vrijdag 26 juni 2015

Een vos met streken

Hoe het met ons hondje is en is ze nog steeds zo stout?
Die vraag krijg ik vaker gesteld.
Het antwoord is steevast ‘ja’.


Mijn moeder vergeleek haar deze week met een vos. Is daar ook geen spreekwoord over? Iets over een vos die nooit zijn streken verliest?Deze week was het ernstig raak. Ik had een degelijke nicht op bezoek die niets met honden heeft. Uit voorzorg had ik onze Griek dus maar veilig in de tuin gelaten. De middag ging wonderbaarlijk rustig voorbij.  Af en toe keek ik uit het raam, maar ik zag geen rondslingerende schoenen en ik hoorde haar ook niet krabben tegen de deur. Eigenlijk had er toen een alarmbel moeten gaan rinkelen.... 
Helaas.
 
 
De reden voor de rust was dat mevrouw het erg druk had met het graven van een tunnel. Onder het kippenhok nog wel.  Op het moment dat ik daar achter kwam, was ze al binnen. Ik wist in te grijpen, maar twee kippen hadden helaas het leven al gelaten. Ik vermoed dat ze van schrik een hartstilstand hebben gehad. Eén kip koos het hazenpad en was nergens meer te bekennen. Tot groot verdriet van tienerdochter.
 
Die avond zag ik ineens iets zwarts voor de poort zag staan. Kip Juulke was terug! Dat maakte een hoop goed. Maar natuurlijk niet alles...
 
Ik probeerde tienerdochter op te vrolijken met een leuk hondenfilmpje dat ik op Facebook voorbij zag komen.
“Zullen we ook zo’n filmpje maken?” vroeg ze door haar tranen heen en haar gezicht klaarde weer een beetje op.

Ik legde haar uit dat het zielig is om honden aan te kleden en in een menselijke rol te plaatsen.

“Zielig?” antwoordde ze met haar handen streng in haar zij.
“Weet je wat pas écht zielig is? Dat ze onze kippen doodt!”
 
Tja, tegen zoveel wijsheid kon ik niet op.
 
En dus moest onze Griek eraan geloven. Een kort filmpje. Als een soort wraak zeg maar. Voor al de dingen die ze ons aan doet. (Ik geloof overigens niet eens dat ze er erg onder geleden heeft.)
 
 
 
Ach, voor een vosje is ze eigenlijk best lief, niet...?

 

24 opmerkingen:

 1. :-))))))))))) Zo'n destructieve vos! Echt wel vossenstreken wanneer ie achter de kippen aangaat! Heb je hem gestraft of was je vertederd door zijn snoet? ;-)
  Het filmpje is schitterend... dat kopje met die kap op! Geweldig! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De foto met de zandsnoet was al eerder eens genomen, daar had ik op het moment dat het gebeurde geen zin in.... :-)

   Verwijderen
 2. Ohhh...wat vreselijk zeg! Van de hond is het een soort instinct, maar dat betekent niet dat je hier blij mee moet zijn. Integendeel! Ik zou tranen met tuiten hebben gehuild denk ik. De link van het filmpje werkt niet (ik zie op die plek helemaal niets op het scherm), maar ik ben wel benieuwd hoe jullie 'wraak' hebben genomen.

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op de iPad hier is het inderdaad ook niet te zien, wel op de gewone pc. Ik weet ook niet waar dat aan ligt?

   Verwijderen
 3. Kippen doden schijnt in de DNA van griekse honden te zitten. De mijne heeft, na eerst een gat te hebben gemaakt in het gaas dat onze tuin van die van de buurman scheidt, ook twee van zijn kippen te pakken gehad! Een vriendin van mij hier heeft ook al eens een paar kippen moeten vergoeden !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helaas kan ik op de i pad het filmpje niet zien dus kijk ik dat later ,maar wat een ondeugd en ook wel naar eigelijk ,inderdaad een klein vosje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.
  Hier word je blij van, Carolien, al ziet hij er nog zo schattig uit.
  Zou een gehoorzaamheids- of opvoedingscursus nog iets voor hem zijn of is hij daar al te oud voor?
  Je hebt er wel een grappig filmpje van gemaakt.
  Tja, red je zo'n beest uit liefde, en dan....
  Weet je ook wat een achtergrond hij heeft?

