donderdag 2 januari 2014

Een wensballon (en heel veel hondenliefde)

En dan is het alweer 2014...
In plaats van vuurwerk, stuurden wij dinsdagavond een wensballon de lucht in.
Voor onze allerliefste Bowie die we nog steeds missen.


Sinds hij ons heeft verlaten, is het stil in huis. En het went niet.


Er komt zeker een nieuwe, maar wanneer is nog even de vraag. Dochterlief is er nog niet helemaal klaar voor en zelf denk ik soms ook dat het nog wat vroeg is.
 
. Dus intussen genieten we maar van de 'leenhonden' om ons heen.
 
Van de grote Leonsberger van mijn overbuurvrouw:
 
 
(Jullie snappen wel wie met wie wandelt...:-)
 

De hond van mijn schoonbroer.
 
 En het schattige bulldogje van zuslief die ik regelmatig ophaal voor een wandeling en knuffelsessie.
 
 
Voorlopig komen we daar ook al een heel eind mee!

Liefs & happy new year!
Carolien

41 opmerkingen:

 1. Tja meis moeilijk he ???!!...Ik hou ook mijn hart soms vast hoor onze Iris van 14 ......pfff ze gaat echt rap achteruit.,....maar ze kwispelt en is vrolijk.....en dan toch zeg je we nemen weer een hond...gewoon omdat je weet hoeveel liefde je er van krijgt.....maar ook dat je weet hoeveel verdriet je ervan hebt als je ze moet missen....!!....sterkte liefs van mij...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo te zien zijn er zat leuke hondjes die op een baasje wachten. Doe rustig aan met beslissen, zou ik tenminste zeggen. Te snel is ook niet goed denk ik. Heb een goed nieuwjaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig nog wel hondjes om je heen. En als de tijd er rijp voor is staan jullie harten open voor zo een afgedankt schatje. Ik vind het leuk je weer even op de foto te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Al zijn wij wat huisdieren betreft nooit verder gekomen dan een hamster of een cavia, toch snap ik heel goed dat het ontzettend stil in huis is, nu jullie hond er niet meer is. Als het zover is, is er vast wel ergens een heel lief diertje dat jullie liefde heel goed kan gebruiken.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi symbolisch gebaar! Zooo lief! Ik wens je een heel mooi 2014 met een huis vol haren, kwijl op je kleren en wandelingen in de regen: kortom een trouwe viervoeter, die zijn kopje op je schoot legt voor een dikke knuffel! 'Çause you know: life is better with a dog. X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Afstand moeten doen van een huisdier... verschrikkelijk... Ik sprak gisteren mijn moeder (toevallig ook Lien ;) ) en die voorziet al dat ze binnen afzienbare tijd afscheid moeten gaan nemen van schapendoes Jules, bijna 13 jaar oud. Hoort momenteel niet meer, ziet ook zo goed als niks meer (rent nog als een bezetene het huis binnen dus knalt geregeld tegen kastjes aan...). 'Gelukkig' betekent een aftakelproces ook dat je er min of meer op voorbereid raakt. Maar toch... Hoop voor jullie dat 2014 weer wat nieuw huisdierleven in de brouwerij zal brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Precies het juiste viervoetertje komt er wel, als jullie er aan toe zijn. xx knuf van ons!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi gebaar jullie wensballon!
  Veel sterkte nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi zo'n wensballon. De juiste hond komt vanzelf op jullie pad maar de hondjes die jullie hadden uitgezocht lijken me ook dotjes. Een fijn 2014 en tot blogs. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik riep ook dat er geen ander hondje meer zou komen nadat we mijn maatje (pas 5 jaar oud) in hadden moeten laten slapen. En wanneer ben je er klaar voor? Geen idee maar opeens was Guus er toch gewoon en omdat hij zo totaal anders is, valt er (gelukkig) weinig te vergelijken. Hoop dat jullie er snel weer aan toe zijn, want het is gewoon gezellig met zo'n kwispelstaart in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lief hoe je vertelt,kan me je verhaal helemaal voorstellen ,maar wacht ook weer niet te lang ,want je verdriet van bowie moet zachter worden en mijn ervaring is dat een nieuw hondje daar erg bij helpt, het gemis van je andere hond blijft ze hebben allemaal hun eigen karakter ,onze rocky mis ik ook nog steeds ondanks dat we grace hebben maar het maakt echt heel veel goed en daar geniete we volop van,volg je hart en geniet van je leenhondjes,lieve groet marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ben het eens met Marloes...
  Wij hebben een golden retriever gehad die 14 jaar geworden is maar we hadden ons Brune al enkele maanden vooraleer we Raisa moesten laten inslapen... en we hadden echt wel troost aan dat kleine pupje... Maar het is voor iedereen verschillend... ik snap jullie verdriet en die ballon was echt een prachtig en lief teken! Die schatjes die op een baasje zitten te wachten? Moest de echtgenoot er niet zijn ik denk dat ik ze allemaal in huis zou halen... zo'n schatjes!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. moeilijk is dat dan weer he om een nieuwe lieve hond uit te kiezen,wij hebben er ook 2 ,ik zou ze niet willen missen

  .

