dinsdag 30 december 2014

Goede voornemens

 Elk jaar maak ik ze, schrijf ze ook trouw op, om vervolgens 365 dagen later tot de conclusie te komen dat ik ze niet ben nagekomen.


Maar dit jaar was ik verbaasd toen ik het briefje erbij nam. Ik kon alles afvinken.

Koken zonder zakjes.
Done!
 
Ik heb een hoop nieuwe recepten geprobeerd en de dagen dat ik met zakjes kook zijn duidelijk in de minderheid. Deze afbeelding uit Flow lijstte ik in en hing hem boven het aanrecht om me eraan te herinneren!


Hond adopteren.
Done!


 Het was bewerkelijker dan ik had gedacht, haha, maar wat zijn we blij met haar!

Aan mezelf werken.
Done!
 
Dat werd een cursus mindfulness.
 
 
De woon- en slaapkamer opknappen.
Done!
 
 
Door de hernia van manlief was mijn bijdrage ook nog onverwacht hoog!
 
Iets nieuws leren
Done!
 
 
Ik volgde een cursus fotografie en ben nu bezig met photoshop.
 
Bijkomen.
Done!
 

Ik weet het, de meeste vrouwen willen juist afvallen, maar bij mij moesten er echt kilo's bij, zeker na de longontsteking van vorig jaar. Vier kilo was mijn streven, maar dat zijn er acht geworden. En ik ben er hartstikke blij mee (nu oppassen dat het niet de andere kant op slaat, haha)
 
 
En dan had ik nog een aantal kleine doelen die ik ook goed in de praktijk heb gebracht: van plastic tasjes weigeren tot local shopping.

 
 
En op de valreep stapte ik nog even uit mijn comfort zone (stond ook op het lijstje) en besloot dat na ruim twintig jaar, mijn lange haar eraf ging.
Done!

 
En vandaag buig ik me over mijn lijstje van volgend jaar. Ik ga in ieder geval niet aan mezelf werken (ook wel eens lekker), ik hoop een leuk reisje te gaan maken en die winkel in het keetje moet er ook echt eens van gaan komen, al is het maar voor 1 dag. Oh ja, en ik wil ook meer gaan fotograferen. Ik start op 1 januari met een 7-weekse foto-challenge. Elke week krijg je een opdracht die wordt beoordeeld door een professionele fotograaf.
Ik zal er tijd genoeg voor hebben, want januari wordt voor mij de buy-nothing-new-month. Daar ben ik echt aan toe na deze koop-maand!


Uitdagingen genoeg dus. En ik zal er vast nog wel wat meer bedenken de komende dagen....

We zullen volgend jaar zien of ik weer zo goed mijn best heb gedaan.:)

Wat zijn jullie voornemens?
Of je ze nu wel hebt of niet, ik wens iedereen een mooi uiteinde en een gezond, gelukkig en gezellig 2015!

Liefs,
Carolien

34 opmerkingen:

 1. Voornemens heb ik niet, wel leuk om te lezen dat je wat aan die van jou had!
  Ik ben al blij als we gezond een jaartje kunnen afsluiten ;-)
  Fijne feestdagen en tot in 2015
  groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat goed van je zeg dat je alles bent na gekomen,en wat een leuke foto van jezelf,je haar staat super leuk,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. o ja mijn voornemens,zijn afvallen,en daar ben ik al mee bezig dus ik hoop het vol te houden.

