woensdag 29 juli 2015

Souvenir Swap

Nog anderhalve week en we vertrekken richting Sicilië. Mijn koffer staat al open en af en toe doe ik er al iets in. Voorpret is ook belangrijk, toch? 


De Griek en de rest van de beestenboel worden verzorgd door mijn lieve nicht en haar man die vakantie nemen in ons huis. Dus terwijl zij hun schoenen 24/7 moeten bewaken, kan ik eindelijk weer eens mijn slippertjes onder mijn ligbed laten staan zonder dat iemand ermee vandoor gaat. Wat een vooruitzicht!

 Eén van de leukste dingen op vakantie vind ik verder het rondstruinen in van die kleine winkeltjes met typische dingen van het land of de streek. Tachtig procent is kitsch, maar dat maakt het niet minder leuk.
En gisteravond in bed bedacht ik het plannetje voor een souvenir-swap. Het idee is als volgt: ik koop een kleinigheidje voor jou uit Sicilië en een kaart van het eiland. Eenmaal thuis schrijf ik de kaart vol met vakantie-ervaringen en stuur ik hem jou toe met het souvenirtje. Jij doet dan hetzelfde voor mij, maar dan vanuit jouw bestemming. Op die manier kunnen we ook van elkaars vakanties genieten J
Het gaat om een mini swap met een klein souvenirtje (met een kleine waarde) dat door de brievenbus kan. Een boekenlegger, magneet, armbandje, wat dan ook…. maar wel typisch iets van dat land of de streek waar je bent. En kitsch mag! We versturen het pas als we thuis zijn. Dan hoeven we op ons vakantieadres niet dringend naar een postkantoor te zoeken en het scheelt bovendien in de verzendkosten.
 Laat me weten als dit idee je aanspreekt! 
En waar gaat jouw reis heen deze zomer? In ieder geval veel plezier!
Liefs,
Lien
Naschrift: Als ik zo'n actie bedenk twijfel ik altijd of er wel 1 iemand reageert. Maar inmiddels al heel wat swappartners, leuk! Mochten er nou nog heel veel bijkomen, kan ik misschien onderling koppels maken?

38 opmerkingen:

 1. Erg leuk idee, maar mijn vakantie bestemming is gewoon thuis. Veel plezier op je vakantieadres, en geniet van zon, zee, en rust. Groet Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik blijf hiero.....wel een leuk idee hoor!...geniet van een heerlijke vakantie ...liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk vooruitzicht om op het grootste eiland in de Middellandse Zee vakantie te gaan vieren.
  Prachtig eiland en uitermate geschikt om ook eens rond te reizen dus die slippertjes zullen niet altijd onder het ligbed staan.
  Bedenk me wel dat "wat" steviger schoeisel prettiger zal lopen op de vulkanische ondergrond.
  Jij zou ook weer eens niet met een leuk idee komen waar elke vakantieganger aan mee kan doen.Voor mij een volgende keer misschien want met vakantie gaan zit er voorlopig niet in ivm mobiliteit,je weet dat ik graag veel wil zien tijdens vakantie's.

  Fijne vakantie gewenst en lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ga niet verder als de avhterhoek maar vind daar vast wel wat voor je ,dus komt goed met ons ,ik doe mee

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nog nooit in de Achterhoek geweest, dus verras me maar :)

   Verwijderen
 5. Onze vakantie is ook gewoon lekker thuis, heerlijk relaxen, tussendoor wat klussen (misschien) en hopelijk véél handwerkplezier! Maar jouw swapidee is wel aanlokkelijk, dus als jij het goed vindt, doe ik graag mee, en stuur ik jou iets héél typisch voor deze streek (lees: huis) en maak ik iets voor jou in mijn "miekemoecheknutselkamer"! Goed plan?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ah jammer want ik ben alweer terug, had je graag een typisch Duits iets toegestuurd hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey ik ben hier op een regenachtige dag in de Dordogne aan het blogbijlezen! Ik doe maar wat al te graag mee met de swap...tenminste als je "la douce france" exotische genoeg vindt om te swappen? Jij alvast een fijne reis zonder de destructieve griek in je buurt... maar je gaat hem missen! Vast! Vanaf dag 1 al!!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben hard aan het sparen om volgend jaar februari weer terug te gaan naar Ghana om mijn lieve hubbie weer te zien, maar wil je best iets echt Ghanees sturen als ik daar ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat gaaf naar Ghana! Wel niet leuk dat je lief zover weg zit! Vind je het goed om de swap dan ergens februari te doen? Heb al zoveel aanmeldingen, dus als ik het kan verspreiden graag! Maar super leuk!

