vrijdag 20 mei 2016

Wat je allemaal onder de euro kunt krijgen

Ze pakt het boekje vast en kijkt er fronsend naar voordat ze haar neus ophaalt. Ik hoor haar denken: wat moet je ermee? Het jonge meisje achter de kringloopbalie schuift het boekje ietwat minachtend weer in mijn richting. 10 cent, zegt ze dan.


Ik was blij met mijn boekje. Het oudste en meest vergeelde exemplaar dat ik kon vinden, en dan ook nog wel in het Frans. Dat was precies wat ik in gedachten had voor een ideetje dat ik op Pinterest zag: schilderen in oude boeken.

Dit is het resultaat.
En ik heb nog zo'n 80 pagina's over, dus dat is veel plezier voor weinig geld :)


Koopjes. Als je ze ergens kunt krijgen is het bij de kringloop. Of op een rommelmarkt natuurlijk. Altijd spannend wat ze gaan vragen. Soms de hoofdprijs, maar meestal toch een heerlijk laag bedrag.
Zoals dit emaillen boerenbont potje voor 1 euro! De kaart (volledig beschreven in het Frans) 10 cent, het porseleinen tegeltje was 20 cent en het dienblaadje 50 cent.
En nog meer leuks onder de euro. Daarmee had ik mijn Thrift gifts swap gauw bij elkaar.

Inmiddels alweer zoveel spulletjes vergaard dat ik besloten heb de keet weer open te doen voor een dag. Op zaterdag 9 juli Kitsch in de Keet! Wordt vervolgd...

Fijn weekend & Liefs,
Carolien

31 opmerkingen:

 1. Ah.......... Misschien kom ik gewoon maar een dagdeel de 7e en ga ik verder naar allerlei kringloopjes bij jou in de buurt. Dit soort koopjes hebben we hier echt niet, hoor!! PS welnee, kom gewoon de hele dag hoor. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zeg al die koopjes!
  Dat eerste idee ken ik, heb ik zelf ook al vaak uitgevoerd. Leuk om te doen en een mooi resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh dat schilderen in dat oude boekje, wat mooi is dat!! Dat had die dame achter de balie met haar minachtende blik echt niet kunnen bedenken haha... Je hebt echt heel mooie spulletjes gescoord. Ik loop hier regelmatig in de kringloop, maar zulke leuke dingen zie ik nooit hoor. Of ik heb er gewoon geen oog voor, dat kan ook natuurlijk. Want voor Sandra heb ik toch een aantal leuke dingen kunnen vinden voor de swap. Mijn swap-cadeautjes komen heel binnenkort nog op mijn blog hoor.
  Vond het een heel leuk idee, die thrift swap.
  Fijne vrijdag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Z,n boekje in het frans heb ik eentijdje terug op de kop kunnen tikken. Ik was van plan om daar leuke figuren uit te knippen en daarmee cadeautjes of zelfs een lampenkap mee te decoreren. Gaaf spul voor nop :-) En ik heb geshopt voor jou georganiseerde swap, zo leuk om te doen....

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk allemaal zeg !!.....fijn weekend .....liefs van mij x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. waw,zo mooi dat beschilderen van dat boek!!!en leuke vondsten.ik vond zondag ook leuke spullen:een megamooie rieten mand met kant steentjes en bloemen bekleed,heel tof,moest een superdure geweest zijn,ik voor 7euro samen met een taarthouder met roze bloemen op geschildert ook super,verder leuke swapspulletjes,mooie zilveren ring,chique hemdje van states of arts voor mn man..en morgenvroeg ben ik weer op pad!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een gezellige ideeën staan er weer op. Mooie dingetjes he? Je kunt zo lekker slagen voor weinig geld. Ik ga vanavond een heleboel wegbrengen juist...om een ander weer te plezieren. Fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig....daar word je toch blij van......
  Onze kring weet tegenwoordig van prijzen...dus daar zijn weinig koopjes te spotten ;)
  Vind je boekje met tekeningen erop echt een super leuk resultaat.