   Verwijderen
 3. Leuke foto (en ook nog eens van een leuk mens mèt uitstraling!) Carolien. Voornemens, daar doe ik eigenlijk niet aan. Er mogen wel een paar kilo's af, maar als ik zo om me heen kijk hoef ik niet te klagen. Misschien wat meer tijd nemen om in de tuin te werken, wat meer opruimen op kantoor (ik kan er niet werken als het een rommeltje is), en jouw winkeltje bezoeken als je daadwerkelijk open gaat :-)
  De beste wensen voor 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi lijstje Carolien! Erg fijn om aan het eind van het jaar tot de ontdekking komen dat het af is. Op mijn lijstje voor 2015 staat meer muziek maken en dingen doen waar ik blij van wordt. Een goed 2015.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Complimenten voor het realiseren van al die goede voornemens!
  Zelf 'doe' ik er niet aan, maar dat maakt het niet minder leuk om te lezen dat het jou zo goed vergaan is :-)
  Fijne en veilige jaarwisseling en een mooi, gezond en creatief 2015, waarin je hopelijk weer wat voornemens kunt realiseren!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toppie zeg dat je zoveel hebt kunnen afvinken. Je ziet er goed uit hoor. Knap dat je hebt weten aan te komen. Niet dat het mij moeite kost maar meestal is aankomen lastig als het moét. Ik heb hier zo een dochter hè waar minstens 5-10 kg bijmoet. En bij mij moeten ze eraf hahahaha. Nou uitdaging weer. Voornemens... nou werk vinden maar dat probeer ik al zo lang, is ook eigenlijk geen voornemen. Ik wil wel weer wat meer post gaan versturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij was/bent goed bezig dit jaar! Zoveel dingen van je lijstje gedaan, top! Nog even over de fair. Ik had mijn Bric&Brac open en onder de veranda stonden 2 vriendinnen met spulletjes. In de tuin een partytent waar mijn gezin eten en drinken verkochten en in huis gaf iemand een workshop porselein schilderen. Het hele huis en de tuin stonden op z'n kop maar het was wel erg leuk. Alleen het weer werkte niet erg mee. Wat dat betreft kun je beter een zomerfair doen. ;-) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dikke pluim voor jou! En je haar is MOOI!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Proficiat - dat waren nog niet de doorsnee "huis-, tuin- en keukenvoornemens", die je hebt volbracht !! Daar waren toch wel heel wat echte uitdagingen bij, en zware beslissingen (zoals bvb de hond, da's toch een beslissing die wel wat veranderingen in je leven brengt, verantwoordelijkheid vraagt... Maar 't is wel een schatje hé... ;-))
  Maar die lange haren eraf... Hoe je dat hebt durven doen... Chapeau ! (Zit zelf al meer dan 30 jaar met lang haar, en het gedacht alleen al aan een schaar doet me rillen...)
  Na zo'n productief jaar, heb je voor 2015 wel een rustig-voornemens-jaar verdiend !
  Fijne feesten nog en alle beste wensen voor het nieuwe jaar !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke post....op naar een nieuw jaar....altijd weer spannend......we gaan ervoor...!!...fijne jaarwisseling liefs Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat heb je allemaal dus heel goed gedaan Carolien! Meestal heb ik maar één voornemen en dat zijn weer die beruchte kilo's, al slaag ik er niet echt in. Gelukkig ben ik wel stabiel gebleven hihi en dat is al best lang het geval.

  Goed om minder met zakjes te koken. Daar ligt voor mij nog wel een verbeterpunt, om meer voor zelfgemaakt te gaan. Ik heb er best de tijd voor, dat is het probleem niet.

  Ik ben benieuwd naar je foto's, dat lijkt mij nog best een lastige klus. En aangezien het door een fotograaf wordt beoordeeld, wil je ook écht wel met iets voor de dag komen ;-). We gaan het meemaken, succes.

  Bedankt voor je leuke posten van dit jaar, ik vind het altijd leuk om ze te lezen. Ook je lieve reacties op mijn blog worden bijzonder gewaardeerd.

  Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2015. Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw! Netjes hoor! Ik vind de afbeelding uit de Flow errug gaaf!!! Ik ben ook veel minder met zakjes gaan koken, dat bevalt goed! En de slaapkamer is ontzettend mooi geworden! Ons nieuwe bed komt over ruim een week, zo fijn!

  Stiekem wel een beetje jaloers op de cursus fotografie. Dat staat nog hoog op mijn wensenlijstje!

  Ik wens je een fijn en mooi 2015!

  Liefs, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oef knap hoor. Ik kan niet eens een echt voornemen bedenken laat staan nakomen. Je hebt me echt aan het denken gezet. Fijne jaarwisseling en tot volgend jaar. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk om zo een lijstje af te kunnen vinken...ik heb eigenlijk nooit goede voornemens laat staan dat ik een lijstje af kan vinken ;)
  Mag ik vragen wat voor camera je hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk om te lezen dat bijna al je goede voornemens zijn gelukt!
  Je nieuwe plannen klinken ook weer goed (misschien staat IG uitproberen er ook wel bij, hoort ook bij fotografie haha). Voor nu een hele goede jaarwisseling en een spetterend 2015, tot blogs!
  Groetjes, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtig om te lezen en van mij mag je er nog de volgende bij zetten ,je brengt andere op goede ideeen ,mij in ieder geval ,alle goeds en je haar zit prachtig .

