vrijdag 2 september 2016

Druk druk.... met vakantie vieren

Zo liggen drie weken als een zee van tijd voor je. Een onbeschreven blaadje in een schrift dat lonkt naar avontuur. En dan ineens glippen de laatste dagen door je vingers en moet je het doen met de herinneringen. Dat is wat vakantie met je doet. Elk jaar weer.


Maar het was heerlijk! En ik heb veel op mijn to-do lijst kunnen afvinken. Ik liep hele dagen op blote voeten, ging naar Engeland waar ik souvenirs kocht en kaartjes stuurde. Ik plukte van alles in het wild: van bramen, tot bloemetjes en nam uit Engeland zelfs een stekje van een muntplant mee. Daar hadden ze namelijk de lekkerste munt ooit! Ik maakte er elke avond thee van, op ons eigen houtkacheltje.Zou zo'n stekje het overleven in een limonadeflesje naar Nederland? Ja, het lukte!

Natuurlijk heb ik ook geknutseld. Zoals deze bordjes (voor het geval ik ooit de weg kwijt ben in eigen tuin :-)


Eenmaal thuis knapte ik ook ons halletje op.

 
Te bedenken dat het eerst zo uitzag...
 
 
De 'onbekende' stad die ik in Nederland bezocht was Zwolle. Tienerdochter had die keuze voor ons gemaakt. Want haar favoriete vlogger, Rutger Vink, kwam er naartoe voor een Meet & Greet.

 
(Ze had een armband geborduurd met zijn naam en die showt hij hier!)

Terwijl zij en haar vriendinnetje giechelend genoten van de ontmoeting, hadden B en ik onze momentjes op de gezellige terrasjes, in de leuke winkeltjes en was het al leuk om door de stad te slenteren met zijn mooie, oude gevels!


Verder probeerde ik thuis heel wat nieuwe recepten uit. Merendeels vegetarisch, want tienerdochter wil geen vlees meer eten. In mijn luie hangmat nam ik al mijn recente kookboeken door en markeerde de pagina's die me lekker leken.


Ja, en als je zo druk bent met van alles en nog wat, dan gaat de tijd dus vlug! De high lights in mijn haar liet ik uiteindelijk niet zetten, want die kwamen door de zon vanzelf :)

En natuurlijk heb ik weer een nieuw lijstje in mijn hoofd. Over hoe het allemaal anders kan, vanaf september. Minder stressen, meer genieten. Om dat fijne, lome vakantiegevoel liefst zo lang mogelijk vast te houden....

Ik doe mijn best!

Liefs,
Carolien

21 opmerkingen:

 1. Wat heb jij je weken heerlijk besteed! Het klinkt als een heerlijke vakantie. Ijk hoop dat je dat lome gevoel nog een poosje vast kunt houden. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 2. fijne weken zo te lezen,en ja dan moet er weer gewerkt worden,succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, wat vliegt zo'n vakantie dan voorbij hè? Wat leuk dat je een stekkie munt mee hebt genomen. Dat wordt heel veel heerlijke muntthee drinken volgend jaar. Zo'n bordje voor de tuin lijkt mij ook wel wat, dan kan iedereen hier ook de boomgaard, de kippen en het terras vinden, op die 20 vierkante meter. Haha, maar wel heel leuk dus.
  Wat is je halletje mooi geworden, echt wel een verbetering. Ik denk dat je daar nog heel lang naar kunt kijken...
  Alvast een heel fijn weekend,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja...aan alles komt een eind lieve Carolien.....hihihihihi......zo gaat dat geniet van het weekend liefs ria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk zo'n vakantie en wat heb je veel gedaan.
  Het gevoel van Zwolle kan ik met je delen want dar ben ik vorige week een dag geweest met mijn broer. Wij zijn naar de Fundatie geweest en naar de boekhandel in de Broerenkerk, fantastisch. En ook heerlijk gegeten.
  Je hebt je halletje mooi opgeknapt.
  Ennuh....niet teveel lijstjes maken hoor! Daar word je ook weer moe van. Gewoon van dag tot dag en ook genieten.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik lees een super vakantie, heerlijk!
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt goed én dat spreekt ook uit de foto's!
  En nu vasthouden!
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Met mooi nazomerweer kan een weekend nog een minivakantie thuis worden. Wie weet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je veel gedaan...leuk hoor! En met het mooie weer van volgende week probeer ik het vakantiegevoel ook nog een hele tijd vast te houden!

  Fijn weekend nog! Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat leest als een hele fijne periode. Ik ga straks naar Zwolle met een tante, het is de grote stad uit mijn jeugd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat schattig dat je dochter de armband voor Rutger heeft gemaakt en dat hij hem draagt :-)
  Wat een heerlijke omschrijving van de vakantie. De bordjes in de tuin vind ik leuk en het boek van Foodsisters ga ik reserveren bij de bieb.
  En o ja het stekje in de limonadefles ga ik meenemen als tip!
  Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk om zo je vakantie door te brengen.
  Dat is echt ontspannen genieten van het vrije leven, probeer dat gevoel nog even vast te houden!
  Fijne zondag.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Van mijn zus de tip gekregen om eens virtueel naar het Keetje van Lien te gaan. Hartstikke leuk, vlotte schrijfstijl en goede fotos! Ik word gelijk maar een follower om wekelijks op de hoogte te blijven! Un abrazo, Maurice

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh leuk een volger uit Spanje en familie nog wel! Ga je zelf niet bloggen? Liefs en kus terug!

   Verwijderen
 14. Wat een heerlijke post!
  Echt een lekker vakantiegevoel!
  Ik vind het ook zó jammer dat de tijd vliegt...maar ach...als je maar genoten hebt, intens!!!
  En ja, ik heb ook weer goede voornemens, om meer georganiseerd te handelen ..maar of het lukt?! Haha...
  Bedankt voor je leuke reactie op mijn post :-)

  Lieve groet, MJ

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Those signs are so pretty! Cute photos ♥

  summerdaisycottage.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ja jammer hè dat vakantie weken om lijken te vliegen. Jullie hebben toch nog heerlijk veel gedaan van het lijstje.
  Super die armband gemaakt door je dochter, mooie foto ook!
  De tuin bordjes zijn echt fantastisch zeker voor jullie tuin, hier ben je nogal snel rond we hebben maar een klein achtertuintje.
  Het halletje ziet er ook heel fris uit!
  Nu zeker het vakantiegelden een beetje vast zien te houden...met dit mooie weer moet dat ook nog wel even lukken.
  Fijne werkweek
  Lieve groet Maia

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Grrr bedoel natuurlijk vakantie gevoel

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mijn vakantie begint net<3
  Leuke foto's om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat!