woensdag 6 mei 2015

Postmaatjes

Er zijn van die dagen op kantoor dat de stroom aan e-mails oneindig lijkt. Elke mail bevat doorgaans weer een verzoekje. Van een folder die moet worden herdrukt tot een berichtje plaatsen op de website. Maar nu kwam er een mail die mij deed glimlachen. Het was ook een verzoek, maar eentje die meer in mijn privé box zou passen. Terwijl hij toch echt zakelijk bedoeld was.

Eef uit Zeeland stelde zich voor met haar project 'Postmaatjes' waarbij het haar doel is om eenzame ouderen in verzorgingshuizen kaartjes te (laten) sturen. En of wij dat als afdeling Communicatie niet binnen onze organisatie bekend willen maken.

"Eef, jouw mail had niet beter terecht kunnen komen",  mailde ik impulsief terug met een lachende smilie.

En we mailden over en weer hoe we dit gingen aanpakken.

Zo komt er binnenkort een oproep in ons personeelsblad en daarmee hopen we heel wat mensen te kunnen verblijden met post. Want ik zie het zo vaak als ik op locatie kom voor een interview: er is zoveel eenzaamheid onder ouderen... Een kaartje, een brief, een klein gebaar... mensen zijn er zo blij mee!


Ik heb mezelf al aangemeld als schrijfster! Maar waar Eef nog het meeste naar op zoek is, zijn dus mensen die zo'n vrolijk kaartje kunnen gebruiken! * oproep * Werk jij in een verzorgingshuis of in de thuiszorg en ken je iemand die blij zou zijn met post, zo'n vier tot acht keer per jaar? Of heb je een opa, buurvrouw of een oom die door ouderdom of ziekte niet veel buiten komt en thuis verrast wil worden met post? Laat het weten via info@eefies.nl of door een mail naar mij te sturen, dan zorg ik dat hij bij Eef terecht komt.


En die Eef maakt trouwens ook hele leuke postkastjes. Die kun je op haar website bekijken en kopen. Toen ik haar vroeg of ik eentje kon bestellen, mailde ze terug 'die kun je toch wel zelf maken, als ik jouw blog zo zie?'
Tja, dat heb ik dan maar gedaan :)
Niet zo mooi als die van Eef, maar wel leuk om te doen!
Deze gaan naar mijn 'winketje to be'.

Liefs,
Carolien

25 opmerkingen:

 1. Dank voor de reminder! Ik zag laatst het stukje in Flow, wilde me opgeven, helemaal vergeten... Dit is idd wel een hele leuke 'klus', zeg! Ik zou zogauw niemand weten als 'ontvanger', maar wat niet is.... Ik houd het in m'n achterhoofd. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik de postkastjes wil bekijken en op "webwinkel" klik, kom ik bij een engelstalig cateringbedrijf terecht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het moest .nl zijn. Ik heb de link aangepast, nu werkt ie wel! Sorry!

   Verwijderen
 3. Overigens kom ik bij een cateringservice uit die wel Eefie's heet, maar volgens mij geen postkastjes maakt... En ook niet in Nederland zit. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps slordig van me, het moest .nl zijn. Ik heb de link aangepast, nu werkt ie wel!

   Verwijderen
 4. Leuk! Ik dacht gelijk, ik wil wel meedoen. En afentoe een kaartje sturen. Als jullie daar nog mensen voor zoeken.....Ik vind je postkastjes erg leuk gelukt. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe tof en lief van jullie! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is wel een heel erg lief initiatief. Ik hoop dat er veel mensen blij worden gemaakt met een kaart!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig initiatief, Carolien.
  Ik wil graag meedoen, maar dan als kaartjesverstuurster.
  En je kastjes zijn prachtig geworden.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een goed idee en leuk dat jullie daar aan mee doen. Hoop dat jullie veel mensen blij maken. Liefs Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is een fantastisch idee, inderdaad is er veel eenzaamheid onder ouderen in verzorgingshuizen, ik kom er meerdere malen per week en probeer ook altijd een praatje te maken met anderen dan alleen mijn moeder.
  Je kastjes vind ik schattig met die zachte kleurtjes.
  Groeten, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Da's inderdaad een mooi initiatief ! Zeker omdat de "echte kaartjes via de post" wat uit de mode gaan (jammer genoeg...), ik ben er zeker van dat oudere mensen dit echt op prijs stellen !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die Eef was daar op de juiste plaats met haar initiatief! Had zij geluk jou te treffen!
  Waarom noem je zo'n kastje een postkastje? Daar ben ik even niet mee... nen Belg hé! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eef gebruikt de kastjes met name om de leukste kaartjes te etaleren geloof ik. Daarom de naam (denk ik)! Haha, ligt niet aan jou!

   Verwijderen
 12. Wat een mooi idee. Een handgeschreven briefje heeft toch zo veel meer charme dan al dat digitale spul. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. OH wat leuk, ook echt weer iets voor jou!
  Ik hoop dat jullie veel reacties krijgen.
  Mooie kastjes heb je ook gemaakt, lekker vrolijk.
  Groetjes, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. O wat mooi... het initiatief èn de kastjes ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik zou even niemand weten, maar ik vind het weer een prachtig initiatief!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 16. En o ja, jij kan ook hele mooie kastjes maken, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. haha het mailtje had idd niet bij een beter iemand terecht kunnen komen! Wat leuk zeg :) Ik kan je ook niet verder helpen aan adresjes helaas. (en dat is daarmee natuurlijk ook meteen het probleem van de eenzame ouderen.....) Maar veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooi idee...heel leuk..!...liefs van mij...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Goedemorgen,

  Mijn man werkt in de ouderenzorg en gaat eens informeren. Hij kent zeker ouderen die eenzaam zijn en weinig contacten hebben, maar wil er even over nadenken hoe je zoiets ter sprake brengt. Je kunt niet zomaar de adressen van cliënten aan derden geven.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou mooi zijn! Ik begrijp maar al te goed dat het lastig is qua privacy, maar adressen worden alleen voor dit doeleinde gebruikt en opzeggen is te allen tijde mogelijk. In ieder geval super lief dat je man eens wilt polsen..... dankjewel!

   Verwijderen
 20. P.S. Wij vinden het een mooi initiatief.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Oooo het is al erg laat...ik moet echt weer terug naar af na de vakantie...wissel nu dag en nacht een beetje om....haha zo heerlijk rustig 's nachts!
  Wat een fantastisch idee die post maatjes!
  Ik denk zeker dat er veel eenzame ouderen erg van opfleuren.
  Super mooi die post kastjes, mooie kleurrijke papiertjes er in die perfect passen in je keetje of...om te verkopen...
  Ik heb je volgende post al gelezen hoor..nu nog even een reactie en dan rapido naar bed.
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!