zaterdag 26 april 2014

Op de fiets!

In Nederland wordt er heel wat afgefietst. Maar niet door mij :-(


Althans tot voor kort niet.

En vraag me eigenlijk niet waarom, want het is heerlijk. Haren in de wind en gaan!
Maar we wonen dichtbij school en dichtbij het centrum.
Dus dat doen we te voet.
En met de fiets naar het werk., da's net weer te ver.
Maar dochterlief moet oefenen voor het fietsexamen. 
Dus moest ik mijn tweewieler onder het stof vandaan halen.
En nu trekken we er dagelijks op uit, vaste prik.
Onderweg komen we de leukste tafereeltjes tegen.Dit bord stond in de tuin van een woonhuis.
"Wij zijn op zoek naar een nieuw baasje".

 Limburgse vakwerkhuisjes...

Mijn lievelingsbloemen...
 
 Je ziet veel meer dan wanneer je met de auto voorbij raast.
Zo ook dit kraampje langs de weg. Voor € 1,50 kun je een potje jam naar keuze meenemen. Het geld leg je gewoon in het mandje. We namen natuurlijk een potje mee.


Het is wel hard werken hoor, fietsen met al die Limburgse heuvels.
Daar krijg je reuze honger van!
 
 
Fijne eerste Koningsdag allemaal!
 
Liefs,
Carolien

45 opmerkingen:

 1. Wat is het prachtig bij jullie! Echt heel anders dan bij ons in het noorden. Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik fiets persoonlijk liever dan dat ik wandel. Je komt wat verder dus je ziet ook wat meer. Ik vind het heerlijk. Wat wonen jullie in een mooie omgeving! Ik dacht trouwens even dat jullie jezelf als het nieuwe baasje hadden aangemeld ;-).

  Nog een fijne koningsdag! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh, wat een mooie omgeving!
  Maar idd, een paar versnellingen op je fiets is wel fijn met al die heuvels ;-)
  Fijn weekend verder, liefs van Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, Carolien, op de fiets kom je verder dan te voet. Hoewel ik me wel kan voorstellen dat als je overal zo dichtbij woont dat je dan gewoon gaat lopen.
  Maar nu een goede reden om te fietsen. Ik hoop dat je het ook na het examen voortzet, want het is een bron van plezier en genieten en onthaasten.
  Ik dacht wel even dat jullie het varkentje hadden meegenomen, gezellig bij de kippen! Maar ja, je kunt ook weer niet alles hebben.!
  Ik wens je een fijne avond!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hebben jullie wel mooi weer gehad op de fietstochten de afgelopen dagen. Maar een fiets zonder versnellingen? is zeker hard werken op de Limburgse heuvels ;-)
  Je komt veel moois tegen onderweg.
  Weet je dat varkens leuke 'huis'dieren zijn? Je hebt toch nog wat grond over achter het kippenhok???
  Fijne zondag en succes voor S. Met het verkeersexamen.
  Groetjes, Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja Lien dat is zeker heerlijk met het mooie weer op de fiets. En jou lievelingsboem is ook de mijne en vind jij ze ook zo heerlijk ruiken. Ik wens je nog een gezellig weekend. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat bordje in de tuin, fantastisch!!! En smaakt de jam?
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier ook alles op loopafstand waardoor ik te weinig de fiets pak, jammer eigenlijk want er is inderdaad altijd wat leuks te zien.

  Groetjes,
  Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat woon je in een prachtige omgeving.

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Och fietsen is zalig!!! En vooral bij jullie in Nederland met mooie veilige fietspaden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Met mooi weer is fietsen heerlijk, maar voor verdere tochtjes neem ik toch de auto altijd. Ik hoop dat jij ook gezellige koningsdag hebt gehad!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Er is een wereld voor je open gegaan, heerlijk toch dat fietsen en zeker in zo'n prachtige omgeving waar jij woont!
  Ik hoop dat je dochter er baat bij heeft gehad! Liefs en een gezellig weekend verder, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind fietsen fijn, zoals je al schreef lekker haren in de wind. Hier in Noord Holland waait het vrijwel altijd. Maar dat fietsexamen vind ik vreselijk, als moeder en als juf van groep 7. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie foto's!!
  Heerlijk dan toch dat fietsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geweldig, woon je in Limburg?! Daar zijn wij begin dit jaar een paar dagen heen geweest, echt genieten!
  Moet je dochter een heuvel-route fietsen voor haar verkeers-examen (het kan in de dorpjes ook knap heuvelig zijn, hebben we gezien...)?! Mijn dochter heeft het examen vorige week gehaald.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ooo ja fietsen ik doe het ook bijna nooit. Sinds ik een auto doe ik het echt te weinig maar ja met de auto ben je er altijd gauw en kun je nog even vlucht regelen die en dat en ga zo maar door. Voor de gezelligheid ga ik ook niet fietsen met manlief, want die kan ik niet eens bij houden dus.....

