zaterdag 3 januari 2015

Blij met bloggen

Hoe leuk zou het zijn geweest als bloggen al jaren bestond en onze moeders hadden geschreven over het alledaagse huis-tuin-en keuken-geluk? Hoe waardevol zou zo'n tijdsdocument zijn? Natuurlijk zijn er wel de verhalen en ook wel foto's (hoewel mijn eerste tien levensjaren slechts één fotoalbum in beslag nemen...)

(Samen met mijn moeder)
 
Het maakt de foto's extra waardevol, dat dan weer wel.
 
Maar dankzij het bloggen ben ik juist de kleine gelukjes vast gaan leggen. Een zelfgebakken appeltaart, een kringloop-koopje, de oogst van mijn minuscule groentetuin. Ik zou er normaal niet zo snel een foto van maken...


Heel blij ben ik dan ook met mijn drie blogboeken die ik heb laten maken. De bestelling voor het vierde boek is onderweg. Dat betekent dat ik het vierde blogjaar in ga.
 
 
Veel mede bloggers zijn er in de loop van de afgelopen jaren mee opgehouden. Jammer! Toegegeven, er is ook zoveel te kiezen. Maar ondanks alle nieuwe impulsen als Instagram, Facebook en Pinterest blijf ik voorlopig die alledaagse gelukjes gewoon met jullie delen.
 
  
Ik ben wel benieuwd naar jullie meningen als lezers. Wat voor soort blogjes lees je graag? Welk bericht is je bijvoorbeeld het afgelopen jaar bijgebleven? Of wat zou beter kunnen? (Kritiek mag!) Maar vooral: waarover zou ik eens kunnen schrijven in 2015? Daag me uit, wie weet ga ik er wel op in en leidt het tot een nieuw blogje?!
 
 
Liefs
Carolien

32 opmerkingen:

 1. wat ben ik blij dat ik jou(als stille volger)op deze manier kan blijven volgen!voor mij ben je"lien van de kaartjes"want dit vond ik heel leuk!want post krijgen is altijd leuk,dus van mij mogen meer van die dingen,knipoog!ik blijf je dit jaar weer met plezier volgen!!groeten Debora uit belgie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ohja,wat me het afgelopen jaar ook zo heeft doen lachen zijn de streken van jullie Griekse hondje,daar kreeg ik toch telkens de glimlach zelfs luide lach van!!

   Verwijderen
 2. Ik twijfel ook weleens of ik blijfbloggen...het blijft er wat bij soms en al dat reageren bij iedereen lukt me gewoonweg niet elke keer. Maar echt stoppen? Nee wil ik ook niet, dus ik blog wat minder en reageer niet op elke post van iedereen maar probeer het wel regelmatig te doen.
  Tja..ik vind gewone huis tuin en keuken dingen toch wel heel leuk eerlijk gezegd!
  Ik kan ook genoeg over onderwijs bloggen maar toch hoor je meniet op mijnblog over mijn werk, dat zou dan op een ander blog moeten. Blijf gewoon lekker doorgaan Carolien, je hebt een leuke schrijfstijl!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een blogboek is wel een erg goed idee, ook voor later is het leuk om er in terug te bladeren.

  Van mij mag je blijven schrijven zoals je schrijft, ik vind je stijl erg leuk al is ie anders dan de mijne. Maar juist de verscheidenheid in blogs maakt het divers en interessant!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk die blogboeken, moet ik eigenlijk ook eens laten maken. Ben je gaan volgen omdat je echt leuk schrijft over alledaagse dingen, je keetje is schattig en natuurlijk je Griekse hondje. Zelf wilde ik aanvankelijk alleen maar tuinverhalen, anatuurbelevenissen en over mijn Snarf schrijven, maar langzaam maar zeker komen er ook zij uitstapjes naar andere onderwerpen bij.
  Hoewel ik vind dat er (te) veel tijd in gaat zitten, werkt het toch verslavend. Ach laten we er maar gewoon mee doorgaan, het is zo leuk om al die verschillende blogs te lezen, commentaar te geven en zelf wat te schrijven.
  Groet,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb geen voorkeur hoor, allemaal is het wel gezellig en daarom kom ik graag even bij je langs, maar als je dan toch een onderwerp wil ... jaaaaahhh ... over Pleun :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van mij mag je ook blijven schrijven.Vind het wel leuk om je stukjes te lezen en ik blijf je graag volgen.Ook vind ik de pipowagen zo leuk.Heb zelf ook een blog.Heb er al lang niets meer erop gezet.Maar ik wil zeker niet stoppen.Zelf zou ik mijn blog een ander uiterlijk willen geven ,maar ik durf het niet,Daarom zit ik te denken om een tweede aan te maken.Maar ik zit nog te denken wat voor naam. ben ook op Facebook en pinterest.Heb je daar ook gezocht,maar ik kan je niet vinden.Op jouw blog vind ik het best gezellig en ik volg je al een poosje.Groetjes van Ria.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Lien, gelijk heb je. Bloggen is leuk. Het laat je stilstaan bij het leven. Helaas schiet het er Door al dat leven vaker bij in. Ik wil de tijd nemen om wat meer te Bloggen weer, dit jaar. Ik heb wel de volglijst wat reduceert, want je kunt nu eenmaal niet alles. Ik geniet bij jou vooral van je fijne schrijfstijl. Je blogjes over alle dag. Een je mooie verhalen zoals die over de oude dame die aardappels schilt. Die vind ik prachtig! Op naar jaar 5! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben blij met de blijvers, sommige bloggers volgde ik al een hele tijd en dan plots zijn die ermee gestopt. Soms lijkt het toch of je die mensen een beetje kent door al hun verhalen…
  Je mag voor mijn part nog eens een logje schrijven over het geocachen. Ik ben je eeuwig dankbaar voor mijn nieuwe hobby ( 166 founds)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Blijven schrijven zoals je nu doet...eigen aan "het keetje van Lien"! Ik vind het gezellig zo... Die blogboeken is een topidee... daarover mag je wel een postje schrijven. Waar je die boeken liet maken en zo... Da's mooi... dat zou ik ook wel willen laten doen!
  Een superfijn blogjaar Lien en dankjewel voor het lieve kaartje! Knuffel aan de Griek! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat wou ik je ook al vragen, hoe dat gaat met die boeken,
   dat interesseert me ook.

