woensdag 17 juni 2015

Kitsch in de keet

"Wanneer ga je nu de keet openstellen?" Buurvrouw kijkt me met grote ogen aan. Zij is niet de enige die me die vraag de afgelopen tijd stelt. Het probleem is dat ik een beetje plankenkoorts heb. Ik zie duizend beren op de weg. "Als er meer dan drie mensen tegelijk komen, is de keet al vol," zeg ik twijfelend.
 
 
Buurvrouw schudt haar lange krullen op en neer. "Je moet zorgen dat je ook in de tuin zelf een paar stands hebt", zegt ze. "Ik ken iemand die sieraden, tassen en kleding verkoopt, gemaakt door bergstammen uit Noord- Thailand"  Ik heb er gelijk oor voor. "En dan vraag je Leuke Lintjes ook, want die woont toch in de buurt. Maar je moet eerst nu snel een datum prikken!"
 
Even later is buurvrouw weer weg, mij achterlatend met een hoofd vol ideeën. Voordat ik me kan bedenken, stuur ik een aantal mails de deur uit. Dan komen de beren in alle hevigheid terug.
Wat als het regent?
Wat als er niemand komt?
Of juist heel veel mensen?
Wat als mensen er heel wat van verwachten en het valt tegen?
 
"Dan ligt dat aan die mensen" hoor ik buurvrouw dan weer in gedachten zeggen.
Even later ploppen de mailtjes op mijn scherm binnen.
Ja leuk, zegt Leuke Lintjes, ik kom.
Ja, wat een super idee schrijft de mevrouw met fairtrade spullen en voegt daar heel veel uitroeptekens aan toe.
Leuk leuk leuk!! schrijft MiM, die al van plan was te komen, maar nu ook haar stempels meeneemt voor de verkoop.
 
Tegen zoveel enthousiasme kan ik niet op.
 
Dus ik ga het doen ook.....


Maar verwacht er dus niet teveel van he? :-)
 
Liefs,
Lien

42 opmerkingen:

 1. Wat geweldig leuk!!!!!(lees met heeeel veel uitroeptekens,ha,ha...jammer dat het te ver weg was voorme anders was ik zeker even gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh gaaf Carolien!!! Goed van je!
  Lijkt me superleuk, maar idd vanaf hier ook wat ver... :-( Klopt 11 juni?
  Ook nog bedankt voor de tip van het blogboek; ik heb 'm ook in huis nu en blijf er in lezen! Ik ben wat ingedut qua blog en kan heel goed nieuwe input gebruiken, dat geeft dit boek zeker. Heel veel liefs en succes, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je hebt doorgezet, nu de boel gewoon over je heen laten komen. Ik vermoed alleen dat de datum niet klopt.

  Ik heb even op de routeplanner gekeken, het is hier vandaan bijna twee uur rijden. Jammer, want was het in de buurt geweest dan was ik misschien wel gekomen. Mocht de dag nog niet geweest zijn, dan wens ik je heel veel succes én plezier!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh suf, dat moet juli zijn, haha! Ik pas het aan (begint al goed he....)

   Verwijderen
 4. Heerlijk meis dat je het gewoon DOET. Er kan toch niets misgaan! Voor mij is het wel wat ver jammer genoeg.Het had me zo leuk geleken even te snuffelen maar nog meer je een keer in het eggie te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sounds like great fun Caroline! Wishing you good luck and sunny days ahead
  Olympia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O wat gaat het gezellig worden! We maken er een feestje van! Niet zo druk maken, dat loopt vanzelf wel los! Liefs MiM

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk, veel plezier alvast! Jammer genoeg is het voor mij een heeeel eind rijden, maar ik lees na afloop graag hoe leuk het is geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk maar voor mij een beetje te ver, jammer, jammer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoop dat het een succesvolle dag geweest is.
  Ik word er niet niet goed wijs uit wat datum en dag betreft.
  Trouwens nooit geweten dat je in Thailand en India Indianenstammen hebt.
  In Amerika heb je wel Indianen die zich
  liever geen stam maar natie laten noemen.
  Indiase mensen zijn mensen uit India.
  In Nederland verwijst Indische mensen naar mensen die geboren zijn in het voormalig Nederlands-Indië.


  Veel plezier en succes gewenst met alles!!
  Lieve groet ,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De dag moet nog plaatsvinden, op 11 juli. En het zijn bergstammen uit Noord-Thailand, geen indianenstammen :-)