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een mooi idee vind ik het, een wensballon! Wat een schattige hondjes ben je al tegen gekomen, maar ik zou inderdaad wachten tot je er klaar voor bent. En in de tussentijd kun je mooi genieten van andermans hondjes :)
  Lieve groet, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Inmiddels is Bo mijn kleine vriendin al meer dan een jaar niet meer bij mij, helaas ook in moeten laten slapen. En nu nog mis ik haar heel erg, elke dag nog. Alleen er is nu plaats gekomen om toch eens rond te gaan kijken. Ook ik ben in het asiel geweest van hondje uit Roemenië, maar twijfel nog erg.

  Ik zie wel veel lieve leenhonden, dat verzacht het allemaal wel denk ik het grote gemis. Gelukkig heb ik Spike nog in het weekend en vakanties.

  En zo een wensballon is stukken mooier dan vuurwerk.

  Liefs Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lieve Carolien,
  Allereerst nog een heel mooi en goed 2014 gewenst.
  Ik kan me voorstellen dat het bij jullie stil is, maar als jullie een nieuwe hond willen hebben, hoop ik dat er een hele lieve op jullie pad komt. En dat je kiest voor een uit het asiel is heel mooi. Zij verdienen weer een goede plaats.
  Succes!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat lief dat jullie een wensballon de lucht in stuurden, een mooie gedachte die ook geen lawaai maakt:)
  Moeilijk om een keuze te maken, wij hebben al onze honden ooit ook uit het asiel gehaald, die van ons is nu 15 jaar en 8 maanden, hij loopt echt op zijn laatste loodjes...ik moet er niet aan denken als we hem moeten missen, dus ik begrijp je gevoel heel goed.

  Liefs, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Er zal in jullie gezin vast wel een ander viervoetertje komen waar je veel liefde en aandacht aan zal geven en plezier van gaat krijgen.
  Lijkt me niet gemakkelijk om een keuze te maken,hoe meer hondjes je ziet hoe moeilijker het wordt denk ik.

  Alleen jullie zullen weten wanneer de tijd daar is. En de fijne jaren met Bowie zullen altijd in jullie herinnering blijven.

  Lieve groet en fijne avond!!
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wij hebben precies hetzelfde gedaan en de meiden vonden het prachtig!!!
  Het allerbeste voor 2013! X

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een mooi idee zo'n wensballon ;)
  Bowie zal er blij mee zijn!!
  Het beessie dat straks bij jullie terecht mag komen, mag zich in zijn pootjes knijpen!!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een mooi idee zo'n wens ballon. Ik weet zeker dat Bowie hem heeft gezien.
  Het nieuwe hondje kan nooit Bowie vervangen , maar is zeker welkom in jullie leven! Ik wens jullie ook een fijn 2014 toe met pootjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh die eerste van die asielhondjes was wel mega cute, maar goed dat jullie je tijd nemen. En lief dat jullie ondertussen gezellig knuffelen en wandelen met de geleende hondjes, oh die van de overbuuf vind ik super. Ik hou zelf het meeste van grote honden, lekker hoog knuffelgehalte, met kleine hondjes heb ik eerlijk gezegd weinig. Ik wil lekker kunnen stoeien, ik doe dat met manlief hihihi die kan wel tegen een stootje whahaha. Tsja bij ons geen honden in huis, willen niet gebonden zijn. Manlief heeft meer met katten en tsja ik niet. Och ja we amuseren ons wel met elkaar :p. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ow... als er een nieuw hondje komt zal die het zeker heel fijn bij jullie krijgen! Alles op z'n tijd.
  Lief om een hondje een tweede beter leven te kunnen geven. Ik zou graag een part time hondje willen, klinkt goed die knuffelhonden van je!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Het went zeker niet meis. Met de tijd slijt het wel .... maar wennen nee (ik spreek uit ervaring ;-))

  Wel prachtig dat als jullie er klaar voor zijn dit een hondje wordt dat een beter leventje verdient! Ik ben benieuwd hoor hihihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 25. het went zeker niet en vergeten doe je nooit, maar als het jullie tijd is dan komt er een echte lieverd ook weer in huis
  de beste wensen x

