vrijdag 6 november 2015

Kerst in de kringloop


Ik zie rood, lichtjes, kaarsjes.... en mijn hart maakt een sprongetje. De kringloopwinkel heeft een complete kerstafdeling. Ik weet niet hoe snel ik naar die hoek moet gaan, maar dan zie ik nog meer rood. Maar nu in de vorm van een lint, dat de doorgang voor mij verspert. "Mag ik niet door?" vraag ik hoopvol aan de dame die er bezig is. "Nee sorry, we zijn de kerstafdeling nog aan het opbouwen." Met lede ogen zie ik toe hoe al die leuke spulletjes naar me lonken...

Dat was vorige week. Inmiddels heb ik de schade ingehaald. Van een simpel bezoekje aan de kringloop word ik al blij, maar een kringloop met kerstspullen, dat is het summum! Zeker als je van plan bent een kerstfair te organiseren."Hoe kom je toch aan zoveel spullen" vragen mensen me vaker. Want als ze zelf naar de kringloop gaan, zien ze alleen maar rommel hoor ik dan. Dat had ik in het begin ook. Maar je moet doorzetten, ook zoeken in de dozen onderop, vaak terug gaan of gewoon een voorwerp met andere ogen bekijken.

Met een simpel lintje of plakletters kun je vaak al een hele andere sfeer creëren...
 
Een gewone kaars wordt een kerstkaars met een afbeelding van een servet.


 
(Heel simpel: je verhit een eetlepel boven een brandende kaars en vervolgens breng je het dunste laagje servet op een kaars aan door er met de ronde kant van de lepel over te rollen. De afbeelding hecht zich dan vast door de hitte).

En dat kan natuurlijk ook op lege bierflesjes, maar dan met lijm.


 
Sommige kerstvondsten zijn al leuk van zichzelf en behoeven geen nabehandeling, zoals deze peper- en zoutsetjes.
 
 
Of deze omaatjes theepotje!
 

De slingers heb ik inmiddels ook af, gemaakt van houten triplex boompjes.


Het begint er langzaam op te lijken! Mag ook wel, want ik heb nog maar drie weken voor de voorbereidingen.
Hoezo kerststress in november?"Pfoeh" zuchtte de mevrouw van de kringloop vanochtend, die me inmiddels al aanspreekt met 'schattebout'. Er staan nog 9 volle rolcontainers achter vol met kerstspullen, ik weet niet waar ik het allemaal moet zetten."

Negen rolcontainers?
Als in volle containers met alleen kerstspul?
Ik voel mijn hart tekeer gaan.
Ik geloof dat ik volgende week nog even terug ga...

Liefs,
Lien!
32 opmerkingen:

 1. Dat varken dat is echt om te zoenen, zo leuk. Veel succes hoor volgende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lien wat weer een leuke spullen heb je gescoord, ik zie hier boven varken maar volgens mij is het een schaap is enig erg leuk. En je houten vakken huisjes met die oo zo leuke gekleurde papiertjes vind ik echt heel leuk. Jammer dat je zo ver zit anders had ik graag langs gekomen. Heel veel succes nog met de voorbereidingen. Een heel fijn weekend, groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met zoveel containers te gaan loop jij daar de komende week de deur plat hihi. Mijn ervaring met de kringloop is net als de jouwe: regelmatig gaan is de beste optie. Je komt tig keer met lege handen thuis, maar het blijft kicken als het dan toch een keer raak is. Ik vind het snuffelen op zich overigens al een heerlijke hobby :-)!

  Succes met alle voorbereidingen (en ontspan met regelmaat ;-)).

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om voorbereidingen te treffen, goede reden om naar de kringloop te gaan, je
  huis blijft op die manier ook leeg:)
  Succes nog een paar weken!❤

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk kerst in de keet succes met het voorbereiden liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja om in de kringloop de leukste dingen te vinden heb je veel ervaring nodig.

  Na de 10 jaar dat ik regelmatig ga pik ik ook de beste dingen er zo uit. In de kledingrekken pik ik ook snel de juiste maat eruit. Regelmatig vind ik ook merkkleding die ik weer doorverkoop via MP en zo winst maak.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er allemaal enig uit dat word goed verkopen ik weet het zeker ,....leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dan ga ik de komende dagen ook maar eens bij de kringloop snuffelen. Weet alleen niet of ze er hier al zo ver mee zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hahahaha, waar is die kringloop? duik ik even in die 9 contianers...

