vrijdag 19 juni 2015

Give-away - Blogboek

En dus stuurde ik een mail aan uitgeverij Vrijdag. Over het Blogboek en hoe leuk ik het vond. En hoeveel leuker het wel zou zijn als ik er eentje zou mogen verloten onder mijn lezers. Ik drukte op 'send' zonder met mijn ogen te knipperen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is om een gratis boek te vragen.
 
Ik kreeg een mail terug. Van Toon nog wel. Dat het geen probleem was en of hij mijn adres zou mogen. Ha!


En vandaag lag het in de bus. Een gloednieuw exemplaar.
Voor één van jullie.
 
 
Een boek met 1001 tips over hoe je je blog nieuw leven inblaast als je even vasthangt. Of hoe je een blog start als je dat van plan bent. Met tips voor onderwerpen en een lijst met handige apps om je foto's leuk te bewerken bijvoorbeeld.
 
 
En hoe je je kunt onderscheiden....Blogsters Kelly (talesfromthecrib.be) vertelt openhartig over haar eigen onzekerheden en blogblunders, maar deelt ook haar successen.

 
BlogBoek
Auteur: kelly Deriemaeker
Uitgeverij Vrijdag
Verkoopprijs € 24,95
 
Een musthave voor elke blogger!
Wil je in aanmerking komen voor dit exemplaar? Ben of word dan volger van mijn blog en laat in een reactie hieronder voor woensdag 8 juli weten dat je meedoet. Het zou natuurlijk leuk zijn als je de actie doorvertelt op je eigen blog, maar dat is beslist geen must! Vertel me wel even je ultieme blogtip. Hoe kom jij aan ideeën als je even helemaal vast zit? Daar ben ik wel benieuwd naar eigenlijk. 
Liefs Carolien

45 opmerkingen:

 1. Als ik vast zit doe ik gewoon even niets. Zoals nu bijvoorbeeld. Ik moet nodig weer een post maken, het is al meer dan twee weken egleden. Maar ik zie ook soms op tegen de tijd die het neemt, fotoos bewerken, tekst maken enzovoort. Soms denk ik erover et stoppen ...... Al met al....ik wil heel graag het boek winnen omdat ik wel wat tips kan gebruiken. Duimen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Carolien, wat gaaf je heb het voor elkaar, moest je voor je gevoel nog ergens overheen stappen om het gewoon te vragen? Ik denk niet dat ik het zou durven, en een blogtip kan ik je echt niet geven. Loop zelf soms vast en dan plaats ik gewoon ff niks en hoop dat er dan opeens weer een leuk idee boven komt borrelen maar nu ik dit zit te typen denk ik ik haal ook vaak wel ideeën bij andere blogs, en doe daar dan mijn voordeel mee en geef daar mijn eigen draai aan voor een nieuwe post. Dus ik zou wat tips best goed kunnen gebruiken. Hoe leuk zou het zijn om na 4 jaar bloggen eens een andere banner te maken, ga ik nu niet redden dus boek zou uitkomst geven. Ik wens je heel veel wijsheid om dit boek aan iemand weg te geven, een gezellig weekend. Grote groet Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh hoe leuk dat het je lukte! Natuurlijk doe ik heel erg graag mee met je give away... tips om foto's te verwerken, nieuwe apps...? Topper van een boek! Helemaal iets voor mij. Volger ben ik al lang bij je... en als ik even geen inspiratie heb ...wel dan organiseren we (de 5 van Misteria Lane) toch gewoon een blogmeet en dan bruist ons blogstraatje weer van energie en nieuwigheden...
  Oh en nu maar duimen voor mezelf dat ik
  win! En nog effe een linkje plaatsen...
  Toch jammer van morgen hoor Lien... je gaat nog spijt krijgen! ;-)
  Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat superleuk! Ik doe graag mee met je winactie.
  En mijn ultieme blogtip?
  Nou als ik het even niet meer weet kijk ik lekker rond bij andere blogs, op pinterest of instagram en krijg dan weer allemaal ideetjes. Of soms ga ik gewoon even de stad in op zoek naar nieuwe winkeltjes of plekjes om te delen.
  Ik hoop dat je er wat aan hebt. Misschien kan je een leuk lijstje maken van alle tips als je winactie is afgelopen? Lijkt me leuk om te lezen wat anderen zoal doen om aan bloginspiratie te komen :)
  Groetjes, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me leuk om het boek te winnen:) Op het moment heb ik genoeg inspiratie en tijd, maar afgelopen jaar toen ik het eerste jaar van mijn handwerkopleiding volgde kwam ik tijd te kort en ja wat blog je dan. Ik vind ook veel inspiratie op Pinterest. Jij bent lekker bezig en dat vind ik heel leuk om te zien, ga zo door:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, wat leuk en bedankt voor de tip. Ik kende het boek nog niet. Tof dat je een exemplaar mag weggeven.
  Ik blader graag door tijdschriften voor inspiratie. Maar ook op straat of onderweg in het openbaar vervoer zie ik allerlei inspirerende zaken voorbij komen zoals een tas, sjaal of tashanger.... en dan denk ik "dat zou leuk zijn om zelf te maken...."