  Wens je fijn weekend

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oh mooi! jij kan zo mooi tekenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja echt...zo mooi dat jij kan tekenen. Wat een mooie kringloopvondsten en leuke cadeau ideetjes. Alleen heel erg jammer ... je opendeur keetje is midden in onze vakantie. :-( Ik wens je toch alvast een leuke dag dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Nee ik ben alleen maar spullen aan het weg doen we zitten vol, voller volst. Ik ben nu net een week bezig, moet van mezelf elke morgen een paar uur opruimen. Gister en eergister de eerste zakken al weg gebracht.
  En zo gaan we rustig verder, maar jij heb weer leuke spullen gescoord hoor dat boekje met tekeningen ooh ik wou dat ik kon tekenen tikje jaloers. Gezellig weekend groetjes Petra.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zeker! Toffe nog vrijwel nieuwe rode schoenen met sleehak, een aantal dikke donald ducks, een windlicht van Riverdale, een toffe broek

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Momenteel zit ik in de harten fase leuk om mijn bomen op te fleuren♡🍐🍎

  BeantwoordenVerwijderen
 14. O ik ga maar niet zo vaak, ik koop altijd wel iets...Ik heb met jou swap mee gedaan en super leuke dingetjes gekregen. :-)) XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heb je weer een leuke kringloopschatten gescoord!Toppie!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Superleuke vondsten! Meer ideeën dan tijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Bij de kringloop kom ik heel graag, al kom ik er niet zo vaak meer met iets vandaan. Laatst nog wel twee mooie theeglazen gescoord...een soort dat ik al eerder had, maar nergens meer kon vinden. Dan gaat mijn hart wel sneller kloppen hoor ;-). Wat een leuk idee om dit boekje zo te beschilderen!

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een schatten...en dan de prijs...word er altijd zo blij van...leuk he de boekjes voltekenen of stempelen...oh jeetje Lien ik dacht echt dat het jouw onderdanen waren...ach wat maakt het uit witte benen met blauwe plekken moet je niet verstoppen...fijn weekend..groetjes Fia

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat leuk allemaal. En zeker voor die prijzen. De kringloop hier is erg duur geworden. Maar gelukkig ontstaan er her en der kleinere 2ehandszaakjes en dat bied weer concurrentie ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuk idee met dat boekje! En dat voor zo weinig geld. Fijn weekend. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Via via kwam ik uit op jou blog, wat gezellig en helemaal mijn ding.
  Ik ben dus ook volger geworden!
  Je hebt leuke vondsten gedaan en je boekje vind ik helemaal leuk.
  Ik heb al een paar jaar een oud boekje (ook met Franse tekst) waar ik in teken en plak.
  Het is een soort Art journal geworden!
  Fijne zondag.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Echt superleuk zeg...wat je met dat boekje gedaan hebt!! Je brengt mij op een ideetje ;) Leuk blog heb je! Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat kocht je leuke spulletjes, en wat deed je er mooie dingen mee.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Jij hebt duidelijk een goede kringwinkel in de buurt. Mijn art journal is ook een boekje van daar. Extra fun. 😋

  BeantwoordenVerwijderen
 25. wat kun jij goed tekenen zeg,mooi gemaakt hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 26. wat leuk weer allemaal. Je geschilderde boekbladzijdes zijn prachtig (heb je dit bericht echt om half drie 's nachts gepost?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, haha, dan lig ik echt op 1 oor hoor! Ik denk dat de klok fout is ingesteld?

   Verwijderen
 27. Zeker erg leuke dingen bij de kringloop bij ons valt het vaak tegen wat er ligt.
  Rommelmarkten zijn ook leuk maar ons valt het op dat het snel 1 euro is of zelfs 2 .
  Het zal misschien aan ons ( oudere mensen haha) liggen maar wij denken dan nog steeds dat is toch weer meer dan 2 gulden!
  De entree voor rommelmarkten is tegenwoordig ook vaak 2 euro hier in Nederland dus wij gaan liever als we op vakantie gaan ergens naar een rommelmarkt gewoon in een dorpje geen entree.
  Toevallig was er laatst ook eentje gratis hier in Eindhoven daar vond ik een mooie randpons voor papier voor een laag prijsje.
  Jij hebt erg leuke spulletjes gevonden en WoW zo mooi je tekening met mooie spreuk in het oude vergeelde boekje echt top!
  Alvast een fijn weekend!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Yihaaa ik verheug me op de 9de en doe natuurlijk weer een hele mooie Tante Betsy jurk aan en hopelijk met blote benen en kom heerlijk een middagje in je tuin doorbrengen. Samen kleppen met andere blogsters en jou hihi, lekker shoppen in je keetje (oh dat tegeltje zou ik dolgraag willen :)) en bij MiM en de andere dames...yesss! Leuk! Dikke knuffels!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jaaa ik stel me ook heeel erg beschikbaar om die leuke tekening in dat oude boekje te kopen. Past zo goed bij mij en mijn Tante Betsy blog :D. Dus hoop en verheug me op weer leuke zelfmaaksels...geloof dat ik er vroeg moet bij gaan zijn om leuke dingen te gaan scoren hihihi. Knuff!

   Verwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!