vrijdag 28 augustus 2015

Zalige zomerdagen

Hebben jullie dat ook, dat je tijdens je vakantie anderen dingen doet dan de rest van het jaar? Zo maak ik eigenlijk nooit kruiswoordpuzzels. Maar tijdens de zomer hoort er dat er op de een of andere manier gewoon bij ...

 
En lezen, veel lezen.....

Helaas loopt die vakantie alweer langzaam ten einde. Ik zag vandaag bij Action al herfstspulletjes en bij Kruidvat pepernoten (ja, echt!) En dat terwijl ik heel hard poog het zomerse gevoel vast te houden.

Ik zit nog in de relax-modus van later opstaan, uitgebreid lunchen en liefst de hele dag slippertjes aan.
Elk jaar in de zomervakantie daag ik mezelf uit iets nieuws te leren op creatief gebied. Dit jaar is dat handlettering.
 
Voor iemand die dol is op mooie quotes een leuke bezigheid!
 
 
Ik heb al heel wat creaties gemaakt....
 
 
 
 
Nu ik zoveel vrije tijd heb, ben ik ook weer veel post aan het maken, mede dankzij dit boek dat ik van mijn Amerikaanse vriendin kreeg.
 
 
Een ge-wel-dig boek, bomvol inspiratie.
Om haar te bedanken, maakte ik gelijk al wat projectjes.

 
* Uitgelicht *
 
Op zoek naar een eenvoudig hebbedingetje om mee te sturen met je brief? Koop een touwklosje bij Action (voor nog geen 50 cent). In een handomdraai komt het tot leven met masking tape en een fineliner voor het gezichtje. Eenvoudig te maken en snel klaar.
 
 
 Voor Mirjam maakte ik deze zomerse doos.
 
 
Zij vertrouwde mij namelijk haar travelling VW busje toe. Het kleine blauwe busje heeft als doel zoveel mogelijk van de wereld te zien. En dus reisde hij samen met ons af naar de Etna in Sicilië.
 
 
En nu weer veilig terug, met een hoop andere spullen in de doos.

Ik kreeg vandaag ook een doos van haar. Met geweldig veel (echt veel!) leuks. En boeken en tijdschriften... Ik denk dat ik nog een weekje moet bijboeken, ben nog niet klaar voor het werk... (en al helemaal niet voor die pepernoten)!
 
 
Liefs,
Lien

24 opmerkingen:

 1. Wat een mooie handletteringen (zeg je dit zo? haha). Lijkt me ook erg tof om dit nog eens te leren, zag dit pakket namelijk ook al.
  Succes met het voorbereiden van je werk/school etc... Ikzelf ben alweer twee week naar stage geweest.
  Groetjes, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk he dat DIY handlettering pakket! Ben ook zo blij dat ik hem heb aangeschaft!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow...je bent verder dan ik, heb al gegoogeld op cursussen handlettering, maar jouw pakket is een mooie opstap!
  Zo gaaf om te doen, wat leuk dat je jezelf zo' n verplichting opleg in de vakantie:)

  Vakantie houden is heerlijk, ik heb het gevoel dat ik zo de herfst ingegooid wordt..;(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pepernoten!?! Aargh.. Ik probeer ook nog in de zomerstand te blijven staan, hoewel ik wel wat beter zou slapen als het iets minder warm zou zijn. Wat een leuk project voor de vakantie (handlettering). Fijn weekend. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lastig he ...dat de zomer bijna ten einde is...ik denk er het zo over hoor...maar het is niet anders....we kunnen er niks aan veranderen....leuke spulletjes weer allemaal....fijn weekend liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Lien wat weer een gezellig logje en voor mij ook leerzaam handlettering sorry maar nog nooit van gehoord. Morgen maar eens ff Google. Maar wat je zoal heb gemaakt ziet er VET gaaf uit. Ik denk dat ik dit ook heel leuk zal vinden hou van schrijven. En die blauwe VW super leuk, geniet van je weekend word heel mooi weer dus je kan nog heerlijk genieten van het zomer gevoel. En die pepernoten ze zijn hier helemaal van het pad af. Groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi, je handlettering !! Ik heb me er ook al eens een keertje aan gewaagd, ik wil er ook dringend wat tijd in steken... Het zal voor de wintermaanden zijn, vrees ik, wanneer de tuin en buiten zijn niet zo hard op me roept ;-)...
  Lezen is bij mij ook zoiets wat eigenlijk alleen in vakanties gebeurd. Vreemd hé..
  En momenteel heb ik m'n handen vol met iets anders, dus weinig tijd voor wat dan ook : m'n eigen keetje is aangekomen !! (Nu nog niet keetje te noemen, eerder schaftwagen met een paar structurele probleempjes haha ) Dus jij weet maar al te goed wat voor werk er hier nu wacht...
  Aha jij had dat busje van Mirjam mee ! Ik zag het ook al bij haar opduiken op IG, en kende de voorgeschiedenis niet ! Da's dus wel letterlijk een reizend busje !
  Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh heerlijk allemaal! Maak er gewoon een fijne lange nazomer van :-), minstens zo lekker! Die pepernoten slaan natuurlijk nog nergens op! Liefs, Mirjam.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die ouderwetse wasknijpers kocht ik een paar jaar geleden om engeltjes van te maken. Heel simpel, maar ook met een heel leuk resultaat. Misschien kan ik die wel een keer als diy op mijn blog plaatsen. Nog maar even wachten, voor Kerst is het toch echt te vroeg. Hoewel, bij Action lag het eerste Kerstspul al, echt waar!