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier ook geen filmpje, maar word je er niet gek van iedere keer die streken. Jammer van je kippen, maar gelukkig is er nog wel een over goed weekend, groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De boef, jeetje! Dat is wel heftig!! Arme kipjes.
  Maar het filmpje is wel erg lief.....
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Filmpje prima kunnen bekijken op mijn mobiel. Heerlijk dat gegiechel van je dochter.
  Zo'n soort wraak is absoluut toegestaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het zit in zijn instinct maar dat betekent dat je altijd alert moet zijn willen er niet nog meer kippen gaan hemelen. Creatief is hij wel trouwens, maar of je daar om kan lachen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. goh,wat een sloeber zeg!!!en toch zit ik hier te lachen met die foto's en filmpje!ook omdat ik ook zo'n klein boefje heb hier maar nog niet zo erg hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke blogje ik zag u via andere blogster...bedankt voor het delen..liefs ☀️

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha wat een leuk blogje!
  Leuk filmpje hebben jullie gemaakt.
  Groetjes, Rensina
  mydailyteacup.wordpress.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ohhhh wat een ramp...de ondeugd straalt uit zijn ogen je kan er niet kwaad op worden...ik heb me rot gelachen om het filmpje...een mooie straf...

  Geniet van de lieve ondeugd en een fijn weekend..
  Liefs Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jammer het filmpje moet ik later op de pc bekijken..
  Maar ik kan me er al op verheugen;)
  Wat een ondeugende vos...en tja..je was natuurlijk wel erg goedgelovig dat hij een keer rustig was...haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. En toch is het een heerlijk beest....niet leuk van de kippen ....maar ik vind hem lieffff...filmpje is niet te zien op mijn iPad...kijk ik van de week nog even op de pc.....liefs fijne zondag Ria,.,x.!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oooo wat een dondersteen die Griek van jullie! Ze ziet er wel heel gezond uit, heeft het sus prima naar haar zin want er is dus veel te doen in en om het keetje.
  Kan me voorstellen dat tienerdochter niet blij was met de vossenstreken!
  Het filmpje kan ik nu ook niet zien maar dat bekijk ik nog een keer achter de pc.
  Geniet van ern fijn weekend en een hete zomerweek!
  Liefs Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een boef, die Griek!! Nou, je dochter is weer vrolijk in elk geval. Maar ik kan mij haar verdriet voorstellen. Ik roep altijd direct als de meiden een hond willen: Dat vinden de konijnen niet leuk... (afgezien van het feit dat ik er allergisch voor ben).
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zielig voor de kipjes....maar dit filmpje levert die maffe hond volgens mij alleen maar voordeel op: hij mag de lepel schoonlikken!
  Zouden die gekkies van mij ook niet erg vinden..... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik moet later ook eens op de pc kijken naar het filmpje - ipad inderdaad niks te zien...
  Maar dat snoetje... Ach dan smelt je toch gewoon... Had hier vroeger ook zo'n desastreus geval, een beagle. Wat die allemaal wel niet uitstak, ik kan er boeken over schrijven - je wil niet weten hoeveel konijnen en fazanten hier het leven gelaten hebben... Maar telkens als ik dat dat snoetje zag, smolt ik en kon ik het niet meer opbrengen haar te straffen...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oooo, had ik deze post helemaal gemist. Tja, het is best zielig van de kippen maar ik vind de hond zo'n grapperd, ik hou wel van die vossenstreken en dat filmpje, hilarisch..... Dat jackje aan zal hij best niet leuk gevonden hebben, maar als je dan de lepel leeg mag likken......Super leuk gedaan hoor.
  Gr.Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Whahaha ik zit hier heerlijk te lachen om de opmerking van Serah hihihi, ja meis groot gelijk dat je hem heus wel een beetje pesten mag en zo'n filmpje maken mag hihi, ik zag het al op feestboek. Knuff! Ennuh gelukkig heeft de kip de weg maar huis gevonden...die boef...tsja het bloed kruipt waar het niet gaan kan of zo...

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hahaha, geweldig hoor dat filmpje ! Ik moet er eigenlijk best mee lachen ook al is het niet leuk wat hij gedaan heeft. Zo erg zal hij dat lepel-likken wel niet gevonden hebben zeker !
  Hopelijk houdt hij zich wat beter in, volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!