  Ik fiets eigen ook nooit, maar precies wat je zegt je ziet wel veel meer dan in.de auto. Allemaal mooi dingen. Gelukkig wandel ik daar dan weer wel veel voor met onze Lobbes

  BeantwoordenVerwijderen
 17. OW heerlijk en gezellig ook!!! Oja dat fietsexamen...ik werd zo nerveus als ik die moeder ineens zag en ook nog eens notities op schreef! Zo leuk die potjes aan de weg! Bij ons in de Achterhoek zie je dat ook veel! Fijn weekend en bedankt voor je felicitaties! X

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk om in zo´n mooie omgeving te kunnen fietsen. Dat hangbuikzwijntje lijkt me wel wat voor onder en om het keetje. Ik word altijd zo vrolijk als ik je blog aanklik en het eerst wat ik zie is dat leuke `keetje` met dat hartjes kralen gordijn.
  Groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik fiets heel wat af en vind het heerlijk. Je ziet inderdaad zoveel meer dan wanneer je voorbij raast met de auto. Mooie dingen kwamen jullie tegen!

  Fijn weekend nog, liefs,
  Rosalie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik fiets ook heel wat af, als je langzaam gaat zie je echt veel meer he?! Hier ook veel aan de weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Het was een heerlijke dag!....fijne zondag morgen...liefs Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja, zo kom je veel meer tegen!
  Ik fiets regelmatig, ook met zoonlief naar school maar ben nog nooit een kraampje met jam tegengekomen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Eerst dacht ik "Niet fietsen? In Nederland???" Maar ja, Limburg hé! Best pittig daar. Zeker met jouw fiets... een gezellige fiets maar een zwoegfiets voor de heuvels! Toch? Mooi is het bij jullie wel... En dat kraampje! Geweldig. Ooit toen we in Denemarken waren zag je dat aan alle boerderijen. We maakten de opmerking dat dat bij ons snel zou geplunderd zijn... met kraampje en al. En in Limburg lukt dat dus ook! Fijn! (denkt een van geboorte belgisch limburgse keifier!) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat leuk om mee te genieten van jullie fietstochtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuk!
  Ik vind het heerlijk om te fietsen. Lekker ontspannen en gewoon even naar buiten. Ziet er goed uit bij jou met die mooie foto's.
  Fijne zondag, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hihi, ik zou het ook meer moeten doen! Wel respect hoor, al die heuvels!!

  Liefs, Heidi

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ah, fietsen is zo fijn! Ik doe het veel te weinig. Aangezien ik meestal in tijdnood ben, stap ik snel in de auto om even snel dit of dat. Een poosje geleden nam ik me voor alleen nog het dorp in te gaan met de fiets en niet met de auto. Mijn voornemen lukt aardig (op dagen dat het droog is en windstil, hahahaha) en ik geniet er enorm van! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Zooo tof! Geniet er samen van! Kan niet mislukken met zo een mooi versierde fiets!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Heerlijk fietsen ik doe alles op de fiets tegenwoordig met wat elektrische ondersteuning nog lekkerder nooit meer tegen de wind op ,,,,ha ha

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik doe veel op de fiets, maar altijd iets 'nuttigs' zomaar een rondje fietsen doe ik dus echt niet voor m'n plezier. Wandelen daarentegen... super! Soms wel tochten van 2 uur.
  Het is wel een feit dat je met de fiets veel meer ziet, en fietsen met kinderen is sowieso weer leuker. Geniet er van!
  Liefs, Chrissie