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wauw wat goed dat ze gelukt zijn! Hoera voor jou! Op naar een super 2015

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat was dit leuk om te lezen!Je hebt het mooi voor elkaar gekregen in 2014 moet ik eerlijk gezegd toegeven!Voornemens heb ik niet zo een twee drie...ik zit al zo'n 4 maanden op een soort van roze wolk ha,ha...maar wel kan ik je zeggen dat dit de mooiste nieuwjaar voor ons gezin wordt sinds de afgelopen 5 jaar en wel omdat wij onze dochter weer 'terug' hebben...huuuhh?!?!?zie ik je denken...maar ohhh wat zijn wij blij dat zij na een 5 jarige relatie met een 3 jaar oudere jongen weer vrijgezel is...ze MAG weer met haar ouders/familie leuke dingen gaan doen,ze heeft sinds 4 1/2 jaar weer vriendinnen om haar heen,ze mag kijken waar ze wil,ze mag jurkjes dragen die haar leuk staan,ze mag mooi zijn,stralen en weer genieten van het leven zoals het hoort voor een 19..bijna 20 jarige i.p.v het 'bezit'te zijn van een narcistisch vriendje,pathalogische leugenaar,ziekelijk jaloers kereltje met loverboy streken die je 24 uur in de gaten houd,zoooo blij en zo dankbaar dat ze het eindelijk is in gaan zien en 't kooitje waarin hij haar gevangen hield geopend kon worden dat zal in elk geval hetgene zijn waarom ik morgenavond een traantje weg zal pinken om 24:00 een traantje van geluk deze ronde...omdat we weer verder kunnen gaan daar waar het zo'n 5 jaar geleden allemaal zo veranderde door die ene persoon....
  Jullie slaapkamer ziet er prachtig uit en ja zo'n adoptiehond?!?!?...je gaat er gewoon zielsveel van houden of je nu wil of niet,maar ja ze zijn gewoon ook onweerstaanbaar,ha,ha!

  Fijne jaarwisseling voor jou en je gezin en succes met je nieuwe voornemens,maar met de terugblik op 2014 gaat dat goedkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Geslaagd jaar :) ik doe niet aan voornemens maar aandachtspuntje is dat ik niet ga afwijken van mijn ingewikkelde menukaart, geen gesmokkel ook niet met feestdagen. Zonder pakjes en zakjes is hier inmiddels routine en wil niet eens anders, daar zit het probleem niet haha. Fijne jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ha lieve Carolien,
  Wat heb ik het hele jaar van je posten genoten!
  Ook deze post is een genietpost. Heerlijk dat je zoveel voor elkaar gekregen hebt.
  Je slaapkamer ziet er mooi uit en je hond is een schat.
  Aan goede voornemens doe ik niet, maar het kan weel gaande het jaar gebeuren dat ik iets tegenkom waarvan ik denk, dat ga ik veranderen. Bijv. de stroom aan plastic tassen als je niet op tijd zegt dat je geen tas hoeft.
  En heel eerlijk gezegd, koken is niet mijn hobby en wordt ook niet altijd uitgevoerd.
  Je hebt een mooie haarcoupe gekregen! Ben jaloers op je krullen.

  Ik wens jullie een heel mooie jaarwisseling en alle goeds voor 2015!

  Veel liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 21. whoop whoop jij hebt een topjaar achter de rug!!!! Ik ga nog even prakkedenken over de voornemens iets met kleur, boek afronden..... X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oh wow dat vind ik super knap van je dat je al je goede voornemens heb kunnen waarmaken. Ben ik benieuwd wat er nog allemaal voor volgend jaar op je lijstje komt. Ik doe zelf niet aan voornemens, natuurlijk heb ik wel dingen in de planning staan, maar het allerbelangrijkste vind ik om goed voor mezelf te blijven volgen en mijn gevoel te volgen (en wat de engelen me influisteren;)). Een te gek 2015 gewenst! Dikke knuff! Ik moest by the way een traantje wegpinken bij de Meander magazine stukje over mantelzorgers

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat heb je super goed gedaan!! Ik wens je veel succes met je voornemens voor het nieuwe jaar, maar ook dat gaat vast weer goedkomen:)

  Hele fijne jaarwisseling en veel geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar 2015!

