vrijdag 27 mei 2016

Hoe je met 3 ingrediënten rozenscrub maakt

De zon schijnt en het weekend begint! Een perfecte dag om zelf lekkere rozenscrub te maken. Ik maakte deze voor een jarige vriendin. En het is super simpel, want je hebt maar 3 ingrediënten nodig.

 
Nodig:
-200 gram suiker
-rozenblaadjes van 1 roos
-6 eetlepels babyolie
 
Meng de ingrediënten met een staafmixer in een kom goed door elkaar. En that's it! Echt waar.
 
Ik wilde me er natuurlijk niet zo heel erg gemakkelijk van afmaken, dus maakte ik er een potje bij. Deze kleine jampotjes zijn bij Action te krijgen. Drie stuks voor nog geen 2 euro. Ik tekende met glasstiften een gezichtje en bakte het een kwartiertje af in de oven (150 graden) Vervolgens een lintje er omheen en een eigen geschreven kaartje.
 
De scrub is ook nog eens puur natuur en ruikt heerlijk!
 
En de rest van mijn bosje rozen? Die deed ik in een vaasje. Tienerdochter plukte onderweg van school nog madeliefjes voor erbij. Voel ik mezelf ook een beetje jarig...
 
 
Fijn weekend!
 
Liefs,
Lien

21 opmerkingen:

 1. Echt heel erg leuk, wat kan je met een paar simpele dingen toch een enig kado'tje maken. Maar wat voor bad olie heb je er in gedaan nutraal of ook met een geur ?
  Fijn weekend, groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Babyolie zonder geurtje dus! Je zou er ook nog een druppeltje geurolie in kunnen doen, maar dat hoeft niet!

   Verwijderen
 2. Ik hou van rozen en rozengeur.
  Dit moet ik dus gewoon hebben, euh maken!

  Bedankt voor het recept.

  Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk kadootje!!plakt die suiker niet als je dat dan op je smeert???groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, door de babyolie plakt het niet, je kunt het er zo weer afspoelen!

   Verwijderen
 4. Nou dat kan ik dus ook, wist niet dat het zo eenvoudig zou zijn..
  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eindelijk kan ik weer even bij lezen en dat deed ik met enorm veel plezier! Wat heb je weer een mooie afwisseling van onderwerpen en wat schrijf je toch fijn.
  Dat franse boekje met de tekeningen vind ik geweldig, maar ook het recept voor de rozenscrub (gaat het niet kleven met al die suiker?:-)
  Ontroerend vind ik de foto van je vader op het witte rek en jij daaronder op hetzelfde rek en in dezelfde houding! Wat moet het apart zijn om te mogen blijven wonen in het huis waar je als klein meisje al woonde.
  Toen ik je blogje las over de 'hotpants' en je witte benen schoot ik in de lach; wat maken we het onszelf soms moeilijk hé terwijl anderen ons 'probleem' niet eens zien. Deze 'wijsheid' past mooi bij de andere wijsheden uit je andere blogje :-)
  Kortom, ik heb weer lekker bijgelezen en genoten, dank je wel!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mmmmmmm lekker.....fijn weekend liefs Ria x❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eigengemaakte presentjes zijn leuk om te maken,te geven en te ontvangen.
  Hier ook weer iets leuks bedacht door jou deze rozen-scrub in schattig potje.
  Suiker op je huid is geen dikmaker,baby of andere oliesoort prima,maar ik zou toch oppassen met rozen uit een bosje waarvan je niet weet op welke wijze ze gekweekt zijn.Zolang ik lees dat de consumentenbond in Nederlandse winkel een bosje rozen uit Israël aan kon treffen met daarop voldoende gif om tien ratten om zeep te helpen.
  Grote hoeveelheden pesticiden tegen allerhande plagen worden gebruikt om de kwaliteit van de bloemen te garanderen zou ik er voor (op)passen en liever roos uit de tuin nemen waarvan je zeker weet dat die niet bespoten is.

  Fijn weekeind en lieve groet,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jee, niet eerder gehoord! Ik koop altijd fair trade rozen, maar of die vrij zijn van pesticiden?!

   Verwijderen
 8. Dat is wel heel erg gemakkelijk! Dat kan ik zelfs! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je wel voor de tip, makkelijk ook, zo te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke tip.
  Dank je wel, ik ga hem onthouden.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De oogjes op dat potteke! Echt helemaal schattig. Dankjewel voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een geweldig idee, ik gebruik rozen vnl. in eetbare dingen. Dit is wel heel gemakkelijk te maken met maar 1 roos, dus dat gaan we ook eens doen, alleen......het worden wel allemaal cadeautjes want zelf ben ik niet zo'n scrubber. Leuk hoor!
  Groet, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk kadootje! Dank je voor de tip. Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hey goede tip! Handig zo'n zelfmade scrub! Hartstikke leuk om te geven en te krijgen...
  Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo leuk van die eigen gemaakte cadeautjes! Waar suiker allemaal niet goed voor is. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh wat een fijne en makkelijke tip. leuk ook, dat blosje bloemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wateren leuk idee om zelf zoiets te maken, het ziet er ook nog eens erg gezellig uit!
  Ik heb je idee meteen op mijn pinterest bord zelf maken gezet.
  Ga nog even een reactie geven opmerking boef/ schoenenmode.
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!