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Stoer dat je dat geregeld hebt en O wat lijkt me dat een leuk boek juist omdat ik wel wat inspiratie kan gebruiken ;) wat het meest ontbreekt is soms de tijd om mooie foto's te nemen en de naaisels
  goed uit de verf te laten komen... done is better than perfect is dan ook mijn motto anders komt er helemaal niks op de blog ;) ik duim!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super leuk dat het is gelukt! Ik doe graag mee!
  Ik kijk meestal even rond in huis of in de tuin voor inspiratie voor mijn blog :)

  Groeten Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ontzettend stoer dat je zomaar gemaild hebt ! En dat boek komt goed van pas, want ik zit een beetje te dubben hoe ik het nu weer wat leven in kan blazen dat blog van mij (IG is ook zo makkelijk). Mijn tip ? Een klein opschrijfboekje waar ik zinnen in zet, die ik grappig vind om een verhaaltje een beetje aan te kleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind dit echt een superboek! Ik heb het een tijdje geleend bij de bieb, maar het zou supertof zijn om het zelf te hebben. Ik vond de beste tip uit het boek: gewoon beginnen!
  En dat heb ik in januari gedaan. Ik blog als ik iets te melden heb. Als ik zou gaan voor vaste dagen of zo zou me dat erg benauwen en gaan tegenstaan. Bovendien kun je dat toch niet forceren? Ik vind het ontzettend leuk om te doen. Ik geniet vooral van de reacties en de inspiratie die ik daar weer van krijg.
  Groetjes,
  Brigit.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heee wat vind ik dat dapper van je, dat je gewoon gevraagd hebt om een boek te krijgen !! Super gewoon, ik zou het niet durven...
  En wat ik doe als ik vast zit : hetzelfde als Kris van Onliemie... De meeste inspiratie haal ik altijd bij mijn blogvriendinnen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super van je! Ik kom graag in aanmerking!
  Af en toe een hint is wel besteed aan mijn blog. Goed weekend, groetjes,Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat stoer! Nou, je hebt wel overtuigingskracht, dat je zomaar een exemplaar krijgt toegestuurd. Ik waag graag een kansje.

  Of ik tips heb? Ik weet het niet. Misschien dat je niet te impulsief een logje er op moet zetten. In het begin deed ik dat, ik doe nu iets langer over mijn teksten. En ik probeer het persoonlijke niet uit de weg te gaan, omdat ik merk dat juist die teksten het meest gewaardeerd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wil graag mee doen misschien heeft mijn blog ook een oppeppertje nodig

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo! Van mij geen tips, die hoop ik juist uit het boek te halen, dus stuur maar op ( nu doe ik net zo stoutmoedig als jij, toen jij dat mailtje stuurde voor een gratis exemplaar!)