   In ieder geval daarover zeker iets schrijven.

   Verwijderen
 10. Ik lees heel graag je berichten maar die over mantelzorg is mij erg bijgebleven. Vind het ook altijd leuk om je reacties te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Schrijf wat meer over je griekse hondje, erg leuk! Ik raad je trouwens het boek aan van de hondenfluisteraar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit boek heb ik pas uit, inderdaad erg verhelderend!! Enne... hondlief zal vast en zeker nog vaak in beeld komen dit jaar :)

   Verwijderen
 12. Heerlijk toch bloggen ....ik zou het niet willen missen hoor.....al 3 blogboeken....geweldig..!...ik heb er ooit 1 laten maken...waar ik blij mee ben....leuk ..!...liefs fijne zondag van mij...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een goed idee een blogboek. Daar ga ik me ook eens over buigen. Het bloggen over de alledaagse dingen is eigenlijk net een soort dagboek waarin je dan kan terugkijken. Ik zou het idd leuk hebben gevonden wat terug te zien op die manier van mijn moeder of oma. Ik wou dat het bloggen al bestond toen mijn kinderen klein waren. Maar ja er was toen nog geen internet haha. Blogonderwerpen genoeg denk ik. Juist mooi als je het dicht bij jezelf houdt. Fijne zondag en liefs Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb ook een blogboek, het is echt een heel waardevol document. Vooral in de begintijd heb ik veel blogberichten geschreven, soms meerdere op een dag. Nu is het zo enorm veel minder, ik zou echt enkele jaren nodig hebben om weer een boek te vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Iedere keer als ik jouw blog bezoek, krijg ik een 'gezellig'gevoel. Blogjes over de gewone huis-, tuin- en keukendingen. Mooie foto's er bij om het beeld compleet te maken.
  De blogjes over de Griek vind ik leuk (ik ben een poosje secretaresse geweest van een stichting die zwerfdieren op Samos hielp), maar ook die van het opknappen van de kamer of die nog niet zo lang geleden over de kerstvoorbereidingen.
  Zelf ben ik geen Facebookster of Instagrammster dus ik geniet van de blogs die geplaatst worden in blogland. Helaas heb ik in het verleden een nare ervaring gehad toen ik persoonlijke dingen op internet had geplaatst, daarom gaat mijn blog hoofdzakelijk over creatief bezig zijn en muziek. Soms zou ik er wel wat meer op willen zetten, maar ik ben voorzichtig geworden.....
  Misschien genieten we allemaal wel zo van deze 'gewone'blogs omdat we al genoeg ellende in de media zien langs komen? Hoe dan ook, ik zou het fijn vinden wanneer je gewoon door blijft gaan zoals je nu bezig bent. Waarover? Gewoon over de dagelijkse dingen zoals je nu ook al doet: gezellig!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hey die lieve Lien ik vind het keer op keer gezellig om even bij je op bezoek te komen en over vanalles en nog wat te lezen. Je hebt een leuke schrijfstijl!
  Dit jaar gaat het er gewoon van komen dat ik je life bezoek in je keetje in een Tante Betsy jurk hihi, wie weet kunnen we wel samen armbreien ;), heb je meteen weer iets om over te schrijven.
  En je kerst in de keet marktje kijk ik ook al naar uit hihihi. Ga lekker door op jouw manier! Ik ben blij dat je je niet laat afleiden door instagrammen enzo en lekker blijft bloggen :D. Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wat een mooie en leuke blogpost om te lezen.
  door te bloggen maken we inderdaad meer foto's en leggen graag unieke foto's vast.
  liefs sannie

