan, buiten de lijntjes!
Je niet laten remmen of het wel mooi wordt of niet?
Weggooien kan nog altijd!

Mijn dochter die weet dat al van jongs af aan. 
Die heb ik dat ook nooit hoeven leren!
Misschien moet ik maar eens bij haar in de leer gaan?

Liefs,
Carolien
45 opmerkingen:

 1. Wahahahahh heerlijk!!!! Moet je doen!!! Zullen jullie een bijzonder leuk stel worden!!
  Genieten!!
  fijn weekend en dan vooral zondag!
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat herkenbaar. Ik heb zelf geen kinderen maar heb vaak gedacht laat het kind naar boven komen, die ergens bij mij verstopt zit en ga zo mij creativiteit naar buiten laten komen. Zonder na te denken doen ze het maar mooi allemaal. Wij grote kinderen willen het gewoon te perfect hebben en dan ga je de action kwasten maar de schuld geven.

  Deze zondag is de kans om je lekker te laten gaan. Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha..Prima, goed idee! Ga jij dan ook net zoals dochterlief op de foto? Zelfde stoeltje, blote ondergekliederde bast? hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik werk het liefste zonder voorbeelden haha misschien helt het als je een thema bedenkt bijvoorbeeld van niets iets, herfst of iets wat bruikbaar moet zijn....
  En soms is de Flow er ook niet herken ik ook hoor....
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Koop eens een Wreck this journal ofzo, van Keri!
  Dat zet luikjes in je hoofd open die nooit meer dichtgaan! Bij mij toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een geweldige foto's!!! Heerlijk!

  Ik ken dat, dat staren in het luchtledige.. Ik wil van alles, maar weet even niet wat.. Misschien willen we teveel?

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik herken het helemaal.
  Wat een prachtige foto van je dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een prachtige foto's van je dametje <3
  Idd, laat haar het je maar leren ;)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heel herkenbaar die bootst.
  Wat betreft het knutselen en laten gaan als je dochter: Doen!! Maar trek wel even oude kleren aan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. SUPER foto's heerlijk zeg, kompleet los gaan ja dat kunnen kinderen zoveel beter als wij volwassenen. Maar ik denk dat jij over je creativiteit geen klagen heb. Gezellig weekend, groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Pfffffft ik wil ook zo een foto van jou zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Komt me bekend voor, soms wil ik bezig maar weet ik niet wat ik moet maken. Dan maar een beetje struinen op Pinterest en vind ik soms wel wat...
  Misschien moeten we de workshop Let it Loose bij Marith's paperword volgen. Is erg leuk hoorde ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hahahaaaaa.......die dochter van je weet er wel raad mee,lekker kliederen en je uitleven met verf☺☺

  ........nou jij nog...als je soms voorbeelden zoekt:Google maar eens op afbeeldingen body painting female....
  keuze genoeg;-)

  Toen mijn man nog een klein manneke was vond hij op zondagmorgen 2 tubes met kachelpoets op het aanrecht en ging daar nog voor het ontbijt mee aan de slag,pap en mam sliepen uit....
  toen kwam kleine Harry de slaapkamer binnen met de woorden: kijk ikke hebbe geveferd.....zo zwart als een moriaantje,maar dat was nog niet het ergste,de deuren en traploper die hij met zijn handjes tegen kwam onderweg hadden er ook aan moeten geloven.
  Heb dit verhaal vele malen van mijn schoonouders gehoord en het werd steeds met een liefdevolle blik in hun ogen verteld.

  Fijn weekeind en lieve groet!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Af en toe buiten de lijntjes lijkt me heerlijk....ik sta mezelf op dit moment ook geen nieuwe uitspattingen toe, te moe, teveel familiezaken en vanmiddag had ik ineens tuinkriebels en dat gaf me toch weer een boost...
  Geniet jij maar met verf in je haar:)