  Fijn weekend,

  Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een gaaf boek. Mijn blog is dit jaar behoorlijk de ruststand. Mijn ultieme tip: meedoen met deze actie. Misschien dat ik na het lezen van dit boekje weer helemaal los ga. Ik hoop er in ieder geval wel. op. Duim, duim.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. He, wat koel! Ik doe niet mee, heb het nl net via MP aangeschaft nav je vorige logje! :) Ik deel wel mijn tip me je: luisteren en kijken. Als ik mezelf openstel, hoor ik de meeste geweldige / absurde dingen en heb ik de leukste gesprekken (vandaag over het btwpercentage van caviavoer, ik bedoel maar! :)) en daar doe ik dan weer inspiratie door op! Fijn weekend! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Yesyes...ik doe heel graag mee!!!
  Ik zet een linkje op mn blog!
  Geen inspiratie is gewoon even geen post;) maar na een dag of 12, denk ik dan ..ze kijken uit naar een post van mij...hoe ijdel kan je zijn;)
  En dan ga ik gewoon aan de slag, verzin een mooie fotosessie, maak ee DIY ofzo en ja hoor...weer gelukt!
  Wat TOP dat je dit boek zomaar kreeg, super gaaf, smaakt vast naar meer..haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat super grappig dat je gewoon een mail stuurt en daar dan deze reactie op krijgt! Ik doe heel graag mee want kan dit boek zeker gebruiken. Ik ga fietsen, wandelen of hardlopen als ik vast loop. Lekker Ff mijn hoofd leeg en ontspannen. Daarna is er weer genoeg denkruimte en vaak kom ik al met ideeën terug :)
  Liefs Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat leuk dat je het boek mag verloten. Ik heb geen tips voor je en ik wil ook niet mee doen met je give-away. Niet omdat ik het niet leuk vind, nee om de redenen dat ik de laatste tijd weinig tijd heb om te bloggen of te borduren. Tja het moederschap hé. Ik wens je veel succes met de Give-away en de winnares veel plezier met het boek. Uiteraard blijf ik je blog lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk ik doe mee, altijd leuk om tips te lezen hoe het kan of anders kan.. ik heb een tijdje weinig gelogd, was even helemaal inspiratie loos. Misschien was dat wel goed even stil staan om daarna volop weer verder te gaan. Je begint vaak ergens aan maar beseft niet wat voor effect dit heeft op je leven..

  Lieve groet, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauwiiii ik doe ook graag mee......ik denk dat. Ik veel van zo' n boek kan leren.
  Als er bij mij een top vandaan moet komen dan is het deze......doe iets heel erg anders. Bv ik blog veel over naaien en dan wordt het wel eens eentonig. En dan ga ik eens een armbandje maken van kralen. Of ik ga koekjes bakken.....dan komt er vanzelf weer ruimte in mijn hoofd voor iets anders. Nog een tip.....ga winkelen. Dan zie je zoveel dingen die te leuk combineren met elkaar , bv de schoolspullen bij de vd...allemaal gave combinaties...dan wil je gelijk aan de slag....tenminste zo werkt het b mij....
  Groetjes renee

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik heb je blog zojuist gevonden (via 365creatief) en wat een gaaf boek lijkt me dat. Ben dus ook maar meteen volger geworden. Tips rondom bloggen zijn altijd welkom. Alleen wat voor de één werkt, hoeft voor de ander nog niet te werken. Dat maakt het zo lastig. Mijn tip is vooral blijf jezelf en laat jezelf zien. Iedereen is anders en dat maakt het zo leuk.