   Verwijderen
 10. Wat superleuk! En wat jammer dat het zo ver weg is, anders was ik graag gekomen. Heel veel succes en vooral heel veel plezier. En die beren... die moet je gewoon doodschieten! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Och jeetje tuurlijk is dat spannend ....als het niet lukt kan je altijd nog stoppen Lien....denk dat het helemaal leuk word....jammer dat je niet mijn buuf bent....veel succes...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed zo Lien, de buurvrouw heeft je over de streep getrokken en zeker weten dat het leuk wordt. Alleen de voorbereidingen zijn al leuk en natuurlijk spannend maar dat hoort er bij.
  Veel succes!
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel goed, Carolien!
  En het nu gewoon over je heen laten komen!
  En de beren moet je met huid en haar opvreten.
  Het is jammer dat je zover weg woont!!
  Je dochter heeft ook vast nog ideeën en beleef dan samen al veel voorpret aan de voorbereidingen.!
  Ik wens je heel veel plezier en succes!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat word een leuke dag Lien ,helemaal top
  Zit eigelijk zelf te denken die kant oo te gaan !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Yeahhh ik woon wel in de buurt en ik ga zekers komen, jippie we maken er stiekem meteen een kleine blogmeeting van...yeah jou weer zien, MiM weer zien en Naomi en je buuf en...
  Wat dacht je van misschien een paar party tenten in de tuin voor als het slechter weer is? Misschien kun je eens rondvragen en er een paar regelen voor geval dat... Yeahh ik verheug me erop en laat alles maar los. Ut kump allemaol good!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Superleuk dat het nu echt gaat gebeuren!
  Er komen vast wel veel mensen op af.
  Succes iig! Jammer dat ik niet kan komen, het is helaas te ver...
  Groetjes, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gatsie waarom woon ik toch zo ver weg van jullie allemaal??? Ik wil ook loeren in jou keetje. Ik heb ook een paar keer zoiets in en rond mijn keetje gedaan. Super spannend maar zo leuk!!! Naar jou foto's te zien komt het vast goed, het ziet er super uit!! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hé, da's vlak bij, alleen jammer dat de 'grote weg' nog altijd dicht is. Ik zet het in ieder geval in mijn agenda, wie weet tot dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. ooh dan logeert er net een hond bij me...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hé da's nog niet zover van mij af... datum staat genoteerd, als het lukt, dan kom ik af !!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa leuk Ingrid! Kunnen we ons misschien toch zien :). Knuff!

   Verwijderen
 21. Soms heb je even een zetje nodig, heerlijk zo'n buurvrouw. Goed idee van haar om er andere deelnemers bij te betrekken. En als er weer apen en beren op de weg verschijnen, dan zet je die ook te koop ;-)

  Je hebt me geïnspireerd om mijn apen en beren ook weer eens weg te ruimen.

  Veel succes op 11 juli!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat goed van je! Ik had graag willen kijken maar het is te ver weg voor me. Wens je heel veel succes en ik blijf je volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Waarom oh waarom woon ik niet in Nederlands Limburg! Dat wordt een topdagje! Ben ik zeker van! Zoveel moois!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zo'n buurvrouw moest jij net hebben.
  Supergeweldigfantastisch dat het nu ook echt gaat gebeuren!
  Heel veel plezier ook aan de voorbereiding want dat alleen is vaak al leuk en gezellig!
  Liefs Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heel leuk.Jammer dat het zo ver weg is.Wens je veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ja daar is buuf goed in. Ze is alwéér langs geweest met ... Om ff later weer weg te fladderen! 😉 maar goed: als het een succes wordt ligt het aan mij, bij een flop aan die andere ... 😂😂😂 ik neem wel 🔫 en 💣💣 mee voor de beren! Komt gied schatje, je kunt op mij terug vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihihi goed van je Ellis jaag die beren maar weg die ze allemaal opmde weg ziet. En natuurlijk wordt het harstikke leuk of er veel verkocht gaat worden is altijd de vraag, maar ik denk al dat het voor Lien een succes is als ze overal om zich heen lachende gezichten ziet. Als het goed is ga ik ook een vriendin mee nemen die al jaren volgster is maar dan niet officieel volgster is. Leuk toch?! Die kent al de blogs die ik volg ook hihihi. Dikke knuffels en tot de 11de (nèèh neet vaan de elfde ;)).

   Verwijderen
 27. Wordt vast een erg leuk evenement! Succes ermee !

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een top poster, daar staan de mensen echt wel even bij stil.
  Ben nu al benieuwd naar je verslag van de dag. ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat een top poster, daar staan de mensen echt wel even bij stil.
  Ben nu al benieuwd naar je verslag van de dag. ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een top poster, daar staan de mensen echt wel even bij stil.
  Ben nu al benieuwd naar je verslag van de dag. ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Succes gaat allemaal goed komen met een beetje mooi weer ben je straks zo uitverkocht. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. super leuk joh dat je het gewoon doet! We gaan die dag een van mijn beste vriendinnetjes kidnappen voor een dagje weg voor de verjaardag. Het lukt me dus niet om erbij te zijn. Maar ik hou me aanbevolen voor de 2e keer hoor! Enne ik las ook net je nieuwere blogje over dat blog-boek. Wat stoer dat je gewoon dat vraagt (en krijgt!). Hoe zeggen ze dat ook al weer? iets met een brutaal mens... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. *Kuch* en is de catering ook al geregeld? ;) Leuk dat de buuf er ook is, heb al zin om haar te ontmoeten! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!