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Heerlijk dat jullie regelmatig een hond kunnen lenen! Er komt vanzelf een lief trouw beestje op jullie pad....
  Ook je vorige blog over terug blik, erg leuk, ga ik vh weekend ook even doen en een nieuw lijstje maken.....
  Fijn weekend alvast.
  Gr. Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 27. HayHay!
  Happy 2014!!!!
  Wat lijkt me dat een groot gemis :-(
  Heel veel sterkte nog!
  Ik moet er niet aan denken dat ik ooit afscheid moet nemen van mijn twee schatjes. Maar helaas hoort dat erbij.
  Wat lief dat jullie hondjes mogen lenen.
  Dat zorgt weer voor wat vrolijkheid.
  Hopelijk komt er binnenkort weer een lief hondje op jullie pad die bij jullie een fijn huis krijgt.
  Veel liefs Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 28. oh...
  ik wens jullie een geweldig nieuw vriendje voor dit jaar!!! Sterkte!! Liefs Els

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ooo smelt Leonbergers daar hebben wij er 2 van gehad en ik mis die grote koppen op mijn schoot nog steeds!!
  Succes met knopen door hakken, onze huidige 2 honden komen ook uit Roemenië en een nieuwe hond in huis verzacht het verdriet om de vorige hond is onze ervaring maar vergeten doe je ze nooit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Och ja zeg ik kan me helemaal indenken dat jullie die lieverd erg missen!
  Wat een leuke hondjes in het asiel!
  Mooie foto's van jullie met de honden waar je nu van geniet.
  Ik wens jullie een heel gelukkig, creatief en gezond 2014 toe met in de toekomst een heeeeeel lief hondje uit het asiel dat het zeker fantastisch bij jullie gaat vinden!
  Fijn weekend!
  Liefs Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik kan me dit zo goed voorstellen!! Als jullie er klaar voor zijn, komt er zeker weten weer een lief hondenvriendje op jullie pad en wat zal die het goed krijgen bij jullie!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Aaah je geeft al antwoord om mijn vraag ;-) Wat heerlijk dat jullie, jullie hart weer open willen stellen voor een hond die het echt nodig heeft. Ik weet zeker dat er een moment komt dit jaar dat jullie wel de knoop door kunnen hakken als jullie weer zo'n schatje tegen komen. X

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat lief de ballon voor jullie hondje,ik snap dat het een gemis is,het zijn echte trouwe vriendjes diertjes,neem de tijd en er komt vast een lieverd op jullie pad,fijn weekend,lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. hoi,
  wat leuk die wensballon.
  en ik snap jullie wel.
  Het heeft 3 jaar bij mij geduurd, eer ik een nieuwe hond wou, toen was ik er pas klaar voor. Maar je hondje heeft altijd een plaatsje in je hartje.
  denk nog vaak aan mijn overleden hondje.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 35. mooooi de wensballon enne die Leonberger staat je goed hoor ;) ben benieuwd wel leukie er op jullie pad gaat komen X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Niet leuk om zo'n kameraadje te moeten missen. Lief dat jullie hem herdacht hebben met een wensballon. Wie weet wat 2014 aan nieuw hondengeluk zal brengen. Ik wens jullie in elk geval heel veel moois, liefs en fijns toe voor 2014.

  Liefs,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Het zijn inderdaad schatjes. En twijfel...? Gewoon naar je hart luisteren en dan weet je of je er klaar voor bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik vind het een heel fijn idee dat, wanneer jullie er klaar voor zijn, een hondje zullen kiezen uit een asiel. Als mijn huis en tuin even groot was als mijn hart, dan zou ik ze allemaal willen nemen, gelukkig is er ook nog zo iets als gezond verstand :-) Neem jullie tijd en geniet ondertussen van die lieverds rond jullie heen! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Gelukkig nieuwjaar, Lien. Ik kan me voorstellen dat jullie je lieverd missen. Neem de tijd en dan komt alles weer goed. Op een andere manier en met een ander hondje, maar toch.....

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ik weet wat het is. Wij wachten al een poos op het juiste moment om een hond te adopteren. Sterke met jullie beslissing. Dank voor je heerlijke brief! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Ahw wat was het een lieffie!
  Wij hebben ook al een oud hondje (Jack Russel kruising) uit een asiel. Soms denk ik ook wat nou als...
  Ik hoop dat jullie, wanneer jullie er aan toe zijn, weer een schatje in jullie hart sluiten!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!