   Verwijderen
  2. Hallo Ellis,
   Zou je me je mail adres even willen mailen? Dankje!

   Verwijderen
 9. Mijn vakantie is ook gewoon thuis, maar thuis is dan wel Curaçao. IK doe graag mee. Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ingen am Rijn :) dus Oscar en ik doen graag mee
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk idee. Vorige week had ik je iets toegestuurd uit de Auvergne nu moet je het doen met iets uit West Friesland. Is dat ook goed, het is wel 4 uur reizen met de trein bij jou vandaan. Dat klinkt dan toch ook wel een beetje als buitenland?

  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nog nooit in West-Friesland geweest, dus toch ook een onbekend terrein :-)

   Verwijderen
  2. Het is hier heel mooi. Ik ga het je laten zien. Groetjes Sandra

   Verwijderen
 12. Hier wordt ook lekker thuis gebleven (en vind dat ook niet erg, als dat zonnetje toch maar eens wou terugkomen !)...
  Een fijne vakantie wens ik je in elk geval !! Ga je de Griek niet missen ? Kun je voor haar geen stoere Italiaan meebrengen ;-) ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ohh ik hoorde laatst van iemand dat er veel zwerfhonden zijn in Sicilië....dus een stoere Italiaan, oei.... ben er wel gevoelig voor!!

   Verwijderen
 13. Wij blijven thuis. (klussen enzo) maar als jij op weg bent is waar wij zijn weer buitenland. Dus....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh!
  Een heel erg origineel en leuk idee.
  Tel mij maar mee.

  Sicilië is fantastisch, het mooiste stuk is het Zuidoosten. Vergeet vooral Caltagirone en Syracusa niet. Twee heel beklijvende steden.

  Villa romana del casale in het midden van het eiland, heeft de mooiste Romeinse mozaïeken die we ooit ergens hebben gezien, vooral de meisjes met de dolfijnen zijn super. Doen! Echt heel indrukwekkend.

  Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een leuk idee! O echt, die Griek... Ze zou gewoon haar eigen blog moeten hebben. Lief dagboek, vandaag was een heel fijne dag. Ik heb heerlijk door de tuin gerend, de kipjes meteen ook wat lichaamsbeweging gegeven en flink wat gaten gegraven. Ik heb nl iets gehoord over een vakantie, waar ik niet mee naartoe mag. Mij lijkt China wel wat, als ik een beetje doorgraaf, ben ik er zo. Ik houd je op de hoogte, lief dagboek! Succes voor je nicht! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hallo Lien, wat een leuk idee weer, ik doe mee hoor. En jij natuurlijk alvast een heel fijne vakantie daar :) Groetjes,José Mallie

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hallo Josje,
  Kun je me even een mail sturen met jouw e-mail? Dan kan ik het verder regelen :-) Want je hebt geen blog begrijp ik?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ooo wat een leuk idee. Het duurt nog wel even voor ik met vakantie ga en waar de reis naar toe gaat weet ik nu ook nog niet maar ik vind het wel leuk om een souvenirtje te swappen. X Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 19. als stille volger wil ik ook weer graag meedoen,we vertrekken binnenkort naar de uithoek van belgie,dat is ook mn landje maar toch heel lang rijden,ik wil wel uitkijken voor leuke dingen.mail stuur ik je nog groeten debora

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik doe graag mee! Helemaal leuk! Maar ik kom dit jaar niet verder dan Drenthe....
  Ook leuk daar niet van. Maar het is niet super bijzonder ofzo. Ik ga op zoek naar iets leuks in het land van Bartje...Fijne vakantie! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooi blogje!
  ik volg meestal blogjes die gaan over: huishouden, hobby's, en leuke anecdotes

  ik zag u via andere blogsters zo gaat het hier op blogland
  bedankt voor het delen, en nog een
  fijne zondag ☀️

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hihi ik had het ook kunnen weten dat jij het was die die souvenir swap regelde ;).
  Ik denk dat ik toch maar pas...of ik moet wat heel leuks vinden in Brussel...
  Er zijn in ieder geval genoeg swapmaatjes als ik het zo lees.
  En oh heerlijk dat je schrijft dat je even je slippertjes onder je stoel uhm ligbed uhm wat was het alweer...kon leggen.
  Ben benieuwd hoe ze het thuis eraf gebracht hebben met die kleine doerak! Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een superleuk idee, ik lees het net via een ander blog ;) inmiddels ben ik al weer thuis dus helaas te laat maar anders had ik graag meegedaan :D
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!