  BeantwoordenVerwijderen
 31. O ja, heel bekend. Hier staat ook zo'n stoffig ding met platte banden. Ik kan Grave City ook makkelijk te voet bereiken (waarom wilde ik ook alweer een fiets? geen idee) en het werk is te ver om te fietsen. Of ik zou om 7 uur moeten vertrekken om dan om half 6 op te staan.. Nee! Ben vandaag door Nijmegen gesjouwd, door de regen. Voor nix! Lang verhaal, maar waarvoor ik kwam, was er niet. Maar ja, ik had wel parkeergeld betaald! Ben dus ff door de stad gesjouwd en de winkels waren open! Flying Tiger onveilig gemaakt.. Supervaatdoekkies gekocht! Je snapt, die maakten m'n dag helemaal goed. Op de terugweg verkeerd gelopen. En prachtige stukjes stad gezien! Dat wil ik vaker doen, want wat is ons land toch mooi. En mijn opruimuitdaging was 365 dingen binnen een jaar. Dat heb ik al ruimschoots gehaald, maar de laatste tijd lag het hartstikke stil. En er kwamen wel weer UFO's het huis binnen.... Soms krijg je in een keer weer een boost. Misschien de sokkenla een keer opruimen? ;) Succes ermee!! X

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Zo knap dat je die limburgse heuvels aandurft met fiets...maar mooi is het bij jullie zeker! En ja dan zie je meer met de fiets...een idee is een electrische ondersteuning, ik dacht dat dat voor ouderen was maar heb het eens geprobeerd van iemand..super! Helaas kostenz e me nog teveel....maar het fietst super en oubollig is het zeker niet...en makkelijk ind e heuvels! Kun je misschien toch nog naar je werk fietsen..? Fijne week ! Groeten, Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat leuk om zo samen met je dochter te oefenen én weer eens op je stalen ros de omgeving te bewonderen.
  Mooie momenten.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Je voelt je net een toerist als je zo door je eigen omgeving fietst. Heerlijk!!

  Enne je lievelingsbloemen die heb ik hier volop staan maar ik zou niet weten welk soort het is?

  Samen nog veel fiets plezier. Het levert in ieder geval mooie foto's op.

  Lieve groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Och, dat kraampje...zo schattig dat tegen te komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 36. jah... wat dat betreft is het fietsen hier gemakkelijker dan in Limburg haha maar inderdaad je ziet veel meer :-) xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Je fiets is te leuk om onder het stof te laten staan:)
  Maar ja die Limburgse heuvels..hé?

  Fijne week♥

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Super dat jullie nu gezellige fietstripjes maken. Ennuh dat zijn complete fietstochten zo te zien. Ik fiets regelmatig, maar meer om van A naar B te komen...autorijden krijg ik stress van...
  Vooral lekker doorgaan met die moeder dochter quality time.
  En met dat fietsexamen komt het helemaal goed! Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. hihi ik fiets juist iedere dag! En geniet ook altijd van alle dingen waarvan je normaal gesproken altijd snel voorbij rijd met de auto. (hm dit was een beetje een rare zin... maar ach u weet wat ik bedoel)

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Oh, jij woont echt mooi!! Heerlijk fietsen zo. gr. Hennie

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Oei, ik moet bekennen dat ik ook bijna nooit fiets. Ik de ook bijna alles te voet. Maar je hebt gelijk, op de fiets zie je toch weer andere dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Wat een heerlijk ritje, ik had graag even met je meegefietst door het mooie Limburg. Ik fiets ook veel te weinig, om precies dezelfde redenen als jij. Succes met je dochters examen :-) En een fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ik mag mijn fiets ook wel eens onder het stof uithalen! Zelfde situatie als jij, ik woon in het centrum en loop dus of ga met de auto als het verder weg is.
  Ach, die mooie vakwerkhuisjes. Ging vroeger met mijn ouders vaak op zondag een autotochtje maken langs deze huizen en dan lekker ergens koffie drinken. Sweet memories!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ja, ik heb ook vakantie en het vliegt voorbij!
  Ik heb zelfs nog niet gefreubeld.
  Maar een dagje Nijmegen met mijn moeder en een dagje stad primark met dochterlief is ook veel leuker met dit weer.
  En ja fietsen is ook leuk maar bij jullie best vermoeiend denk ik omdat er geen meter recht is!
  Altijd zo mooi die vakwerkhuizen en de mooie natuur in de lente is mooier. Dan de zomer vind ik.
  Fiets examens deden wij al vroeger en dat gaat je dochter zeker lukken met zo'n moeder die mee gaat oefenen.
  Ik lees verder want ook van bloggen is niks gekomen, ik ben weer eens achter...

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Ik hoop dat jullie nog heel vaak op de fiets springen want ik heb lekker meegenoten nu! Was het lekkere jam? Vast wel!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!