  Lieve groetjes en fijn weekend Carolien!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Whahaha wat een prachtfoto van je dochter! Ennuh ben jij dan niet al bladerend door Flow's lekker aan het knippen en scheuren voor je trade kaartjes (kom effe niet op de afkorting ;))? Ook dat is creatief zijn ennuh wow zoiets naschilderen vind ik al heel knap hoor. Och samen quality time doorbrengen is ook al heel mooi. Ik heb trouwens zelf best moeite met creatief zijn samen met anderen, als ik kijk naar wat de anderen voor moois maken dan vind ik het soms best moeilijk. Maar tegenwoordig probeer ik gewoon bij mezelf te blijven en niet naar de ander zijn creaties te kijken ;). Heb eens met de ogen dicht geboetseerd op een innerlijk kind cursus, zaligg niet afgeleid te worden door andermans creaties en niet geleid door mijn eventuele tekortkomingen ;) hihihi. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een heerlijke foto's! Zo zie ik er ook uit als ik schilder.... hahaha, misschien niet zo extreem, maar ik heb al veel kleding verknald. Kliederen... gewoon doen! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh, dit is helemaal geweldig!
  Leuke kaartjes maken lukt ook niet meer?
  Misschien heb je op dit moment meer writers-spirit.
  Gewoon laten betijen, dan komt het vanzelf weer. Als je moet, krijg je een blokkade.
  Mooi weekend!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat komt vast wel weer goed hoor. Ik heb soms dat ik te veel wil en dan lukt het ook niet omdat ik eigenlijk niet kan kiezen. En het mooie weer roept ons natuurlijk ook steeds naar buiten. Fijn weekend. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Deze Carolien herkent je verhaal. Er zit iets. Dat blokkeert de boel. Eerst opruimen! En dan stroomt de energie weer. Zet 'm op!
  xxc

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Op zondagmorgen van je dochter genieten is óók een hobby...geweldig zoals zij zich creatief ontplooit hihi. Bij jou komt het ook van zelf wel weer, maar niet forceren.

  Fijn weekend Carolien! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja heel herkenbaar overigens hahahaha!!!
  Maar prachtige foto zeg.............wij kunnen nog heel veel leren van onze kinderen :-)
  Maar er van genieten moeten we zeker.
  Je kan trouwens prachtig schilderijen.
  Lieve groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat komt allemaal vanzelf weer terug. Is nog veel te mooi weer... Knutselen hoor bij lange winteravonden... Maar toch fijn dat je zo een creatieve hebt. Moet leuk zijn om samen spulletjes te maken...

  Groetjes,
  Jeanine

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een geweldige foto's van je dochter :) zo herkenaar je verhaal, leg ik al mijn bolletjes wol klaar om er iets van te maken, is zomaar de ochtend om voor dat ik maar 1 bolletje aangeraakt heb. Liefssss

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Als het 'moeten' wordt gaat het zeker niet lukken. Misschien moet je het gewoon even opzij zetten en iets anders doen. Jouw dochter heeft duidelijk geen last van remmingen! Geweldige foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wow wat een gezellige♥ leuke♥ pipowagen♥ heb je, zou ik ook zo 1 2 3 in mijn tuin♥ willen hebben staan en maar ongestoord♫ knutselen♥ ..;)))
  Prachtig♥ om je dochter♥ zo te zien met die mooie lach van plezier♥..;)
  Geniet♥ en fijn weekend♥ Liefs♥ Gaby..♥

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Geweldige foto, je dochter is toch al ouder of vergis ik me nu?!
  Tja en dan creatief zijn...wil hier ook nog niet zo lukken...ik zit nog in de zomer modus...
  Succes, Mirjam en veel plezier met je creativiteit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Gave foto's! Inspiratie laat zich niet dwingen, ik herken mij dan ook helemaal in jouw post... komt wel weer goed ;) Is het thuisfront inmiddels gewend aan de bloemetjesbroek?

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Oh jeetje heel herkenbaar...ik kan ook uren ideetjes op doen en mocht het dan zover zijn dat ik wil beginnen moet er nog boodschappen of wasjes gedraaid worden...
  Maar jouw dochter doet het helemaal goed dat zie ik zo wat een schatje...
  Wij kunnen er zeker een voorbeeld aan nemen...
  Lieve Lien dankje voor je trouwe reactie's op mijn blog...zo lief..

  liefs Fia en een fijne week..