  Groet Neeltje

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Geweldig...!!...ik zeg het gewoon eerlijk ik die graag mee.....ook al heb ik al eerder iets gewonnen hier...tja...je kan het beste maar eerlijk zijn toch?...liefs fijne zondag Ria...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik zou dat boek ook wel graag willen hebben, lijkt me erg interessant en waardevol. Via Pinterest kom ik vaak bij blogs die ik nog niet ken. Daar doe ik vaak inspiratie op.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat ik altijd bij me heb is een heel klein opschrijfboekje. Vaak is er een vaag idee, maar voor je 't weet ben je het weer kwijt. Opschrijven dus. Enne.. ik doe natuurlijk graag mee want het lijkt me een superboek!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ha, wat leuk! Ik doe graag mee. :)
  Als ik het niet meer weet, zet ik een foto van een maakseltje erop, met weinig tekst. Of ik zet Trippel & Trappel op de foto, als ik geen nieuw maaksel bij de hand heb. Die twee muizen willen altijd wel aandacht, dus dat komt dan wel goed. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Mooie blogje ! ik zag u via andere blogster, ik volg meestal
  blogjes dat dezelfde hobbys als ik delen, bedankt voor het delen
  Fijne dag☀️

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat ben jij een dappere dodo dat je dat gewoon zonder te knipperen vraagt!!! Een top idee, en ja ik doe natuurlijk graag mee. :-)
  Soms als ik niets weet loop ik met mijn camera door het huis op zoek naar iets leuks. Zo kwam de post over mijn w.c en gang tot stand. ;-) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat dapper van je! Ik doe graag mee! En wat ik doe als ik vast zit? Dan blog ik gewoon niet, totdat ik er weer inspiratie is. Eigenlijk blog ik alleen maar als ik iets gemaakt heb. Dat is helaas alweer een tijdje geleden...

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Zo wat leuk zeg! Ik blog ook niet als ik niks zou weten maar meestal is dat geen punt, het is meer dat me de tijd ontbreekt...dwz..prioriteiten moet stellen. En dan is facebook wat sneller om even wat te posten.
  Ik zag al dat je ook een soort fair gaat houden,. leuk! Als ik dichtbij was kwam ik zeker kijken..dat gaat niet lukken maar je zult hoop ik ervaren hoe leuk het is! Ik doe het nu 4 jaar, en dan is een fair echt een fair in die zin, groter van aanpak dan een open dag enzo. Twee keer per jaar doe ik de fair en tussendoor steeds een open dag oid. Succes alvast! OOk met het blogverhaal! Lieve groet,Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een ontzettende leuke give away! Ik doe graag mee.
  Als je niet vraagt krijg je ook niets. Stoer dat je dat wel hebt gedaan!
  Wat ik doe als ik geen bloginspiratie heb? Ik wil geen 'rommel' bloggen, dan duurt het soms wat langer voordat er weer een blogpost is. Maar als het even niet lukt wil ik nog wel eens gewoon een nieuw projectje opstarten... {ook al liggen er nog WIPS te wachten}

  Ik zal je eens noemen in een blogpost, leuk!

  Groetjes Henja

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Natuurlijk wil ik ook wel een kansje komen wagen :). Lijkt me heel interessant om eens zo'n blogboek te lezen. Ik heb wel een paar tips, maar de meeste die gebruik je al...gezellig bij andere bloggers die je volgt op bezoek gaan levert trouwe volgers op én leuke contacten :). Een pakkende blogpost titel en een leuk eerste plaatje helpt echt voor veel bezoekers op je blogpost (voor mij is dat soms effe moeilijk en soms laat ik dat gewoon ;)). Wat me opvalt is dat als bloggers een eigen webshop/winkel krijgen, hun blog gaan verwaarlozen, zo niet slimmm want je hebt het nodig om je klanten aan je te blijven binden. En natuurlijk het belangrijkste (en dat heb je en doe je), veel plezier hebben in je blog en alle leuke contacten die er uit voortvloeien en lekker jezelf zijn in je blogposts!
  Dikke knuffels aus Berlin

  BeantwoordenVerwijderen
 34. zooo he dat zijn al heel veel reactie,s,ik doe ook mee,erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Nou je had me al enorm getriggerd met je vorige berichtje over dit boek en nu helemaal!!! Ik ben heel enthousiast over het boek, des te meer omdat ik nu op zo'n punt hang... wel of niet doorgaan?! Twijfels al om. Dus doe ik heel graag mee met je gedurfde give-away (chapeau voor je stoere mail!!)

