vrijdag 24 juni 2016

Pret met SnapChat

"Mama, kijk eens in de camera". De iPad wordt voor mijn neus geduwd en ik mag op commando lachen. Of gek doen. Een paar keer per dag krijg ik het verzoek om even model te zijn. Het volgende moment is mijn hoofd vervormd, heb ik hele grote tanden of ben ik een zebra. En dat brengt een hoop lachsalvo's met zich mee. SnapChat is helemaal in bij de jeugd. Het is een combinatie van de lachspiegels en verkleedpartijtjes van vroeger. Maar dan met één druk op de knop.


Het slimme van SnapChat is dat je er niet op uitgekeken raakt, want elke dag staat er weer een nieuwe filter op.


 
En als er geen model voorhanden is, mag de Griek poseren.
 
 
Laatst togen tienerdochter en haar nichtje met de iPad naar oma (83). Die moest er ook aan geloven, inclusief een face-swap. Maar er werd ook een vlog gemaakt met oma waarin ze moderne woorden kreeg voorgelegd. Wat is een selfie? Een hash tag? En een filter? Op die laatste vraag antwoordde oma dat je er koffie mee kon zetten. Daar werd enorm om gegiecheld. De camera trilde ervan.

Maar oma nam revanche en bedacht tien woorden van vroeger. Tja, nu waren de rollen omgekeerd. Want wat is carbonpapier? Typelint? Een dubbeltje?

Maar terug naar SnapChat.
Want sinds kort ben ik ook om. Ik heb namelijk ontdekt dat er opties zijn om je wimpers meer volume te geven, je lippen groter te laten lijken en puistjes, rimpels en andere oneffenheden te verbloemen met zachte filters. 

Kijk, daar heb je mij dan weer mee.... :)


Fijn weekend!
Liefs Carolien

12 opmerkingen:

 1. Geweldige foto's en slimme oma! Ach en jij hebt helemaal geen SnapChat nodig je bent mooi van jezelf! Ik doe er niets mee maar de jeugd hier in huis wel. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk zoiets, mijn dochter overspoelt mij soms met de meest onzinnige foto's maar ik doe niet mee!
  Maar wat je zegt voor de jeugd is het heel leuk en natuurlijk als je een mooie foto van je zelf wilt maken😜
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig. Erg vermakelijk, dat gesprek met oma. Een mooie film voor later.
  Wij probeerden laatst faceswap, maar dat was niet echt een lang leven beschoren.
  Snapchat is zo te zien veelzijdiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het laatst voor het eert geprobeerd en het is wel heel erg leuk! Wil het ook op mijn foon zetten, maar ja, die is voor de verandering weer eens vol... Zucht. XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier geen snapchat, al gebruikt de jongste dat wel regelmatig. Zit ze breeduit te grijnzen, dan weet ik genoeg ;-).

  Fijn weekend! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. :-) Neen geen snapchat voor mij... alhoewel... wat zei je? Rimpels wegwerken? ;-) Foto van de dochter en ook van de Griek zijn geweldig! Kan me voorstellen dat ze zich er mee amuseren! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha wat een grappigefoto's! Zelfs van de Griek..daarmoest ik zo om lachen!
  En dan die oma...heel goed gewoon de tegen aanval inzetten hihi.
  Nee ik doe eigenlijk niets met snap chat al lijkt het me wel leuk als je die foto's op kunt slaan bv van mijn kleuters om er iets mee te doen voor een viering of zo.
  Fijn weekend!
  Groetjes Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Natuurlijk wel grappig om te zien en kan me voorstellen dat de jeugd er weer iets bij heeft om te spelen.
  Ben niet zó met mezelf ingenomen en heb dan ook nog nooit een selfie gemaakt,waarom zou ik.....
  weet heus wel dat ik rimpels en oneffenheden heb gekregen in de loop der jaren maar als dat alles is vind ik het wel meevallen.
  Heb veel ergere dingen gezien in mijn leventje.
  En die aanpak van oma vind ik nog het aller grappigste en goed bedacht☺!

  Fijn weekeind,
  Ger  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lachen, moet ik ook maar eens gaan proberen. Lollig..

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat zijn jullie"kerels"!!zo grappig!!!!zo leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel herkenbaar. Er staan op de telefoon van dochterlief ook al heel wat "gefilterde" foto's van mij. Over het algemeen weinig flatteus. Ik zal eens naar deze filter vragen, lijkt mij ook wel wat. Fijn weekend. Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!