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ja Lien, 't is waar, bloggen geeft je een waardevol monument voor "later". Ik lees nu al wel eens blogjes terug over de tijd dat de meisjes nog thuis woonden, en da's nog niet eens zo erg lang geleden. Ik heb alleen nog nooit een boek laten maken. Vraagje dus ook van mij... waar heb jij die laten maken? Oh ja, ik wens je nog een prachtig en blog-vol 2015 toe! Enneh... volgens mij weet jij zelf heel goed waarover je moet schrijven, elke keer is een nieuw schrijfsel van jou weer het bewijs ; ))

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Als ik aan jouw keetje denk,
  komen de volgende adjectieven in me op:
  kleurrijk, spontaan, eerlijk, enthousiast, lief, open, inspirerend, ontwapenend, onbevangen.
  Kortom allemaal adjectieven die van toepassing zijn op "Mei" (van Gorter) waarvan de beginregels als volgt gaat:
  Een nieuwe lente en een nieuw geluid:
  Ik wil dat dit lied klinkt als het gefluit

  Jouw blogjes voelen allemaal fris, nieuw, als een lied aan. Echt.
  (ja, ik weet het, ik ben een vakidioot)

  Wat ik het liefst bij jou lees: alles over je dochter en hoe zij reageert op het leven en jouw pedagogische aanpak daarbij, en verder zie ik ook graag de foto's van je heerlijke interieur.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik blijf zeker ook bloggen.
  Soms 'verhuis' ik (zoals vorig jaar lente, naar een eigen domein), soms komen er nieuwe blogjes bij of verdwijnen ze weer, maar ik blijf het heerlijk vinden. Een paar weken terug heb ik jouw blog weer terug gevonden, en ik word er nog net zo warm van als drie jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. ''Gewoon'' lekker doorgaan met bloggen Carolien op jou geheel eigen wijze.
  Ik zou daar niks aan toe kunnen of willen voegen of veranderen.
  Je schrijfstijl komt bij mij altijd binnen als vrolijk,blij en met een dosis humor,maar ook de echt serieuze soms verdrietige kant van het leven schuw jij niet en weet daar op een pakkende manier over te schrijven.

  Toen ik naar je leuke foto keek aan moeders hand gingen mijn herinneringen even terug naar 1973 toen ook ik als moeder met een ongeveer anderhalf jarige aan de hand liep.
  En foto's maken heb ik altijd al graag gedaan,ontelbare albums en dan nog maar te zwijgen over de dia's en filmrolletjes die door heel het huis opgeborgen liggen.
  Leuk idee van jou om blogfotoboek aan te leggen.
  Maar daar ga ik echt niet meer aan beginnen,heb geen bergruimte meer;-)

  Fijne zondag en lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat gaaf zo'n blogboek!!! Ik wens jou een fijn nieuw blogjaar toe! Ik volg je met plezier! Ik zal ook blijven bloggen, maar het zal voorlopig (door omstandigheden) iets minder zijn.

  Liefs, Vera

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hey Carolien, ik lees je blogjes nog steeds hoor, met veel plezier. Eigenlijk ben ik ook nog steeds van plan het weer op te pakken. Het stoppen had een heel domme reden, mijn laptop ging kapot....
  Maar blog vooral lekker door! xx Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hey lieve Carolien, we gaan samen het vierde jaar in!
  Ik geniet altijd van de gezelligheid, het gewone leven, de liefde waarmee je met de dingen om je heen bezig bent, de huis- tuin- en keukendingen.
  Gewoon blijven schrijven zoals je deed en over dingen waar je je lekker bij voelt.
  Ik heb zelf een paar fotoboeken gemaakt van vooral de bloemen en planten die ik in de natuur vond, maar de blogboeken blijven mij ook steeds nog trekken. Ik denk dat het toch een mooie herinnering is voor later.
  Ik blijf doorbloggen. Zit niet op Facebook, enz. Google is mij te agressief in het meekijken en gebruiken van je gegevens en foto's eventueel voor commercieel gebruik. En ik wil ook graag nog iets anders doen. En alles wat ik in het bloggen opdoe aan contacten, inspiratie, meeleven voelt als een familie, en daar geniet ik van.
  Ga lekker door op je pad en ik geniet van je schrijfsels en foto's!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 25. ik kom hier ook graag lezen voor mij ben je Lien met de kleurige caravan wagen in de tuin ,en je dochter waar je vaak overschrijft en je hondje die je meebracht uit Griekenland ,ik blijf fan van je blijf verder bloggen ,je blogt interresant : )

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Die blog-foto-boeken, da's een goed idee ! Daar ga ik ook eens werk van maken (nu het nog overzichtelijk is, ben nog maar een klein jaartje bezig) !

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Je hebt bloggen perfect omschreven! Ik keer ook steeds naar mijn blog terug. Facebook ... Instagram ... ik heb het ook maar ik vind het toch minder fijn, véél oppervlakkiger. Blijven bloggen over die kleine mooie dingen, die maken het net zo speciaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. De ondeugende verhalen over jullie hond en de opkomende wijsheid van jullie dochter.
  Je schrijf, licht, oprecht, positief en met diepgang.
  Ik hou ervan.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!