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 10. haha herkenbaar hoor. Ik ga vandaag al voor de derde keer naar de kringkerstloop deze week. Fijn weekend. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die containers kunnen ze beter meteen naar jouw keetje rollen!!
  Wat heb je veel leuks gemaakt zeg, ik krijg spontaan ook zin in kerstige taferelen :-)!
  Liefs en succes net de voorbereidingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat jammer dat jouw Keetje niet op fietsafstand van ons huis is.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat weer een leuke vondsten!
  En wat grappig dat je weer een fair gaat organiseren, ik denk dat het weer een groot succes wordt.
  Fijn weekend!
  Groetjes, Rensina

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh dat theepotje! Superr! Zou niet weten wat ik ermee moet, maar het is een schatje. Ik verheug me al op jouw kerst in de keet middagje! Yeahhh! Ik was gisteren ook in de kringloop vlakbij mijn werk en gelukkig was de kerstafdeling open. Ik scoorde eigenlijk niet veel, was bewust voor kleine speelgoed frutsels gegaan. Wel nog twee heerlijke leesboeken mee genomen. En ik heb dat ook eens naast Sjaakie gehad dat dat lint ervoor hing...zo balen hè?! Ben al heel lang niet meer daar geweest. Alleh lieverd dikke knuffels ennuh niet teveel stressen hè ;). We vinden het gewoon al fijn om bij je te mogen snuffelen en elkaar allemaal weer te zien. Knuff!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha, wat is dit herkenbaar!!! Ook ik word extra gelukkig van kerst in de kringloop. Al die oude kerstversiering, zo leuk! Zullen we samen met een slaapzak voor de deur??? Dan weten we zeker dat wij de eersten zijn die al die heerlijke kerstspullen zien! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Such a happy and inspiring period is that before Christmas! Lovely finds Lien!
  Olympia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ooooh wat een ongelooflijk leuke dingen heb jij al in je keetje! Dat wordt een geweldige kerstfair! Tof hoe je dat schaap in kerstsfeer tovert! Zo gezellig allemaal! Jammer dat je fair zo vlak voor het huwelijk van ons jongste is anders had ik zeker de trip gedaan! Ik had ook de Griek wel eens in het echt willen ontmoeten! :-)) Succes volgende week in de kringloop!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik kom er bijna nooit maar jij hebt er mooie vondsten gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Er zijn meer stropers en ik zou gewoon elke dag gaan om de beste en mooiste ornamenten eruit te halen. Maar je hebt al prachtige vondsten gedaan. Het schaap is geweldig.
  Helaas voor mij veel te ver weg, anders was ik langs gekomen.
  Heel veel succes met de voorbereidingen!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk dat jij nog wel even zoet bent met kerstinkopen om straks weer gaan te verkopen in de kerstkeet.
  Het schaap zou zonder strik en tekst het hele jaar in mijn keukentje mogen doorbrengen.

  Succes en fijne zondag,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ha ha, dat komt helemaal goed, veel succes met de verdere voorbereidingen en alsvast een fijne week :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Geniet er van! En ja, je moet gewoon veeeeel terug gaan, enkel zo vind je mooie dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ha jij bent helemaal in de stemming!
  Zo leuk zoals jij de items weer opleukt!
  Het wordt zeker gezellig bij Jouw kerstkeet!

  Liefs, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Niks leukersdan in kringloopwinkels neuzen, wij doen dat met regrlmaat al jaren!
  In het begin was het er nog niet zo druk maar inmiddels zijn overal de bezoekers aantallen gestegen hoor!
  Ik heb er dinsdag ook nog twee leuke lijstjes gekocht en een paar boeken. Hoe blij kun je dan zijn haha.
  Wij zijn nooit mensen van merken en dure spullen geweest, goed is goed en het is nog gezellig ook!
  Super zeg die leuke vintage kaarsen en bierflesjes! De slinger is ook zo leuk en inderdaad out off the box denken levert vaakde grappigste dingen op!
  Wat ben jij daar toch creatief is in echt mooi om te zien! dan dat oma theepotje kei grappig!
  Ik denk alleen ...als je nog veel rolcontainers af gaat zoeken dat je nog een keetje bij zult moeten kopen hihi.
  Lijkt me erg gezellig worden bij jullie!
  Succes met de nieuwe vondsten en de volgende strooptochten.
  Fijne week!
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Jij zit al aardig in de kerstsfeer, maar je moet wel of je krijgt de keet niet vol! Gelijk heb je, in de kringloop of op rommelmarkten moet je dikwijls door de rommel of het stof heen kijken en zien wat de mogelijkheden zijn en jij kent er wel wat van merk ik!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Jij wilde die 9 containers vast in je garage of als eerste doorzoeken! Heerlijke blogpost.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Zo haha jij bent al goed op weg! Maar vaak gaan naar die kringloop, dan heb jij genoeg voorraad om die fair mee te vullen. Komt helemaal goed!
  Liefs, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 28. 9 containers????wauw nou elke dag even gaan kijken lien,maar je hebt ook al prachtige vondsten zeg,leuk die kaars en die fles.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Haha, 9 containers?
  Ik snap je opwinding.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. te leuk! die peper/zoutstelletjes zijn de max

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Heel veel succes en plezier morgen. Geniet ervan!!
  Groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!