  Leuk, dat handlettering. Je hebt er niet veel materiaal voor nofid en kunt het dus zo even tussendoor doen.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat gaaf, dat handletteren! Ik heb hier ook een setje liggen, maar vind het nogal lastig om te beginnen. Hoe heb jij deze gemaakt? Helemaal zelf verzonnen of nagetekend? Die pepernoten hoeven van mij ook niet, maar gevuld speculaas daarentegen.. #kanniewachten! Ben hier ook nog aan het nagenieten van onze swap, zo leuk!! fijn weekend! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Handlettering, zo mooi! Ik kijk er vol bewondering naar en heb er niet genoeg geduld voor. Alhoewel... dat zei ik van haken ook ooit...
  Geniet nog maar van je zomer en vakantiegevoel. Het weer lijkt ook nog te twijfelen tussen zomer en herfst.
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat leuk dat letteren, lijkt wel een beetje een nieuwe vorm van kalligraferen.
  Dat reizende busje vind ik ook en heel leuk idee. Ik heb vroeger zelf een VW kever gehad, uit dezelfde tijd als het busje. Dat was zo'n speciale auto, doe blijft altijd in je hart.
  En je hebt gelijk, pepernoten als Sinterklaasgenoegen is nog veel te vroeg. Maar je kunt natuurlijk, omdat ze zo lekker zijn en je er relatief maar kort van kunt genieten, ook in een schaaltje doen en als je dan lekker onderuit ligt in je tuinstoel ligt, ze naast een pot thee zetten in plaats van een koekje. Pepernoten en (gevuld) speculaas zijn natuurlijk wel de lekkerste lekkernijen van het jaar!
  Maar ja, ik ben natuurlijk een echt herfstmens en zie daar naar uit.
  Geniet nog lekker en heel veel plezier met je nieuwe hobby!

  Veel liefs, Gery

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hier in action ook al de eerste kerststerren gezien..en een groot tuincentra hier kan je al aan kerstshoppen doen bij meer dan 20graden,erg ee..wat leuk je boek van snail mail,heb er mij ook al eens in verdiept op internet,lijkt me leuk te doen..
  je klosjes die je daarvoor gebruikt van action zijn daarvoor heel tof geworden.
  grappig het blauwe busje die met jullie meemocht.groeten debora

  BeantwoordenVerwijderen
 14. zomer is ook een gevoel he?! En ook een zomerse herfst voelt zomerig (of zoiets)
  Geniet maar lekker...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De tekst en afbeeldingen op zomerdoos zijn weer heel leuk bedacht zo ook het lange lijs achtige popje.Ken het model houtje wel van de email bak met oude waspinnen die ik hier heb staan,niet van touwklosjes.
  Je leert snel want je handlettering ziet er aardig uit.

  Grappig idee om het VW busje de wereld rond te laten reizen en het is een prachtige heldere zomerse foto geworden.

  Ach,wat die pepernoten betreft,van mij mogen ze het hele jaar door in de winkel liggen net als de speculaas.
  Eieren kopen en eten we ook het hele jaar door en niet enkel met Pasen;-)
  Zomerjurkjes hangen ook in de winkels wanneer ik nog lekker in de kraag van mijn winterjas kruip.

  Fijn weekeind,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bij de Action zag ik vanmiddag zelfs al enkele kerstspullen staan, het moet niet gekker worden! Ik zit pas in de ontkenningsfase voor de herfst, komen ze nu al met winterspul aanzetten! Niet bij te benen toch?!

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben net terug uit Nederland en heb daar kruiswoordpuzzel boekjes gekocht. Voor mijn vakantie (in Holland) en voor een kopje koffie in de tuin in Griekenland.
  Wat heb je allemaal leuke dingen gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. herfstspullen bij de Action? Kerstspullen hebben ze al (en ik heb ook al een paar kerstdingetjes gekocht)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jouw vakantie moet minstens nog een maand duren:) met zoveel leuke ideetjes heb je geen tijd om te werken, hi, hi.
  Wat een leuke spullen zeg, dat handlettering heb ik snel opgezocht, wat een goed idee.
  Ik zag ook al kerstspullen liggen....het is nog zomer!!!!!

  Fijne week en lieve groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Handlettering, ik wist niet dat het zo heet. Maar je hebt het jezelf al goed geleerd, mooi. Ook ik koop vaak zo'n puzzelboekje voor de vakantie. Verder doe ik het nooit. Ik moet eerlijk zeggen dat ik stiekem ook wel uitkijk naar de herfst, heerlijke jaargetijde vind ik. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Cool ideas for your craft projects! I'm so happy to visit you again! Wishing you an inspiring new month and thanking you for your kind comments
  Olympia

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat zijn ze leuk zeg!! en wat crea bea ben je weer geweest deze vakantie! ik zou je zo nog een half jaar gunnen! hihihi
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Inmiddels zit de eerste schoolweek er al weer op..en nog...zit ik hier midden in de nacht( hoezo? Nog niet gewend aan het ritme?) met mijn badslippertjes aan waar ik de hele dag op gelopen heb..haha een reaktie te typen en bij te lezen.
  Wat mooi zeg dat handlettering, daar heb jij echt talent voor!
  Ik heb in de vakantie drie boeken uit gelezen en de vierde tot het laatste hoofdstuk...mooi boek maar....nu dus nog niet uit..komt er thuis niet van!
  Gezellig je snail mail met dat klosjes poppetje.
  Van mij mag de vakantie ook super lang duren hoor, ideetjes genoeg we vervelen ons nooit toch?
  Even nog door naar je volgende post.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!