  Liefs Marcella

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik wil zeker ook mijn kansje wagen ,ik zou terug een heel nieuwe blog willen starten ,en dan komen de tips misschien wel heel goed van pas

  BeantwoordenVerwijderen
 37. O te gek!! Ik doe graag mee.
  Eigenlijk is mijn blog een stok achter de deur om creatief bezig te blijven, doordat ik af en toe 'moet' bloggen verplicht ik mezelf om tijd te maken voor creativiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Allereerst wat een leuke blog! Ik werd vanavond door iemand opgewezen en zei daar moet je echt even kijken! Zo gezegd zo gedaan en dan deze leuke actie, Top, ik doe graag mee want alle leerzame tips om mijn eigen blog te verbeteren zijn waardevol en dit boek ziet er leuk uit! Mijn blogtip is: leg jezelf geen druk op dat je verplicht iets moet plaatsen. Heb je veel inspiratie schrijf er dan een paar blogs achter elkaar zo heb je wat achter de hand als de inspiratie even ontbreekt. Mijn tweede tip is plaats alleen dingen waar jezelf 100% achterstaat.

  Succes met je blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Ik volg je eigenlijk al langer met mijn andere account...maar ik doe ook graag met deze mee! Een blogtip? Nou eh....als ik even geen idee meer heb, ga ik gewoon info opzoeken over het onderwerp van mijn blog. (in dit geval : zonen) en ja, dan kom je vanzelf weer op eigen leuke ideeën!

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Wauw wat gaaf dat je zo'n boek weg mag geven. Daar staan vast nog wel nuttige tips in. Bij mij moet een blogje eerst in mijn hoofd rijpen. En de onderwerpen dienen zich meestal vanzelf aan door de dingen die ik maak of doe. Vooral tijd om te bloggen is de grootste vijand. Wanneer is een blogje geslaagd als ik er een kop en een staart aan heb weten te krijgen (zoiets als jou Griek) en ik in korte duidelijke taal mijn verhaal heb kunnen vertellen. En als ik vastloop? Weggooien dat epistel.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Leuk, ik heb dit boek al op mijn verlanglijstje staan.
  Echt een heel goede blogtip heb ik niet. Het gaat altijd een beetje 'vanzelf'. Ik heb iets waarover ik wil bloggen en dan komen de ideeën vanzelf: Een verhaaltje ontstaat in mijn hoofd, iets grappigs wat gebeurd is en wat ik bij mijn blog kan gebruiken. Iets uit het dagelijks leven wat mij bezig houdt. Of een amigurumi die ik gehaakt heb en wat in mijn hoofd een eigen karakter krijgt. Ik doe er niet te moeilijk over. Als ik het druk heb, plaats ik ook gewoon een foto. Inspiratie om er iets bijzonders van te maken komt dan later wel weer als ik rust in mijn hoofd heb.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Om dit te winnen lijkt me echt heel gaaf.Ben ooit met een blog begonnen maar weet alleen niet hoe ik verder moet.Dus bij deze ga ik er gewoon voor.

  Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ik kende het boek niet, maar het lijkt me een prima naslagwerk, daarom doe ik graag mee aan deze verloting.
  Mijn blog is marliesmakes.blogspot.nl.
  Inspiratie vind ik in rommelwinkels, hobbyzaken, uitjes, pinterest, blogs van
  anderen, etc.
  groeten Marlies

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!