  Liefs, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Super van je joh, dat je al je voornemens nagekomen bent! Ik doe er niet aan, maar voor sommige dingen zou het wel eens goed zijn, hihi. Je korte koppie staat je hartstikke goed, gezellige foto zo met je hondje!
  Het allerbeste gewenst voor het nieuwe jaar en natuurlijk een fijne jaarwisseling!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 25. oh wat 'n knus blogje, je hebt 'n fijn jaar gehad en voor volgend jaar ook veel mooie momenten! liefs riet)je)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat voornemens al niet met je doen in een jaar, prachtig om te lezen, dat zakjes koken is hier ook gereduceerd, dat hebben we een aantal jaren geleden al bedacht en het werkt prima!
  Tijd nemen voor mezelf en meer aan anderen overlaten, dat ga ik dit jaar toepassen:)
  Een hond adopteren staat hier hoog op het lijstje, maar eerst moet manlief zich weer in staat voelen om ook die verantwoordelijkheid te nemen...... zo is er nog genoeg te doen en te wensen.

  Jij bedankt voor een heel mooi blogjaar, met bijzonder lieve post in de brievenbus en heel mooi posten!!!

  Voor jou een heel mooie jaarwisseling en alle goeds voor 2015.


  Liefs,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Heerlijk jou allemaal uitgevoerde uitdagingen! Mijn enige voornemen dit jaar is PLUK DE DAG!
  tja dat gaat vast lukken want er is toch elke dag weer een nieuwe dag! hahah
  Ik wens jullie een heel fijn nieuwjaar met heel veel genieten van en met elkaar!
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Zo goed dat je je voornemens heeft kunnen waarmaken, het gaat komend jaar vast ook weer lukken, je hebt de smaak te pakken.
  Een gezellige jaarwisseling en een gezond en liefdevol 2015!
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Echt gaaf dat je het durft na zoveel jaren om je lange haren af te knippen en het staat je prima!
  Knap dat je zoveel goede voornemens ten eerste maakt en tenslotte dat het je ook nog eens lukt ze te verwezenlijken!
  Ja jullie nieuwe viervoeter was in het begin een boefie maar je zult haar niet meer willen missen nu denk ik.
  Aankomen, dat lees je bijna nooit maar ik weet nog wel dat je vorig jaar maar niet van je longontsteking af kwam.
  Leuk om zo alles weer terug te lezen.
  Ik doe niet aan goede voornemens maar denk vaak wel na bij de dingen die ik wel of niet doe...is dat ook goed haha.
  Zo denk ik in de winkel ook vaak...nee niet weer die plastic tasjes...ik heb er zelf eentje bij me.
  O, ja eentje heb ik er wel maar die heb ik al
  Vanaf de hernia...ik wil de scraprommel op zolder ordenen want nu beginnen de stapeltjes wel heel veraderlijk te schuiven haha.
  Ik kan nog alles terug vinden hoor maar het mag nu eindelijk wat netter.
  Ik wens jullie nog een paar gezellige uurtjes, fijne jaarwisseling!
  Een gezellig, gelukkig, gezond en creatief 2015!
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat goed van jou! Zo heerlijk als je terug kan kijken op je doelen en dat je ze gehaald hebt. En je ziet er echt fantastisch uit met je nieuwe haar. Ik heb een collage gemaakt voor aankomend jaar en de doelen moet ik nog even uitwerken. Een geweldig jaar wens ik jou! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Hellepie, helemaal gemist!!
  Maar wat super allemaal!!! Ook hartstikke leuk om je (kortere) koppie te zien... :-).
  Mooi koppie ook nog!
  Heerlijk inspirerend bericht....
  Liefs van Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Lekker he? Zonder die zakjes kant en klaar, geniet ervan in 2015

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!