woensdag 22 juli 2015

Vintage Thuis

Sommige voorwerpen geven zoveel mooie herinneringen dat je er geen afstand van kunt doen. Bij het zien van dit mandje in 'Vintage Thuis' (een geweldig boek!) moest ik meteen glimlachen.


Met exact zo’n mandje liepen mijn zusje en ik vroeger met ons pupje Basje te sjouwen. Ons allereerste hondje.  Ik was een jaar of 7 en die mand was perfect om hem overal mee naartoe te nemen.
 

 Bij verschillende opruimpogingen heb ik die mand later weer in de hand gehad. Wegdoen of bewaren? Het werd natuurlijk het laatste. Hoewel ik er niets meer mee deed (behalve dat ik hem ooit eens wit verfde), kreeg ik het niet over mijn hart hem weg te doen. Het mandje van Basje.
 
Dottie Angels en Ted & Agnes, schrijfsters van het boek, weten met restjes stof de mooiste creaties te maken. Zo kwam ik op het idee …


 
Ik zocht restjes en lintjes bij elkaar voor de binnenvoering. Het hengsel bekleedde ik met bias lint van Action (€0,59).

Ik zie het plaatje al helemaal voor me. De mand gevuld met allerlei lekkers en natuurlijk leesvoer en dan een mooi plekje zoeken voor een picknick. 


Of ik neem hem mee naar de pluktuin, waar ik appeltjes pluk die ik dan in het mandje bewaar....
Natuurlijk draag ik dan wel mijn polkadot rokje dat ik tijdens Kitsch in de Keet wist te scoren bij Mirjam.
 

En als ik moe ben, plof ik neer op mijn tuinsetje met een kopje thee.
 
 
 Ternauwernood gered van een enkeltje naar het Stort. 
 
 
Zo zag het er eerst uit. Groen, verroest, verweerd en vol hardnekkige vogelpoep.
 
 Mr. B. Had het al klaar staan om bij het grof vuil te doen. Maar laat dit nu mijn allereerste ‘uitzet-stuk’ zijn dat ik kocht toen we gingen samenwonen. Het allereerste! Van mijn zuur verdiende centjes nog wel…
"Dat kan echt niet weg" riep ik en sleepte het terug de tuin in.
 
 En zo heb ik altijd wel een reden om dingen niet weg te doen.
 
En dat rokje van me... tja, dat herinnert me aan die ene hele speciale dag in juli! Dus dat gaat ook nooit meer weg.
 
Er is geen hoop meer....
 
Boeken als deze zouden verboden moeten worden!
 
 
Liefs!
Lien
 
 

22 opmerkingen:

 1. ooh super leuk!!
  Dat mandje ja laat ik daar nou net de speeltjes van onze pup Silke in bewaren of opruimen kan ik beter zeggen zodat ze het er de volgende dag zelf weer uit kan halen! Dus je snapt het al die gaat nooit meer weg! Wat heb je dat super mooi gemaakt zeg en je polkadot ik hou ervan!!
  fijne avond
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nooit meer wegdoen dat mandje! Heerlijk dat je het nog hebt. Ik heb ook zoiets het staat nu naast me met de wol en mijn haakwerk erin. Zo gezellig! Ik sleep het met me mee. Nu naar de camping. Ik vond je tuinset ook erg leuk geworden. Ook niet meer weg doen! Xx Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. pracht mand, pracht tuinsetje...mannen!!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oohh wat een schatje, ik moet ook nog ergens een mandje hebben in een lavendel blauwe kleur. En dat mandje ging ook overal mee naar toe, op de camping met me toilet spullen handdoek om te douchen zo handig. Gezellig logje, het plaatje van auto met plaid erg leuk. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zeker nooit iets wegdoen ! Tenzij doorgeven aan iemand anders die óók niks kan wegdoen, zo weet je dat je spulletjes blijven leven :-) ! Ik ben ook zo, kan met alle goeie wil van de wereld niks wegdoen, aan elk ding hangt wel een verhaal...
  Maar het mandje, nou dát is wel echt een mooi verhaal.. Het mandje van Basje.. Wat goed dat je dat altijd hebt bewaard ! En het is een prachtmandje nu !
  (hou het toch voor alle zekerheid maar uit de buurt van de Griek ;-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lief mandje ,leuk verhaal ,en nee niet wegdoen doet het nog hartsikke goed die mandjes gezellig blogje ,tuinstel en rokje ook houen hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O hihi...ik dacht even dat het nu het mandje van jullie Griek geworden was, maar ik heb de indruk dat mevrouw daar niet in zal passen. Nee hoor, dit mandje moet je absoluut bewaren...is veel te leuk en na het pimpen is ie nog leuker. Net als de tuinset, daar zou ik ook geen afstand van hebben gedaan hoor!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je eens kon zien wat hier allemaal naartoe is gesleept uit mijn ouderlijk (t)huis .... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo'n leuk mandje doe je toch niet weg.....echt. Niet....leuk rokje ook....liefs geniet van de zomer!...x!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ook ik heb nog een mand met een verhaal, als ik het goed heb nam ik daar mijn schoolboeken in mee ;) en een ander klein mandje hoorde bij mijn Roodkapje outfit en speelde ik altijd met de poppen mee. Beide heb ik nog, allebei niet zichtbaar in huis...maar wie weet ooit, maar verven zou ik ze niet kunnen vooral die kleine niet. Maar die van jou ziet er wel prachtig uit zo!
  En super dat je dat rokje kocht van Mirjam, het staat je geweldig! Ja bijzonder leuk al die mooie herinneringen. Het kitsch in de keet feest was zeker een mooie voor te bewaren. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je mandje is mooi gepimpt en de tuinmeubeltjes staan daar heel mooi te wezen!
  Ik nam de voorbije weken ook 't een en ander mee uit het huis van mijn vader. Mijn man zijn ogen hebben al menig keer eens rondgedraaid ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Met welke soort verf heb je het setje geschilderd? Heb hier nl. ook nog een setje staan.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Truus, ik had eerst spuitverf van Action gekocht, maar die dekte na drie keer nog niet. Uiteindelijk geverfd met Flexa zijdeglans voor binnen en buiten, oud roze. Erg tevreden over! Succes!

   Verwijderen
 13. Oh zo mooi allemaal!
  Nog even en je kunt je eigen boek maken :-).
  Ik zat al heel lang te twijfelen of dat boek een aanwinst zou zijn, maar zo te zien wel!
  Liefs, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Herkenbaar :) Heel knap gedaan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ja!! Volgens mijn bibliotheek-app heb ik dit boek op 29-10-2014 ook geleend :-)
  Binnenkort maar weer eens reserveren, ik zal nu vast wel weer op andere dingen vallen.
  Leuk mandje en tof dat je de oude foto had.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een heerlijk verhaal over het mandje, en wat herkenbaar allemaal.
  Heb vorig jaar het huis van mijn ouders leeggehaald, ik dacht allemaal rommel, maar kwam van alles tegen waarvan ik dacht dat het er niet meer was en ja toch maar weer bewaren dan, help......mijn huis slibt dicht.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ja, van die verhaaltjes kan ik ook wel vertellen. Na het overlijden van mijn ouders, heb ik uit hun huis heeeeel veeeeel zulke spulletjes meegebracht. Zo'n mand heb ik ook nog staan die wacht op een nieuwe binnenkant als ik tijd vind. Je polkadotrokje past perfect bij de mand!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ooo zo leuk zo'n mandje en echt zo goed dat je dat mandje ook nog eens bewaard hebt! Schattig die oude foto met het hondje en jullie!
  Dat boek heb ik twee jaar geleden in Engeland gekocht echt super gezellig om steeds weer doorheen te bladeren!
  Jouw mand is in het wit met leuke stofjes compleet met je nieuwe rokje ook echt een plaatje...wellicht iet om zo'n soort boekje met jouw keetje en jouw verzamelde spulletjes uit te gaan geven?
  Heerlijk genieten deze blogpost.
  Ik heb vandaag een klein turqoise kleurig fiatje op de foto gezet bij een oud haventje zou precies bij deze foto serie passen haha
  Fijne vakantieweek!
  Liefs Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een leuk mandje, natuurlijk gaat dat niet weg. Ik zal eens kijken of ik dit boek bij de bieb kan lenen. Er staan vast nog meer goede redenen in om dingen te bewaren.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Whow en deze post had ik bijna gemist! Wat heb jij mooi "gerecycled"!!! Dit kan zo in de "boekskes"! Top!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!