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Oh hahah geweldig,lekker kliederen,ik moet ook vaak eerst kijken voor er iets creatiefs uit mijn handen komt,ik wens je een fijne week en laat je de foto zien als je los bent gegaan haha,lieve groetjes Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Herkenbaar :) Maar als het mij even aan inspiratie ontbreekt dan ga ik op deze site: http://www.carlasonheim.com/ rondstruinen. De monthly sidewalk cracks kunnen je leren overal weer iets creatiefs in te zien en dan gaat de rest eigenlijk wel vanzelf. Tenminste... bij mij dan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Haha hoe jij iets verteld, echt een gave!
  Heel herkenbaar de zin in freubelen maar niet weten wat en hoe...bij mij in de keuken staat nog steeds die hoge tekentafel uit de tijd dat ik niet kon zitten.
  Op die tafel leg ik soms wel weken steeds iets neer en daarmee blijf ik schuiven....steeds komt er iets bij of gaat er iets weg maar eens vind ik het dan prima en plak ik het boeltje bij elkaar op een kaartje.
  Heerlijk die foto van je dochter!
  Toevallig heb ik gisteren samen met mijn puber dochter ook die leeftijd foto's van haar bekeken.
  Buiten aan het schilderbord, alleen een pamper aan en buik en handen vol verf!
  Ze zei..mam wat mochten wij eigenlijk veel he, nu zijn er kinderen die niet vies mogen worden van hun moeder zielig toch!
  Je schilderwerk met de action kwastjes doe ik je toch niet na hoor, kan voor geen meter tekenen, daar hebben we als juf allerlei trucjes voor haha.
  Geniet van een gezellige week!
  Liefs Maia
  Enne ja hoor wij hebben ook nu al heimwee naar Engeland!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Heerlijk! Soms zou ik gewoon weer eens kind willen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hahaha, och meid toch.. wat geniet ik van je verhalen, en je foto's! wat een poepige foto is dat van je meisje zeg! echt een pret bekkie heeft ze... Enne het is heerlijk hoor, zo buiten de lijntjes... ik heb er hier ook een paar die dat erruug goed kunnen...
  Liefs,
  kimmie

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hahah wat een leuk verhaal en wat een scheetjes je dochter

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Haha, je moet gewoon durven dus, we kunnen heel wat van kinderen leren! Maar ook niet elk kind gaat helemaal los hoor!je dochter wel daar spat het vanaf!Prachtig! Fijne creatieve week gewenst! Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ohh wat een fantastische foto's! :-) Je lekker laten gaan, af en toe moet dat zeker lukken en kunnen. Ik wil graag de volgende foto van jou zo zien :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Jaaaaaaaaaaaaaa, gekregen, dank! Hartstikke leuk! En geweldige foto's van dochterlief trouwens, wat een stoere dame is ze toch! Tja.... minder in je hoofd en meer in je gevoel. Mooie opdracht. ;) Trouwens, je had toch zo'n gave goedevoornemenslijst voor 2013? Hoe gaat het daarmee? Ben heel benieuwd! Heel fijn weekend, M xx

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Haha wat een kunstenaarsgekte! Super!
  En wat een schatje van een dochter!
  Geniet ervan. Voor je het weet zijn ze groot...zei de op het randje van "oma"!
  Groetjes
  Onliemie

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Gewoon blijven doen ,ineens gaat het weer bruisen geloof me deze periodes horen daar bij ,lieve foto s,vind je schildering erg goed trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Bubbelen en bruisen doet het altijd weer opnieuw. Gewoon even wachten.

  Jouw dochter ziet er ook een bruisend geval uit.

  Veel plezier samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Hoi Carolien... bij mij zijn het ook vlagen en straks weet je niet waarmee je moet beginnen, zoveel ideeen! hh liefs Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ja hoor dat denk ik ook, het komt weer terug, gaat op en neer. Ik heb altijd meer ideeën dan dat me uit handen komt en op de één of andere manier remt dat me juist ook weer af.
  Heerlijke foto's van jouw meisje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Hai Lien, heel herkenbaar! Zodra het bij mij MOETEN wordt, van mezelf of een ander, houdt het bij me op. De inspiratie en creativiteit, dan leg ik het bewust neer voor een tijd, tot het vanzelf weer gaat borrelen om iets te creeeren. Wat fantastisch dat kleine kinderen dat helemaal niet hebben. Wij willen denk ik te perfect werk afleveren. Gaat allemaal weer goed komen! Fijn weekend! Helene

  BeantwoordenVerwijderen
 45. hahaha wat een heerlijk die kleine meid zo. Ik snap helemaal wat je bedoelt ik denk ook regelmatig dat wordt niets dus begin ik er maar helemaal niet aan. Het las laten is zeker een goed. Misschien moet ik dat ook een gaan doen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!